צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ בקניית ג'יפ ראשון
שלום רב,
אני מעוניין לקנות ג'יפ ראשון (בעבר היה במשפחה ג'ימיני וספורטאג' שאיתם הייתי יוצא לטיולים , זהו ג'יפ ראשון שאני קונה :))
התקציב : באזור ה30,000 אם אופציה ל35,000
הייעוד: הג'יפ יהיה בעיקר ג'יפ פנאי לסוף שבוע ואולי מידי פעם נסיעות קצרות בתוך העיר הג'יפ מיועד בטיולים לזוג ולא למשפחה ..
הדבר היחיד שבאמת חשוב לי בג'יפ זה שיהיה אוטומט פשוט התרגלתי כבר :)
וחוץ מזה הדברים הרגילים, שיהיה אמין בגבול הגבלת התקציב שלי ושיתן לי מענה לטיולים מהנים בימי שבת כולל אפשרות לקצת שטח מאתגר :)
אשמח מאוד לעזרה מכל סוג
תודה מראש, עומר.
אתה מכיר את הג'ימיני והספורטאז'. רוצה משהו אחר? נראה ששניהם מתאימים בערך למה שאתה מחפש..
ג'ימיני לא נראה לי בתקציב שלי .. או שאני טועה?
וספורטאג' אהבתי אותה אבל אני רוצה לנסות ג'יפ שהוא יותר "שטחי" :)
חשבתי על ג'יפים בסגנון טרופר קצר 98 בנזין
או פאג'רו 94-95
או ויטרה 1600 96-97
שקלתי גם גאלופר קצר אבל אמרו לי לא לגעת...
לייעוצכם. :)
רוצה משהו יותר מתאים לשטח מספורטאז' ויותר זול מג'ימני?
אז הטרופר/פאג'רו אמנם עבירים יותר בשטח, אבל גם העלויות שלהם גבוהות כמעט פי 2, החל מהביטוח, ועד הדלק ומחירי החלפים.
ויטארה - היא רכב טוב בבסיסו, אך יש לה כמה נקודות חולשה שצריך להכיר, ולדעת לנהוג ברכב כדי לא לפגוע בהן.
אם אתם לא מפונקים בעניין הנוחות - תנסו לחפש סמוראי. כמו ג'ימני, רק ישן וזול יותר.
לדעתי טוב יותר בשטח ואמין יותר.
לי יש סמוראי..אבל הוא טוב מדיי בשבילכם, אבל אם יש לכם שאלות בנושא, תרגישו חופשי לשאול בפרטי.
מאחר ואתה נעול על אוטומטי, הסמוראי יורד מהפרק. אם תמתח קצת את התקציב תוכל למצוא ג'ימיני, אבל כנראה שחוט..
אם אתה לא רוצה לעבור לגדולים, ויטרה משודרגת זה אולי הפתרון עבורך, אבל צריך הרבה הרבה סבלנות וידע - וכדאי מאוד להעזר במומחים כאן מהפורום (ויש).
אגב, ג'ימיני אוטומטית 99-00, נמכרת בסביבות ה 33-38 במצב מקורי. לדעתי, יש כמה ביד2, ואתה יכול להשקיע בבדיקתם.
תודה לשניכם על התגובות..
לפי איך שאני רואה את זה כרגע האפשרויות העיקריות שלי זה ויטרה או ג'ימני
השאלה אם לפי דעתכם לבן אדם שמתחיל את דרכו בעולם הג'יפים (עם קצת ניסיון) עדיף ללכת על ג'ימני אזור 99-00 או ויטרה 96-97..
הרי אלו ג'יפים של שטח ובשנתונים האלה כמו שאמרתם הם "שחוטים" השאלה אם עדיף ללכת על ויטרה ישנה יותר ולהשקיע ביישור קו או לחפש ג'ימיני קצת יותר טרי..
מחכה לשמוע את דעתכם
לויטארות יש שוק שיפורים טוב. יש אפשרות למצוא ויטארות מדוגמות ששופרו, ותוחזקו ברמה גבוהה מאוד, בלי קשר לשנה. הבעיה היא שויטארה כזו תימכר כנראה הרבה מעל המחירון..ולכן אתה חייב להתייעץ עם אחד מבעלי הויטארות המשופרות כאן, שיעזור לך לחפש ולבדוק.
לג'ימיני יש פחות שיפורים, ואפשר למצוא רכב "בתולי" ולהשקיע בו בהמשך. יש הרבה רכבים ששימשו כג'יפון עירוני, ובכלל לא ראו שטח.
