PDA

צפייה בגרסה מלאה : תגובות: מבוא לריתוך על ידי חובבים

אלון_ק
03-02-11, 05:27
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?1357-jeepolog-archive

omer26
03-06-11, 13:33
כל הכבוד אחי

ishc
03-06-11, 14:16
מעולה. שאפו

אבנר ברוך
11-06-12, 07:26
עושה חשק לקנות רתכת

oopn
12-06-12, 16:30
פטיש שלקה כמו בתמונה 15 שקל ב- לכ בצריפין
יש אפשרות נוספת לרתך בשטח באמצעות 2 מצברים שמחוברים בטור (ניסיתי עובד יפה קצת מסוכן)
תודה על הכתבה מעניין מאוד.

BackDoorMan
12-06-12, 20:22
תיקון טעות קלה, אין "אלקטורדה 3.5" הכותב התכוון ל 3.25"

כדאי להוסיף סכימות קידום מפורטות של האלקטרודה בפוזיציות השונות .

כמו פה (http://www.sweethaven.com/sweethaven/BldgConst/Welding/lessonmain.asp?lesNum=7&modNum=6):
http://sweethaven02.com/ConstructTech/Welding01/fig0736.gif

http://sweethaven02.com/ConstructTech/Welding01/fig0737.gif

http://sweethaven02.com/ConstructTech/Welding01/fig0738.gif

http://weldingdata.com/wpeF.gif

אלישע קאהן
01-04-13, 10:35
כמעט לכל צורך של רתך חובב שיטת ׳פי הדג׳ לחיבור צינורות היא מותרות ומסובכת לביצוע.
שיוף עם דיסק ייתן צורת v על פי רוב שטח המגע עם הצינור יהיה מצומצם והתוצאה תראה נורא.

הרבה וותר פשוט לדפוק על קצה הצינור עם פטיש מתאים, 3 פעמים מכל צד עד לקבלת הצמצום הרחוונטי ולרתך. היתרונות הם שטח המגע והקלות. ברור שבבניה מורכבת או למתקדמים עדיף לבחור טכניקה אחרת.

חסרה בכתבה אזהרה נחוצה בנושא צינורות: יש שני סוגי צינורות. צינור רגיל (מכונה שחור) וצינור מגולוון. ראשית ברזל מגלוון פולט גז מסריח, שנית צריך חום יותר נמוך (הוה אומר אמפראז׳ נמוך יותר) כדי לרתך אותו. שלישית הוא לא מתלכד באופן אופטימלי עם פלדות אחרות.

עוד דבר מאד מאד חשוב: אי אפשר לתרך כל מתכת לכל מתכת! גם לא כל פלדה. יש הבדל בין פלדות בטכניקת מתיחה לפלדית ביציקה, כמות פחמן שונה וכו׳. אם המתכות נראות שונה מידי שאלו מומחה! חבל להרוס ציוד ואקסססוריז טובים, ואז לגלות שזה לא מתרתך. ואלומיניום מתרתך אבל זו כבר כתבה אחרת.

חוץ מזה כתבה נהדרת. (אלישע, שוליית מסגר בקונסטרוקציות פלדה לשעבר)

ארז
02-04-13, 22:38
כמעט לכל צורך של רתך חובב שיטת ׳פי הדג׳ לחיבור צינורות היא מותרות ומסובכת לביצוע.
שיוף עם דיסק ייתן צורת v על פי רוב שטח המגע עם הצינור יהיה מצומצם והתוצאה תראה נורא.

הרבה וותר פשוט לדפוק על קצה הצינור עם פטיש מתאים, 3 פעמים מכל צד עד לקבלת הצמצום הרחוונטי ולרתך. היתרונות הם שטח המגע והקלות. ברור שבבניה מורכבת או למתקדמים עדיף לבחור טכניקה אחרת.

חוץ מזה כתבה נהדרת. (אלישע, שוליית מסגר בקונסטרוקציות פלדה לשעבר)

רק אם לא קשה לך לתקן את החתימה שלך ל:אלישע ,שוליית מסגר בדואי( או ניגירי, אני משאיר את הבחירה לך) בקונסטרוקציות פלדה לשעבר.....
תודה מראש :cool:

pombit.com
10-02-16, 16:11
אכן כתבה מבורכת , מיספר תיקונים קטנים . . .

