צפייה בגרסה מלאה : Article: סקירת שוק - מכשירי קשר ניידים
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2032-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%A7%D7%A9%D7%A8
שלום!
כתבה מעולה!
עוד 2 שאלות בקשר למכשירים שלדעתי מעניין להשוות לפיהם:
האם יש מכשיר שנטען מהמצבר של הרכב....??
כמה זמן המכשירים מחזיקים מעמד ללא טעינה...?
יש מכשירים שניטענים ממצבר הרכב, לטעמי זה לא ממש פרקטי והם פחות נפוצים. לכל אחד מהמכשירים שבדקנו ניתן לחבר סוללות סטנדרטיות (סוללת AA - אצבע, סוללות AAA - הדקות יותר) במקום הסוללות המותקנות במכשיר כך שאם תחזיק בתא הכפפות סטוק קטן של סוללות אתה פותר את בעיית החשמל.
לא בדקנו ראש בראש מי מחזיק יותר זמן מהטעם הפשוט שזה תלוי בהמון גורמים (זמן המתנה, זמן שידור, כמה משחקים בתצוגה והאם היא דולקת). בכל מקרה, ביום שלם של טיול לא הרגשנו "נפילת כוח" של אף אחד מהחבר'ה הנבדקים.
שמור על קשר...
מיכאל, לשאלתך
יש מכשירים שהמטען שלהם אכן מתחבר לשקע המצת ברכב
יש כאלו המצויידים בכניסת USB סטנדרטית ובכך מאפשרים הטענה ממטען שכזה (בבית או ברכב).
אופציה די נחמדה במכשירים שיש לי- כאשר מוציאים את הסוללה המקורית, ניתן להכניס במקומה 4 סוללות AA רגילות.
בעיקרון הסוללות במכשירים המתקדמים מחזיקה המון זמן, זה אומר ששורדת טיול של 3 ימים ללא הטענה.
אבל כמובן זה תלוי כמה מברברים בקשר...
**בואו לא נשכח שסוללות ריקות מזיקות לסביבה ואם ניתן עדיף נטענות.
אייל,
צר לי, אבל פספסת אלמנט חשוב בהשוואה בין המכשירים האירופאיים לאמריקאיים. המכשירים האירופאיים החוקיים בארץ הם בעלי הספק של חצי וואט, בדיוק כמו תקן FRS האמריקאי. אבל, וזה אבל חשוב: המכשירים האמריקאיים היום תומכים ברובם בשני תקנים: FRS ו- GMRS. בעוד FRS מוגבל בעוצמה כמו ה- PMR, תקן ה- GMRS מאפשר עוצמת שידור של קרוב לחמישה וואט, כלומר פי 10 מהמכשירים האירופאיים, וחלק מהתדרים משותף עם ה- FRS.
לפיכך, המכשירים האמריקאיים שלא נסקרו בכתבה חזקים משמעותית מהאירופאיים, וזה מורגש מאוד.
לדוגמא, באחד הטיולים האחרונים שהיה מרובה ילדים במיוחד, בצענו הפרדת רשתות קשר כאשר הילדים היו במכשירים אירופאיים והמבוגרים באמריקאיים. מהר מאוד אבד הקשר באירופאיים בתוך השיירה (כולה 5 ג'יפים, אבל חלקם נותנים בגז, בלי להזכיר שמות ובלי להודות בכלום ...), בעוד האמריקאיים עובדים ללא הפרעה.
אני חושב שזה גורם חשוב ומשמעותי ומקומו בגוף הכתבה, ולא רק בתגובות.
אלו היו 7 האגורות שלי ...
נדב.
אגב, בסביבתי הקרובה יש לפחות 5 סוגים שונים של מכשירי GMRS, אם אתם רוצים רוצים לעשות מבחן דומה למכשירים הנכונים ...
נדב, אתה תורם את שלי למבחן :) ??
אייל, כדאי לבצע הגהה למאמר, אני אשמח לעזור אם זה נחוץ.
גיא.
לא לא ולא,
אם אתה רוצה להשוות בין המכשירים, דבר רק על נוחות ההפעלה/הטענה/שימוש/מחיר/נתוני יצרן ולא על טווחים.
אתה פשוט לא יודע/מסוגל למדוד את זה בצורה נכונה. אם אתה לא מבין מהו הספק שידור, רגישות קליטה, שבח אנטנה וחתך הקשר, על תדבר על טווחים. טווח לא נמדד ע"י התרחקות מהמכשיר האחר. יש כל כך הרבה פרמטרים וגורמים משפיעים שאינך יכול לכמת.
boba banay
26-02-11, 16:36
במחיר של ה KING אפשר למצוא מקסטרק (אוליו בתוספת של עוד כמה שקלים)
המחירים ממש לא זולים ועממיים.
לפמי כמה שנים קניתי בארה"ב זוג מכשירים של יונידן (כמובן FRS) ב30$ בלבד - מחזיקים עד היום יפה והקליטה לא רעה בכלל.
נדב, לדעתי הGMRS לא נסקר כמו הFRS כיוון שהוא לא חוקי.
זה שהוא לא חוקי לשיווק לא אומר שזה לא חוקי לסקור אותו.
נדב, לדעתי הGMRS לא נסקר כמו הFRS כיוון שהוא לא חוקי.
בארץ גם FRS לא חוקי.
