צפייה בגרסה מלאה : נעילת בלמים אחוריים.
yoavshefer
21-11-04, 21:01
בג'יפ יש דרמים גם בסרן קידמי. נגיעה קלה בדוושה ובלמים האחוריים ננעלים, יש לציין שכל הדרמים עברו ניקיון ועל פניו נראים במצב טוב. בבלמים האחוריים נתתי יותר חופש בכיוון,
ועדיין האחוריים ננעלים מהר מאד{למרות שזה שיפר קצת}. יכול להיות שאין מספיק משקל לג'יפ? או ששסתום החלוקה לא תקין?
משאבת הבלמים רגילה ללא מגבר בלם.
six 4 life
21-11-04, 21:07
שים ג'אנטים עם אופסט של 8 אינצ' ומעלה, וצמיגי 31 אינצ'- והכל יהיה בסדר :twisted:
ועכשיו ברצינות- קצת רקע
-הרפידות חדשות?
-איך כיוונת את הדראמים האחוריים?
-עשית לדראמים האחוריים חריטה/ התאמה לרפידות החדשות (אם יש)?
-ארז 8) -
yoavshefer
21-11-04, 21:17
הדרמים והרפידות לא הוחלפו. לדרם אין מדרגה ולריפידות יש עדיין ''בשר'', על פניו נראות במצב טוב.את הכוון עשית ככה שמאחורה שאני נותן סיבוב ביד{חזק} הגלגל עושה סיבוב וחצי.
אח''כ שיחררתי עוד מאחורה {שלושה סיבובים}.
אצלי זה קורה רק כשיש בוץ בברקסים או אחרי שטיפה של הגלגלים ,
אצלך זה עמד הרבה זמן לא?
אולי צריך קצת לשרוף אותם?
six 4 life
21-11-04, 21:41
הדרמים והרפידות לא הוחלפו. לדרם אין מדרגה ולריפידות יש עדיין ''בשר'', על פניו נראות במצב טוב.את הכוון עשית ככה שמאחורה שאני נותן סיבוב ביד{חזק} הגלגל עושה סיבוב וחצי.
אח''כ שיחררתי עוד מאחורה {שלושה סיבובים}.
יואב-
בכל מקרה הייתי ממליץ לך לגשת עם הדראמים שלך והרפידות שלך, ולתת אותם ל"חידוש והתאמה".
מה שזה אומר למעשה זה שמביאים לך פשוט מאוד רפידות חדשות "משופצות" כביכול,
חורטים את הדראמים הנוכחיים שלך (במידה והם שמישים),
ואתה מבקש שיעשו לך התאמה בין הרפידות לדראמים. הם כבר יודעים מה לעשות.
בכל אופן- העובדה שאתה לא מרגיש עם היד מדרגה בדראם, לא אומרת הרבה.
אתה למעשה לא יודע על עברו של הדראם- אם הוא התחמם או לא, וכו'
יכול מאוד להיות שהוא אובלי (בצורת אליפסה) עקב התחממות בעבר- ולכן הוא נועל לך את הגלגלים.
בכל אופן אם כסף לחריטה ורפידות חדשות הוא כרגע בעיה-
בכל מקרה גש עם הדראמים שלך- כל הרביעיה- לבית מלאכה שיבדקו לך את תקינותם, ללא כל תשלום.
ושאלה אחרונה-
פירטת את המידות של הכיוון- אבל השאלה שלי היא איך כיוונת
הכוונה היא למה עשית כדי לכוון את הברקס. מה התהליך?
כי יש תהליך מסויים מאוד.
-ארז 8) -
yoavshefer
21-11-04, 21:57
התהליך היחיד שאני מכיר זה, גלגלים באויר. וכיוון הרפידות דרך המקום שמיועד לכך, עם כלי מתאים שיכול לסובב את הפחית המשוננת של בורג הכיוון. אם יש לך שיטה אחרת אני אשמח לשמוע.
six 4 life
21-11-04, 22:09
אחלה.
זאת השיטה.
כמובן שאת הפחית המשוננת אתה מרים על מנת להצמיד יותר את הרפידות לדראם- ומוריד על מנת להרחיק אותם מהבלם.
כל זה היה כדי להיות בטוח.
לסיום אני אזכיר-
בכל מקרה גש עם הדראמים שלך- כל הרביעיה- לבית מלאכה שיבדקו לך את תקינותם, ללא כל תשלום.
בהצלחה בנאדם.
-ארז 8) -
yoavshefer
21-11-04, 22:27
ארז תודה.
אבל אני עדיין חושב שמצב הדרמים והרפידות סביר.
six 4 life
21-11-04, 22:30
ואני עדיין חושב ששווה לך לקחת אותם לבדיקה.
סתם כדי לקבל אינדיקציה אם הם שמישים.
זאת בדיקה שלא עולה כסף.
שמישים או לא, להרכיב חזרה או לא- תחליט מה שתחליט אבל לפחות תדע באופן מוחלט מה המצב שלהם.
-ארז 8) -
yoavshefer
21-11-04, 22:45
בסוף הם יגיעו להדבקה וחריטה.
ארז סיקס-פור-לייף: כתבת הרבה, ולא אמרת כלום.