ההסבר לגבי ה ״דיוטי סייקל״ אינו מוסבר נכון .

זה הולך ככה, מיבחן ה דיוטי סייקל הינו היכולת של הרתכת לעבבוד במשך 10 דקות ,(עד כאן זה בסדר) בהספק מקסמילי אותו היצהיר היצרן , כלומר רתכת של ניניח 300 אמפר ב 100% דיוטי סייקל תוכל לעבוד רצוף במשך 10 דקות ! אם הרתכת היא 30% דיוטי סייקל היא תוכל לעבוד ב 300 אמפר רק 3 דקות רצוף , אבל שים לב , מדובר באמפרז המקסימלי , ב נינח 80 אמפר היא תעבוד רצוף הרבה מאוד זמן ! למרות שהיא רק ניניח 30% דיוטי סייקל

מימה שניכתיב בכתבה ניתן להבין בטעות כי רתכת של 20% דיוטי סייקל תאלץ לעצור כל 2 דקות, וזה בפירוש לא נכון, אלה עם היא תעבוד באמפרז המקסימאלי ,שזה לא המצב בדרך כלל, ובנוסף תעבוד עם אלקטרודה אין סופית (כלומר כזו שתחזיק 2 דקות רצוף של ריתוך באמפר מקסימאלי . . . ! ?

אגב נדיר לימצא רתכת של 20% זה מתחיל בדרך כלל ב 30% , וכאמור הנתון מיתיחס רק לעבודה רציפה (שזה מצב שלא יכול להיתקיים במציאות, אלה רק במעבדה ביגלל עצם החלפת האלקטרודות, ובנסוף מיתקיים רק במקסימום אמפרא׳ז . . . )

כלומר לרוב האנשים רתכת של ניניח 160 אמפר תיתן תוצאה מצויינת וללא הפסקות כלל בעבודה ב נינח 120 אמפר . . . !

ככה שאין בעייה לרוב האנשים עם רתכת אלקטרונית ב 700 ש״ח נינח שניתן לירכוש בכל חנות אספקה טכנית, שהיא תיתן 160 אמפר ב 30% דיוטי סייקל !
זה יעבוד מצויין וללא הפסקות .

תיקון נוסף ,
״גרדים״ הם בדרך כלל תוצאה של פעולת חיתוך ולא של ריתוך , הגרד הוא שאריות ברזל ש ״נימרך״ כתוצאה מחיתוך בדיסק, במסור סרט או בכול פעולת עיבוד שבבי אחרת .
שאריות הריתוך או הגיצים שליפעמים נידבקים (אלו מהתמונה של השלקה למשל - ההסבר נכון מאוד, אבל התמונה היא של מה שניקרא ״סיגים ״ ) ניקראים ״ סיגים ״ ולא גרדים .

ההסבר על השלקה נכון מאוד, רק התמונה לא מראה ״שלקה״ אלה מראה ״סיגים״ מה שראים בתמונה זה בעצם כדורים של ברזל מותך שהיתקדרר ונידבק לפני השטח בעודו חם , את השלקה כניראה כבר הסירו כשצילמו את התמונה הזו . . .

מקווה שעזרתי להבהיר מיספר נקודות אלו .

גונן.

pombit.com
10-02-16, 16:27
פורסם טעות פעמיים . . .

ModChiP
13-02-16, 02:14
רק הערה קטנה.
יש רתכות של 160 אמפר במחירים שמתחילים מ 600 שח.
לא מומלץ בכלל.
רק חברה מוכרת כמו נגיד זיקה.

pombit.com
13-02-16, 19:08
אני כתבתי רתכת ב 700 ש״ח , ובימקרה היא אפילו של זיקה , אגב הרתכות האלקטרוניות שמיובאות ע״י זיקה במחירים האלה הם בחלק הבסיסי ביותר בשוק הזה , מיובאות מסין .