השיקול אינו קשור דווקא לשנה, אלא למצב הרכב הספציפי ורמת התחזוקה שלו, ולהבדל (הגדול) בין ויטארה לג'ימיני, בעיקר בנוחות הנסיעה ובמרווח הפנימי (גם בשטח צריך לקחת ציוד..).
הגיפ הראשון שלי היה לאדה ניבה :) אותה אפשר למצוא ב עד 10000 שח
רכב נהדר :)
את הלאדה החלפתי בסופה משופצרת לעברויות 60 אלף שקל בסופו של דבר אחרי תיקונים שוטפים עברתי את ה100K
אחרי הסופה כמובן טיוטה הילקס שנת 95 רכב באמת באמת נהדר חסכוני בדלק אמין מאוד איטי קצת אבל מטייל איפה שכול הכלים הגדולים והיקרים מטילים וב35 אפשר למצוא טנדר לא רע
אני הייתי ממליץ לך על רכב שטח אמיתי לא ספורטאז ולא מאזדה 6 מוגבהת ולא כול הקקות האלו
פגארו או טיוטה הילקס ישנה
אתה תהיה מבסוט עד השמיים מבטיח לך
ועם אתה מחפש פגארו ארוך אוטומט שנת 99 2800 אני מוכר כזו :)
טוב אז חברה שינוי חד בעלילה! :)
הוחלט לאחר התיייעצות למכור את האוטו הפרטי ולהשקיע כבר בג'יפ בשנתון גבוה שישרת אותי גם ליום יום וגם לשטח..
התקציב החדש הוא כ- 100,000 K
הצרכים השתנו : גם נסיעות יומיומיות בעיקר בתוך העיר וגם טיולים בסופ"ש עדיין ל2 אנשים
דברים שחשוב: שיהיה אמין ושהאחזקה לא תהיה כמו של פאג'רו, לנד-קרוזר, זה לא הכיוון
כרגע לפי המלצות וחקירות אני מתמקד בג'ימני שנתון 2009-2010, ובגרנד ויטרה החדשה שנתון -2006-2007
מישהו גם המליץ לי על הטריוס החדשה שנת 2008, אבל אני קצת חושש לגבי העניין של הנסיעה בשטח הוא לא קצת עדין מידי בשביל זה?
בקיצור מצטער על השיגועים זה לטובה , עכשיו אפשר להשקיע קצת יותר ולקנות משהו שאני באמת יהנה ממנו בסופ"ש ובכלל..
מקווה לשמוע תגובות הצעות וכל דבר אחר..
עומר. :)
התקציב החדש הוא כ- 100,000 K
הצרכים השתנו : גם נסיעות יומיומיות בעיקר בתוך העיר וגם טיולים בסופ"ש עדיין ל2 אנשים
דברים שחשוב: שיהיה אמין ושהאחזקה לא תהיה כמו של פאג'רו, לנד-קרוזר, זה לא הכיוון
כרגע לפי המלצות וחקירות אני מתמקד בג'ימני שנתון 2009-2010, ובגרנד ויטרה החדשה שנתון -2006-2007
מישהו גם המליץ לי על הטריוס החדשה שנת 2008, אבל אני קצת חושש לגבי העניין של הנסיעה בשטח הוא לא קצת עדין מידי בשביל זה?
:)
מהטיריוס ממליץ לך לרדת (אין לו הילוך כוח כך שהוא לשבילים ולא לשטח ממשי).
ג'ימני למחיר ולמחיר האחזקה, מצויין לשטח אך לכביש המהיר לא נעים.
המלצה שלי, גראנד ויטארה ארוכה (מנוע 2.0 אוטומט) מהשנתונים הגבוהים שעדיין מאחור יש סרן "חי".
בהצלחה
רענן
רענן אתה מתכוון לויטרה 2006 מהצורה חדשה? כמו זה נגיד : http://www.yad2.co.il/Cars/4X4_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=203325
רענן אתה מתכוון לויטרה 2006 מהצורה חדשה? כמו זה נגיד : http://www.yad2.co.il/Cars/4X4_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=203325
לא !
אני מתכוון לשנים 99 עד 2004 או 2005
http://www.yad2.co.il/Cars/4X4.php?AreaID=1&ModelID=98&SubModelID=605&FromYear=&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=1900&untilEngineVal=2010&EngineTypeID=1&fromHand=&Hand=&Info=
חסרון אחד יש להם, פרונטאקס רגיש. אבל,
עם העודף שישאר לך תוכל להחליף לפרונטאקס ברזל (אין יותר בעיה) ואפילו להגביה ונעול את הרכב קדימה ואחור.
ראה דוגמה :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=49926
בהצלחה
רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.