התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ

עמודים : 1 2 [3]

שחר-סופה
03-03-12, 10:53
eitay תודה רבה , שמח שנהנית ...

- חברים יקרים , בתקופה האחרונה אני מתקשה לגלוש על בסיס קבוע כבעבר , אני עסוק בהמון דברים אחרים
שגוזלים ממני זמן פנוי שהיה בעבר , מה גם שכרגע אין שום עידכון או חדשות . מירב תשומת הלב והתקציב מופנים כעת ל "רגליים " שלי .
המנוע בביג שלי התפחלץ ונפטר סופית תוך כדי נסיעה . הוא כבר היה אוכל שמן בכמויות ועבר 175,000 ק"מ . גררתי אותו לחבר ,
הורדנו מנוע ופירקנו בכדי לראות את מהות והיקף הנזק שאנו עומדים מולו .
בקיצור , כתר הבוכנה התחתון נשבר ומכאן החלה שרשרת אסונות . טלטל שבור וסטירה לצילינדר שגרמה לשבר ,
בוכנה ורינגים בחלקם העליון שבורים ומה לא .
לאחר בחינת המצב , בירור עליות חלקים כאן בארץ (בחברה דרך עופר אבניר) לעומת קניית החלקים בגרמניה ושליחתם לארץ , נפל הפור .
אז שבוע שעבר הגיעו כל החלקים , כולל קראנק , בוכנה / רינגים חדשים , מיסבי קראנק , סט אטמים , משא' שמן ,שרשראות טיימינג ובלנסר
ומה לא ...
אז כרגע ההתקדמות בכל הקשור לבלייזר נכנסה ל HOLD עד אשר אסיים עם הביג . לא רוצה להתנבא על מועד , אבל אמשיך במהלך מרץ ...
כמובן שהעדכן כרגיל ...

שחר .

GodsFather
03-03-12, 11:04
שחר, בלי תירוצים. אני מגיע בסוף החודש עם הבקבוק המובטח - אני מצפה לראות את הבהמה נוסעת ונמצא מקום להוריד איזה שוט או שניים ואולי גם איזו פוזה טובה לצילום.

rob
03-03-12, 11:34
שחר

למה השתמשת בשני סוגים שונים של חומר בידוד?
האם החומר של של פומוטיב שדברת עליו לא מתאים לכל הרכב?
או האם משיקולי עלויות?

יום ראשון אני יוצא לשופינג של חומר בידוד ורוצה לדעת מה להביא

שחר-סופה
03-03-12, 11:43
ברגע זה נגמרו התירוצים אמיר ;) ...
איך אפשר לסרב כשאתה מגיע מהיכן שאתה נמצא ...
אגרור אותו על הגב אם אצטרך ...
מקווה להספיק לפחות עם המראה הכללי שיהיה מושלם , עם סיום בניית הפגוש האחורי עם המתקן לגלגל ספייר ,
ההייליפט ואת החפירה מאחור .

שחר.

shay_love_off_road
03-03-12, 22:30
למה לגרור אותו על הגב נבלה? הבהמה שלך מסוגלת לגרור רכבת מטען בת 60 קרונות פחם,

נפגעתי ברמה אישית בשם הבליזר שלך :-P

חוץ מזה אחי, איבדתי את הטלפון, רק עכשיו מצאו לי אותו (שחכתי אותו בעלית גג של לקוח - יצאתי טרבלסי טיפוסי)

שחר-סופה
09-03-12, 10:01
שחר

למה השתמשת בשני סוגים שונים של חומר בידוד?
האם החומר של של פומוטיב שדברת עליו לא מתאים לכל הרכב?
או האם משיקולי עלויות?

יום ראשון אני יוצא לשופינג של חומר בידוד ורוצה לדעת מה להביא

אהלן ערן (סליחה על התשובה המאוחרת) אם זה עדיין רלוונטי ...

השיקול להשתמש בשני חומרי בידוד שונים הם מבחינה פרקטית בלבד .
כן , בפנלי הדלתות , פנים מכסה המנוע , ודפנות אין מקום / לא נכון להשתמש בפלציב/פומוטיב .
בבחינת סוג החומר : עובי , נוחות יישום , גמישות ואפילו מחיר (למרות שזה לא שיקול) .

חומר הבידוד השני , מתבסס על בידוד ע"י בועות אויר ורדיד אלומיניום (בדומה לפצפצים שאנחנו מכירים) עוביו בערך 4 מ"מ והוא טוב
למקומות בהם לא דורכים ,בדיוק היכן שאני בחרתי ליישם איתו כגון : פנלי דלתות , מכסה מנוע צד פנימי , דפנות ...

שחר .

נ.ב : ערן , יש לך ת'טלפון שלי ... תרגיש חופשי להתקשר בכל מה שאתה צריך ...
וכמובן המון הצלחה במשך הפרוייקט המרשים שלך ...

שחר-סופה
01-04-12, 22:37
טוב חבר'ה אז ככה ... וואללה מאיפה להתחיל ... ? :confused:
אז במקביל לעבודת האוברול על הביג , המנוע כבר הורכב וצבעתי אותו לפני שבועיים כבר ...
תודה ענקית לחבר הכי טוב שלי נווה שהסכים לסבול ולאכסן את האופנוע בסלון הבית , על כל העבודה המטורפת וההשקעה ...
החלטתי להעיף את הדודים המקוריים ששוקלים המון (2 אגזוזים+דוד מרכזי) = 12 ק"ג = טירוף !
את מקומם תופסים כעת זוג אגזוזי ARROW פתוחים חדשים ששוקלים ביחד 3.5 ק"ג , וכמובן ביטלתי את הדוד המרכזי .
נשאר לי כעת להמתין למפעל שיסיים לי את צנרת הנירוסטה (בקוטר הגדול ב 5 מ"מ מהמקור) שנבנתה במיוחד עבורי עם הכיפופים מהמניפולד
ועד לחיבור לדודים הפתוחים מאחור .
הפקה ... כל דבר אצלי זה סרט וזמן ... על כסף אני כבר לא רוצה לדבר ...

אבל הרי לא מעניין אתכם הביג ובכל זאת סיפרתי בכדי שתבינו מדוע אני מתעכב עם סיום הבלייזר , הן מבחינת תקציב / זמן ושות' ...
אבל אני עובד במקביל והנה תתעדכנו ...

*כשרק קניתי את הבלייזר , ביישור הקו המכני שעשיתי , ראיתי שיש הזעה מעצבנת (לא נזילה) מחזית המנוע . של סולר , שמן ומים .
לאחר ניקוי יסודי של המקום ראיתי והבנתי ממה היא נובעת . הבעלים הקודם העביר את חזית המנוע הישן לזה החדש . אני מתכוון
לכל הספקים +מכסה טיימינג . אבל , וזה אבל גדול ! במקום לקנות סט אטמים כמו שצריך ... , הכל הוצמד עם סיליקון ובצורה חובבנית .
אפילו זרקנית . אחחח ...
לקחתי משחת אטימה / סיליקון של ויקטור ריינץ במטרה לעבור על החיבורים , אולי אצליח לאטום . כשהגעתי לחיבור מכסה הטיימינג לבלוק
ופיית הטיובה נגעה במקום , פשוט פרצו מים החוצה ...
לאחר ירידת המים ניגבתי טוב את המקום וראיתי שפשוט המים כירסמו את הפלאנג' ופערו בו חור. כשקניתי את הרכב הוא היה עם רדיאטור
רקוב , ללא טרמוסטט ומי ברז מצחינים כזכור . רדיאטור ... הבאתי אז חדש , טרמוסטט חדש הותקן , שטיפה יסודית למערכת והכנסתי פרסטון .
אך מסתבר שעבור הפלאנ'ג זה כבר היה מאוחר מידי . הנזק ניגרם .
הזמנתי מכסה טיימיג חדש מארה"ב + סט אטמים , יש שלושה סוגי נוזלים שנאטמים שם , נוזל קירור מנוע ביציאה מהראשים , שמן מנוע (מילוי)
וה PCV ומשאבת הזרקת הסולר המכנית בחלקו העליון . על הדרך , החלטתי להזמין גם משאבת מים חדשה , כי אם כבר ... אז כבר ... וחוצמיזה
במחיר של 32$ לא חושבים פעמיים אפילו ... אז שלחתי בשתי פעימות ... (2 חבילות נפרדות) החבילה הראשונה עם מכסה הטיימינג וסט האטמים
הגיעה אלי בדואר רגיל (שלקח לו חודש וחצי להגיע) עד הבית ללא שום תשלום מכס ושות ... מחכה למשא' המים ויהיה אפשר סוף סוף לעבוד ולסיים
עם חזית המנוע שתהייה חדשה ותיתן , ב"ה , הרבה שנות שקט מנזילות וכל מיני מירעין בישין ...

*במקביל , סוף סוף קיבלתי לידי את הבוקסה למתקן גלגל הספייר מהחרט . עשה עבודה מדהימה אבל גמר לי את הבריאות בזמן שעיכב אותי
(חודש ושלושה שבועות ) , היא כוללת פיטמת גירוז עם קדח מעבר הגריז פנימה כמובן , טבעת אוקולון בתחתית , מגרעות עדינות היוצרות חלל
בו הגריז נישאר ו O RING בחלק העליון למניעת בריחת הגריז וכניסת מים / לחות / אבק .

*הבאתי כזכור , קונסולה של GMC ספארי מפירוק בכדי להתקין בו את מכשיר הקשר והכריזה . אבל בעיה ....
אז בהתחלה לא היה תקציב למכשירים , התגברתי ונאלצתי להמתין בקוצר רוח 3 חודשים .
בעיה שניה ... הקונסולה באורך מטר , לי בבלייזר בין הגשר המרכזי (בין החלק האחורי לקדמי) לכיוון המראה והשמשה הקדמית יש 64 ס"מ .
ידעתי שאני הולך לאכול סרט ... רק לא האמנתי שהוא בכזה אורך ... בכדי לקחת מוצר מפלסטיק ולהנדס אותו כך שאחשוב על מה אני מוותר ומה לוקח .
אז ניקנו המכשירים בשבוע שעבר וזהו ... , אין תירוצים , אין מה שיעכב , אני בשיגעון רק לסיים עם הפרק הזה בסידרה ...
הייתי חייב עזרה של יד נוספת שתתפוס בזמן הניסורים , חיתוכים וכיו"ב ... כמו כן , גם למיכשור מתאים ולראש מבריק ויצירתי בכדי
לייצר משהו איכותי . לא היתה לי התלבטות בכלל , אני לוקח לעבודה הזאת חבר טוב טוב יניב יחזקאל שהוא גם הבעלים של החברה (קומפיוקאר)
ועושים את העבודה במעבדה שלנו בעבודה (ביום שישי-שלא עובדים ואין אף אחד) .
ת'שמעו , לא הערכתי , דימיינתי שזה יהיה אפילו דומה לטרור שאכלנו עם זה ... אבל איזה סבלנות /ראש/ידיים יש לבן אדם הזה , לא יאומן ...
העבודה הסתיימה לאחר 8 שעות לערך ... אבל יצא מדהים , ס'תכלו בעצמכם ...
תודה ענקית אחש'לי יניב ... אומנם הוא לא גולש כאן , אבל חשוב לי להגיד ...

נמשיך לעדכן , ההמשך הוא לסיים כבר עם בניית הפגוש האחורי + המתקן לגלגל ספייר והמיתקונים עליו ...

שחר

שחר-סופה
01-04-12, 23:12
ועוד אחת עם האנטנה המגנטית הקצרה ומדבקת ג'יפולוג ...

bizon
01-04-12, 23:21
פייייייי איזה יופי של דבר :) שפו גדול חביבי פשוט כיף לראות אותך סובל ומתקדם :) אני מאחל לך סיום מהיר ומספק ! ואתה מוזמן להזמין את עצמך לקפה אגב :)

מור

asafk
01-04-12, 23:21
הקונסולה של הספארי... וואלה, רעיון טוב. אבל לא חשבתי שאפשר למצוא פלסטיקים אמריקאיים שלמים. מתגבש איזה רעיון. יש מקור לקונסולות כאלה שלמות?

אסף.

שחר-סופה
01-04-12, 23:42
תודה ביזון ... וואללה קפה אני לא מוצא זמן לשתות ...
אהלן אסף , מאז שנפל לי הטלפון אין לי ת'מספר שלך ... דבר איתי או שלח לי SMS עם המספר שלך .
כן , לפי מה שאני זוכר ... יש מצב לארגן לך קונסולה יפה שלמה ...

שחר

מצרף תמונות של העבודה קצת ...

shay_love_off_road
02-04-12, 00:14
שחר זה נראה מדהים!
עבודה למשעי!

נ.ב. איפה נעלמת מהאופק?

שחר-סופה
02-04-12, 00:27
אהלן שי , תודה ...
אם לא הספיקה לך המגילה (3 תגובות מעלה) שבה תיארתי לאן נעלמתי ועוד לא סיפרתי עשירית ,
אז.... :confused: אני חושב על דרך אחרת ...
חכה , אל תפריע לי לחשוב ... ;)

שחר .

six-86
02-04-12, 12:05
יפה שחר כל הכבוד , לגבי הקונסולה חבל שלא ביקשת רעיונות גם אצלי מותקנת קונסולה כזו , אבל כמובן בלי ניסורים כי התיישבה בול בין השמשה והקשת התהפכות .

מה הקוטר של הבורג בבוקסה זה נראה קטן מדיי לא שחר ?
נ.ב - יש מלא בפירוקיות קונסלות כאלה כולל חלק התאורה הקדמי ששחר ויתר עליו לטובת המכשירים
ראיד

hem
02-04-12, 15:27
אשמח לקבל פרטים לגבי קונסולה שכזו...
חג שמח

שי קרנצלר
02-04-12, 20:40
קונסולה מדהימה.
שחר- כל הכבוד!!!!

שחר-סופה
02-04-12, 20:59
אהלן ראיד , תודה ...
ראיד , לא הייתי צריך רעיון , הוא ישב אצלי בראש הרבה זמן ורק חיכה לביצוע .
בסופה בזמנו , בניתי קונסולה מפיבר לרוחב ובה המכשירים . אהבתי את התצורה הזאת והיא היתה פרקטית ונוחה בטירוף .
לא היה לי ספק שגם בבלייזר זה יהיה במתכונת דומה . מעץ לא רציתי , זה לא היה משיג תוצאות אסטטיות דומות אפילו בהשוואה
לתוצאה שהתקבלה כאן . לא המצאתי את הגלגל ... רק הנדסתי אותו מחדש בכדי להפוך מוצר מוגמר באורך 1 מ' ל64 ס"מ שיש
לי שם עם הרבה מחשבה על מה מוותרים ומה משאירים .
לגבי הבורג בבוקסה , תהיה רגוע , אני לא פראייר = 10 M פלדה . לבוקסה תחובר מעין רגל שמתחברת לפגוש והיא זאת שנותנת את
החוזק בנוסף לריתוך הבוקסה בתחתית לפגוש עצמו .

hem , לא הבנתי איזה 'פרטים' אתה רוצה לקבל ... תיאור העבודה והתמונות למעלה ...

תודה שי ,
אחרי עבודה של 18 שעות , חסר לי שהיה יוצא משהו אחר (בהיבט הרע של הכוונה) :)כמובן ...