האמת היא שהרוב המוחץ של האנשים לא ירגישו בהבדל ביכלל בין רתכת אלקטרונית של 600 ש״ח , ובין אחת באזור ה 1300~ ש״ח , (כי ברוב המיקרים אין הבדל כזה ! )

הקפיצה באיכות, בגודל הפיזי, ובמישקל, מתחילה באזור ה 2300+ ושם גם מורגשת תחושה שונה בריתוך , עם בזרם ההצתה עצמו, ועם תוך כדי הריתוך מבחינת התזת סיגים ויכולת לרתך טוב גם באמפרים נמוכים מאוד .

לחובב המומצע באופן חד משמעי, אין צורך ביותר מאלקטרונית הכי בסיסית בפחות מ 1000 ש״ח לדעתי .

ישנם בשוק חברות נניח כמו ״פרוניוס״ שהם רתכות מעולות עם מחיר בהתאם הקטנה שלהם (150 אמפר) באזו 3700 ליפני מעם אם אני זוכר נכון , אבל שוב מיועדות יותר לאנשים אם דרישות מעטפת רחבות מאוד שעוברות בין השאר דרך גודל, מישקל ,ויכולת ריתוך שמשלבת גם נצילות גבהה מאוד .

דבר חשוב נוסף כאשר מרתכים ב זרם ישר (דהיינו רתכת אלקטרונית) היא לאן מחברים את הידית !
הרבה אנשים לא מודעים לכך שבאחד הדגמים הביסיסים ביותר של ה 6013 של זיקה , הידועה בשם ״זיקה 11״ הידית צריכה להיות מחוברת ל מינוס ברתכת ולא ל + כמו שהמון חושבים , המידע הזה אגב, לאן לחבר, כתוב על כול חבילת אלקטרודות , ההבדל הוא גם ביכולת ההצתה, וגם תוך כדי הריתוך עצמו כמובן , שם תורגש מייד עבודה שקטה יותר עם הרבה פחות התזת סיגים .

גונן .

ModChiP
14-02-16, 00:04
אני נתקלתי ברתכת של חברת טומי בצבע ירוק נזלת שלא נתנה את האמפר הנקבע.
נגיד קבעת 100 אמפר קיבלת רק 80.

pombit.com
14-02-16, 12:45
במידה ויש בעיות ברתכות זולות זה בדרך כלל בעיות של חוסר יציבות באמפראז שניקבע , וריגישות רבה לכבלים מאריכים ארוכים ודקים מידי .

המלצה שלי , לא לעבוד עם רתכת אלקטרונית עם כבל שהוא פחות מ 2.5 קוודרט, ובאורך שלא יעלה על 50-60 מטר, זה אחת הסיבות העיקריות למותם בתרם עט של רתכות אלקטרניות .

כמו כן לא לעבוד עם גנרטור ללא מיצב מתך, ושהספקו פחות מ 7 kva . . .

נמרוד
14-02-16, 13:18
מאז שהכתבה הזאת נכתבה עברו כמה שנים טובות ובאי הפורום הזה התקדמו... מי מרתך באלקטרודה? MIG הפך להיות הסטנדרט גם בארץ.

de fox
14-02-16, 16:05
מאז שהכתבה הזאת נכתבה עברו כמה שנים טובות ובאי הפורום הזה התקדמו... מי מרתך באלקטרודה? MIG הפך להיות הסטנדרט גם בארץ.

נמרוד... באמת...:confused:

נמרוד
14-02-16, 16:07
כן. תבדוק כמה מחברי הפורום בלבד מחזיקים רתכות מיג קטנות.

de fox
14-02-16, 16:28
אתה גורם לי להרגיש פרימיטיבי...:)
לתחושתי, הרתך החובב הממוצע עדיין עובד עם אלקטרודה
אבל רק האמרה הזו שלך מצדיקה לדעתי סקר שוק והשוואת מחירים של רתכות מיג ואביזרים. אולי בתור כתבה חדשה באתר? ;)

lizard
14-02-16, 16:46
נמרוד אני לא חושב שאתה צודק. מי שיש לו מיג הוא קצת יותר מחובב. לא אומר מסגר 40 שנה במקצוע אבל מיג זה סוג של צ'ופר עצמי. בתכל'ס על 90% מהעבודות שלכם לא צריך מיג. בנינו, גם על שלי לא. אבל במקרה של מסגר העלות של מיג זולה יותר. הכוונה לעלות סמ ריתוך וזמן עבודה. ביחד הם זולים יותר מאשר עבודה עם רתכת אלקטרודה.

