PDA

צפייה בגרסה מלאה : חומר לסתימת חורים במערכת קירור

refa_l
18-01-11, 19:23
יש לי ברלינגו וכבר תקופה שיש לי איבוד מים קטן מאוד אבל קיים. לאחרונה בימים הקרים ראיתי אדים יוצאים מפתחי האוורור והיה להם ריח של נוזל קירור מה שאומר מן הסתם שרדיאטור החימום עשה את שלו.
להחליף אותו זה סיפור מסובך/יקר ולבטל אותו זה לא בא בחשבון (אני לא יכול לחיות בלי חימום)

השאלה היא אם החומר הזה ששופכים לרדיאטור והוא סותם את הנזילה יכול להיות יעיל לטווח ארוך או שהוא יכול לשמש רק כעזרה ראשונה? האם ידוע על נזקים שהוא עלול לגרום למערכת הקירור?

תודה מראש רפאל

עמוס.מ
18-01-11, 19:37
יש לי ברלינגו וכבר תקופה שיש לי איבוד מים קטן מאוד אבל קיים. לאחרונה בימים הקרים ראיתי אדים יוצאים מפתחי האוורור והיה להם ריח של נוזל קירור מה שאומר מן הסתם שרדיאטור החימום עשה את שלו.
להחליף אותו זה סיפור מסובך/יקר ולבטל אותו זה לא בא בחשבון (אני לא יכול לחיות בלי חימום)

השאלה היא אם החומר הזה ששופכים לרדיאטור והוא סותם את הנזילה יכול להיות יעיל לטווח ארוך או שהוא יכול לשמש רק כעזרה ראשונה? האם ידוע על נזקים שהוא עלול לגרום למערכת הקירור?

תודה מראש רפאל

עובר סיפור דומה בברלינגו
אם רדיאטור החימום נוזל,סביר להניח שהשטיח בתוך הרכב יהיה רטוב ואת זה אפשר לבדוק במישוש.
שימוש בחומרים השונים לסתימת חורים,סותם על הדרך גם קצת את הרדיאטור וגם אפשרות לסתום מעברי מיים.
מציע לך להתחיל מהקל אל הכבד,בדיקת אויר במערכת,החלפת מכסה לחץ,בדיקת תקינות רדיאטור ראשי וכך הלאה
בכל מקרה תשגיח מאד כי התחממות ברכבים האלה גורמת נזק כמעט מיידי
בהצלחה עמוס

zagi
19-01-11, 19:26
אם בסופו של דבר תצתרך להחליף את הרדיאטור חימום ( ותעשה את זה לבד ) , תפנה לעצמך יום עבודה שלם .

משימה לא פשוטה בכלל , עשיתי את ההחלפה עם חבר שמתעסק עם מיזוג לרכב וכבר הספיק להחליף את הרדאטור הנ"ל בברלינגו כמה פעמים , ובכל זאת זה היה סיפור לא פשוט .

צריך פשוט לפרק הככככל בשביל להגיע אליו , אבל ברב המקרים זה נדרש .

refa_l
07-06-11, 01:07
חברים רציתי לעדכן מה נסגר עם הסיפור.
האדים שראיתי הופיעו הימים קרים מאוד.
אז כנראה במהלך הלילה הצטברו אדים על הרדיאטור וכאשר מים חמים החלו לזרום בו הם התעבו ולשן ראיתי אותם יוצאים דרך פתחי האוורור.
לאחר בדיקה במכון לרדיאטורים הסתבר שזה צינור עם קרע קטן שהתגלה רק כאשר דיחסו אם המע'.
ברוך ה' לרדיאטור שלום.

-->