שחר .

rob
02-04-12, 21:27
יצא מדהים

six-86
03-04-12, 10:07
אהלן ראיד , תודה ...
ראיד , לא הייתי צריך רעיון , הוא ישב אצלי בראש הרבה זמן ורק חיכה לביצוע .
בסופה בזמנו , בניתי קונסולה מפיבר לרוחב ובה המכשירים . אהבתי את התצורה הזאת והיא היתה פרקטית ונוחה בטירוף .
לא היה לי ספק שגם בבלייזר זה יהיה במתכונת דומה . מעץ לא רציתי , זה לא היה משיג תוצאות אסטטיות דומות אפילו בהשוואה
לתוצאה שהתקבלה כאן . לא המצאתי את הגלגל ... רק הנדסתי אותו מחדש בכדי להפוך מוצר מוגמר באורך 1 מ' ל64 ס"מ שיש
לי שם עם הרבה מחשבה על מה מוותרים ומה משאירים .
לגבי הבורג בבוקסה , תהיה רגוע , אני לא פראייר = 10 M פלדה . לבוקסה תחובר מעין רגל שמתחברת לפגוש והיא זאת שנותנת את
החוזק בנוסף לריתוך הבוקסה בתחתית לפגוש עצמו .

hem , לא הבנתי איזה 'פרטים' אתה רוצה לקבל ... תיאור העבודה והתמונות למעלה ...

תודה שי ,
אחרי עבודה של 18 שעות , חסר לי שהיה יוצא משהו אחר (בהיבט הרע של הכוונה) :)כמובן ...

שחר .

אין ספק שיצא פצצה , שווה את ההשקעה
עשית אותם פתוחות תמיד או גם נסגרות וננעלות ?
ראיד

שחר-סופה
03-04-12, 23:49
תודה ערן , בקרוב אצלך ... :p ;)
ראיד , לא הבנתי את זה : " עשית אותם פתוחות תמיד או גם נסגרות וננעלות ? "
את מה פתוחות ? אתה אולי מתכוון למחיצות / דלתות התאים שם ?

שחר .

six-86
05-04-12, 08:24
הכוונה לתאים של המכשירים ! יש אפשרות לעשות אותם יורדים ועולים (לתוך הקונסולה) + נעילה
ראיד

שחר-סופה
06-04-12, 14:52
אהה ... OK ... הבנתי את הכוונה .
זה משהוא שנשקל תחילה ונפסל . רציתי את המכשירים מקובעים ומוטים באופן קבוע
בזוית של בין 35 - 40 מעלות לערך כלפי מטה . עניין של פרקטיקה ואסטטיות לטעמי האישי .

שחר .

שחר-סופה
11-04-12, 22:39
כמו שאתם יודעים ומכירים , כל טיול טוב בשטח מתחיל בשעה וחצי שעתיים נסיעה של כביש ....
הגדולה שלי (13) אמורה בסיום , לקבל את מושב ה CO DRIVER :) לצידי .
אז החלטתי שמי שלא ישב מאחור , לפחות שיהיה לו נוח . ראיתי סיטרואן קסארה מושבתת אצל אחד הלקוחות שלנו עם משענות ראש
אחוריות מתכווננות . ביקשתי וקיבלתי מתנה . ריפדתי אותן וחיברתי מאחור .
להשלמת החציצה בין תא המטען לנוסעים (לא בא לי שיעוף שק"ש/שמיכה/מזרון) חיברתי רשת עכביש שניתן להוריד ולהעלות
בחיבורה לווים שתופסים אותה .
קיבלתי את מכסה הטיימינג כאמור , גם משאבת המים הגיעה שלושה ימים לאחר מכן (גם כן ללא שום בעיה) עד הבית , ללא מילוי ניירת
וללא תשלום מכס.
כשהבנתי שבפרויקט הזה של חידוש והחלפת כל חזית המנוע אצטרך גם להוריד קרטר שמן מנוע (3 הברגים בחזיתו) מתחברים למכסה הטיימינג ,
החלטתי ברגע האחרון (אם כבר אז כבר) להזמין משאבת שמן מנוע high vol / HD של האמר H1 .
(270 שקלים) מהדוד סם 1000 שקלים בארץ לפני מע"מ . אז היא בדרך וכשתגיע , אסיים גם עם זה ...

שחר

shay_love_off_road
12-04-12, 01:01
עבודה יפה שלך ושל הרפד, רק נדמה לי שהמשענות ראש בצבע טיפה יותר בהיר מהמושב עצמו (או שהפלאש מטעה אותי:eek: )

בכל אופן - אם או בלי המשענות הבלייזר שלך מדהים!

שי קרנצלר
12-04-12, 11:35
שחר
כל הכבוד ,אתה לא נח.
את המשענות הלבשת על המושב האחורי המקורי (איך?) או שהחלפת את כל המושב האחורי?

שחר-סופה
17-04-12, 21:46
אהלן שי (פחימה) תודה ,
הפלאש מטעה אותך ... אבל לכיוון ההפוך גוטה . הן רופדו בעור זהה כמעט לחלוטין והן יצאו מעט יותר כהות .
כמעט ובלתי מורגש במבט כללי על הפנים .

שי (קרנצלר) , אהלן , תודה גם כן ...
כן , אני לא נח ... , זה רק נראה כך לעיתים בשל אי העידכונים הרצופים כבעבר .
זוכר את ארגז הזיווד מאחור שחוצץ בין תא המטען לנוסעים ושצמוד למושב האחורי ?
לקחתי שלות , חבקתי את זוג הרגליים של כל משענת והידקתי עם ברגים לארגז הזיווד .

שחר .

GodsFather
09-08-12, 12:42
4 חודשים ייבשת אותנו - איפה נעלמת ??

shay_love_off_road
16-08-12, 16:00
מה קורה שחר? - תקופת בצורת?

אגב, הטלפון שלי התפגר בצורה שאי אפשר להוציא ממנו חזרה את המספרים, אשמח אם תשלח לי את הטלפון שלך שוב,

שחר-סופה
09-09-12, 20:36
אהלן אמיר , שי וכולם ... כן , אני יודע שייבשתי אתכם (אל תעלבו/תתבאסו) .
אין לי בעיה לקחת אחריות על כל דבר שאני עושה , אבל , יש דברים בחיים (אתם יודעים) שהם גדולים מאיתנו וגרמו פשוט להקפאה טוטאלית בהתקדמות
שלי לקראת סיום הפרוייקט .

אז מה היה לי בארבעת החודשים האחרונים ?
אחרי 3 שנים שאני פרוד , סוף סוף הסתיימו הגירושין שלי (בצורה יפה וחברית בסופו של דבר) למי שהתעניין .
מקום מגורים חדש - עברתי אחרי 23 שנים באריאל לרחובות שם אני גר עם בת הזוג שלי .
עברתי תאונת עבודה ב 10/07 כשהייתי על ה DR BIG שלי בדרך לעבודה , רכב פגע בי חזיתית כשהייתי ב 100 קמ"ש
בערך וריסק אותי על הכביש . שברים בכל מיני מקומות בגוף , חוליה בגב , אצבע מרוסקת ברגל , שבר באצבע יד שמאל ועוד ...
האופנוע טוטאלוס אחרי שיפוץ כללי 3 חודשים קודם לכן :-( , אוברול מנוע , צמיגי שטח חדשים ומה לא .....
בקיצור ... הרפתקאות ...
מקווה שעכשיו המצב קצת יותר ברור ...
ובהחלט מקווה שאצליח להגיע למיפגש ...
נשתמע וכמובן שהעדכן במידה ותהיה כל התפתחות / התקדמות ..............

שי קרנצלר
09-09-12, 20:39
על זה נאמר "כל עכבה לטובה .."

GodsFather
10-09-12, 05:37
שחר, תבדוק מזוזות בבלייזר... ותשים שום בין הקוביות של הגלגלים.

אני מגיע לביקור בישראל בקרוב ואתגורר ברחובות, לפחות לא יהיו עכשיו תירוצים לפגישה שלנו ואני מביא בקבוק ויסקי חדש כי את הקודם השארתי לאחי.

תהיה חזק וכל שאר הברכות.

שחר-סופה
10-09-12, 09:50
אולי שי ... מה שבטוח הוא ... , שאני יודע להסתכל באמת גם על חצי או 3/4 הכוס המלאה גם כשקורה רע וקשה ...
אמיר , אתה ע נ ק !!!

שחר

bizon
10-09-12, 11:35
פיייייייי אין רגע דל הא ??? רפואה שלמה איש יקר. צלצל כשאתה באיזור עם חצי שעה ספייר לאיזה קפה :)

מור

shay_love_off_road
11-09-12, 01:07
אחי היקר, קודם כל רפואה שלמה והחלמה מהירה, ראיתי היום שהתקשרת, לא הייתי בהכרה בשעות האלו (יום לפני עבדתי עד 3 לפנות בוקר)

דבר שני, אם התאונה לא הרגה אותך אני אהרוג אותך! אתה עובר תאונה ולא מדבר? לא מספר? בשביל מה יש חברים???? - תרגיש טוב איש,

אני אולי לא אצליח להגיע למפגש אלא אם כן אני אמצא תירוץ להיעלם מהשבת חתן של בן דוד שלי שחוגג בר-מצווה יומים לפני,
אם אני לא אראה את הפרצוף שלי שם, סביר להניח שחבורת הטריפולטאים לא ישאירו לי את הפרצוף כמו שאני מכיר אותו,

תהיה חזק אחי, לגבי הפסיכי שנכנס בך אני אכנס בו עם הסיירה ברוורס עם 4X4 LOW משולב!!! בן אלף!!! אני פסיכי יותר ממנו!!! (ברוורס כי יש לי שם וואחד וו גרירה!:p)
בנוגע אליך, רד מהאופנועים!!! מצאתי בשביל משהו יותר בטוח,
http://www.ail.co.il/ProductDetails.asp?Product_Type=20&Product_ID=89
תבדוק, אולי יש להם מבצע על דגמים אחרונים,

ותשמור על קשר! דיר באלאק! זהו יש בת זוג שחכת אותנו :P

החלמה מהירה אחי!
נשתמע!

שחר-סופה
11-09-12, 12:36
פיייייייי אין רגע דל הא ??? רפואה שלמה איש יקר. צלצל כשאתה באיזור עם חצי שעה ספייר לאיזה קפה :)

מור

תודה ביזון , נדבר ....

תודה שי , כן , ראיתי שהתקשרת אז חזרתי ולא היית זמין ...
לגבי הלינק ששלחת = :confused: לא רלוונטי ... אולי שכחת שיש לי את קרוב המשפחה שלו , רק שלא הספקתי לסיים איתו .

לגבי המפגש , עידכנו אותי ואם מנהלי הפורום יבואו לקראתי ויתנו לי להחנות בתוך המתחם , יש מצב שאגיע אפילו עם הבלייזר ...
נשתמע ...

שחר

asafk
11-09-12, 19:18
לגבי המפגש , עידכנו אותי ואם מנהלי הפורום יבואו לקראתי ויתנו לי להחנות בתוך המתחם , יש מצב שאגיע אפילו עם הבלייזר ...
נשתמע ...

שחר

שנת 82? זה אספנות...

אז אתה מוזמן לחנות במיקום מרכזי, במתחם ג'יפי האספנות, כמובן!

אסף.

שחר-סופה
12-09-12, 12:35
אהלן אסף ...
עדיין לא אספנות , ולא 82 , הוא חדש (מה לא ראית את כל השרשור ? :p;)) מודל 85.
אבל יש רכב רפואי ממשבה"ט עם תו נכה , רק שיש כוונה להגיע עם הבלייזר ...

שחר

asafk
12-09-12, 21:01
אז תבוא עם הבלייזר ותחנה בחוץ, כמו כולם...
יש מאבטחים ושומרים, וגם הרבה אנשים יחנו וישהו רוב היום סביב האתר, באזור החורשות, לצורך פיקנוק משפחתי - כך שאני לא חושב שיש סיבה לא לבוא עם הבלייזר.
(האמת? אני לא מצליח להבין למה לא נרשמת לתחרות ג'יפ השנה... )

אסף.

שחר-סופה
16-09-12, 00:26
אז תבוא עם הבלייזר ותחנה בחוץ, כמו כולם...
יש מאבטחים ושומרים, וגם הרבה אנשים יחנו וישהו רוב היום סביב האתר, באזור החורשות, לצורך פיקנוק משפחתי - כך שאני לא חושב שיש סיבה לא לבוא עם הבלייזר.
אסף.

בגלל זה :

עברתי תאונת עבודה ב 10/07 כשהייתי על ה DR BIG שלי בדרך לעבודה , רכב פגע בי חזיתית כשהייתי ב 100 קמ"ש
בערך וריסק אותי על הכביש . שברים בכל מיני מקומות בגוף , חוליה בגב , אצבע מרוסקת ברגל , שבר באצבע יד שמאל ועוד ...
האופנוע טוטאלוס אחרי שיפוץ כללי 3 חודשים קודם לכן :-( , אוברול מנוע , צמיגי שטח חדשים ומה לא .....
בקיצור ... הרפתקאות ...
מקווה שעכשיו המצב קצת יותר ברור ...
ובהחלט מקווה שאצליח להגיע למיפגש ...

ממש , אבל ממש לא בא לי להתחיל בצעדה ממקומות החניה המרוחקים בחוץ וספק עד כמה אוכל בכלל להסתובב במתחם .

(האמת? אני לא מצליח להבין למה לא נרשמת לתחרות ג'יפ השנה... )
אסף.

האמת ..., כי הוא עדיין לא גמור ולא בא לי להציג אותו כך ... תוכל לרשום זאת אצלך בפנקס כהתחייבות שלי ...., כאשר הוא גמור - הוא יעמוד שם !

shay_love_off_road
16-09-12, 01:58
האמת ..., כי הוא עדיין לא גמור ולא בא לי להציג אותו כך ... תוכל לרשום זאת אצלך בפנקס כהתחייבות שלי ...., כאשר הוא גמור - הוא יעמוד שם !

והקול שלי ילך אליו!!!!

אני זוכר איך פי היה פעור רק מלראות את האשכל, אני זוכר איך כל יום חיכתי בכמיהה לחזור מהעבודה ולראות את ההתקדמות,

שנה טוב ידידי שחר

avi revivo
22-12-12, 01:30
כל הכבוד שחר
אני חדש באתר יש לי בלייזר 82 4*4 5.7 ואני בשלבי שיפוץ.
ישבתי כמה שעות בקריאת השירשור מרתק ולמדתי המון אתה פשוט ענק.

שחר-סופה
03-01-13, 18:32
אבי , ברוך הבא ותודה רבה ...
שיהיה המון בהצלחה , מקווה שהשרשור יהיה לעזר ...

שחר .

GodsFather
05-01-13, 18:59
שחר! אתה חי ?