אלון_ק
14-02-16, 16:47
ראשית תודה על התיקונים. הכתבה לא חדשה, יש בה מספר אי דיוקים ובהחלט יש מקום לעדכן אותה למציאות בה רתכות מיג חד פאזיות הן מצרך נפוץ.

יחד עם זאת, עיקר המסר של הכתבה היה ועודנו שריתוך זו מיומנות שכל אחד עם זוג ידיים טובות יכול ללמוד, אפשר אפילו להתחיל לבד, ובכל מקרה לכו תנסו - זה לא יקר ולא מורכב ברמה הבסיסית.

לטעמי האישי, רתך חובב מוטב לו שיתחיל עם רתכת אלקטרונית. משם המעבר הטבעי הוא לריתוך טיג ולא מיג... אם אתה מסגר חובב, להבדיל ממי שחובב ריתוך, אז רתכת מיג היא אכן בחירה מצויינת.

אני מחזיק כיום רתכת אלקטרונית של פרוניוס ונהנה מאד משני סוגי הריתוך(אלקטרודה וטיג). אמנם מוגבל רק לDC, אבל גם את זה נתקן בקרוב.

ריתוך באלקטרודה עדיין מאפשר את מרב הגמישות לרתך החובב. האלקטרודות זמינות, זולות והמגוון אינסופי, אפשר לבצע כמעט הכל איתן.

רתכת מיג תמיד נתנה לי תחושה של פונקציונליות, מהרגע שכיוונת אותה היטב לריתוך שלפניך נגמר האתגר - קל יחסית לרתך איתה. פחות כיף בשבילי, יותר יעיל למי שזה מה שהוא צריך או רוצה. אין מה לדבר על שמירה של סלילים שונים לריתוכים שונים, יקר מדי לרתך החובב (הרוב יזרק). אם מרתכים רק מתכות דלות פחמן פשוטות, רק למען הפונקציונאליות, זו הבחירה הנכונה לבית.

shahav
14-02-16, 17:07
סליחה על הבורות , מה זה רתכת מיג?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

lizard
14-02-16, 17:19
מיג זו רתכת שהאלקטרודה יוצאת מתוך הידית. הריתוך מוגן על ידי גז בצורת גז (ולא כמו אלקטרודה שהגז בצורת מוצק) או ברתכות שמאפשרות את זה, הגז נמצא בתוך האלקטרודה עצמה(אבל התוצאות פחות טובות). היתרון הגדול של מיג לעומת אלקטרודה הוא שזו צורת ריתוך מאוד קלה יחסית לרתך חובב (בריתוך מקצועי,כזה שעובר בדיקות ומבחנים צריך יותר לדעת מה לעשות ואיך לרתך) וסוג של שגר ושכח. אין שלאקה להתמודד איתה ותוך כדי הריתוך אתה רואה את התוצאה. בנוסף הרתכת יותר וורסטילית בעובי החומר שאפשר לרתך. הרוונה היא שעם רתכת מיג טיפוסית ניתן גם לרתך פח בעובי של חצי ממ, כמו פח של רכב, מה שמאוד קשה ברתכת אלקטרונית ומצריך אלקטרודות דקות במיוחד שלא כל כך נפוצות בחנויות חומרי בניין טיפוסיות.

אלון_ק
14-02-16, 17:47
... או ברתכות שמאפשרות את זה, הגז נמצא בתוך האלקטרודה עצמה(אבל התוצאות פחות טובות)...

...אין שלאקה להתמודד איתה ותוך כדי הריתוך אתה רואה את התוצאה...
על המקטע הראשון אשמח אם תרחיב, מיכה. אתה מדבר על ריתוך עם Flux corded wire?

