צפייה בגרסה מלאה : Article: רק עם אופנוע - לזכרו של טל שביט
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4036681,00.html
טל שביט, מותיקי עיתונאי הרכב בישראל, נהרג היום בצהריים בתאונת דרכים במחלף מורשה בזמן שרכב על אופנוע.
כל חובב רכב ואופנועים בישראל מכיר את השם.
היה לי הכבוד להכיר את שביט - מקצוען, אורים ותומים בתחומו. וגם שנון, מצחיק והכי חשוב - בנאדם. נטול פוזות, איש שכיף להימצא במחיצתו. הוא חי ונשם אופנועים, מכוניות, ספורט מוטורי, והוא מת כפי שחי - על אופנוע.
אבידה גדולה. מאוד גדולה.
יהי זכרו ברוך.
יהי זכרו ברוך,
אבדה לחובבי הרכב והאופנועים,
כותב מוכשר שחי מוטוריקה
זכרו לברכה.
גניסלב רונן
02-03-11, 18:18
יהי זכרו ברוך !
היה אחד מהבחורים הטובים באמת .
זוכר אותו מהתקופה שגלשתי ב"פול גז"
בימים היפים שעוד היה לי קטנוע.
יהי זיכרו ברוך
לא הכרתי אישית,יהיה זכרו ברוך.
בבקשה ,נהגים ברכב ממונע,תחשבו גם עלינו ,רוכבי דו גלגלי לפני כל פעולה שאתם מבצעים ,כן ,לרבות איתותים .בבקשה.
לא רק עיתונאי רכב, אלא גם איש חושב, עצמאי ודעתן
ללא ספק מעמודי התווך של הקהילה המוטורית בישראל.
נהרג על ידי נהג מכונית שחצה את קו ההפרדה לנתיב הנסיעה, כמה מיותר.
יהי זכרו ברוך.
אסף.
סמל אמיתי לתרבות מוטורית ישראלית.
יהי זכרו ברוך.
six 4 life
02-03-11, 19:21
וואו איזה שוק...
יהי זכרו ברוך..
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2050-%D7%A8%D7%A7-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2
היה לי הכבוד לפגוש את טל שביט (http://www.photolight.co.il/photo_auth/fullsize/18053-1275213759.jpg)(האיש והאגדה) ולשוחח איתו בכמה מקרים ותמיד הוא הרשים והיה נעים ומעניין.
תנחומי למשפחה.
ת.נ.צ.ב.ה - רפי לין
היה לי הכבוד להכירו
אדם משיכמו ומעלה
אבידה
לא ייאמן !
יהי זיכרו ברוך !!
הלם.
גדלתי על כתבותיו ב"מוטו"
הרבה משנותי על אופנוע אני חב לו.
עצוב
תנחומי למשפחה
גל
יורם-דרומי
02-03-11, 20:12
יהי זכרו ברוך,
עברתי מספר דקות לאחר התאונה בדיוק כשאנשי זק"א כיסו אותו
מחזה מזעזע שיהיה קשה לשכוח
עצוב מאוד, יהי זכרו ברוך.
יהי זכרו ברוך
לצערנו אנו מבכים תמיד את האנשים המיוחדים והנדירים
תנחומים למשפחה
כואב הלב!
בתור נער הוא היה מבחינתינו גורו- הדבר הכי קרוב לאל
קראנו את מוטו בשקיקה וחלמנו על אופנועים.
לצערי מותו בצהרי יום של הרוכב מספר אחד בכביש ״מסודר״ במרכז הארץ רק מראה לי שבמדינת ישראל נהיגה על אופנוע הינה משאלת מוות,
המחשבה על חזרה ל2 גלגלים תיגנז להרבה זמן...
יהי זכרו ברוך.
קשה להאמין ולהבין
רק לפני חודש זכיתי להכירו כאשר כתב על הנ"נ ששיפצתי, איש צנוע ,מפרגן ובעל ידע טכני רב,זכיתי להחליף איתו חוויות משירותנו בשבטה, בכתבה שכתב תיאר במדויק את אשר מייצג הנ"נ עבורי,ושיתף גם את ריגשותיו בנושא.
המתנתי לתחרות גלאי של מועדון החמש כדי לפגוש אותו,אך לצערי הגורל החליט אחרת.
תודה לך טל,יהיה זכרך ברוך.
עצוב, עצוב.
כל כך מיותר.
יהי זכרו ברוך.
איש נדיר היה, כל כך אהבתי לקרוא את כתבותיו הנפלאות והמעניינות במוטו (ואולי גם באוטו - כבר לא זוכר), כן, גם עיני נצצו כשקראתי על הכלים שבחן. מידי פעם הייתי רואה אותו כורז באירועים מוטורים השונים ומלהיב את הקהל. כל כך הרבה ידע ונסיון שצבר ברכיבה לצערנו לא עזרו הפעם. משתתף בצער ומחבק את המשפחה והחברים של טל.