מה קורה איתך גבר ? תן עדכון בשרשור

שחר-סופה
03-04-13, 20:35
אהלן , שלום לכולם ...
טוב חברים ... , הבטחתי לעדכן רק כאשר תהיה התקדמות / התפתחות בכל הנוגע לעבודה והשיפוץ של הבלייזר ...
כן אמיר , ברוך השם אני נושם ...
אז ככה ... אחרי חודשים רבים , סוף סוף חברת הביטוח של הנהג שהשבית לי את ה DR BIG ואותי שלח לביה"ח והביתה ל 3 חודשים ,
שילמה את הנזק לרכוש ובכך, נורתה יריית הפתיחה להמשך העבודה על הבלייזר ...
יש גם בעיה רצינית מאד של זמן פנוי שאין כאן כבעבר (בתקופת השיפוץ) בנוסף , הבלייזר באריאל , אני גר ברחובות ...בקיצור מאד לא פשוט ...
העדכון האחרון היה בכך שכבר הכנתי את האינסטרומנטים לבניית הפגוש האחורי עם המתקנים / תושבות להיי ליפט ולאת החפירה .
אז כנראה ש הכל באמת משמיים כי קרה כאן משהוא הזוי ובעיתוי שלא יכול להיות טוב יותר ...
משך כל התקופה גיששתי , חיפשתי וסרקתי כל בלייזר שנתקלתי בו , אולי למישהוא מהם יש את האיבר המיוחל (פגוש אחורי) עם מתקן לגלגל
ספייר לתרומה . כזה שכבר נבנה בהתאמה אישית לבעליו ויחסוך לי הרבה כאב ראש , זמן לעבודה (שהיום כבר אין לי ) ... אבל נאדה ...
3 ימים לפני תחילת הבניה , דיברתי עם חבר שקנה בלייזר לפירוק והוא אמר לי שיש לבלייזר הזה פגוש עם מתקן לגלגל ספייר .
לא חיכיתי אפילו לא דקה . נסעתי מיד לראות אותו . למרבה הפלא , היה עליו בדיוק את הפגוש עליו חלמתי . פגוש , אותו הייתי בונה בדיוק מופתי
אם לא הייתי מוצא . אז נכון שהמתקן לגלגל הספייר נמצא מימין ... שום דבר שדיסק 9 יתרגש ממנו . כמה התאמות , העברה שלו למרכז ,חיתוכים ,
בניית המתקנים / תושבות של ההיי ליפט ואת החפירה , ריתוך שלהם לזרוע וזה יהיה מושלם ....
בנוסף , לקחתי מהבלייזר מהפירוק גגון מדהים , הרבה יותר פרקטי ממה שהתקנתי בתחילת השיפוץ על הבלייזר שלי והורד לאחר כבוד .
כמובן , בנוהל הרגיל של ניקוי יסודי כהכנה ליסוד וגימור בשחור מט עליון .
גם את הספויילר המפורסם שיש על מרבית הבלייזרים מאחור החלטתי לקחת ולהתקין על שלי . זה נראה מושלם עם הגגון ...
לקחתי גם את התקן וו הגרירה מהבלייזר שטרם את אבריו כחלק בלתי נפרד מן הפגוש . בהתקנה התברר , שהפרשי הגובה הגיעו ל 4
סנטימטרים תמימים לטובת הפגוש החדש עם התקן וו הגרירה שלו בהשוואה להתקן הישן עם הפגוש המקורי שהיה על שלי .
את התושבת להיי ליפט הכנתי מ 4 פרופילי זווית 90 מעלות 4 מ"מ שרותכו יחדיו ויצרו את הבסיס והמסגרת סביבו .
ריתכתי פרופיל ריבועי 4 מ"מ בגובה 65 ס"מ עם בורג 17 מ"מ בקצהו העליון , שיצר את החביקה העליונה לזרוע , את תושבת הגלגל למרכז הזרוע
ולסיום , הפעלתי קצת יצירתיות בבחירת ההתקן לאת החפירה . רציתי משהוא פשוט ופרקטי . אז השתמשתי בפלח ברזל ריבועי כבסיס . לקחתי פרופיל
זוית 90 מעלות ודפקתי עליה עם פטיש על מנת ליצור גרונג , את המרווח הרצוי להשחלת צידי בסיס האת פנימה . חתכתי והתאמתי ולבסוף ריתכתי הכל
יחד לפרופיל הריבועי(הבסיס) ואותו ריתכתי לזרוע .
אז לסיום ... תודה רבה רבה ליאור , באת לי כמו מלאך ... תבורך ...
תודה ענקית למור "bizon" על העזרה בהתקנה של הפגוש , על היוזמה , הזמן והשעה המאוחרת במוצ"ש ... בלעדיך זה לא היה קורה ...
תודה לבת הזוג שלי שבקושי סובלת אותי ואת השטויות שלי , אבל נרתמה לעזרה כמו ענקית ...
תהנו וכמובן , אמשיך לעדכן ...

שחר

GodsFather
03-04-13, 20:47
כריש! התגעגעתי.

עכשיו אני בארץ. אפשר לבקר. נביא ויסקי חדש.

דרור ברלי
03-04-13, 21:07
כריש כריש.
לא סתם כריש, כריש פטיש.

מתי נראה את היצירה בלייב, מתי?...

אני מזכיר לך שחר, השקה. עם בקבוק שמפניה שאתה מפוצץ על הפגוש, וזבח רציני מסביב.

שחר-סופה
03-04-13, 21:36
גם אני התגעגעתי ... תאמינו לי ...
אמיר , יותר מ אשמח לביקור הזה , דרור , אתה מוזמן גם כן כמובן ... (מיותר היה לרשום) אבל בכל זאת ...
דרור , אין צורך להזכיר ... תאמין לי שאין סיכוי שאשכח מהשקה וכבר אמרתי כל כך הרבה פעמים כאן בשרשור שלא משנה
כמה זמן זה כבר ייקח , אחכה בסבלנות ותהיה אחלה השקה , לא התרגלתם כבר לשיגעונות שלי ...??? ;)
עוד כמה תמונות ...
תהנו ...

שחר

CUCV M1009
03-04-13, 21:42
שחררר יא אח, אתה קרמינל!!!
איזה עבודה, ירידה לפירטי פרטים, מבין עניין! ובקיצור מקצוען אמיתי אבל של הביוקר!!!!!
עוד צעד קטן ואתה בפסגה של ההר :)))

שי קרנצלר
03-04-13, 22:12
שחר
אתה לא עוצר ........
כל הכבוד , אין דברים כאלה !!!!

שחר-סופה
03-04-13, 23:22
תודה רבה דייב , אני מבין שאהבת ... :-)) התמונות באיכות ירודה ביחס למה שהרגלתי אתכם עד כה ... במציאות ..,זה נראה ממש מרשים ...
הלכה המצלמה שאיתה תיעדתי את כל הפרוייקט עד עכשיו והתמונות הן מנייד ...

תודה רבה שי ..., אבל עובדה שכן קרו והיו דברים שעצרו אותי (או יותר נכון) עיכבו אותי מלהתקדם ...

שחר ...

riko
03-04-13, 23:33
שחר ברוך שובך ........
הגיפ ממשיך להיראות טוב , גם אתה והחברה נראים טוב : )
העיקר שאתה מבסוט - זה הכי חשוב !!!!!!!
ריקו

bizon
05-04-13, 00:01
יצרת דבר שגורם לא רק לך לחייך כמו טמבל :) יאללה חביבי פוש אחרון ותן לו כבר ללעוס סלעים הוא נראה לי רעב :) מור

שחר-סופה
06-04-13, 23:30
תודה אשר :-) ...נדבר טלפונית ...
מור , אני יודע ...ראיתי את הפנים שלך באותו מוצ"ש ... ;)
ת'אמת ..., באמת פוש אחרון ...ממש לא נשאר כבר הרבה ...
חיכית/ם כל כך הרבה ... באמת בקטנה...
השלב הבא , או בניית מגיני סף שכבר הרבה זמן יושבים לי בראש ...או קניית מדחס המזגן
שממתין מהשבוע הראשון כשהורדתי את זה שהיה על הג'יפ ולא הופעל / עבד כ 7 שנים בערך והוא החלק האחרון
שהיה חסר לי בכדי להשלים את העבודה ולהחליף את כל חזית המנוע .
כזכור , הבאתי כבר לפני שנה + , משא' מים , משאב' שמן HD האמר ,
סט אטמים , מכסה טיימינג חדש , בלנסר וצינורות מים חדשים . אז הם ישבו במחסן והמתינו שיהיה לי את המשך התקציב
לקניית מדחס המזגן +פילטר/מייבש וכו' ...
נשאר למצוא ככה אז יום יומיים פנויים , להתלבש על זה ולסיים ...

שחר.

lindner
10-04-13, 00:26
Unfuck'n real !!

אתמול התחלתי לקרוא מהתחלה וכרגע סיימתי , זה המותחן הכי ארוך בחיים שלי ויודע מה ? זה התחיל ב2011 והייתי בלחץ/במתח אם הפסדתי את הסוף של היצירה והמפגש עם היצירה המוגמרת יא ליאונרדו דה וינצ׳י של קהילת הפול סייז ;)
בנאדם אתה הגורו שלי , עבודה מדהימה החל מההשקעה האישית שלך בכל הפרטים וכוח הרצון האדיר שלך , המסירות והידע הטכני הנרחב בתוספת הקרבה של זמן יקר מאוד שנגזל מהמשפחה ושעות שינה בנאדם אתה פשוט לא מהעולם הזה ;)
אני רוצה שתדע שנתת לי כוחות על להמשיך בעבודה על הבלייזר שלי זה הראשון שקניתי לפני שנתיים והוא לא נקנה במצב גרוע כמו שלך אבל אין יום ולילה שאני לא מקלל את הזבל של הזבל של בעלי המקצוע שנגעו ברכב הזה והיו תקופות שאמרתי פאק למה אני צריך את זה אבל אני ממשיך בכיף עם הרגשת סיפוק מושלמת אחרי כל הצלחה ,
ועכשיו אחרי שקראתי את 28 העמודים האלו ששימשו כפסיכיאטר/ פסיכולוג אני יכול לקום מהספה ולגיד שאני פאקינג בריא לגמרי יש יותר פסיכים ממני חחחחח
אני גם מחזיק אופנוע אר1000 2010 וגם מתחזק את הטוסון של אישתי אבל הבלייזר בא לפני כולם כי הרכב זה הוא עם נשמה וכל הפלסטיקים החדשים משמשים רק להגיע ממקום למקום.
אם כי הג׳יקסר מספק בוסטים של אדרנלין מטורפים קצת יותר מהדי אר ביג אבל כיף לשלב בין הכלים , לנהוג במפלצת מונעת V8 בשיוט רגוע ולעבור לדו גלגלי ולהרגיש את הרכיבה / נהיגה בכיוון אחר.
תוסיף אותי לקהל המעריצים שמת כבר לראות את היצירה המוגמרת ואפילו לפני אפילו , אם אפשר לבוא ולהציץ בשלב העבודות בשביל הסיפוק מעבודת הקודש שלך ;)

ד״א אני כבר שנתיים לא מצאתי אף חלק אצל ששי לבלייזר שלי הכל מאי ביי או מחמיס במשרד הרישוי , אולי אני לא שואל נכון ?
שאלה גם לגבי המנוע שלך , 6.5L אטמוספרי זה מנוע כמו שלי ב94 ? בלי הטורבו אצלי הרכב כבד מאוד ובקושי זז אבל נשמע טוב לאללה אחרי שביטלתי את הממיר והדוד ויש רק צינור .
התקנתי מפסק שמבטל את הסולנאויד שמפעיל את הwaste gate רק כדי להינות מהמנגינה של הוי8 כשבא לי בשיוט בעיר . איך המנוע שלך סוחב בכביש ובשטח ?

שחר-סופה
20-04-13, 13:48
אהלן ,
תודה רבה על המחמאות ... , אני שמח ש "הטיפול" עזר ;)...
לגבי חלקים , גם אני קניתי לא מעט מ e bay בשל הפרשי מחירים כאן בארץ , כדאיות ולעיתים הקושי להשיג חדשים וכו' ...
יש לך גם את אוטוליין בת"א . לגבי משומשים ..., כמו כולנו , מחפשים ומוצאים גם כאן ...
לגבי המנוע , כן . בגדול מדובר באותו מנוע פרט לטורבו ושינויים מינוריים . גיר שונה 4L 80 ? צמת חוטים מחשב / פיקוד .
לגבי הסחיבה ברכב שלך ..., אין לי מושג על איזה סרנים ויחס"ע אתה , מידת צמיגים וכד' ...
"סחיבה" היא הגדרה אינדיבידואלית (אלא עם כן ביצעת השוואה מעשית בנהיגה על כלים זהים לשלך)
ובמקרה שלך זאת בעיה עוד יותר גדולה אחרי שאתה יורד מה R1000 ...;):confused:
לגבי המצב אצלי ... עדיין אין מה להשוות ולדבר כיוון שלא סיימתי . הבאתי יחס"ה חדשים 1:4:10 מארה"ב נעילות דיפ' וציריות
מחוזקות . אני על צמיגי 33" ויחס"ה מקורים מזעזעים ולכן אני לא מתייחס למצב כעת . בסיום , התוצאות יהיו משביעות רצון .
לשטח עוד לא נכנסתי איתו .

שחר.

lindner
20-04-13, 20:48
כן אוטוליין ...
יש שם כמה חלפים שצריך במחירים $$$ אבל לא הכל ולא תמיד חלפים מקוריים ואיכותיים.
אחרי שהתעייפתי להחליף תפוחים ,idler arm ,pitman arm וכאלה הזמנתי בסוף סט איכותישל Moog החלפתי הכל וכיוון פרונט ארביב , עכשיו אין חופשים בהגה הכל תענוג.
לגבי יחסי העברה ודיפרנציאל , אצלי 3.73 צמיגים 265/75/16 התקנתי באחורי נעילה אוטו׳ של powertrax ועל הדרך גיליתי המון רכיבים שחוקים כמו הדיסקות והמיסבים חלפים שלא מצאתי כאן, הזמנתי סט מלא לבניית הדיפרנציאל האחורי והופה גיליתי שאני נכנס לעבודה של כיוון מאוד מאוד בעייתית אפילו לטובים בארה״ב.
רגע לפני שהחלפים מגיעים ואני נכנס לזה רציתי לשאול אותך אם אתה עושה את זה גם לבד או שכבר עשית כיוון pinion&ring ?
יש עצות בנושא ?
חפרתי בגוגל ויו טיוב ונראה שהעבודה הזאת דורשת המון סבלנות ;)

שחר-סופה
20-04-13, 21:55
אז יחס"ה שלך מקוריים , הצמיגים הם מידה המקבילה ל 31" גם כן מידה מקורית או שהוגדלו מעט ...
סה"כ , הסחיבה של האוטו צריכה להיות סבירה / רגילה בנתונים האלו וביחס ישיר להספק / משקל של הנבלה ...
הבעיה היא אצלך ... זה שאתה יורד מה R ולאחר מכן עולה על הבלייזר . הפתרון פשוט מחליפים אופנוע ;)

כתבת : "
התקנתי באחורי נעילה אוטו׳ של powertrax ועל הדרך גיליתי המון רכיבים שחוקים כמו הדיסקות והמיסבים חלפים שלא מצאתי כאן, הזמנתי סט מלא לבניית הדיפרנציאל האחורי והופה גיליתי שאני נכנס לעבודה של כיוון מאוד מאוד בעייתית אפילו לטובים בארה״ב. "

רינג פיניון הם לא חלק מקיט שיפוץ לדיפ' ואם שלך תקינים , אין שום צורך וסיבה להתעסק איתם . אלא אם כן אתה משדרג או מחליף בשל בלאי / שבר ...
עדיין עוד לא הגעתי לזה כמו שציינתי קודם לכן . דיה צרה בשעתה ...
כן , מדובר בעבודה שדרושה לה המון סבלנות ולעיתים , מספר לא מבוטל של פירוקים והרכבות חוזרים ונשנים על בסיס ניסוי וטעייה עד ליצירת המגע
המושלם מבחינת עומק השיניים . אם זכור לי נכון , יש כאן גם כתבה בנושא .