לגבי המשפט השני שמיכה כתב, נכון לגבי השלאקה במידה וזה חוט רגיל, לגבי ראית התוצאה תו"כ ריתוך זה נכון לכל סוג ריתוך. אחת הסיבות המובהקות בעיני שעדיף ללמוד לרתך עם כל דבר שהוא לא מיג (טיג, אלקטרודה או ריתוך בגז) היא שהיכולת שלך להבין את השליטה בחום, בחומר, בזוויות העבודה ובקצב הוספת החומר עולה לאין ערוך על היכולת להבין את זה כשמתחילים בריתוך מיג.

nir.samo
14-02-16, 18:32
כן. תבדוק כמה מחברי הפורום בלבד מחזיקים רתכות מיג קטנות.

נו - רעיון לסקר קטן, התוצאות יכולות להיות מעניינות.

lizard
14-02-16, 18:47
כן ריתוך עם חוט ממולא. יש לזה יתרונות בכך שאתה לא צריך לסחוב מיכל כבד לעבודות חוץ ואני חושב, אבל לא בטוח, שזה גם יותר עמיד לרוחות. אני בטוח שעידו לוריה יודע הרבה יותר ממני על זה.

הבסיס לכל ריתוך, גם במיג, זה שליטה בחום ובאמבטיית ריתוך. אם מבינים את זה אז קלות הריתוך ואיכות הריתוך עולה פלאים.

מוני אורבך
14-02-16, 19:47
אפשר לכתוב (ולמעשה ה פרים) על הריתוך ומטרולוגיה בכלל.
למעשה זה נושא שלומדים עליו תואר אקדמי.
יש סוגים שונים של רתכות ואופן ריתוך.
שלושת המוקרים והפופולרים ביותר הם ריתוך אלקטרודה ריתוך מיג וריתוך טיג.
לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות ואם אחד שהוא מושלם (כמו כל דבר בחיים)
בתאוריה הכי וררסטלי הוא הטיג. אבל רק בתאוריה.
טיג היא שיטה ולא הרתכת ספספית. כדי לרתך "כל דבר" צריך רתכת טיג מאוד משוכללת וחומרים מיוחדים.
היא יכולה לרתך גם בעובים מאוד מגוונים כולל פחית קוקה קולה...
אבל כדי להפעיל אותה נכון צריך הרבה נסיון ידע וכישרון.
בידים הנכונות השליטה על הריתוך היא מאוד גבוהה.
רתכי האומן שעובדים על מכלי לחץ עובדים עם טיג. אבל להם יש שנים רבות של נסיון, וציוד בעשרות אלפי שקלים.

ריתוך המיג הוא הפשוט ביותר לשימוש. כמעט כל אחד יכול לרתך עם מיג עם מעט או בכלל בלי נסיון.
כוון לחץ ורתך. יש חורים תוריד זרם וסגור אותם, עד כדי כך פשוט.
הריתוך לא הכי יפה בעולם ( אלא אם כן יש נסיון) אבל הוא חזק, ועם קצת דיסק הוא גם נראה טוב.
משהו פעם אמר שההבדל בין רתך מיג מנוסה ללא מנוסה הוא כמות הדיסק שהוא משתמש ..
גם מבחינת מחיר הוא עומד באמצע. היום ניתן לקנות חד פאזית סביב ה 3K שח.
הוא לא מאוד ורסטלי אבל יכול לרתך ברזל ואולי אפילו סוגים של אלומניום.
בעיתי ברוח, אבל יש לזה פתרונות. כבד ולא נוח להעברה.

