התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מסלולי תעופה בנחל פארן? מי מכיר

eli8ball
31-01-11, 02:21
חבר העלה לי שאלה מעניינת לגבי מיקום של מסלולי תעופה, אישית איני מכיר את המסלולים הנ"ל נמצאים באזור נחל שזר וקניון עדה והשני נמצא מערבית לחניון לילה בנחל פארן

נ.צ מדוייק שלו הוא 185244/459027

מי שיוכל לספר קצת מי ומה ולמה על האתרים האלו מידיעה או מביקור במקום אנא תחלקו איתי את הידע.

תודה

tooshey
31-01-11, 06:16
יש מספר שדות תעופה ברחבי הנגב , מצורפת תמונה של המסלולים הנמצאים ברמת שזר.
השמועה אומרת שזוהי הכנה לקליטת כמויות גדולות של פליטי דארפור.
השמועות אומרות שהמסלולים נבנו בחשאי ע"י "מעפילים" סודאנים וותיקים בשיתוף עם ארגונים חובבי פליטים.
היעוד הינו להקל על ה"פליטים" "להעפיל" לארץ הקודש.

מסיור שערכתי במקום עולה כי המסלולים אינם מתאימים לנחיתת מטוסי נוסעים רחבי-גוף, עקב כמות גדולה של בורות הפעורים במסלול.

עבודה סודאנית...

בברכה,טושי

moisofnik
31-01-11, 06:22
כמו רוב שלדי המטוסים (וגם הטנקים) שמפוזרים בנגב - מטווחים.

eli8ball
31-01-11, 08:40
טושי - אני מבין שאתה מסתלבט וואלה זה פותח לי את הבוקר בחיוך אז בכיף:mrgreen:

מויש? מטווחים פעילים\סתם שטחים מתים שאין סיכוי שיהיו בהם כל מיני מרעין בישין? הבחור ראה את זה בגוגל ארת' (לטייל הוא לא רוצה אבל לראות בגוגל זה סבבה - לך תבין) וביקש ממני לארגן איזה סיבוב לאזור כי מעניין אותו לראות איך זה נראה בשטח (לא יודע מה כל כך מעניין, יש באזור דברים הרבה יותר מעניינים לדעתי, אבל ניחא). הבעיה היא שלא יצא לי להיות שם, למרות שבפארן טיילתי לא מעט, רגלי ובג'יפ. השאלה היא אם זה אזור שאפשר להגיע אליו, למרות הטרחה המיותרת?

וכמעט שכחתי... תודה על התשובות המהירות. הוא לא האמין שעד היום בבוקר כבר יהיו תשובות ורעיונות. לא האמין שיש מישהו שעונה על כאלה שאלות.

מי יתן ויבוא כבר שיטפון:rolleyes:

tooshey
31-01-11, 10:46
טושי - אני מבין שאתה מסתלבט וואלה זה פותח לי את הבוקר בחיוך אז בכיף:mrgreen:

מויש? מטווחים פעילים\סתם שטחים מתים שאין סיכוי שיהיו בהם כל מיני מרעין בישין? הבחור ראה את זה בגוגל ארת' (לטייל הוא לא רוצה אבל לראות בגוגל זה סבבה - לך תבין) וביקש ממני לארגן איזה סיבוב לאזור כי מעניין אותו לראות איך זה נראה בשטח (לא יודע מה כל כך מעניין, יש באזור דברים הרבה יותר מעניינים לדעתי, אבל ניחא). הבעיה היא שלא יצא לי להיות שם, למרות שבפארן טיילתי לא מעט, רגלי ובג'יפ. השאלה היא אם זה אזור שאפשר להגיע אליו, למרות הטרחה המיותרת?

וכמעט שכחתי... תודה על התשובות המהירות. הוא לא האמין שעד היום בבוקר כבר יהיו תשובות ורעיונות. לא האמין שיש מישהו שעונה על כאלה שאלות.

מי יתן ויבוא כבר שיטפון:rolleyes:

אלי
אני שמח שסידרתי לך את הבוקר

רק אזהרה קטנה
המקום הינו מטווח פעיל בימות השבוע
כניסה לשטח במגבלות שטחי האש וגם אז להזהר מאד
השטח מלא ברזלים, חלקם חדים ועלולים לגרום לקרע בצמיג, וחלקם יעשו בום גדול והלך הג'יפ...

בברכה,טושי

יונתןמצפה
31-01-11, 17:06
בשטח, מלבד מה שטושי כתב אתה בקושי תראה את ה"מסלול". זה בסה"כ גוון שחור שפיזרו על הקרקע. לא רק שלא ניתן באמת לנחות, גם לנסוע בג'יפ עלול להסתיים רק (כפי שטושי כתב...)

eli8ball
31-01-11, 18:43
חברים, קודם כל הבנתי את ה"רמזים" הדקים.