יהי זכרו ברוך .
כפי שפורסם בפול גז:ההלוויה תתקיים ביום שישי, 4.3.11, בשעה 11:00, בקיבוץ מעברות.
..אייקון אמיתי .. לא ניתן לעיכול
האיש שהבטיחות היתה נר לרגליו , איננו...
לפני כ 5 שנים היתה לי הזכות לבלות במחיצתו של טל במבחן דרכים לפיאט פנדה חדשה
בילינו כ10 שעות יחד , אילו היו 10 שעות לימוד על תרבות הנהיגה ,או יותר נכון עד כמה
אנחנו "חושבים "שאנחנו באמת יודעים לנהוג .
טל! אני שמח כי יצא לי להכיר איש כמוך , הותרת בי המון הערכה שגובלת בהערצה .
ומעכשיו לדבר עליך בלשון עבר .... זה ממש לא פשוט.
אני בטוח כי תמשיך להדריך וללמד גם במקום בו אתה נמצא כרגע .
יהי זכרך ברוך !!!!
אבי גולן
כואב
2 (קולגות) התרסקו לא מזמן
ועכשיו טל
די נמאס
ווואאאיייי...לא יאמן.
יהי זכרו ברוך
טל שביט... מינקותי קראתי בשקיקה כתבותיו והרגשתי כאילו אני על האופנוע איתו. באמת נפל דבר.
כתבותיו ב"מוטו" הביאו אותי לרכיבה על אופנוע.
יהי זיכרו ברוך!
תנחומים למשפחתו וליקיריו.
הכרתי את טל לפני 27 שנים, בתור שני קצינים צעירים, וחובבי אופנועים המשובצים באותו הבסיס.
הוא, עם הונדה הווק, עד כמה שאני זוכר, ואני על איטלקי
נפגשנו לעיתים נדירות תבמשך נים, אבל שמחתי בשבילו תמיד שהוא נשאר נאמן לאותה אהבה.
נאמן עד מוות.
יהי זכרו ברוך.
boaz avrahami
02-03-11, 22:52
הייתה לי הזכות להכירו לפני המון שנים.
איש צנוע, מרשים ובעל ידע וכישורי כתיבה יוצאים מגדר הרגיל.
ללא כל ספק אבידה עצומה.
מאוד קשה לי לעכל שדווקא לו זה קרה.
יהי זכרו ברוך.
יהיה זכרו ברוך.
מלאך האופנועים.
כל כך כואב, כך כך עצוב.
רק לפני כמה שבועות היה בין היוזמים של פרוייקט חדש, להגברת הבטיחות של אופנוענים- בהתנדבות ובחינם, מתוך תחושת שליחות.
מאז שנת 88 קראתי את הכתבות שלו, והוא ליווה עד הרגע האחרון חלק עצום מרוכבי הדו"ג בארץ. ידען, דעתן, נחרץ, רהוט, חייכן.
איזה אבדה. תיכנסו לפורום 8 בתפוז ותראו את התגובות, הוא היה מהפעילים בפורום, שופע ידע ונסיון. אין מילים.
יהי זכרו ברוך!!!
דמות מוערצת בארצינו היה ללא ספק עמוד האש מול המחנה עוד בימים שהשחזתי רגליות ב-RR .
כתב ועורך מצויין , ודמות מפתח בתחום המוטורי.
אהב את מה שעשה עד הרגע האחרון.
כמה עצוב כמה כואב. יהי זכרו ברוך ונשמתו צרורה בצרור החיים.
כל כך מצער שתרבות הנהיגה הקלוקלת בארץ המתיחסת אל רוכבי דו גלגלי כאויר גבתה קורבן נוסף.
GodsFather
03-03-11, 05:25
לא נתפס, פשוט לא נתפס...
arnonshoshani
03-03-11, 05:38
אדם גדול לכל הדעות ובכל המובנים
הייתי בהלם כאשר סיפרה לי ידידה שהאופנוען ששמענו ברדיו שנהרג הוא טל.
יצא לי להכיר אותו במסגרות של תחרויות העבירות אותן קיריין.
יהי זכרו ברוך !!!
עידו לוריה
03-03-11, 08:26
את טל הכרתי לפני הרבה שנים כאשר רכבתי על טרקטורנים בקבוצת " אביב סוכניות " איש נעים שקט ובעל ידע , את הקרינות שלו בתצוגות שערכנו באוטומוטור אני זוכר עד היום ,תמיד ידע להקשיב לכול אחד וגם לחלוק את הידע שלו עם כולם, קשה לעכל את גודל האבדה , היתי ממש בשוק כאשר חבר סיפר לי אתמול על מותו של טל , יהי זכרו ברוך .
תנחומי לכול משפחת הרכוכבים ולמשפחתו בפרט .