אלקטרודה היא הכי זולה מכולם. 1K שח ויש לך מכונה סבירה שתעשה את העבודה.
היא די ורסטלית ויכולה לרתך סוגם שונים של ברזל, אל חלד אלומניום ועוד.
אבל דורשת ניסיון וכשרון בכדי להגיע לתוצאות סבירות.
רוב הרתכים החדשים יוצרים הרבה חורים שקשה מאוד לסגור עם אלקטרודה.
ריתוך של פח 1 מילימטר קשה מאוד עד בלתי אפשרי והתוצאות מאוד מכוערות.
אבל עם הרבה ניסיון אפשר להגיע לתןצאות טובות מאוד.
והיתרון הגדול, רוח גשם סערה בהכול אפשר לרתך באלקטרודה.
לא צריך להכיו את המשטח (אף על פי שזה עוזר)

אישית, במשך שנים (רבות) ריתכתי עם אלקטרודה עם רתכת ישנה נושנה.
עם הנסיון התמודדתי עם הכול (אפילו פח 2 מילימטר)
מה ששבר אותי ובגללו קניתי מיג היה עבודת פחחות על הגיפ.
עם אלקטרודה לעבוד על 1.5 מילימטר קשה מאוד לאורך זמן.
מאז שיש לי מיג אני מתעצל ולא עובד יותר עם אלקטרודה במיוחד לא עם פחים דקים.
אבל בריתוך מעל 2 מילימטר, אין כמו אלקטרודה.
קל מהיר מדויק ונוח

משהו פעם אמר ההבדל בין חרב אור לאקדח...

אלון_ק
14-02-16, 21:49
מדוע התוצאות פחות טובות בריתוך עם Flux, מיכה?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

lizard
14-02-16, 22:08
עד כמה שהבנתי הגז בסליל לא נותן הגנה טובה כמו הגז במיכל אבל כמו שאמרתי, אני לא מומחה בזה. זה משהו שקראתי באיטנרנט לפני שנים כשהתעניינתי בנושא. אני בטוח שלוריה יכול לתת דעה מושכלת יותר.

אלון_ק
14-02-16, 22:21
הבנת הפוך. גז המגן שנוצר איננו נופל במאום מגז מגן המוזרם מסביב, והכיסוי של השלאקה מעניק בידוד לתפר גם אחרי שהידית איננה בסביבה. מבחינה מטלורגית טהורה, כתהליך, זה עדיף. פרקטית זה סיפור אחר, גם הנוחות פחותה לטעמי.
יש כאן גם אפשרויות מעניינות של שילובי גז וציפוי, אבל אלו נוגעים למתכות ותהליכים שאנחנו כנראה לא ניתקל בהם בבית.

kd2
15-02-16, 10:05
התוצאות פחות טובות....
כי אם כבר קניתי מיג, אני לא רוצה לשמוע את המילה שלאקה אפילו בצחוק :p

lizard
15-02-16, 10:38
אגב היום הבאתי מיכל חדש, עלה מילוי 200 שח אבל אני חושב שהמקום יקרן(זה מה שיש בסביבה). http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160215/52e383b8a09839ab42021d795600e115.jpg

pombit.com
15-02-16, 16:29
אני ממש לא חושב שאתה צודק , אני מכיר mig בערך 30 שנה ועובד עם mig בערך 20 שנה , וכלום לא ממש הישתנה בתחום המיג.

השיקול בין ריתוך בתייל רציף לבין ריתוך באלקטרודה נימדד בראש ובראשונה בתדירות השימוש , רתכת מיג שתעמוד חודש ללא שימוש בהפעלה ראשונה תהרוג את הידית מהחלודה שהצתברה על החוט , דבר מאוד מתסכל , היתרון באלקטרודה זה שזמן המדף שלה ארוך מאוד , דבר שמתאים מאוד לחובבים , ןלאנשים שעובדים לעיתים רחוקות , כמו כן ריתוך בתייל רציף לא מתאים כלל ועיקר לריתוך בחוץ עקב הרוח שמיעפה את גז המגן ,

משתי הסיבות האלה אין סיבה לחובב הממצע לירכוש רתכת מיג . . .

דרישות עיקריות לרכישת רתכת מיג .
1. תדירות עבודה של לפחות פעם ב 3 שבועות .
2. מקום מוגן מרוח .
3. יכולת החלפת בלון co2 מידי פעם .
4. מכונה הרבה פחות ניידת , +אחזקה יקרה , דיזות , פיות ,ידיות ,קפיץ ידית , מנוע דחיפה , בקיצור עשרות חלקים נעים עם בלאי בהתאם .