חשוב לציין עובדה נוספת שלא הוזכרה כאן שאולי לא כולם יודעים, המכשירים הניידים הקטנים מקבלים תוספת שידור וקליטה משמעותית בעבודה מול מקסטרק, למעשה המקסטרק החזק מפצה על היכולות המצומצמות של המכשירים הקטנים, מכשיר קטן (0.2 ואט) יכול לתקשר מול מקסטרק מטווח של 15 ק"מ בשטח פתוח ללא קושי, אפשר לנצל את היכולות האלה למצבים בהם למוביל הטיול יש מקסטרק ולשאר חברי הקבוצה מכשירים ניידים , התוצאה כולם יוכלו לתקשר עם המוביל בטווח מוגדל אבל לא בהכרך בין עצמם.
כתבה מצוינת אני מקווה שלא מאוחרת מידי בשבילי כי כבר קניתי אמריקאי ואני ואלוהים מחכים בסבלנות לראות מה ילד יום בשלטונות המכס בישראל
חשוב לציין עובדה נוספת שלא הוזכרה כאן שאולי לא כולם יודעים, המכשירים הניידים הקטנים מקבלים תוספת שידור וקליטה משמעותית בעבודה מול מקסטרק, למעשה המקסטרק החזק מפצה על היכולות המצומצמות של המכשירים הקטנים, מכשיר קטן (0.2 ואט) יכול לתקשר מול מקסטרק מטווח של 15 ק"מ בשטח פתוח ללא קושי, אפשר לנצל את היכולות האלה למצבים בהם למוביל הטיול יש מקסטרק ולשאר חברי הקבוצה מכשירים ניידים , התוצאה כולם יוכלו לתקשר עם המוביל בטווח מוגדל אבל לא בהכרך בין עצמם.
נא לדייק ! בטווחים הארוכים המכשירים הקטנים לא יתקשרו עם המקסטראק! הם רק ישמעו אותו! יחי ההבדל הקטן. אלא אם כן כמוביל דומיננטי אתה רואה יתרון באפשרות לחלק הוראות ללא יכולת תגובה! :)
yanivg0709
06-03-11, 10:24
מהיכן ניתן לרכוש אותם בצורה מסודרת?
תודה
יניב
נא לדייק ! בטווחים הארוכים המכשירים הקטנים לא יתקשרו עם המקסטראק! הם רק ישמעו אותו! יחי ההבדל הקטן. אלא אם כן כמוביל דומיננטי אתה רואה יתרון באפשרות לחלק הוראות ללא יכולת תגובה! :)
רגישות הקליטה הגבוהה והאנטנה החיצונית עם ההגבר שלה מאפשרות למקסטרק לקלוט עוצמת אות שמכשיר ידני לא יקלוט.
אייל כל הכבוד כתבה יפה עם ניסוחים משעשעים אהבתי .
רציתי לציין שמכשיר הקינג שזכה בטווח דוקא הוא לפי הנתונים הטכני בעל הספק שחורג מהמותר -2W בדפים מסויימים כתוב שהוא אפילו 3 וואט יש לו גם 2 תחומי תדרים VHF ו UHF הוא כנראה לא נמכר בארץ כך שאפשר להוציא אותו מהמשחק .
http://www.alibaba.com/product-gs/374953768/two_way_radio_K_Y_D.html
שלום לאייל ולשאר החברים,
לאחר קריאת הסקירה מתחשק לי לרכוש מכשיר.
לאחר חיפוש באינטרנט התמקדתי בשני דגמים: קוברה 975 ומכשיר תואם ה - TOPCOM (טווח, פונקציות וצורה) בשם Binaton Action 950Twin Plus
ה (http://www.kama.co.il/external/external_prd_weblink2.php?connection_id= 92058)מחיר של שניהם סביב ה- 300 ש"ח, שנה אחריות (מחיר לא יקר לזוג, מפתיע לטובה שונה מהמחיר שבסקירה)
שאלתי היא במחיר כזה האם לקחת את המותג המוכר (דהיינו קוברה) או את המותג השני (בינטון משווק ע"י יורוקום).
שלום לאייל ולשאר החברים,
לאחר קריאת הסקירה מתחשק לי לרכוש מכשיר.
לאחר חיפוש באינטרנט התמקדתי בשני דגמים: קוברה 975 ומכשיר תואם ה - TOPCOM (טווח, פונקציות וצורה) בשם Binaton Action 950Twin Plus
ה (http://www.kama.co.il/external/external_prd_weblink2.php?connection_id= 92058)מחיר של שניהם סביב ה- 300 ש"ח, שנה אחריות (מחיר לא יקר לזוג, מפתיע לטובה שונה מהמחיר שבסקירה)
שאלתי היא במחיר כזה האם לקחת את המותג המוכר (דהיינו קוברה) או את המותג השני (בינטון משווק ע"י יורוקום).
מכשירי baofeng הסינים אמנם לא חוקיים אך הם נמכרים גם בארץ. בקלות תוכל למצוא אותם גם ברשת.
הספק 5 ואט ב VHF ו-4 ואט ב UHF. איכות צליל מרשימה. כמות עצומה של ערוצים שאפשר לשמור. אפשר כמובן לשמור את כל תדרי ה FRS GMRS וPMR
סוסי עבודה מצוינים ביחס למחיר. עם כבל חיבור למחשב התכנות קל ונוח יותר וניתן להעתקה ממכשיר למכשיר. שלל אביזרים אופציונלים כמו חיבור ישיר לשקע מצת, אנטנה לגג מע"ד קופסת מתאם לסוללות AA, סוללה מוגדלת ועוד. בבסיס מגיע עם מטען, שנאי ואזנית מיק
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.