שחר

lindner
21-04-13, 00:30
היה לי הארלי לפני כן , באופנועים יש לי את הneed for speed and wheelie :)
התאוצה של ה6.5l עם הטורבו כשהאגזוז הוא רק צינור בלי ממיר ומשתיק ופילטר פתוח BMC בריא היא יפה מאוד אפילו בהשוואה לבהמות דומות עם מנוע 5.7 בנזין
רק יש לי הרגשה שהגיר אצלי 4L80E לא מעביר את כל הכח כמו שצריך , זה לפרויקט הבא.
אני מתכנן להתקין אינטרקולר איפה שמותקנת בד״כ כננת ואם יש פה חבר׳ה שעשו את זה אז בכיף מחכה לתגובות.
אם אני לא טועה התקנת קולר לשמן גיר , זה היה בטור לחליל ? יש לך יוניט הפעלה ל85 מעלות ומד חום ?
בלי קשר לשטח גם נסיעות ארוכות בעליות בקיץ גורמות לחום גבוה בגיר ולפעמים נכנס לי למצב מוגן ונשאר בהילוך נמוך , איפה אני משיג את הקולר ושאר הרכיבים ?
עשית משהו עם הגאומטריה של ההיגוי ? שינוי כלשהו או מעבר לheavy duty ?

תסלח לי מראש על כל השאלות אבל נראה שאתה עשית כבר את הכל ואתה הבנאדם הנכון לשאול ;)

שחר-סופה
25-05-13, 15:08
אחחחח..... מה יהיה ...? שלא תגידו אפילו שלא דאגתי להיזהר בלשוני כאשר הסתיים פרק אחד ועדכנתי על ההמשך המתוכנן ...
כי יש את המשפט שאומר : " אם אתה רוצה להצחיק את אלוהים ... ספר לו על התוכניות שלך ...
אז כשהנעתי ועשיתי את הסיבוב הקבוע אחת לשבועיים , הגיר נתפס בהילוך ראשון וסירב להעלות .
ה 700 הזה כבר עבר שיפוץ בעבר ואין מצב שאני משפץ שנית .
למען האמת אני אגיד לכם .., בסתר לבי , לא אהבתי את העובדה שהבלייזר עם גיר 700 מההתחלה כשעוד קניתי אותו.
ידעתי שהוא עדין ולא יוכל להתמודד עם ה 33" ועם יתר המשקל שאני הולך להעמיס עליו , שלא לדבר על האינטנסיביות
וממה שהולך להיות מצופה ממנו לתת בשטח בהתאם לאופי הטיולים .
אז התחלתי לחפש ומצאתי די מהר גיר TH 400 havy duty turbo משודך לטרנספר שהורד מרכב של הכוח הרב לאומי לסילוק פצצות
שעשה משהו כמו אלף מייל . לא ניתן להעלות רכב כזה לכביש והוא מיועד לפירוק וחלקים נטו ובמעמד הקנייה יש לנסר השלדה .
אז אהרון (שפרסם כאן) לקח את המנוע שמותקן בבלייזר שלו ואני קניתי את הגיר + הטרנספר שמשודך אליו .
החלטתי להוריד מהבלייזר שלי את הגיר טרנספר קומפלט ולהרכיב את ה 400 עם הטרנספר שמשודך אליו , הרי הם עבדו ועברו יחד את אותה
כברת דרך , אז למה להפריע ולהפריד לא ?
מפאת חוסר הזמן , מצאתי את עצמי כל שישי פנוי רץ לשבת ולנקות את הגיר + הטרנספר שמיועדים להתקנה , להכין לצבע ולצבוע , כי אין מצב
שהם יותקנו ללא התהליך שהתוויתי משך כל השיפוץ הזה ...
אתמול נסעתי לקנות את הצינורות שאני צריך , צינור נשם לטרנספר (קניתי אחד ארוך) ע"מ למקם אותו גבוה בצמוד לקיר האש , צינור ואקום
מהמודולטור של הגיר למשא' הוואקום + צינורות ואקום קטנים לפוטנציומטר שיותקן על משא' ההזרקה .
מקווה שיושתלו מהר ובהצלחה ואוכל להתקדם עם העדכון (מעמוד זה) טרם הלך הגיר ...
שחר .

tzagi
25-05-13, 20:08
לפני שאתה קובר את הגיר
תבדוק שהכבל מכוון בדיוק לפי הספר, זכור שזה לא כבל קיק דאון, זה כבל TPS
אם הכיוון מחוץ לתחום- לא תיצא מראשון-הגיר חושב שאתה שם פול גז.
בדוק גם שיש ואקום למדולייטור, יגרום לאותו סימפטום.

שחר-סופה
25-05-13, 21:47
ג'ו ידידי ...ב 700 שעל האוטו אין מודולטור בכלל ולא פוטנציומטר על משא' ההזרקה . הוא לא פועל על ואקום . כבל TPS וקיק דאון חשמלי ....

שחר .

שחר-סופה
26-05-13, 21:11
חברים , עזרתכם דרושה ...
יש לי בעיה עם גשר הגיר שהורדתי מהבלייזר . הוא לא מתאים לתושבת שבין הגיר לטרנספר של ה 400 שאני מרכיב .
יש הבדל בין התושבות והפרש גובה של כ - 10 סנטימרים בין זה של ה 700 לזה של ה 400 .
אין אפשרות להחליף בין התושבות , דהיינו לקחת מה 700 ולהרכיב על ה 400 כיוון שמספר הברגים ומעגל החלוקה שונה .
ל 400 - 6 ברגים ול 700 - 4 ברגים .
לכן , אני מחפש גשר גיר שהמבנה שלו שונה מאלו של הבלייזרים הרגילים . לרכבים כמו ה CK1500 או אפילו ה 2500 (אם זכור לי נכון)
ישנו כזה גשר והוא שטוח או יותר נכון החורים של תושבת הבושינג הם כלפי מטה , בעלי מבנה שלילי ביחס לזה של הבלייזר .
גם לסיירות הישנות לדעתי יש גשר גיר כזה . או במילים אחרות , למי שיש גיר TH 400 TURBO יש גשר שכזה .
אז אם נתקלתם , יש לכם ... אשמח שתצרו קשר ... תודה ,
שחר - 054-7868600
נ.ב : אם אני מזהה נכון כאן בלינק , זה בדיוק האיבר המדובר

file:///C:/Documents%20and%20Settings/user/%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9F%20%D7%94% D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94/%D7%92%D7%A9%D7%A8%20%D7%92%D7%99%D7%A8. htm

shay_love_off_road
29-05-13, 08:19
נעלמת חזק!!! מברוק על המתקן ועל הגיר,

כמה אתה רוצה על הגיר שלך? (הקודם)

שחר-סופה
29-05-13, 18:38
אהלן שי , תודה ...
נדבר טלפונית ...
לא שכחתי ... הפגוש המקורי שביקשת , שמור לך ...

שחר

שחר-סופה
15-06-13, 12:24
סוף סוף הסתיימה ההסבה לגיר ה 400 והוא מותקן ברכב .
אז ככה , לאחר אי אלו התאמות ולאחר שלא מצאתי גשר גיר בזמן שעבדתי על האוטו.. , החלטתי לבצע חיתוך והתאמה של גשר
הגיר שלי לתושבת הגיר/טרנספר החדשה . זה ממש לחשב ולהנדס מחדש . תודה רבה רבה לגלעד מ"דרך השטח" על עבודה
סופר מקצועית שהוא עשה ומכל הלב כאילו הוא עובד על האוטו שלו הפרטי .
קניתי מחזירי שמן חדשים לטורק , לזנב הטרנספר , ובין המנוע לגיר .
הפוטנציומטר הורכב על משא' ההזרקה . קניתי 6 מטר צינור וואקום שחווט מהמודולטור שבגיר לפוטנציומטר (כניסה) וממנו ביציאה
והתחברות למשאב' הוואקום בחלקו האחורי של המנוע הצמוד לקיר האש . משם מפצל למיכל וואקום שמיקמתי על הכנף / הדופן הימנית של
תא המנוע .
חוט חשמל לקיק דאון שיוצא מהגיר קיבל (+) ממשאב' ההזרקה דרך ממסר ופיוז כמובן ומינוס לחיבור לגוף .
קניתי גם צינור נשם לטרנספר וחיווטתי אותו לנקודה הגבוה ביותר על קיר האש כאשר הוא מוגן מכניסת מים .

לאחר מכן עברתי לשלב הבא שכלל החלפת כל חזית המנוע שהחלטתי לבצע בשל חור שנפער במכסה הטיימינג הישן שגרם לנזילת מים
כמו גם הזעה ממשאב' הסולר והזעה שמתפתחת לנזילה מה PCV (כאמור , מכסה הטיימינג אוטם 3 נוזלים) נוזל קירור , שמן מנוע ו סולר )
את החלקים הזמנתי והכנתי מראש :
מכסה טיימינג חדש , בלנסר (שלי היה גמור וממש זרק לצדדים מה שגרם לרצועות לרקד , רצועות מנוע חדשות , משאב' שמן HD של האמר H1
, אטמים , צינורות מים ראשיים חדשים , ומשא' מים .
בכדי להשלים את העבודה על החזית בפעם אחת , קניתי סוף סוף גם מדחס מזגן חדש יפני של SANDEN (אותו מדחס שהיה מורכב על התושבת
באוטו עם הקנייה ושהעפתי כבר בתחילת העבודה על המנוע ביישור קו . היה רק צורך להחליף בין שני בסיסי המזגן בשל ברזי השירות שהיו בישן
ובחדש לא קיימים . 10 דק' עבודה , 5 ברגים והכל כמו חדש .

העבודה הסתיימה בהצלחה ואתמול לפינאלה , נסעתי לדחוס גז למזגן בתקווה שיזרום (מזה 8 שנים) אויר קר בעורקיו ותעלותיו .
הצטיידתי מראש באקומולטור חדש שקניתי מגל אור בת"א .
הופתעתי , אפילו מאד ... קיוותי שלא תהיה דליפה ושהמערכת תייצר לחץ וואקום , הצלבתי אצבעות ואמרתי לעצמי : " אין לי בעיה שתהיה דליפה בצינור
הזה ..., בצינור ההוא... בחיבור הזה או האחר... , רק שהכל יהיה תקין עם המעבה והמאייד ". לא היה בא לי להיכנס לסיפור של פירוקים והרכבות של
שני אלו . ואכן , פרט לשני צינורות הלחץ הגבוה שהיו יבשים ורקובים , כל המערכת היתה תקינה לחלוטין . אלו הוחלפו בחדשים , הגז נדחס והתפשט
במערכת כמו גם החיוך המטומטם שנמרח לי על הפנים . איזה כיףףףףףףףף .....

השלב הבא העתיד לבוא ב"ה , יהיה החלפת הקפיצים לאלו של CUCV גם לטובת גובה וגם להתמודדות עם המשקל החדש שהוספתי על הבהמה
והתאמת בולמים חדשים למהלך החדש .

שחר .

CUCV M1009
16-06-13, 08:55
סוף סוף הסתיימה ההסבה לגיר ה 400 והוא מותקן ברכב .
אז ככה , לאחר אי אלו התאמות ולאחר שלא מצאתי גשר גיר בזמן שעבדתי על האוטו.. , החלטתי לבצע חיתוך והתאמה של גשר
הגיר שלי לתושבת הגיר/טרנספר החדשה . זה ממש לחשב ולהנדס מחדש . תודה רבה רבה לגלעד מ"דרך השטח" על עבודה
סופר מקצועית שהוא עשה ומכל הלב כאילו הוא עובד על האוטו שלו הפרטי .
קניתי מחזירי שמן חדשים לטורק , לזנב הטרנספר , ובין המנוע לגיר .
הפוטנציומטר הורכב על משא' ההזרקה . קניתי 6 מטר צינור וואקום שחווט מהמודולטור שבגיר לפוטנציומטר (כניסה) וממנו ביציאה
והתחברות למשאב' הוואקום בחלקו האחורי של המנוע הצמוד לקיר האש . משם מפצל למיכל וואקום שמיקמתי על הכנף / הדופן הימנית של
תא המנוע .
חוט חשמל לקיק דאון שיוצא מהגיר קיבל (+) ממשאב' ההזרקה דרך ממסר ופיוז כמובן ומינוס לחיבור לגוף .
קניתי גם צינור נשם לטרנספר וחיווטתי אותו לנקודה הגבוה ביותר על קיר האש כאשר הוא מוגן מכניסת מים .

לאחר מכן עברתי לשלב הבא שכלל החלפת כל חזית המנוע שהחלטתי לבצע בשל חור שנפער במכסה הטיימינג הישן שגרם לנזילת מים
כמו גם הזעה ממשאב' הסולר והזעה שמתפתחת לנזילה מה PCV (כאמור , מכסה הטיימינג אוטם 3 נוזלים) נוזל קירור , שמן מנוע ו סולר )
את החלקים הזמנתי והכנתי מראש :
מכסה טיימינג חדש , בלנסר (שלי היה גמור וממש זרק לצדדים מה שגרם לרצועות לרקד , רצועות מנוע חדשות , משאב' שמן HD של האמר H1
, אטמים , צינורות מים ראשיים חדשים , ומשא' מים .
בכדי להשלים את העבודה על החזית בפעם אחת , קניתי סוף סוף גם מדחס מזגן חדש יפני של SANDEN (אותו מדחס שהיה מורכב על התושבת
באוטו עם הקנייה ושהעפתי כבר בתחילת העבודה על המנוע ביישור קו . היה רק צורך להחליף בין שני בסיסי המזגן בשל ברזי השירות שהיו בישן
ובחדש לא קיימים . 10 דק' עבודה , 5 ברגים והכל כמו חדש .

העבודה הסתיימה בהצלחה ואתמול לפינאלה , נסעתי לדחוס גז למזגן בתקווה שיזרום (מזה 8 שנים) אויר קר בעורקיו ותעלותיו .
הצטיידתי מראש באקומולטור חדש שקניתי מגל אור בת"א .
הופתעתי , אפילו מאד ... קיוותי שלא תהיה דליפה ושהמערכת תייצר לחץ וואקום , הצלבתי אצבעות ואמרתי לעצמי : " אין לי בעיה שתהיה דליפה בצינור
הזה ..., בצינור ההוא... בחיבור הזה או האחר... , רק שהכל יהיה תקין עם המעבה והמאייד ". לא היה בא לי להיכנס לסיפור של פירוקים והרכבות של
שני אלו . ואכן , פרט לשני צינורות הלחץ הגבוה שהיו יבשים ורקובים , כל המערכת היתה תקינה לחלוטין . אלו הוחלפו בחדשים , הגז נדחס והתפשט
במערכת כמו גם החיוך המטומטם שנמרח לי על הפנים . איזה כיףףףףףףףף .....

השלב הבא העתיד לבוא ב"ה , יהיה החלפת הקפיצים לאלו של CUCV גם לטובת גובה וגם להתמודדות עם המשקל החדש שהוספתי על הבהמה

שחר .

וואלה שחר אתה ק-ר-מ-י-נ-ל שמח בשבילך שסיימת אם הכאב ראש של עניין הגשר ושהסתדר לך עם מערכת הוואקום של הגיר (עשית איך שהסברתי לך) ?
של איזה חברה הצינורות לרדיאטור? אני הזמנתי אותם צינורות של good year מארה"ב.
ובקיצור מה נשאר או שזהוא הוא מוכן???????

דייב

liontamer84
16-06-13, 11:52
איזו עבודה מדהימה...

מעורר השראה! סחטיין עליך!