רתכת אלקטרודה .
1. ניידת מאוד .
2 .בלאי נמוך
3.מיגוון עצום של חומרי ריתוך שונים זה מיזה , למשל ריתוך נירוסטה ,או יציקה , או ציפי קשה ,או אלומיניום, הכל במחיר נמוך ולפי כמות ניצרכת ,( במיג קונים כמות עצומה בתור התחלה לכל גליל )

אלו השיקולים פחות או יותר, כל אחד יעשה את השיקול שלו . . . !

לא רואה נכון להיום טכנולגיה שיכולה להעיף כיום את האלקטרודה מהשוק . . . לא בפן המיקצועי של השוק ובטח לא בחובבים .

נמרוד
15-02-16, 16:53
אני בטוח שמה שכתבת מבוסס על נסיון רב, בטח יותר משלי...

ועם זאת, בשנים האחרונות, עובדה היא שרבים מהחובבים חברי הפורום הזה, ואני בינהם, עברו לרתך במיג. אנחנו מיישרים קו עם המקובל בגראז' של הג'יפאי האמריקאי הממוצע.

אני קניתי את הרתכת (Jasic 200 ביבוא מ.ב.) לפני שלוש שנים. שימוש פנאי טהור - לקח לי שנתיים לחסל את הספול הראשון, ואני עדיין בבלון הCO2 הראשון שלי. (יש לי בלון גדול). לפעמים עוברים חודשים בין הדלקה להדלקה של הרתכת. שום בעייה ממה שתיארת. השימוש - תענוג גדול! ריתכתי בתקופה הזאת פעם אחת באלקטרודה, תיקון גדר בגינה שלא יכולתי לגרור אליה את העגלה עם הבלון, אז פירקתי את הרתכת בלבד, הסעתי אותה על מריצה, וריתכתי מה שהיה צריך עם אלקטרודה.

lizard
15-02-16, 16:59
תבדוק מידי פעם את הספול לראות שלא מתפתחת קורוזיה על הסליל. אם כן, לפני שאתה מרתך, פרק את החוט מהידית ותגלול עד שתגיע לחוט נקי. הקורוזיה הזו הורדת את הקפיץ מוביל בידית ותוקעת את החוט.

נמרוד
15-02-16, 17:17
ביקשתם סקר, בבקשה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97125

מוני אורבך
15-02-16, 19:48
גם אצלי הרתכת ישבה חודשים (לפעמים חצי שנה) בלי שימוש.
הספול לא קיבל חלודה והכול היה מצוין.
כדאי לדאוג לאחסן את הרתכת במקום מוגן ולא נראה לי שיהיו בעיות.

לגבי אלקטרודה או מיג..
כמו שכבר כתבתי,שנים עבדתי עם אלקטרודה ואף פעם לא הרגשתי בחוסר של מיג.
עד שהחלטתי לעשות לבד פחחות לרכב.
כאן הכול השתנה. קשה מאוד לרתך פח 1 מילימטר עם אלקטרודה.
אפשרי אבל קשה.
קניתי אלקטרודות דקות יעודיות ויש לי הרבה מאוד ניסיון.
ועדין זו מלחמה לא לעשות חורים. שלא לדבר אחר כך להוריד את השלקה )-:
אז לתיקון קטן פה ושם זה עוד בסדר.
אבל לעשות פחחות לרכב בן 30 עם הרבה מאוד הסטוריה ורצפה רקובה שתרתי משמע הייתי צריך להחליף !
זה כבר הרבה יותר מדי לאלקטרודה. מצטער נשברתי.
החיים הרבה יותר קלים עם מיג, העבודה זורמת בקלות ובמהירות.

pombit.com
15-02-16, 20:38
כמובן שמי שרוצה לרתך פחים דקים מאוד הכי טוב זה לרתך במיג !
וזה כמובן גם הכי נכון מיקצועית !

חשוב מאוד בכלאופן שהחוט אהייה מכוסה בהמתנות , לרוב הרתכות עם מזין חיצוני אין מיגון לחוט ,אצלי היו 6-8 רתכות מיג , שכמה לא עבדו תקופה, תמיד היו בעיות של ליכלוך בידית.

