התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: ניסאן פאת'פיינדר 2009 במבחן שטח

asafk
03-02-11, 05:17
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?1655-jeepolog-archive

amitaikl
09-03-19, 08:48
עשור אחרי, איך הם שורדים?
אז למדנו שיש עכביש שצריך להחליף כל 70k₪ וטורבו בעייתי לפעמים, אבל מה עוד?
איך נראה מאחורי מתנהג פאת'פיינדר בן 10?
האם התגלו עוד מחלות?
האם יש סטים מוצלחים יותר או פחות להגבהות?
האם מישהו הרכיב נעילת דיפרנציאל ושרד כדי לספר?
מישהו באמת חתך את הפלסטיקים המיותרים שאסף מתלונן עליהם, או שכולם חיכו שיפלו בשטח וזה לא קרה?
מישהו ייצר פגוש אחורי מברזל ותלה עליו את הגלגל ספייר?
האם יש צמיגי שטח או שצריך להסתפק ב50/50 מאסיביים?

assafy
09-03-19, 13:20
עשור אחרי, איך הם שורדים?
אז למדנו שיש עכביש שצריך להחליף כל 70k₪ וטורבו בעייתי לפעמים, אבל מה עוד?
איך נראה מאחורי מתנהג פאת'פיינדר בן 10?
האם התגלו עוד מחלות?
האם יש סטים מוצלחים יותר או פחות להגבהות?
האם מישהו הרכיב נעילת דיפרנציאל ושרד כדי לספר?
מישהו באמת חתך את הפלסטיקים המיותרים שאסף מתלונן עליהם, או שכולם חיכו שיפלו בשטח וזה לא קרה?
מישהו ייצר פגוש אחורי מברזל ותלה עליו את הגלגל ספייר?
האם יש צמיגי שטח או שצריך להסתפק ב50/50 מאסיביים?

ברשותי היה פאת' 2007 עד זה לא מכבר.
הרכב גדול ומפנק למדי. תא המטען גדול משמעותית מול זה של הלנד קרוזר למשל ואפילו נשאר תא מטען גם לאחר שמרימים את השורה השלישית. אפשר לפתוח את החלון האחורי וזה מאוד שימושי.
מאחר והוא ארוך זה פוגע בזוית הבטן. במקור הוא גם לא גבוה מאוד כך שאם אתה מתכוון לטייל אז הגבהה זה הכרח (כמו גם מיגון).
בגלל האורך ומהלכי המתלה המוגבלים (4 מתלים נפרדים) אז הוא מניף גלגלים. זה לא אומר שזה עוצר אותו. בקרת המשיכה קצת איטית אבל בהחלט יעילה. הבנתי שמהירות התגובה שופרה בעידכון שנעשה ב2010.
המנוע חזק מספיק בכביש אבל קצת רועש יותר מהל"ק. צריכת דלק ממוצעת שלי היתה 8.5 לליטר. עם ל"ק זה מעט יותר טוב.
הרכב שלי שעבד בשטח דרש תיחזוק שוטף בעיקר סביב המיתלים. היה צורך להחליף בוקסות, משולשים ומוטות הגה. גם היה לי שיפוץ מסרק הגה.
הדבר הכי הציק לי שהייתי צריך להחליף פעמיים דיפרנציאל קדמי. אמנם בפעם הראשונה זה קרה לאחר מכה חיצונית אבל בפעם השניה זה היה ללא מכה. הבנתי שאני לא היחיד שנאלץ להחליף. אני משאר שאולי ההשפעות החוזרות של הנפות הגלגלים וההלמים החוזרים של פעולת בקרת האחיזה גורמות לשחיקה ולעייפות של הפין המרכזי שמחזיק את הסטליטים.
התקנת נעילה מן הסתם תוריד עומס על הדיפרנציאלים. אפשר להתקין גם מאחורה וגם מקדימה (לי לא היה).
נקודת תורפה בשטח זה הפגוש האחורי. אני השארתי אותו משוחרר כך שברגע שהיה יוצא הייתי מחזיר עם היד. יש כאלה (לא הרבה) עם פגוש מתכת ועם גלגל ספייר שתלוי מאחורה.
לגבי פלסטיקים יש את המדרגות המקוריות שהן פריכות מאוד. אפשר להחליף למדרגות מתכת שגם מתאימות להייליפט.
יש מן ספוילרים מפלסטיק לפני הגלגלים הקדמיים שגם הוצאתי. ראיתי גם כאלה שהיו להם מגיני בוץ שלא נראו מתאימים לשטח (לי לא היה).
חוץ מזה אין שום פלסטיקים. זה לא ג'יפון אלא SUV גדול עם שלדת סולם.
יש צמיגי שטח מלא.
מחלה קוסמטית שראיתי אצל הרבה זו נפילה של בד הגג.

amitaikl
09-03-19, 16:06
אם יהיה אז הגבהות, מיגון וצמיגים כמובן שיותקנו.
נתקלת באיזה בעיות עבירות או תקלות קריטיות מעבר למה שפירטת?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

asafk
09-03-19, 16:22
כיוון שחיפשתי כזה ולמדתי את פוטנציאל השטח שלו - עם הגבהה של 50 מ''מ מתווסף מהלך מתלה, אבל משמעותי הרבה יותר הוא שחרור המייצבים - מעלה משמעותית את המהלך, ובעבודה של שניות. זה גם שומר על מערכת ההנעה וגם הופך את הנסיעה לנעימה יותר בשטח.
בארה"ב הוא שווק בגרסת שטח עם צמיגי 32", כלומר לעלות קצת בקוטר הגלגלים זה בהחלט אפשרי טכנית.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

amitaikl
09-03-19, 16:50
כיוון שחיפשתי כזה ולמדתי את פוטנציאל השטח שלו - עם הגבהה של 50 מ''מ מתווסף מהלך מתלה, אבל משמעותי הרבה יותר הוא שחרור המייצבים - מעלה משמעותית את המהלך, ובעבודה של שניות. זה גם שומר על מערכת ההנעה וגם הופך את הנסיעה לנעימה יותר בשטח.
בארה"ב הוא שווק בגרסת שטח עם צמיגי 32", כלומר לעלות קצת בקוטר הגלגלים זה בהחלט אפשרי טכנית.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkמעניין.
ניתוק מלפנים וגם מאחור?
פשוט לשחרר שני ברגים, או משהו מורכב יותר?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

asafk
09-03-19, 17:30
מפתח 17. דקה עבודה. בכל ארבעת הפינות.
לא לשכוח להחזיר בכביש.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

amitaikl
15-03-19, 10:12
Assafy - איזה קיט הגבהה היה לך?

assafy
15-03-19, 11:35