שחר-סופה
16-06-13, 19:40
אהלן דייב ... תודה רבה ...
לגבי החיבורים ..כן , בדיוק כמו אצלך , עזרת מאד ...
לגבי צינורות הרדיאטור , קניתי מאוטוליין ת"א , לא הזמנתי מחו"ל ... אבל
good year זה טובבבב.....

ובקיצור מה נשאר או שזהוא הוא מוכן???????
דייב

דייב , אני קורא אותך לסדר ... !!!

שחר .

:-(

איזו עבודה מדהימה...

מעורר השראה! סחטיין עליך!

תודה רבה ...

שחר

rob
17-06-13, 06:31
החלפת אורפיס לפני מילוי הגז במזגן?

שחר-סופה
17-06-13, 23:08
אהלן ערן ..,
אתה מתכוון לשסתום לפני הכניסה למאייד ?
ואם הכוונה היתה לפילטר/מייבש ..., אז במערכת המזגן בבלייזר ולא רק לו , אלא להרבה אמריקאיות - אין כזה , יש אקומולטור
וכן , ציינתי שהצטיידתי מראש וקניתי חדש ...

שחר

שחר-סופה
17-06-13, 23:40
שחר .

ובהקשר לזה חברים ולצורך העניין , שאלה לי אליכם ...
קפיצים של GMC סיירה מהדגם הישן (סרנים חיים) 14 בולט אחורי ו 44 קדמי , מעגל חלוקה 8 ברגים כמובן או וונדורה 4X4 עם אותו מפרט ,
זהים לקפיצים של CUCV צבאי מבחינת מ"ס העלים בקפיץ , שוני בקפיץ העומס , גמישות / מהלך ?

שחר.

dodge
18-06-13, 02:23
מתי טיול ?

rob
18-06-13, 08:05
היי שחר,

לא יודע לגבי שסתום, אצלי במערכת המזגן היה צינור אורפיס (מצורפת תמונה).

76191

עד שלא החלפתי את הצינור הקטן הזה המזגן לא קירר כמו שצריך.

tzagi
18-06-13, 08:33
אני עם רוב(רט?)
בניגוד לרכבים יפאניים-ארופאים שיש בהם שסטום לחץ, ברכבים אמריקאים יש אורפיס טיוב
יש לו 2 מטרות
1. זה פילטר והוא תופס המון ג'יפה
2. זה דיזה שמווסתת את פעולת המערכת.

אין סיבה או הגיון לא להחליף אותו כול פעם שהמערכת נפתחת, עולה גרושים, ב$3 בארץ המולד.
לא תחליף-אתה לוקח סיכון שיעלה לך פי 100 מזה אחר כך.

שחר-סופה
18-06-13, 18:29
אהלן ערן ... אהלן ג'ו ...
קראתם לזה אורפיס ... קראתי לזה שסתום ... התכוונו לאותו הרכיב במילים שונות .
וכן , החלפתי כמובן בחדש לפני דחיסת הגז . הוא ממוקם לפני הכניסה למאייד כפי שציינתי קודם לכן .
ידעתי על תפקידו וחשיבותו במער' . בלי קשר אליו , קניתי גם אקומולטור חדש , כיוון שהמזגן לא היה פעיל כ 8 שנים .
any way תודה לשניכם ...

אהלן ערן ..,
אתה מתכוון לשסתום לפני הכניסה למאייד ?

ליאור ... טיול ... ? תחזור אלי להודעת ה SMS ותדאג לי כבר לסט קפיצים של CUCV או וואנדורה 4X4 ונדבר על טיול בהמשך ...
בשל התווספות המשקל של הפגוש האחורי + וו הגרירה ונזכיר גם את ה 33" ספייר + ההיליפט והארגז בבאג'ז ... הבולמים , שכבר קודם לכן
הותקנו לא עפ"י המידה הנדרשת ע"י הבעלים הקודמים , נסגרו כמעט לחלוטין . בלתי אפשרי כמעט ליסוע עם זה בכביש ... אז אתה רוצה להוריד
אותי כך לשטח ?

אגב , ג'ו וערן ... יש איזה שהיא הארה / מידע לגבי השאלה על הקפיצים שהעליתי ?

שחר

tzagi
19-06-13, 00:17
, כול שבי גיאמסי 73-88 ולא משנה ממה, כולם זהים בגודל למעט היכולת משא.

שחר-סופה
26-06-13, 22:55
OK , אז ג'ו .. התאפשר לי היום להגיע למשחטה ו .... אכזבה !!!
הייתי בטוח שקפיצים של וואנדורה 4X4 יהיו במידות זהות לאלו של הבלייזר (בתוספת עלים כמובן בהתאם ליכולת המשא)
דהיינו BOLT ON , אבל לא .
הקפיצים האחוריים ארוכים בכ - 8 ס"מ . מבחינת רוחב המאיה (6.5 ס"מ) = זהים .
הקדמיים בבלייזרים דיזל הם H.D דהיינו פרבוליים ורחבים מהאחוריים = 7.5 ס"מ .
של הוואנדורה 4X4 צרים (6.5 ס"מ) במאיה וגם כן , ארוכים יותר בכ- 10 ס"מ .
כך שלא בא לי לקחת קפיץ ולאנוס אותו להתיישב שם . נשארתי עם האופציה או למצוא קפיצים של CUCV צבאי או לטפל
בקפיצים שלי ע"י הוספת עלה מתחת לקונטרה מאיה . אגב , פיתרון לא רע בכלל והתוצאה יכולה להיות מספקת בהחלט .

שאלה לי אליכם , שאלתי גם בשרשור נפרד בפורום 4X4 :
מישהוא שמע על יבואן ... מקום , קנה לאחרונה , וכו' ... בולמי ראנצ'ו חדשים במחיר סביר וכדאי ?
שאלה נוספת : אני זקוק לצינור אויר באורך של כ 70 ס"מ לערך + מחברים . מישהוא יודע היכן
ניתן להשיג ?
תודה רבה ...
שחר

tzagi
26-06-13, 23:47
כנראה לא ההבהרתי.
כול פיקאפ-בלייזר-סבורבן
ואן זה פלטפורמה שונה לגמרה, שלא לדבר על ההסבות 4X4

יובל48
27-06-13, 18:11
שאלה נוספת : אני זקוק לצינור אויר באורך של כ 70 ס"מ לערך + מחברים . מישהוא יודע היכן
ניתן להשיג ?

טכנו צינור ביצחק שדה 34 בת"א

GodsFather
27-06-13, 18:43
מישמש של עלים לא בהכרח יעשה טוב לסט. הם לא הזדקנו יחד ולא עברו את אותן תלאות. אם לא לקחת אריזה מלאה א להכין אחת אצל קפיצאי

שחר-סופה
27-06-13, 21:28
אני זקוק לצינור אויר באורך של כ 70 ס"מ לערך + מחברים . מישהוא יודע היכן
ניתן להשיג ?

יובל , (לא הסברתי כנראה לאיזה צינור אויר) ... התכוונתי לצינור אויר הדק של בולמי הראנצ'ו ומחברים ישרים
על הקו , יש מצב שיש להם ? את טכנו צינור אני מכיר , קניתי מהם בעבר , גם לבלייזר ...
אמיר , לא מדובר בשום מישמש של עלים . זוהי דרך יותר ממקובלת , כולל אצל אחרון הקפיצאים המדופלמים .
הסיבה שאני עושה זאת , היא שהמצב מחייב התערבות להתמודדות עם התווספות המשקל מאחור שהשליך על הקפיצים ויצר
סגירה של הבולמים בכ- 2 ס"מ וזאת , עוד לפני העמסת הזיווד בארגז , על הגגון וציוד הטיולים בבאגא'ז ...
קיט הגבהה חדש קומפלט לבלייזר 6" של BDS / ראף קאנטרי למשל , נמכר ללא החלפת הסט הקדמי אלא תוספת של עלה
לקונטרה מאיה ...
ביננו ובלי שום קשר , גם אם לא הייתה כל השפעה הייתי רוצה שם תוספת גובה של 2" 2.5" :)

שחר

polar bear
29-06-13, 22:55
עלים של טנדר הם גם 56" לעומת ה 52" של הבליזר. { אם אני זוכר נכון קיללתי כשגיליתי את זה } יש כתבות ברשת של איך להכניס את הארוך לבליזר. פעם כשזה עוד היה רלונטי מבחינתי חשבתי על זה. עכשיו תורך :)

לגבי סטים - יש לסקייג'קר סט בלי בלוקים ועם קפיצים קדמיים חדשים. רק שהוא עולה פי 3 בערך 1300$ { פעם הוא עלה 800 } .

שחר-סופה
30-06-13, 18:56
עלים של טנדר הם גם 56" לעומת ה 52" של הבליזר. { אם אני זוכר נכון קיללתי כשגיליתי את זה } יש כתבות ברשת של איך להכניס את הארוך לבליזר.

אהלן עודד ,,, לא בא לי לאנוס את הקפיץ להיכנס לתושבות (כתבתי את זה כבר קודם כששאלתי לגבי הקפיצים)
ות'אמת ... אני חושב שזה גם רע ולא נכון . בסוג אונס שכזה , הקפיץ יהיה קעור משמעותית , זה יפגע מאד במהלך המתלה בפתיחה
וזה יפגע לטעמי בתפקוד הנכון עקב הפגיעה בגאומטריה .
לגבי הזמנה של קיט הגבהה של אחת החברות מארה"ב - שקלתי וזה ירד מהפרק כיוון שגם אם זה היה מאד משתלם כלכלית , אני ספק
אם הייתי מגיע לתוצאה הרצויה מבחינתי . לא היה עוזר לי קיט כזה או אחר . על חלקו האחורי של הרכב משפיע משקל גדול מאשר מלפנים
וכיוון שכך , יש צורך לתגבר את הקפיצים האחוריים בכדי שיוכלו לשאת את המשקל החדש . או במילים אחרות . לאזן בין החלק האחורי לקדמי .

שחר .

lindner
01-07-13, 22:59
מה עם מתלם ב׳ ראשל״צ ?
כנס לשיחה עם יאיר תראה מה יש לו להציע

polar bear
02-07-13, 15:35
לא מדובר על אונס אלא על הזזת התושבת האחורית, כיוון שהקפיץ הארוך לא סימטרי, ז"א - חלק הקפיץ מהסרן - לכוון הנסיעה הוא באותו אורך כמו בקפיץ הקצר, לכן יש להזיז רק את התושבת האחורית.

שחר-סופה
02-07-13, 21:10
מה עם מתלם ב׳ ראשל״צ ?
כנס לשיחה עם יאיר תראה מה יש לו להציע

תודה , אבל הופתעתי לרעה מההצעה שלו - מאכזב ....

עודד , כשנברתי בפירוקיה נתקלתי בכל קפיץ ובכל סט אפ אפשרי שעולה על דעתך , מקפיצי סוואנה 4X4 , וואנדורה 4X4 , טנדרים ושות' ...
לקחתי בחשבון והבנתי שבכדי שאחת מן הבחירות האלו "ישבו" אצלי על האוטו ויתאימו , אצטרך להתערב כירורגית ולנתח שם את התושבות .
בשלב הזה מטעמים מובנים , אני אמנע מאופציה הנ"ל ...
בכל מקרה , תודה על הצעת הפיתרון ...

שחר .

GodsFather
03-07-13, 00:03
בדקת גם עם אחרים؟ חמילבסקי למשל؟

אני יכול לעזור לך איתו אם אתה צריך משהו שהוא מעבר לנורמה ונתקל בקשיים.

lindner
03-07-13, 00:34
מה עם כריות אויר ?
ראיתי התקנה על ונדורה 4X4 נראה טוב , גם חבר שלי התקין על פג׳רו 95 עם שליטה מלאה מהדשבורד , מגיע לסלע ומשנה גובה לרכב בהתאם.
אני הולך לבדוק את האופציה הזאת בשבילי.

שחר-סופה
03-07-13, 01:22
כן אמיר ... פניתי גם לחמילבסקי , אני עדיין מתלבט ושוקל את מה שהוא הציע ...
אני לא חושב שיש כאן משהו מעבר לנורמה או היתקלות בקשיים , אבל אם יש לך איתו קשר / דיבור , אז עזרה היא כמובן דבר מבורך ...
בסה"כ מדובר בהתאמת עלה (בהתאם לחלוקת המשקל) ובהוספה שלו לכל קפיץ בכדי להגיע לתוצאה הרצויה שהיא איזון , הגבהה
ויכולת התמודדות / נשיאת המשקל שהתווסף .

מה עם כריות אויר ?
ראיתי התקנה על ונדורה 4X4 נראה טוב , גם חבר שלי התקין על פג׳רו 95 עם שליטה מלאה מהדשבורד , מגיע לסלע ומשנה גובה לרכב בהתאם.
אני הולך לבדוק את האופציה הזאת בשבילי.

כן , יצא לי לראות את המערכת , מכיר ... הבעיה היא בטסט ... ממש , אבל ממש לא בא לי להפעיל את מי שצריך / אפשר בכדי לעבור ת'טסט.

שחר .

GodsFather
03-07-13, 08:44
מאיפה לך שיש בעיה בטסט ? ושכל שאר האוטו יעבור?

שחר-סופה
03-07-13, 21:54
מאז קניית הרכב ועד היום כפי שהוא , הוא עבר טסט ללא שום הפעלת "גורמים מסייעים" ... אני ממש מעוניין להשאיר את זה כך ...
כל מה שלא מקורי / תוספת כזאת או אחרת מצריכה כאן אישורים כאילו באת עם מגדל עזריאלי ...במדינת החלם הזאת ובמכוני הטסטים שלה
לא בא לי לראות ולשמוע מהבוחנים ...

שחר .

נ.ב : זוכר את הסיפור על ה "בגושים " וכל מיני מירעין בישין שמר נעים סיפק , כך שאני ספק אם ידידנו מר ברלי ורבים וטובים אחרים
התאוששו ממנו עד עכשיו ...

סמי בן טובים
17-08-13, 19:55
היי שחר!!!
ממש מדהים מה שקראתי כאן... איזה כיף...
כבר הרעיפו לך כל שבח והלל שניתן לכן קטונתי מלתת לך שבחים וציונים....
רק מה??? ככה נגמר המותחן/רומן ששאב אותי לתוכו בשבועיים האחרונים??? יהיה פרק המשך? עונה נוספת?
מה נסגר עם ההשקה ונסיעת הבכורה??

אשמח להמשך ולHappy end....
כמובן שלמדתי המון ויש לי בערך מיליון וקצת שאלות...
אולי בהמשך אם יהיה לך זמן.... סבלנות וכו׳...
תודה על מותחן אדיר, מהיותר טובים שקראתי בזמן האחרון....

