PDA

צפייה בגרסה מלאה : צמיג מרעיש?....

דרור ברלי
25-02-11, 20:11
לאחרונה החל צמיג שמאלי קדמי להרעיש באופן חריג. מוזר.
צמיג מקסיס ביגהורן, 31/10.5. התקבל חדש עם הג'יפ בספטמבר 2009, מאז נסע כמעט 30K ק"מ, ללא פנצ'רים בכלל, עד היום. על פניו, לפחות חיצונית, מצב הצמיג לא רק שנראה סביר, אלא ממש טוב. אולי אפילו טוב מאוד.בלאי הסוליה נראה קטן למדי ביחס לק"מ שעבר, ואני מקפיד על לחצי אוויר תקינים.

הרעש החל פתאום. לפני שבוע בערך.
ראוי לציין שמדובר בצמיגים שמטבעם רעשניים מאוד על הכביש, אבל הקקופוניה שעולה מהצמיג הספציפי הזה באמת חריגה.
יש סיבה מיוחדת לדבר כזה?

shmulikbg
25-02-11, 20:18
דרור,
ניסית להריץ גלגל באויר כדי לוודא שזה לא מיסב?

itayhi
25-02-11, 23:35
א. אני שמח לשמוע שגם אצלך הביגהורן מחזיקים מעמד יפה
אצלי הם מאז נובמבר 09 וגם נראים מצוין. ( 235/75/15 )

ב. (זה סרן חצי צף?) אם יש ספק אין ספק, תחליף מיסב.

איתי
.

omri_t
25-02-11, 23:53
תהייה בטוח שזה אכן הצמיג ולא איזה פתח \ חור \ ברזנט שזז ממקומו ובכך מאפשר לך לשמוע טוב יותר את הרעש....
(קרה לי בעבר בווספה)

חנן-ג'יפולוג
26-02-11, 08:06
היה לי פעם משהו עם סימפטום דומה אבל מהתיאור שלך לא נראה שבזה מדובר. טלי לקחה את ההיילקס לנסיעה ובנסיעה הבאה שאני עשיתי שמתי לב לרעש נוראי מאחד הגלגלים. תחקור גילה שהיה לה תקר והפנצ'רמעכר החזיר את הצמיג הפוך על החישוק.

שי ג.
26-02-11, 10:15
לאחרונה החל צמיג שמאלי קדמי להרעיש באופן חריג. מוזר.
צמיג מקסיס ביגהורן, 31/10.5. התקבל חדש עם הג'יפ בספטמבר 2009, מאז נסע כמעט 30K ק"מ, ללא פנצ'רים בכלל, עד היום. על פניו, לפחות חיצונית, מצב הצמיג לא רק שנראה סביר, אלא ממש טוב. אולי אפילו טוב מאוד.בלאי הסוליה נראה קטן למדי ביחס לק"מ שעבר, ואני מקפיד על לחצי אוויר תקינים.

הרעש החל פתאום. לפני שבוע בערך.
ראוי לציין שמדובר בצמיגים שמטבעם רעשניים מאוד על הכביש, אבל הקקופוניה שעולה מהצמיג הספציפי הזה באמת חריגה.
יש סיבה מיוחדת לדבר כזה?

דרור,אני מציע לך קודם להחליף בין הגלגל הקידמי שמאלי לאחורי שמאלי ולבדוק אם הבעיה נפתרה ואו עברה לאחור,במידה וכן צמיג ואו ג'נט התעקמו,
במידה ולא נפתר או נאבה גמורה,או בול גוינטים גמורים.
כשתיפתר הבעיה דווח מה הסיבה שנחכים כולנו.
שי.(שוקי)

BackDoorMan
26-02-11, 10:26
אם הג'נט התעקם , התופעה היותר חמורה מסתם רעש תהיה רעידות בהגה, החלפת הגלגל עם האחורי רק תשנה את המהירות בה הרעידות יופיעו,
גלגל עקום מאחור ירעיד את ההגה במהירויות גבוהות יותר מהצבתו בקידמת הרכב, משהו באזור ה 100 קמ"ש +.

אבל דרור כתב שיש רק רעש ,כך שלא נראה לי שזה מקרה של ג'נט עקום.

דרור ברלי
26-02-11, 12:35
הצמיג לא קיבל שום מכה/טראומה שאני זוכר.
הג'נט שלם וחלק ללא מכות. משני הצדדים.
אין רעידות בהגה.
אין איבוד אוויר = אין פנצ'ר.
אין תחושה של חופש בהגה או בפרונט בכלל.
הג'יפ יציב לגמרי. גם במהירות גבוהה (120 ומעלה, הרבה למעלה)
מנסיוני, מיסב/נאבה גמורים לא רק נשמעים אחרת לגמרי, אלא גם בונים את הרעש שלהם בהדרגה. זה התחיל פתאום. להזכיר - מדובר ברכב יומיומי.

כדי לאמת את זה אני אחליף גלגל ונראה מה יהיה.
בהנחה שזה אכן הצמיג שרועש, מה יכולה להיות הסיבה?

ד ו ר ו ן
26-02-11, 21:14
לפני כמה שנים הופיע משהו דומה ברכב מסחרי שנהגתי בו, שברנו את הראש מה זה יכול להיות, כמו שתיארת, רעש הולך ומתגבר.
אחרי בחינה מדוקדקת של הצמיג לכל היקפו מצאנו שננעץ בו משהו לא ברור (נראה כמו הבסיס של העיניי-חתול בצידי הכביש), בגלל שהוא היה נעוץ טוב מאד, לא היתה ירידה של אויר.

הרעש היה כמו טרטור הולך ומתגבר עם המהירות ולא כמו אבן שתקעה בחריצים.

-->