מיבחינת החלפה בין סוגי אלקטרודות אין תחליף טוב יותר לרתכת הישנה . . .

אבל כמובן שהכל בסוף תלוי ביעוד הסופי של המכונה .

ModChiP
15-02-16, 22:37
בכל מקרה רוב הרתכות מיג עוד לא מספיק ברות השגה לרוב החובבים.
אולי עוד כמה שנים או כשחברה מסויימת תוציא רתכת במחיר של 2000 ומטה בלי יותר מידי פשרות.
אולי אפילו בלי המיכל.

noams20
16-02-16, 07:15
אגב היום הבאתי מיכל חדש, עלה מילוי 200 שח אבל אני חושב שהמקום יקרן(זה מה שיש בסביבה). http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160215/52e383b8a09839ab42021d795600e115.jpg

גם מהכן שקניתי הוא יקרן על בלון מלא 9 קילו הוא לקח 100 ש'ח
אבל הוא היה הכי קרוב

Big_White
16-02-16, 20:05
לא מזמן הזמינו אותי לעשות חיזוקים למרכב של טויוטה קורולה שנת 1980 וקצת, בודי שלם פיקס אין חלודה.
אני רתך ארגון במקצוע, עובד עם כל עובי אצלי בעבודה בין 1.2 ממ ל 20ממ
עובי לא מפחיד אותי

הבעיה היא, שפחים של רכב, מגלוונים ודקים,
עם TIG אי אפשר לרתך כי זה מגלוון, עם אלקטרודה זה חורים בוודאות וזה מכוער.

לצערי נעלצתי לוותר על סכום ארבעה ספרות, קיפלתי את הציוד ונסעתי הביתה.
בשביל פחי רכב שהם על הרכב ואי אפשר לשייף אותם מ 2 הצדדים!
רק מיג, ואם יש תקציב, אז בלון ארגון ולא CO2 זה חוסך את השפריצים..

עבודות שלי ניתן לראות כאן למי שרוצה.

instagram.com/newworldofdisorder

yop
30-12-18, 21:54
תודה לכותב המאמר ולכל המשתתפים בדיון.
בתור רתך חובב ותיק (50 שנה)אני עדיין עם רתכת אלקטרודות והיא עונה על כל הצרכים שלי כולל פח עבה (1.5 ממ).
היה רצוי להקדיש פרק מיוחד לעבודות ריתוך עם חומר מגולוון.
YOP.

JustDoB
31-12-18, 13:40
איך פותחים את הכתבה בלי tapatalk ?!
זה מוביל לכתבה אחרת...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

erezgur
31-12-18, 13:48
מהתפריט למעלה אתה יכול לבחור web view וזה יפתח באתר מהדפדפן. שם הקישור אמור לעבוד...

...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות

JustDoB
01-01-19, 07:10
מהתפריט למעלה אתה יכול לבחור web view וזה יפתח באתר מהדפדפן. שם הקישור אמור לעבוד...

...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאותתודות.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

ofir1977
01-01-19, 21:11
שאלה למוני או למי שיודע.

איפה קונים אלקטרודות דקות 1.6 מ"מ ?
במ.ב. פתח תקוה אין.

מוני אורבך
02-01-19, 07:55
בזיקה ליד עכו יש כאלו, ועוד הרבה סוגים אחרים. שם קניתי את שלי.
יש גם בשזר.
אבל הכול בצפון, אין לי מושג היכן ניתן להשיג במרכז.

kd2
02-01-19, 10:53
בכל חנות שיש לה דיבור עם זיקה ויכולה לעשות הזמנה מיוחדת.
או אצל יבואני הציוד הגדולים, למשל מ.ב

ofir1977
02-01-19, 11:04
כתבתי במפורש שאין להם (מ.ב.)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

kd2
02-01-19, 16:01
סליחה לא שמתי לב.
מפתיע. לא ידעו לאן לכוון אותך ?

קח מקורות בפייסבוק שטובים לשאלה כזאת, אבל רק אם תחזור עם התשובה לפה.

https://www.facebook.com/groups/262930033833305/

https://www.facebook.com/groups/1474539125902034/

-->