שחר-סופה
23-08-13, 19:31
אחלה , תודה רבה ... שמח שנהנית ...
איך נגמר ? ממשיך .... רק שאני די תקוע כרגע ואין התפתחות או התקדמות לדווח עליה ולצלם...
אז לפני כחודש בערך , החלו רעשים של מיסב גמור כשלחצתי על דוושת הגז , כשעזבתי הרעש מפסיק ...
הוצאתי ראש מהחלון על מנת להתמקד מהיכן זה מגיע , מלפנים או מאחור .
במקביל , היתה נזילה קלה על יד הסרן השמאלי קדמי . יחסתי זאת למחזיר שמן ולמיסב הספינדל .
במיסבי הגלגל אין חופש לא בימין ולא בשמאל .
לבסוף , אחרי בדיקה מאחור , התברר לי שבורג הפיניון פתוח לחלוטין וזה מבשר רעות .
לאחר חיזוק שלו , הבנתי שהוא סוגר על הפלאנג' חזק וישנה התנגדות חזקה לסיבוב . הלכה טבעת / "מיסב" הלחץ
שפגעה בוודאות במיסב הפיניון .
נעילת דטרויט אחורית , NO SLIP קדמית ויחסי העברה 4:10 הבאתי מארה"ב כבר לפני יותר משנה וחצי ואלו הדברים האחרונים
שבסיום התקנתם הייתי מבשר לכם על סיום בניית הרכב - סיום הפרוייקט המתיש הזה ומתכונן להשקה .
אז אני יושב בימים אלו על הזמנה מרוכזת של שני קיטים קומפלט לדיפ' של יוקון גיר לשני הסרנים הכוללים מיסבי פיניון , שימסים , מיסבי קייס ,
מיסבי ציריות , מחזשי"ם מיסבי גלגל קדמיים ... בקיצור לסיים עם שני סרנים חדשים לחלוטין .
לא בא לי לעשות חצי עבודה ... לא בא לי לפתוח פעמיים ... או הכל או כלום .
העדכן על ההתקדמות + תמונות ...
שבת שלום לכולנו ... ,
שחר

yes1952
24-08-13, 00:08
שחר
אני במקומך הייתי עושה בדיוק מה שאתה עושה
תענוג ללוות את הפרויקט שלך בקריאה מרתקת ומאלפת

שחר-סופה
24-08-13, 11:26
תודה רבה יוסי , שמח שאתה נהנה , מקווה שהבריאות טובה (כי זה עלול להזיק :-) ) , אין לי מושג איך לא התייאשתם כבר ,
אני כבר מזמן על הספיירים ....

שחר

bizon
24-08-13, 13:49
לא מתיאשים ולא נעלים תן פוש ואם צריך עוד יד רק תגיד :)

מור

GodsFather
24-08-13, 21:16
לא חזרתי לארץ בשביל לקרוא שאתה מתייאש. תרים את עצמך או שאני אבוא עם מנוף.

שחר-סופה
26-08-13, 21:44
אמיר , מור ... תודה רבה על העידוד ...
לא יודע כבר ... שמעו , זה בכלל לא פשוט המצב הזה ...
בחלומות הכי שחורים שלי , בתרחישים הפסימיים ביותר כשהתחלתי בפרוייקט הזה ,
לא יכולתי להעריך / לדמיין שזה יתפרש על פרק הזמן שעבר עד כה .
זה לא שזה חדש עבורי וניסיתי לקחת בחשבון הכל ..., כל מה שאתם חושבים ולא חושבים עליו שעלול לקרות / להיות בדרך .
כבר ביצעתי תהליך כזה בעבר עם הסופה על פי הסטנדרטים המחמירים שלי - אלו שכבר הכרתם מהשרשור
והתוצאות היו מדהימות , היא הייתה מדהימה ....
אבל ההבדל העיקרי הוא משך הזמן . את הסופה בניתי בשלבים "ותוך כדי תנועה" (טיולים , נסיעות והנאה) נחסך תקציב להמשך
וכל פעם הוא הושקע בדבר הבא שרציתי לשפר / לבנות או לעצב כפי שראיתי זאת בחזוני .
בפרוייקט הזה התרחשו דברים שמנעו ממני להתנהל באותה דרך וגם את זה צריך היה לקחת בחשבון .
מטרת התיעוד של הפרוייקט הזה הייתה לשקף עבור כולנו , ובכלל , עבור כל מי שחושב / שוקל להיכנס לתהליך שכזה , במה דברים אמורים ומה
המחיר הנפשי / פיזי / מנטלי / כלכלי / וגינלי / משפחתי ומה לא שנשלם בעבור כך ... נראה לי שבזה , הצלחתי הכי טוב ...:rolleyes: לא :confused:

שחר

שחר-סופה
20-12-13, 20:01
טוב חברים , שלום לכולם ... "long time no see" ...
אומנם לא עדכנתי הרבה זמן , אבל עבדתי על כמה דברים בבלייזר עד שיהיה את התקציב וכל החלקים יגיעו ארצה .
אז החלטתי להתחיל ולזווד מעט . קניתי זוג ג'רקינים מתכת 10 ליטר שקיבעתי אותם לגגון משני צדדיו עם זוג רצועות ראצ'ט חזקות .
אבטחתי אותם בזוג מנעולים עם כבלי פלדה .
רציתי שציוד החילוץ והגרירה (רצועות 8 מטר + 3 מטר , שאקלים , מכפיל כח לכננת , גרזן ועוד ...) יהיה זמין לי ובשליפה מהירה .
קניתי ארגז קשיח של 'סטנלי' עם דפנות מתכת וקיבעתי אותו לגגון בקדיחה של חורים וברגים דוך עם אומים . (האומים בתחתית הארגז בחלק
הפנימי כך שלא ניתן לפתוח אותם) ומנעול סוגר על פתיחת הארגז .
באחת ההתנעות בחניה , הרחתי ריח של סולר ובבדיקה גליתי שהמשא' נוזלת מהאוזינג שלה בהיקף . היא הצטרפה להזמנה מארה"ב וכשהגיעו
החלקים הרכבתי אותה .
קניתי ממיר מתח 500W וחיברתי אותו לחזית הקונסולה ומיקמתי שם על תפס לחץ גם פנס סריקה שהיה לי .
קניתי קומפרסור חזק של T MAX , רציתי אותו קבוע בתוך הקבינה משמאל למושב הנהג (כך זה היה בסופה וזה היה לי זמין ונוח מאד)
היה מחובר אליו צינור אויר שרשורי של 6 מ' .
אז מיקמתי את ה T MAX וחיווטתי את החוטים מתוך הקבינה ישירות למצבר בתוך צינור שרשורי יעודי .
לא אהבתי את פנל מיזוג האויר / אוורור השחור לבן הקודר והמיושן שיש בבלייזרים אז התווסף להזמנה מארה"ב גם פנל חדשני .
פירקתי את המסגרת לוח השעונים והרכבתי אותו . זה נראה ממש טוב (סליחה שלא צילמתי - חייב לכם תמונה) .
וזהו ... לאחר כל כך הרבה זמן , כשכל החלקים הגיעו לארץ - אפשר להרכיב זוג סרנים שכל תכולתם חדש .
הבנתי שאת העבודה על הסרנים (החלפת יחסה"ע ,מיסבים ,נעילות ,מחזש"ים) לא אוכל לעשות מפאת חוסר זמן פנוי
(אין לי אפילו יום חופש פנוי אחד לקחת מהעבודה המטורפת שלי) וזה עלול להתפרש על גבי מ"ס רב של שבועות .
ובתנאים הביתיים שלי .
בודדים האנשים שאתן להם לגעת באוטו הזה ברמה המקצועית . אבל לא היה לי ספק , שאם כבר אמסור ... אז זה לרפי מ רוק סוליד .
אז היום בבוקר , העליתי את האוטו על גרר (מיסב הפניון האחורי מת לחלוטין זוכרים?) כך שלא רציתי סיכונים מיותרים וסוף סוף הוא
נחת בסדנא .
בסיום העבודה ב"ה ובעזרת רפי , הוא יצא משם עם שני סרנים חדשים נעולים עם יחסי העברה מתאימים .
בנוסף , משני צידי הפגושים האחורי והקדמי יחוברו זוג אוזני גרירה שאליהם יחוברו שאקלים גדולים .
בסיום , יותקנו גם מגיני סף להגנה ולהרמה עם היי ליפט .
תיהנו :

rob
20-12-13, 20:33
תענוג לראות שעדיין יש התקדמות.

מתי טסט וחזרה לכביש?

שחר-סופה
20-12-13, 20:59
אהלן ערן , תודה ...
את הטסט כבר שילמתי מיד כשקיבלתי את החידוש , פשוט לא הלכתי לבדיקה כי בדיוק הלך מיסב הפניון האחורי .
כשיצא מהסדנא אני אקח אותו ... מקווה בעוד כשבוע , אבל זה מרגיש לי שיקח שבועיים .

שחר .

נ.ב :
שכחתי להגיד כהרגלי בשרשור מה השלב הבא ... , בחרתי מבחינת סדר העדיפויות וגם העלויות נלקחו בחשבון
להזמין מארה"ב 2 סטים של גומיות אטימה לשני הדלתות והחלונות זה בא כקיט (שלי יבשים גמורים ומתפוררים)
וסט כזה לחלון האחורי וזוג מראות (שלי כבר חלודות וישנות) . הדברים האלה לא זולים כפי שהם נשמעים .

ולאחר מכן , הדבר האחרון לפני הסיום וההשקה , הוא קנייה והבאה לארץ קיט הגבהה 6" קומפלט של חב' OFF ROAD שבחרתי .
הקיט מגיע עם בולמים אבל אני רוצה להוסיף 4 ראנצ'ו נוספים , שיהיה זוג לכל גלגל .

שחר .

asafk
20-12-13, 21:37
זוג לכל גלגל זה כל כך שנות ה90...

מיותר.

אסף.

שחר-סופה
20-12-13, 22:43
יש בזה משהוא , אבל לא מדובר כאן בקפיצי סליל של רוביקון ושו'ת ...
במקרה כזה / במשקל של החיות האלה בהחלט מסתפקים בבולם איכותי וטוב .
אצלי לאחר הרכבת הפגוש , התקן וו הגרירה , הגלגל ספייר , ההיי ליפט וארגז הזיווד בתא המטען , הקפיץ שקע והבולם נסגר להערכתי
המושכלת בקירוב בכ 2 ס"מ .
מלפנים עם התקנת הכננת והפגוש המצב קצת יותר טוב אבל עדיין ... לא אוכל לדעת עד שלא אתקין את קיט הקפיצים ולהרגיש את האוטו
בתנאי שטח שונים . אני יודע שהקפיצים הולכים לעבוד שם קשה והייתי רוצה זוג בולמים שירסן את האנרגיה ויתמודד עם המשקל .

שחר

GodsFather
22-12-13, 22:21
אז תזמין בולמים לפי משקל מוערך. או שתשקיע בבולמים בעלי אפשרות קיסטום. אתה חושב שזוג בולמים יעבור לך טסט؟؟
אגב، את העלים אתה צריך גם כן להתאים למשקל. אני שב ומציע חמילבסקי.
שיהיה בשעה טובה. מחכה עם הויסקי.

סמי בן טובים
22-12-13, 23:45
איזה יופי שחזרת לכתוב. כבר כמעט נשברתי.
איזה יופי של חלקים. גדול! איך מביאים את זה לארץ???
אשמח אם תוכל לתת הסבר קצר על הדרך שאתה מביא חלקים גדולים וכבדים כאלה לארץ....
שמח לשמוע ממך שוב, ושהפרויקט חוזר לחיים.
כבוד!!

שחר-סופה
23-12-13, 20:17
אהלן אמיר ...
אני מאמין שלא תהייה או לא צריכה להיות בעיה בטסט עם זוג בולמים . ישנו קיט להרכבת זוג מהחיבור המקורי של התושבת
כך שזה נראה ממש מקורי .
עדיין , לא קיבלתי כאן החלטה סופית לגבי הבולמים , כל העניין בבדיקה ....
בקיט הגבהה לא רק שיש תוספת של עלה בקפיץ האחורי אלא פריטים נוספים שיש לתת עליהם את הדעת כמו זרוע פיטמן 4" מונמכת ,
שאקלים ומתאמים לסטבילייזר (המותאמים להגבהה) , מתאמים ותפסים לשינוי מיקום צינורות בלם .
הקיט נותן מענה כולל לגובה החדש , מה שלחמילבסקי יהיה חסר .
מה גם שמדובר כאן בקפיצים אחוריים חדשים וטריים עם ספייסרים בין עלה לעלה מה שמבטיח תנועה ועבודה שקטה , הגנה מפני שברים ,
הם קוראים לזה : " anti-friction pads " לעומת חמילבסקי שייקח את הקפיצים הישנים שלי ויטפל בקפיץ העומס אם על ידי
החלפה או הוספה או עלה לקונטרה מאיה . פחות עדיף בעיני . מה גם שיהיה כאן לא מעט ניסוי וטעייה וכו ' ... לגבי הקדמיים , הוא טען
(חמילבסקי) שזה יהיה יקר כיוון שמדובר בהתאמה בעייתית . הקפיצים הקדמיים שונים מהאחוריים בבלייזר - הם פרבוליים .
ואם אתה עדיין מחכה עם הויסקי .... אני מבסוט :-)

תודה סמי , יש לי הנחת 50% ב DHL כל השאר , רגיל ....

שחר .

דרור ברלי
23-12-13, 20:22
אני לא חיכיתי לך עם הויסקי...
עד שתסיים ותעשה השקה מסודרת, נביא בקבוק חדש.

שחר-סופה
23-12-13, 20:49
אני לא חיכיתי לך עם הויסקי...
עד שתסיים ותעשה השקה מסודרת, נביא בקבוק חדש.

;)

נו מה ... ? אתה רואה שאני נח ? המזונות שלי זה המשכנתא שלך ... :-)

נ.ב: עברת על פני ליד עין החורש לפני שלושה שבועות בערך , אבל ככה זה בסופה ... מהרוח על הפנים אפשר לראות רק 10 מ ' קדימה ...

שחר .

דרור ברלי
23-12-13, 20:53
הרוח על הפנים זה כל העניין וכל הכיף.... ;)
(לא עכשיו כשקר כמו בפריזר)

ואל תספר לי על מזונות - יכולתי להחזיק צי של ג'יפים...
בכל מקרה, תתחיל לחשוב על אירוע השקה. בשטח כמובן. יהיה בקבוק חדש וכמה נתחים יפים..

רפאל
23-12-13, 21:39
שלום לכולם ........

קודם כל אני רוצה להודות לשחר על שבטח בנו והפקיד את הרכב שלו בידיינו - לא דבר טריוואלי בשיפוץ של רכב כזה.
דבר שני אני רוצה לשבח את שחר ולומר כי הוא בחר בדרך הנכונה - לא מקצר ולא חותך בסיבוב. שחר הביא לנו את הרכב על גרר (רעשים בסרן ? - חבל לקלקל יותר) ויחד איתו הביא את כל החלקים הנדרשים לשיפוץ מלא של הסרן !
לא - תשתמש במייסב הישן, לא - אל תחליף את המחזיר שמן ההוא, ולא - אל ........
כל החלקים חדשים - כמו שצריך !
על הדרך מורכבים יחסי העברה חדשים וכן שתי נעילות.

התחלנו מהסרן הקדמי ........
הסרן פורק מהרכב ועלה על שולחן הניתוחים, הסרן פורק לגורמים, נוקה במלואו (כמות הליכלוך הפתיעה אפילו אותי) ומתחילים בהרכבה ........
אשמח לשתף בתהליך כמה שיותר וכמובן שלא שווה כלום ללא תמונות
אז תהנו ...............

שחר-סופה
23-12-13, 23:02
רפי תודה רבה ... סחטיין על התמונות ... , נחמד לראות ולהתעדכן תוך כדי ו on line ...
שיהיה בהצלחה ...

שחר.

rob
24-12-13, 21:45
תמיד שמח ללמוד משהו נוסף.
רפי, האם אפשר לראות תמונות של תהליך בחירת השימסים?

רפאל
31-12-13, 21:23
שלום לכולם .........

ממשיכים ...........