לא לכל שאלה יש תשובה מהירה וברורה. לשאלה הזאת כנראה שלא. תשובות כלליות של "בערך" ו"מסביב" ו"תיקח את זה למישהו שמבין" - לא תורמות, ובסופו של דבר מזיקות. למרות הרצון הטוב, נא להמנע.
ערן המסוקס
22-11-04, 10:22
רפידות מודבקות בארץ הן ככל הנראה רפידות בעלות מקדם חיכוך גבוה משמעותית מהרפידות המקוריות, חדשות. אצלי ברכב הגלגלים האחוריים היו ננעלים כמעט בנגיעה. מסוכן מאוד יש לציין במיוחד על כביש רטוב.
ניסית לשחרר את ברגי הריגולאז' של הדראמים האחוריים עוד?
בעיקרון, כרגע באמת אין לך משקל על הסרן האחורי, ואני מאמין שיש לך רפידות מודבקות אחוריות (מחודשות).. אתה יכול אולי לקנות סט של רפידות חדשות ולא מודבקות מיאנוביץ' וזה יפתור לך את הבעיות.
תמיד יש גם את האפשרות שיש כשל אחר במערכת - מפצלת או משאבה ראשית.
בזמנו, כשהחלפתי סרנים, כשהרכבתי את האחורי (DANA44) הוא הייה עושה את אותה התופעה בדיוק, לחיצה קלה ביותר על הברקס ויישר מריחים גומי שרוף... אחרי קצת נסיעה ו"התאמה" של כל החלקים אחד לשני הכל הסתדר.
עירא
נשמע כבעיית שסתום חלוקה
יש שסתום חלוקה / פרופורציה, שתפקידו לחלק את לחץ בלימה באופן שונה לסרן הקדמי והאחורי (עם עדיפות לקדמי כמובן, כדי שיינעל קודם).
תוודא שיש לך שסתום כזה, ושהוא תקין.
אם יש ותקין, אז יש בארה"ב שסתומים מתכווננים, שאתה יכול לכוון את החלוקה כרצונך.
לגבי מה שערן כתב, זה נכון. בתאוריה. המצב אצלי אם הסרן החדש היה עם רפידות חדשות (לא מחודשות, חדשות) ועם דראמים חדשים לחלוטין.
ולגבי מה שזאביק כתב, גם זה נכון. אבל כמו שאתה בטח למדת להכיר כבר בג'יפים אין אמת אחת.
המצב אצלי היה שבו מערכת הבלימה (כולל שסתום החלוקה) עבדה מצויין עם הסרנים הישנים, ובמעבר לסרנים החדשים (השסתום אותו שסתום) התחילו קצת בעיות שנעלמו כלעומת שבאו.
הצעתי, תיסע קצת, תתן לכל החלקים "להתיישב" במקום ורק אז לפרק ולהחליף את מה שלא יסתדר.
ערן המסוקס
22-11-04, 14:20
אני עם עירא..
הנה קח דוגמה אצלי..
אחרי האוברול במנוע שלי היו לי דפיקות חזקות והמנוע לא עבד חלק. נסעתי ונסעתי והדפיקות התגברו. פתחתי פלאג ונתתי פול גז. חלקים שונים עפו החוצה (בוכנה או שתיים ותלתל). אחרי זה הדבקתי עם אפוקסי וכמובן סיליקון את הסדקים בבלוק ועכשיו הרכב שלי עושה 1:12 בשטח :lol:
סתם, בכל מקרה, קורה, כאשר רכב עומד הרבה זמן במקום שהברקסים מקבלים שכבה מחוספסת של לכלוך וקורוזיה. סע עם הרכב וייתכן שזה יסתדר עם הזמן.
אני עם עירא וערן
זה עוד מה שרשמתי לך בהתחלה . :lol:
בהצלחה , את הנסיונות רצוי לעשות ביום יבש כי גם ככה ביום רטוב
הברקסים האחורים ננעלים בקלות יתר .
בכל מקרה, קורה, כאשר רכב עומד הרבה זמן במקום שהברקסים מקבלים שכבה מחוספסת של לכלוך וקורוזיה. סע עם הרכב וייתכן שזה יסתדר עם הזמן.
הבעיה נפוצה בימי החורף. הדראמים מקבלים שיכבה של חלודה (תוך שעות בודדות של עמידה) והגלגלים ננעלים בכל ליטוף של הברקס. מאד נפוץ בסיקסים לא עמוסים מאחורה.
שים ראשון LOW. סע עם רגל מלטפת את הגז כדי שמנוע לא יכבה ורגל על הברקס בלחץ בינוני עד בינוני-קל (לא חזק!! ) למרחק של 10/20/30 מ' ותבדוק אם הבעיה נעלמת.
אורי טל.
yoavshefer
22-11-04, 18:15
תודה לכל המגיבים.
אני מאמץ בחום את ההמלצה{ניסע ונראה מה קורה}.בכל מקרה שסתום חלוקה יש,לא מתכוונן אבל שסתום.בסוף אם כלום לא עזר נחליף רפידות ונעשה חריטה לדרם.
אל תרוץ לפרק של האוטו. תעשה קודם כל מה שאמרתי ותראה אם הבעיה נפתרת.
אורי טל.
yoavshefer
22-11-04, 21:10
אורי כתבתי את התגובה לפני שראיתי את התגובה שלך.אני אעשה מה שהמלצת,ונראה מה יצא.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.