עידו
לא "אחד מ" אלא "ה", עיתונאי הרכב מספר אחד בשפה העברית. מדען רכב. בפעמים הספורות שנפגשנו הרגשתי יראת הדר, שלא שמורה אצלי להרבה דמויות... אני זוכר בתור ילד על אופני BMX את התגלית הזאת של מגזין אופנועים בקיוסק היחיד שהיה אז בישוב שבו גדלתי. הציפיה לתחילת כל חודש, לקנות את הגליון החדש, לקרוא את דבר ה"אורך" ואז את המגזין כולו, מכריכה לכריכה, היא אחת מחוויות הילדות המעצבות שלי. מי חשב אז על לעשות מנוי, לא כל שכן על אינטרנט...
הדמות של טל שביט, עיתונאי, עורך, יזם, איש טכני, היתה מקור השראה ליצירת ג'יפולוג. יהי זכרו ברוך.
קשה מאוד לעכל
עוד בתור ילד ונער הייתי קורא בשקיקה את כל הכתבות שלו. ומגיע לארועים אותם הוא פרשן בעיקר ארועי המוטוקרוס, אני חושב שלטל שביט יש חלק חשוב בחינוך המוטורי בארץ.
יהיה זכרו ברוך
yanivg0709
03-03-11, 12:13
אדם ואופנוען גדול היה תרתי משמע!
מחלוציי עיתונות הרכב ובפורט המוטורי בארץ - ידוע עוד מימיי 'טורבו' של שנות ה שמונים, דרך 'אוטו', 'מוטו', ערוץ הספורט ועוד מגוון מדיות.
היה לעונג לקרוא לשמוע ולראות אותו.
יהי זכרו ברוך.
פגשתי את טל אישית כשהייתי חייל בסדיר ב-91. הוא היה מג"ד במילואים ואני חובב אופנועים מושבע.
לא האמנתי לכבוד שנפל בחלקי. כל כך התרגשתי שהחתמתי אותו על גיליון מוטו של אותו חודש.
כשמכרתי את אוסף הגיליונות שלי שמרתי לי את גיליון מס' 1 ואת הגיליון ההוא עם החתימה.
עצוב...
איזו אבידה.
לא הכרתי את טל אישית, אבל גם אצלי, חלק גדול מהעיצוב המוטורי שעברתי במשך שנים רבות על אופנועים שונים, נבע מפרי עטו של טל, טל"ש, האורך.
עד היום אני מצטט אותו מהכתבה הראשית בגליון מס' 2 של מגזין מוטו - "בכביש אל תהיה צודק, היה שפן". עד היום וכנראה שתמיד זה יהיה נכון. נזכרתי שוב בכתבה הזו לפני כחודשיים, כשקראתי את המאמר שלו ב- Ynet - קסדת חצי? - העיפו אותה מחוץ לחוק (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4007165,00.html)
כנראה שלפעמים כל אמצעי הזהירות, ההכנה, האימון והמיומנות לא מספיקים, וצריך לזכור את הכותרת הישנה הזו. עבור האורך זה מאוחר מדי ...
סעו ורכבו בזהירות.
נדב.
כואב הלב , פשוט מתפוצץ ! איך אגדה שלמה נגמרת ברגע אחד ...
כל פעם שאני שומע על מקרה שכזה ועל אחת כמה וכמה לאחד הרוכבים הכי טובים ומנוסים שיש לנו
לא יודע ... ,פשוט לא יודע למה אני עדיין על הביג ומתקשה לקבל החלטה ולמכור . זאת כנראה דרך חיים
ודברים נוספים שקשה להסביר אותם .
כמו שכתוב לי בחתימה האישית one life one chance , כי לך תדע מה יהייה מחר .
תנחומיי והשתתפותי בצער המשפחה .
שחר.
לזכרו של ידיד ותיק
זוגתי צלצלה אלי-"יוסי תכנס לאינטרנט מהטלפון שלך--אני בדרך אליך וראיתי תאונה עם רוכב אופנוע והוא מוטל בצד_היא היתה בדרך אלי-שוב אישפזו אותי לצערי-
מהר מאוד הגיע טלפון מידיד שסיפר לי שפגעו ןהרגו את טל-
הכרתי אותו בשנות השבעים כאשר בא אלינו לדפוס לברר וללמוד עלויות של הפקת מגזין רכב=השנים הובילו אותנו למחוזות שונים ומידי פעם נפגשנו לשיחה זו ואחרת-
לפני כמה שנים הגיע למושב בו גרתי והקשר התהדק-
היינו יושבים במעבדת המחשבים שלי בשעות הקטנות של הלילה עם כוס קפה מהביל,
הגעתי הערב הביתה מבית החולים והנה אני כותב על ידיד והמסך מעורפל מדמעה כזו או אחרת
יהי זכרו ברוך
יוסי
http://glz.co.il/1087-27167-HE/Galatz.aspx
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.