סיימנו עם הסרן הקדמי - מורכב על הרכב, רק חסרים לוקרים חדשים שנמצאים בדרכם מחו"ל.
הוחלט על הזמנת חדשים לאחר שפתחנו את הישנים וראינו כי מצבם לא מזהיר ורצוי להחליפם - כמו שכתבתי כבר בעבר - כל הכבוד לשחר שלא מתפשר.
מצורפות תמונות של כיוון הסרן......
לעניינך רוב - אין מה לצלם בתהליך :(
מכוונים פיניון, מכוונים בקלאש עם אינדיקטור ואז בודקים מגע בין שיניים קורונה/פיניון בעזרת צבע מיוחד.
התמונות של האינדיקטור הן של הסרן האחורי ולצורכי המחשה בלבד :) :)

כמובן תמונות .......

רפאל
31-12-13, 21:29
אחרי שסיימנו עם הקדמי עברנו לסרן האחורי .........

הורדנו את הסרן מהרכב ופתחנו אותו.........
ואז הבנו מה עשה רעשים :)
התמונה אמיתית וללא פוטושופ !!
זה מה שמצאתי בין מייסבי הפיניון של הסרן האחורי !

שחר-סופה
02-01-14, 19:29
אהלן רפי ...
חתימת השיניים על הקורונה באחורי עם הדטרויט היא של היצרן ?
הסימון שלנו הוא בצהוב לא ?
חוצמיזה , אחלה עבודה ...
מחר אני אביא את הבורג ב"ה ...

שחר

נ.ב: לגבי הברגים - אתה יכול לצטט מה כתבתי לך ב whatsAp ... פשוט לא יאומן ...!
את התיקתוקים של שן / שיניים שבורות בקורונה אני מכיר - זיהיתי תוך כדי הנסיעה .
זה שכשירדתי מתחת לרכב לבדוק את בורג הפיניון והוא היה חופשי ובישר רעות - זה כבר הבנתי באותו רגע .
וכשסגרתי אותו חזק , הוא נעל כבר את הסיבוב - כאן כבר אמרתי לעצמי שהלך הקראש סליב של הפיניון וכמובן המיסב . אבל לכזה דבר
תודה .... לא ניתן היה לצפות .

דרור ברלי
02-01-14, 20:25
מה יהיה?

בקבוק CAOL-ILA חדש מחכה ומחכה...

שחר-סופה
25-01-14, 04:16
טוב , קצת עדכונים ...
הסרנים המשודרגים , אפשר להגיד חדשים מורכבים על הרכב . נעולים עם יחס"ה 4.10 .
הזמנתי מארה"ב לוקרים חדשים H.D וורן פרימיום שכבר הורכבו .
אז תוך כדי העבודה בסדנה (כרגע בשלב של בניית מגני הסף , אוזני גרירה לפגושים האחורי והקדמי ושדרוג אוזני התמיכה לפגוש
האחורי מחומר עבה ומסיבי יותר) הייתי כבר חייב לקנות זוג מצברים חדשים . שלי כבר היו גמורים לחלוטין ובשנה האחרונה היו מחוברים
למכונת החייאה בדמות מטען CTEC .
ידעתי מראש וזה היה בתכנון (שהקדים זמנו) שהמצברים הבאים שיורכבו ברכב הם מצברי אופטימה . אדום להתנעה והצהוב - פריקה עמוקה .
הייתי צריך מצברים בעלי מידות פיזיות קטנות יחסית עם אמפר התנעה גבוה שיצליח לסובב את המנוע של הבהמה הזאת .
בנוסף לקניית המצברים , (תודה לרפי שפקח עיניי בעניין) קניתי מערכת ניהול מצברים IBS . המערכת היא בעצם מיקרו מחשב עם ההגנות
שצריך (מפני טעינת יתר / עומס על האלטרנטור / פריקה של מצבר אחד את השני ועוד...) כשהמנוע עובד , המערכת מווסתת את הטעינה
לשני המצברים כאשר ישנו מצבר ראשי ומצבר מישני . כאשר המנוע כבה , המערכת מנתקת בין שני המצברים - כך שבמידה ויש מכשירים
שצורכים מתח ברכב כגון : מקרר , מחשב , תאורה הם ניזונים מהמצבר המשני (במקרה שלי זהו האופטימה הצהוב בעל הפריקה העמוקה)
והמצבר הראשי , נשאר טעון במלואו ומבטיח התנעה .
ישנו גם לחצן פיקוד אותו מיקמתי מתחת ללוח השעונים שמאפשר לבצע גישור בין שני המצברים ובלחיצה ההתנעה תתבצע ע"י שימוש בשני המצברים .
עד כאן בינתיים , אמשיך לעדכן ...

שחר .

שחר-סופה
22-03-14, 12:31
אז ככה ..., לא עדכנתי בכל דבר שנעשה / על כל התקדמות , אלא ריכזתי הכל לשורות אלו :
הזמנתי מארה"ב קיט הגבהה קומפלט 6" של ZONE OFF ROAD , הוא הגיע לארץ על משטח - סה"כ 108 ק"ג , מטורף !
ישנם רק כמה דגשים הדורשים תשומת לב :

*במפרט הקיט אין התייחסות לגבי הנמכת הטרנספר או הארכת דרייבשפטים והחלטתי לדבר עם היצרן והמשווק .
הוא אמר לי שזה אינדיבידואלי ומשתנה באשר לכל רכב , אבל טוב אעשה אם אנמיך את גשר הטרנספר באינ'ץ . ובגדול אין צורך
בהארכה של הדרייבשאפטים.
אצלי גשר הטרנספר כבר מונמך באינ'ץ אבל אני לא מרוצה / שקט באשר ליציאת הסליפ יוק של הדרייבשאפט האחורי מזנב הטרנספר
החוצה בכ 3-4 ס"מ . אני לא מעוניין שהוא יעבוד על ' הקצה ' . גם הקדמי ' נמתח ' בצורה דומה ולכן אוריד את הדרייבשאפטים ואקח אותם
לגרינגראס להארכה . אני מאמין שאם הייתי יושב על צמיגי 35"-37" בטוח שלא היה צורך .

*במפרט הקיט מצוין כי הוא מגיע עם תושבות / מאריכים עבור הסטבילייזר , בפועל ,לא היה בקיט והייתי צריך לבצע הזמנה לאחר מכן .

*נקודה אחרונה היא צינורות הבלם . הקיט מגיע ללא החלפת צינורות בלם , אלא רילוקשיין . זאת אומרת תפסים ותושבות חדשות להעברת מיקומם
של המקוריים . מלפנים אהבתי את הסידור החדש שנראה מצוין . יש מספיק אורך ובאמת אין צורך להחליף . מאחור ממש לא אהבתי את כוונתו של המשורר.
מקבלים תפס מוארך המחליף את המקורי , מנתקים את צינורות הבלם מצינור הסרן , הם מוגבהים באויר כלפי מעלה מעל הדיפ' ומחוברים לתפס.
זה נראה לא טוב , פגיע ומיותר . פירקתי את צינור הבלם הגמיש מהמפצל מצידו האחד ומהצינור הקשיח שרץ לאורך השלדה מצידו השני ולקחתי אותו
לטכנו צינור ת"א . חישבתי את האורך החדש לא רק באופן סטטי , אלא בהתחשבות גם לאורך שיידרש בפתיחה מלאה של המתלה וקיבלתי צינור חדש
בהתאמה אישית .

הרכבתי את הקיט וממש אהבתי ונהניתי לראות ולהרגיש את הסנכרון המושלם של עבודת המתלים עם הבולמים החדשים (בולמי נייטרו) .
לא קשה מידיי , לא רך מידיי וזה נראה ממש , אבל ממש מצוין על האוטו .

הורדתי את הקיט של זוג בולמי ההגה שהיו מורכבים אצלי . ממש לא אהבתי את מיקומו של הבולם התחתון . זה מיותר ופגיע ,גונב כמה ס"מ יקרים
של מרווח גחון , מכה בו גם מסכנת לטעמי את השפור (מוט ההגה) . זה אולי מתאים לרכבים ממש גבוהים עם צמיגי 35"-37" לפחות .
הזמנתי בולם איכותי והרכבתי במיקומו המקורי .
תיהנו ...

שחר

rob
22-03-14, 20:06
נראה מצוין!

polar bear
23-03-14, 19:32
מהתמונות נראה שהסרן האחורי נשאר במצבו המקורי - מקביל לקרקע - בד"כ בהגבהה לגובה כזה נותנים קצת זווית לסרן כדי להקטין זויות בצלבים ולתת עוד כמה איזה ס"מ או שניים שיכנסו חזרה לתוך הטרנספר. אולי תברר עם היצרן למה אין קלינם לזוית { או לחילופין - אם זה סט לביליזר למה הקוביות לא באות מוכנות כך מהמפעל } . הנמכת הטרנספר די הכרחית בהגבהה כזו, בעיקר בגלל המרחק הקצר בין קצה הטרנספר לסרן.

עוד פתרון שאולי תרצה לשקול הוא ביטול הסליפיוק והחלפתו בCV

חוצמיזה - ברגעים כאלה אני מברך את עצמי שכבר מזמן החלטתי ש4X4 הבא שלי לא יהיה בליזר - אחרת היו יוצאות לי העיניים תוך כדי אכילת הלב.

moriseven
23-03-14, 21:39
ספר קצת על הפרוצדורה של הייבוא של קיט כזה, מחירים, אישורים וכו'

avi revivo
25-03-14, 12:10
כל הכבוד על העבודה פשות גדול מהחיים

שחר-סופה
25-03-14, 13:00
אהלן עודד ...

מהתמונות נראה שהסרן האחורי נשאר במצבו המקורי - מקביל לקרקע - בד"כ בהגבהה לגובה כזה נותנים קצת זווית לסרן כדי להקטין זויות בצלבים ולתת עוד כמה איזה ס"מ או שניים שיכנסו חזרה לתוך הטרנספר. אולי תברר עם היצרן למה אין קלינם לזוית { או לחילופין - אם זה סט לביליזר למה הקוביות לא באות מוכנות כך מהמפעל } . הנמכת הטרנספר די הכרחית בהגבהה כזו, בעיקר בגלל המרחק הקצר בין קצה הטרנספר לסרן.

יפה עודד , ענית בעצמך ...
לא שמו קלינים כיוון שהקוביות האחוריות בקיט אכן מתחשבות בזוית ההגבהה וחלקן העליון מגיע בזוית כלפי מטה . ויזואלית , להערכה שלי , מדובר
בזוית ששווה לקלין 4-3 מעלות . אך כאמור זה לא מספיק . מדובר עדיין בהגבהה של 6 " וגם הנמכת הטרנספר באינ'ץ כפי שהייתה קיימת אצלי עוד קודם לכן
, לא נתנה פתרון מלא . כפי שציינתי , הוא אמר שזה משתנה בין רכב לרכב . ההגבהה מתאימה ביסודה לצמיגי 35" - 37" ואם הייתי על צמיגים כאלה , ספק
אם הייתי צריך אפילו הנמכה של הטרנספר ובטוח לא לגעת בדרייבשאפטים .
לכן , לא תהיה לי ברירה אלא להוריד דרייבשפטים ולהאריך בכ 3- 4 ס"מ .

חוצמיזה - ברגעים כאלה אני מברך את עצמי שכבר מזמן החלטתי ש4X4 הבא שלי לא יהיה בליזר - אחרת היו יוצאות לי העיניים תוך כדי אכילת הלב.

הם היו נשארים מהר מאד במקום רק מלראות מה עברתי מרגע תחילת השיפוץ ועד איך שזה נראה עכשיו ...:)
חוץ מזה ... , תודה רבה ...

שחר-סופה
25-03-14, 13:33
אהלן מוריס ,
הקיט נרכש מ ebay , המחיר 700 $ אני בחרתי בקיט עם בולמי הנייטרו , הקיט עם הבולמים הרגילים זול מעט ממנו .
משקל הקיט 108 ק"ג - הגיע על משטח ועלה בפוקס או בגלל קשרים ב DHL לטיסה . כיוון שהם מוגבלים בנפח/משקל בהעלאת כזו
"חבילה" למטוס ולא בהובלת economy select) ESI) באוניה .
עלות ההובלה הרגילה עמדה על 4,500 ש"ח אבל שילמתי 2,300 ש"ח כי יש לי 50 % ב DHL .
המכס גבו 700 שקלים .
לגבי אישורים ...??? וואללה היה לי מזל גדול ... אל תשאל אותי איך ולמה ? בעיקרון אמרו לי שזה ייעצר , שזה לא יכנס לארץ בשום מצב כי
מדובר בקיט הגבהה ולא במקורי ועוד כהנה וכהנה ...
הקיט הגיע , בחברות הגדולות ( UPS / DHL / FEDEX ) יושב מסווג מטעמם . יצרו איתי קשר , שלחו לי טופס למייל וביקשו שאמלא שם :
תיאור המוצר , ערך ריאלי (למרות שהיה מצורף שטר מטען ו INVOICE) ששלחתי מבעוד מועד עם הרכישה לפני ההגעה לארץ ומטרת יבוא המוצר .
באמת שלא שיקרתי , רק כתבתי שמדובר בקיט קפיצים חדש לשברולט בלייזר / סברבן / CK בין השנים 73 ל 91 (בלי לפרט מקורי או מוגבה)
כנראה הבינו שמדובר במקורי . ערך - ציינתי את המחיר המקורי ו במטרת היבוא - כתבתי להחלפה של הישן בחדש .
שעתיים לאחר מכן הוא שוחרר והיה אצלי בידיים .
תוסיף הארכת צינורות בלמים 500 ש"ח בטכנו צינור + כמה שיעלה להאריך את הדרייבשאפטים , אני מניח כמה מאות שקלים בודדים ו זהו בגדול ...

שחר

- - - Updated - - -

כל הכבוד על העבודה פשות גדול מהחיים

תודה אבי ...

מוני_הכוכב
02-05-14, 18:32
שחר,

זה פשוט מדהים.
אני כבר יצאתי מהנושא, אבל כשמתחשק לי להתחרמן קצת אני מבקר ובמיוחד אצלך, בין היתר כיוון שסבלתי מבהמה מהסוג הזה ולהבדיל ממך נזקקתי למוסכים, זה שחק אותי כלכלית.
הערה קטנה, את המראות הייתי קונה מהרקולס ביפו כשהן טיפה קמורות, זה מאפשר לך לנסוע בבטחה עם שדה ראייה טוב. זכור לי שכשעברתי לנתיב ימני, הייתי תמיד מופתע לראות איזה ננס לידי.
כ"כ מציע להתקין צפצוף התראה לנסיעה ברוורס, ואם בענייני בטיחות עסקינן, חובה שהשמשמה האחורית לפחות לא תהייה כהה.

שחר-סופה
16-07-14, 23:48
היי מוני , תודה ...
דיברנו על זה כבר בעבר ...
מנגנון ציפצוף לרברס קיים , השמשה האחורית כהה - אין מצב שאשנה !
מראות - יגיעו בקרוב מארה"ב ...