אני ממש לא מתכוון להכניס את עצמי למקום שכזה, במיוחד כשלדעתי אין מה לחפש במקום כזה. יש הרבה מקומות יותר מעניינים באזור של הפארן.

טושי, מרגע שהבנתי שאלו מטווחים לא היה סיכוי שאני אנסה להגיע לשם. (תאמין לי ראיתי את אלה שעושים בום מקרוב, במקומות אחרים, הם לא נחמדים ולא יציבים מי יודע מה). השאלות היו מתוך סקרנות\רצון לתת תשובה מספקת לשואל, אני מאמין שבדיוק כמוני גם אתם מוכרים בחבר'ה בתור אלה שמכירים כל חור בארץ. הנה אני הכרתי עוד חור היום.:D

תודה חברים וניפגש בשיטפון\בוץ בשטח

יונתןמצפה
31-01-11, 20:42
חברים, קודם כל הבנתי את ה"רמזים" הדקים.

אני ממש לא מתכוון להכניס את עצמי למקום שכזה, במיוחד כשלדעתי אין מה לחפש במקום כזה. יש הרבה מקומות יותר מעניינים באזור של הפארן.

לא הייתה כוונה לדבר ברמזים. הכוונה בפשטותה: השטח מלא נפלים מסוכנים וחלקי מתכם חותכי צמיגים.
מה שכן, החלק השני של המשפט שלך הוא אינטרפטציה מוטעת של הכתוב. בצמוד למגרש הגורטאות הזה (שטושי העלה) עובר שביל מסומן שהוא לטעמי אחד מהיפים באזור. חבל לפספס.. פשוט צריך לפתוח עיניים טוב טוב ולא לסטות במ"מ מהשביל הראשי.
הנ"צ שאתה נתת מוביל למקום דומה. בשניהם האטרקציה החיל-אווירית פחות מעניינת (לטעמי) מהסביבה.

eli8ball
31-01-11, 21:18
יונתן ידידי, כוונתי לא הייתה הלתרחק לחלוטין מהפארן ואפילו לא מהאזור. את קניון עדה נחל שזר ואזור חניון הלילה בפארן אני מכיר טוב, ונהנה לטייל בהם. מקומות שללא ספק הם מדהימים. רק כמו שאמרת צריך לשים לב שם לא לסטות מהשביל במ"מ. עד היום לא הכרתי את המשטחים האלו ולפי מה שאתה אומר גם די קשה לראות אותם בשטח אם לא יודעים מה לחפש. אישית אני מעדיף לחפש מקומות יפים ולא מטווחים. מזה הספיק לי כבר ;)

דידו
04-02-11, 21:38
דוגמית מהשטח

Tsafrir
07-09-15, 15:00
דוגמית מהשטח

קצת על המטוס:
http://www.sky-high.co.il/134771/%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%98-231

שגיא S
07-09-15, 15:28
דוגמית מהשטח

נראה כאילו יש שם פגר של פאג'רו ;)

ד ו ר ו ן
07-09-15, 17:11
לא הכרת כי גם כשעוברים פיזית על סימון ה״מסלול המראה״, לא מבינים שאתה עליו.

זה לא שטח ישר, לפעמים הצביעה עוברת על גבעות וערוצים, ורק ממבט על רואים את התמונה הכוללת שנראית כמו מסלול.

gasgas
07-09-15, 20:39
וגם
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/07/807485e510bd640aa895f07b9e2117f3.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/07/84fe6ccb523847d84326f24df1edbf2f.jpg

omri_t
07-09-15, 21:22
להוריי זרוק כזה כמו העליון בחצר- להזמין להם חבלן או ללכת לזרוק על זה אבנים??! :)

איל מ
07-09-15, 21:53
אם זה כחול רוב הסיכויים שזה בסדר (כמו בכל גינה שמכבדת עצמה במגורי צעירים בקיבוץ).

ד ו ר ו ן
07-09-15, 23:53
להוריי זרוק כזה כמו העליון בחצר- להזמין להם חבלן או ללכת לזרוק על זה אבנים??! :)
לרוב בגינה יש רק את הזנבות.
כאן יש את כל הגשאפט, שד״א חלקו קבור.

יש כאלו מלאים במים/בטון, ויש כאלו על מטען קטן.

לא הייתי מנסה לבדוק מי מהם עומד לפני.

מה גם, שיש גם נפלים של חימוש חי מלא, ועם החלודה החיצונית אתה לא יודע מה היה צבע המקור של הנפל.

-->