PDA

צפייה בגרסה מלאה : "תיקון" קל של מעיכות בפח ...

נדב42
25-01-11, 17:24
מעשה שהיה כך היה: לפני מספר ימים גיליתי להפתעתי (ולבעסתי הרבה ...) שמישהו החליט להפוך את הגג של הויטארה לטריבונה, או לחילופין רחבת ריקודים מאולתרת ... המעיכה בפח היתה רדודה, אך לכל רוחב הגג - כזו שנראה שכל מה שצריך זה דחיפה קלה מלמטה והכל קופץ בחזרה למקום.

מאחר וללחוץ מלמטה מצריך לפרק את הדיפון הפנימי של הגג, ולא ממש היה לי זמן לזה לבד, תכננתי להשאיר את הרכב למוסך/פחח שיעשו את העבודה. אלא שאז צץ לי הרעיון הבא: אולי במקום לדחוף מלמטה את הגג, אפשר למשוך מבחוץ ? ... ואז נזכרתי שבעבודה יש לי כלי כזה:

http://asaccess-floors.co.il/images/stories/Main_Section_Images/sc-lift.jpg

מדובר בידית עם 2 פיות ואקום (כמו אלו שמצמידות תושבת GPS/סלולארי לשמשה הקדמית, רק יותר גדולות ומאסיביות) אשר מיועדת להרמת מרצפות של רצפה צפה בחדרי מחשב. קיים כלי דומה גם לזגגים להרמת פלטות זכוכית.

בקיצור, בהפסקת צהריים יצאתי עם הידית וחבר, ואחרי 3 דקות הגג חזר למצבו המקורי מבלי שנודע כי קרה לו משהו אי פעם ...

אז אני לא יודע אם זו שיטה ידועה או רעיון מקורי, אבל אני מביא את הסיפור לידיעת הציבור ולרווחתו :p:p:p

לא בטוח שזה יעבוד לכל מעיכה, אבל נראה לי בעיקר שפוטנציאל הנזק הוא מזערי אז עדיף לנסות את זה לפני פעולות דראסטיות אחרות...

נדב.

התייש
25-01-11, 17:56
רעיון טוב. גם אצלי מישהו החליט להישען על הכנף וקצת מעך אותה פנימה, אני אנסה את זה. עכשיו צריך למצוא זגג עם מכשיר כזה.:p

מאיר אלוני
25-01-11, 18:17
אפשר גם עם קרח יבש ופאן

kobiarava
25-01-11, 18:18
יש כאלה גם לפחחים.
עכשיו נשאר רק למצוא את הב#%&@ה שקיפצץ לך על הגג, לעשות גם לו כמה "תיקוני פחחות"...

קובי

סופת המדבר
25-01-11, 19:38
לא חייבים את הכלי הספציפי הזה
אני מניח שיש כמעט לכל אחד בבית ''פומפה'' לשיחרור סתימות בכיור
ואם לא היא עולה כמה שקלים זה עושה אחלה עבודה

יש לציין שלא כל מכה אפשר להוציא, רק מכות שנמצאות על משטחים ישרים פחות או יותר
גג, דלת, מכסה מנוע וכו'..
אם המכה\ מעיכה נמצאת בפינה\או 'קנט' זה לא יתאפשר ע''י משיכה

נדב42
25-01-11, 21:36
לא חייבים את הכלי הספציפי הזה
אני מניח שיש כמעט לכל אחד בבית ''פומפה'' לשיחרור סתימות בכיור
ואם לא היא עולה כמה שקלים זה עושה אחלה עבודה

הידית הזו הרבה יותר יעילה וחזקה מפומפה. היא תופסת גם כאשר המשטח לא ישר לחלוטין, אוטמת טוב בהרבה ואפשר להפעיל הרבה יותר כוח במשיכה גם בגלל מבנה הידית. אני לא אומר שאין כלים אחרים יעילים, אבל פומפה ביתית לא מתקרבת לזה...

לתייש, אם אתה באזור רעננה, או מגיע אליו, אשמח לנסות לעזור לך :razz:

נדב.

-->