אז בין לבין , יישורי קו מכניים אחרונים פיין טיונינג ובעיות קטנות (אם אין חלק בארץ וצריך להזמין מארה"ב במיוחד) זאת בעיה קטנה כן ? ומעצבנות ...
הזמנתי PCV חדש כיוון ששלי היה תפוס / סתום ...
לתושבת משאבת שמן ההגה הלכו האוזניים , כשל ושבר של אחד התפתח ועבר לאוזן השניה והרצועה התחילה לרקוד שם .
אז פירקתי אותה מהמקום לטובת ריתוך . כיוון שמוסכניקים קודמים שעבדו על הרכב , בכדי למתוח חזרה את הרצועה אז הם לקחו לום
והכניסו בין גוף המשאבה לטיימינג וככה מתחו תוך כדי שהם מעוותים ופוגעים בגוף המשאבה . כיוון שהחלפתי כל חלק אפשרי בבלייזר
הזה , החלטתי שגם משאבה אני מזמין חדשה . אני רוצה יישור קו והרבה שקט לטווח ארוך ובטוח בלי הפתעות בשטח.
קיבלתי את המש' וכשניסיתי לחלוץ ממנה את הפולי עם אפ ציר , הפולי התעוות לחלוטין - תראו בתמונות . לא פירקו אותו מעולם ,
כנראה הכל חלוד שם .אין בארץ פולי בכלל והייתי צריך להזמין מארה"ב שוב .

אני מרכז מאמץ אחרון עכשיו לקראת הזמנה אחרונה , הזמנה מסכמת לסיום וזה לא פשוט כיוון שצריך כסף וזמן ואילו דברים שקצת לא בנמצא או שלוקח זמן לגייס ...
ההזמנה כוללת : זוג מראות חדשות (שלי חלודות ועם מכות) בקליות אחוריות , בקליות צד וקידמיות , פנסי חזית חדשים (איגל איי)
קיט / סט גומיות לחלונות / דלתות פנימי , חיצוני והיקפי ועוד כמה קטנות לפינישים .
מבטיח לעדכן , לצרף תמונות ולהודיע על כך שאני מוכן להשקה .
שחר .

שחר-סופה
17-07-14, 00:50
היתה בעיה בהעלאת התמונות אז אני מקווה שהפעם הן יעלו ...
שחר .

מוני אורבך
17-07-14, 05:59
רק בשביל הפעם הבאה..
לעבודות כאילו רצוי להשתמש במכבש. נותן לך אפשרות לחלק את הלחץ
כך יש סיכוי טוב יותר שהגלגל יצא שלם.

tzagi
17-07-14, 06:56
לא צריך שום מכבש
הנה הכלי המתאים
http://www.harborfreight.com/pulley-remover-and-installer-set-40749.html
כול שיטה אחרת וזה יהרס.

shmil
17-07-14, 08:42
לא צריך שום מכבש
הנה הכלי המתאים
http://www.harborfreight.com/pulley-remover-and-installer-set-40749.html
כול שיטה אחרת וזה יהרס.

ג'ו הקדים אותי.
רק כך, ורק עם הכלי הזה.
כל "שיטה" אחרת נידונה לכשלון.

hem
17-07-14, 09:16
חבל שלא שאלת...יש לי חולץ יעודי לחילוץ הפולי...רכשתי אותו כששיפצתי את משאבת ההגה אצלי...
בשמחה הייתי משאיל לך אותו....

rob
19-07-14, 13:17
אני חלצתי אותו ככה:

89541

בקישור הבא יש את כל התהליך של שיפוץ המשאבה

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/60688-פרויקט-שיפוץ-בלייזר-1983/page10?p=565563&viewfull=1#post565563

דרך אגב, מאז השיפוץ היא לא דולפת יותר.

שחר-סופה
19-07-14, 22:33
ערן וכולם , תודה על הרוח ...
אבל השתמשתי בחיי באותו חולץ שהצגתם והפולי פשוט התעוות .... SORRY
השפתיים של הפולי פשוט התעוותו כמו הפולי עצמו ....
אבל זה מאחרי אז הכל טוב ....
שחר .

שחר-סופה
26-09-14, 09:36
שנה טובה וחג שמח לכולם ...
אז זהו ... הזמנתי המון מוצרים מארה"ב כפינישים אחרונים חלקם אומנם קוסמטיים אבל חלקם חשובים
או משפרים את הקיימים , ממתין כעת רק לקיט הגומיות לכל החלונות / דלתות (שלי רקובים ומתפוררים)
ודרכם חודר מים אפילו כשאני שוטף את האוטו...
אז הנה מה שהוחלף / התווסף :
קאפים חדשים לגלגלים האחוריים במקום החלודים שהיו והתווספו גם זוג שמותאם לקדמיים (פתוחים) בשל הלוקרים.
ידית שחרור בלם רגל חדשה וגומיית פדל בלם רגל .
זוג מנעולי חלון צד (שלי היו שבורים ומקולפים)
זוג מראות חדשות
כל הפנסים והבקליות באוטו , ז"א בקליות אחוריות חדשות , בקליות צד , בקליות חזית וזוג פנסי חזית חדשים
חזקים מתוגברים HID עם לד .
ומגן שמש (מצחיה) מעל לחלון החזית הקדמי .
לא כתבתי כהרגלי בתוך כל תמונה , אלא , פשוט הצמדתי ישן מול חדש ... אז תהנו :
שחר

שחר-סופה
06-11-14, 20:20
טוב חברים , מנהלים ....
ז ה ו זה נ ג מ ר !!!

אני מוכן להשקה !
אז תעלו כאן תאריך / ים רעיונות ונקבע .

אפשרות אחת היא האפשרות הסטטית - ז"א לקבוע בבן שמן / תל חדיד או כל פינת חמד אחרת
להביא בשרים שתיה ושות' ....הכוונה היא לאחד מהסופש"ים יכול להיות בשישי או שבת .

אפשרות שניה היא בתנועה או בשילוב של השניים - ז"א לקבוע במקום כמו באפשרות הראשונה ולבצע את אותו הדבר
ולאחר מכן ,לצאת לטיול קצר של כמה שעות ממה שנותר מהיום (ואם תשאלו אותי .... אני בעד יומיים :))

שחר

הערה חשובה :
דיברתי עם עמית והוא עובד במרץ על הבלייזר שלו ע"מ לסיים עם השיפוץ
, עפ"י הקצב הנוכחי ( ב"ה ) ובעזרת מי שתרצו , הוא צפוי לסיים בחודש הקרוב - כך שעלה גם הרעיון להשקה כפולה
אני מוכן להמתין , אחרי הכל :rolleyes: מה זה עוד חודש ?;)

GodsFather
06-11-14, 20:41
מפגש גיפולוג.

tamit
06-11-14, 21:15
כן, אני בעד.
הרבה זמן שאני מחכה לראות יותר מבלייזר אחד נוסעים ביחד. אולי יגיעו עוד ותהיה חגיגה אמיתית (כמובן שאז יצתרכו להגדיל את המיתחם. אבל....).
בעזרת כל השמות שאתם רוצים, אם הכל ילך לפי התכנונים, הבהמה תהיה מוכנה עד המפגש.
אז אם לשחר יש סבלנות. זו תהיה הצגה של ממש.
עמית

rob
06-11-14, 21:15
מזל טוב, אשמח להצטרף למפגש ברגע שהג'ימי יחזור לכביש.

בימים אלו אני באמצע של אוברול מלא לגיר על מנת להכין אותו למנוע של 400כ"ס.

לפני

92797

תוך כדי

92796

שחר-סופה
06-11-14, 21:22
בכיף עמית .... אין לי בעיה להיפך - אשמח
אמיר , מתי המפגש ? היכן או מה מתוכנן ?
ערן , מה ? מה עכשיו מנוע 400 כ"ס ? זה פרוייקט חדש ?
על איזה גיר הלכת שם ? 4L60 ? 4L80
שכחתי לציין - כל הכבוד !!! אתה לגמרי מופרע (בהיבט החיובי) :D

rob
06-11-14, 22:10
נשארתי עם הגיר שלי 4L60 ועכשיו אני מתקין לו קיט של tci עם מצמדים מחוזקים, סרבו של קורבט והעברת הילוכים כמו בגיר טיפטרוניק.

לגבי המנוע.... זה כבר סיפור הרבה יותר ארוך אבל השורה התחתונה היא שהקרבורטור נשאר כל השאר מוחלף :-)

asafk
07-11-14, 01:00
טוב חברים , מנהלים ....
ז ה ו זה נ ג מ ר !!!

אני מוכן להשקה !
אז תעלו כאן תאריך / ים רעיונות ונקבע .

אפשרות אחת היא האפשרות הסטטית - ז"א לקבוע בבן שמן / תל חדיד או כל פינת חמד אחרת
להביא בשרים שתיה ושות' ....הכוונה היא לאחד מהסופש"ים יכול להיות בשישי או שבת .

אפשרות שניה היא בתנועה או בשילוב של השניים - ז"א לקבוע במקום כמו באפשרות הראשונה ולבצע את אותו הדבר
ולאחר מכן ,לצאת לטיול קצר של כמה שעות ממה שנותר מהיום (ואם תשאלו אותי .... אני בעד יומיים :))

שחר

הערה חשובה :
דיברתי עם עמית והוא עובד במרץ על הבלייזר שלו ע"מ לסיים עם השיפוץ
, עפ"י הקצב הנוכחי ( ב"ה ) ובעזרת מי שתרצו , הוא צפוי לסיים בחודש הקרוב - כך שעלה גם הרעיון להשקה כפולה
אני מוכן להמתין , אחרי הכל :rolleyes: מה זה עוד חודש ?;)

מפגש בחנוכה.
השקה של בלייזר אחד לפחות.
לכו על זה!

אסף.

riko
07-11-14, 01:38
שחר כל הכבוד על הכלללללל !
שא ברכה והצלחה
וסע בדרכים טובות ....
ריקו

שחר-סופה
07-11-14, 13:59
אחלה אסף , יהיה גם יהיה ....
ערן , שיהיה בהצלחה ....
תודה אשר , התגעגעתי ....מקווה שתהיה במפגש / השקה ...

שחר .

bizon
07-11-14, 16:01
קולולולו מברוק ! יאללה רק תגיד מתי ואני מגיע (בקבוק עלי ) !

מור

שחר-סופה
08-11-14, 10:07
תודה רבה מור , תודה על הכל ...
על העזרה מתי שרק הייתי צריך , התייצבת והיית שם ...
יאללה , עכשיו תורך "להשלמת המניין" , לך על זה רק אל תקלל אותי אח"כ ;)

שחר

ערן , להערכתך ... הרכב יהיה מוכן עד למפגש ג'יפולוג בחודש הבא ?
רוצים לראות אותך איתנו ...

שחר-סופה
01-12-14, 02:19
טוב חברים ,
לא יכולתי כבר לחכות עד ההשקה ויצאתי לטיול ראשון . היה מדהים !!! לא תכננתי הרפתקאות
ובטוח לא עבירות קשה , לפחות עד שאבדוק אותו בשטח , אכיר אותו והוא אותי , אז אם אתה רוצה
להצחיק את אלוהים ... ת'ספר לו על התוכניות שלך ....
בפועל , האוטו עבד מדהים , לא יכולתי לצפות למשהו טוב יותר . נכנסתי לפרצים עליון וסכיני דימונה .
לצערי לא צילמתי הרבה , אבל מבטיח פיצוי להמשך ...

שחר

https://www.facebook.com/video.php?v=737466256333209&set=vb.100002095255170&type=2&theater

Bernard
01-12-14, 02:26
תשמע...

יפהפה!

שחר-סופה
01-12-14, 02:37
תודה רבה ...
נ.ב : ניסיתי להעלות את הסירטון ולהדביק אותו פתוח , אבל לא הצלחתי , אז הדבקתי את הקישור .
פעם זכרתי איך עושים את זה . אז אשמח שמישהו יסביר והעלה אותו פתוח (כמו סירטון מיו טיוב) .

שחר .

גלעד .ג.
01-12-14, 08:30
מדהים מדהים מדהים!

Sent from my iPhone using Tapatalk

liontamer84
01-12-14, 09:39
ההגדרות פרטיות של הסרטון לא מאפשרות לראות אותו...

GodsFather
01-12-14, 12:05
שחר, אתה מעלה לינק של פייסבוק... נסה להעלות לינק ישירות של YOUTUBE.

שחר-סופה
01-12-14, 14:56
תודה גלעד ,
אמיר , העליתי לינק של הסירטון מהפייס
אני רואה אותו , אולי אתם לא ?
העליתי ליוטיוב , יקחו בערך 24 שעות לאישור .

שחר

שחר-סופה
01-12-14, 17:52
אולי עכשיו ....

(https://www.youtube.com/watch?v=waxDYrsDQWE)https://www.youtube.com/watch?v=waxDYrsDQWE

GodsFather
01-12-14, 18:04
שיניתי לך קצת את ההודעה האחרונה כדי שזה יהיה מוטמע

- - - Updated - - -

לחוצה קצת החברה שלך ;)

שחר-סופה
01-12-14, 18:26
https://www.youtube.com/results?search_query=%D7%94%D7%91%D7%9C% D7%99%D7%99%D7%96%D7%A8+%D7%91%D7%98%D7% 99%D7%95%D7%9C+%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%A8% D7%94

asafk
01-12-14, 18:47
מה מצפצף? רצועה? משאבת הגה?
הגברת באמת קצת לא רגועה... וזה בירידה... אבל כל הכבוד לשניכם.

אסף.

Bernard
01-12-14, 19:37
תשמע...

יפהפה!

כבר אמרתי?

ERAN NO 1
01-12-14, 20:10
נראה טוב .

rob
01-12-14, 21:26
תתחדש :)

שחר-סופה
01-12-14, 22:23
תודה רבה לכולם ,,,
כן אסף , הרצועה של משאב' שמן ההגה התרופפה והיא זאת שהחליקה והרעישה לקראת סגירה לימין ולשמאל .
ולגבי הגברת , נו ....טיול ראשון שלה ובתחום שהיא לא מכירה , אז תעשה הנחה או לא ? :)
הגב' השניה , היא טל הבת הגדולה שלי שניווטה לי בצורה מעוררת כבוד אחרי תוכנית הלימוד שלי בבית .
שאפו טל , אוהב אותך ....

שחר .

נ.ב אסף : לכל ירידה יש עליה , זה חוק כזה דבילי :cool:

avi revivo
24-12-14, 11:38
כל הכבוד

riko
24-12-14, 21:38
שחר הבלייזר נראה פצצה !!
עכשיו אתה תתוגמל על העבודה הקשה .......
סע בדרכים טובות ובהצלחה
ריקו

שחר-סופה
26-12-14, 10:35
תודה אבי ...

תודה אשר ....
בדרכים טובות ניסיתי לנסוע כבר בשבוע שעבר , זה נגמר עם מחפרון , בחילוץ דרמתי בשעות חשכה בבקעה :p;)
נ.ב : שלח לי את הנייד שלך בבקשה ...
054-7868600 שחר

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/89203-%D7%9E%D7%A4%D7%92%D7%A9-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%95%D7%95%D7%90%D7%95%D7%95-%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%AA%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D

94514

boaz avrahami
26-12-14, 10:47
סופסוף הבנתי למה רשום בסכנת הכחדה....
דחילק שחר, אחרי כל העבודה שהשקעת, למה למה ככה באגרסיביות ;-)

יצא לך ממש יפה!

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

שחר-סופה
26-12-14, 10:54
המשך ....

שחר-סופה
26-12-14, 11:01
סופסוף הבנתי למה רשום בסכנת הכחדה....
דחילק שחר, אחרי כל העבודה שהשקעת, למה למה ככה באגרסיביות ;-)

יצא לך ממש יפה!

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

אהלן בועז , כן אהה ....
אשכרה " בסכנת הכחדה " :) אני הולך בעדינות , השטח אגרסיבי (טוב שיש את מי להאשים :p)
תודה רבה ....

-->