צפייה בגרסה מלאה : גאלופר - מים רותחים במיכל עיבוי
שלום,
הגאלופר שלי לא נוהג להתחמם, המחוג בד"כ נעוץ בין שתי הנקודות, מעט מתחת לחצי המד, גם בעליות לירושלים.
היום הוא התחמם מעט בנסיעה איטית בפקק, מילימטר מעל קו החצי ושמתי לב לרעש של מים רותחים שיוצאים אל מיכל העיבוי, ממש קיטור, כשעצרתי.
שמעתי גם מעין בריחה של אויר מראש הרדיאטור.
מכירים את התופעה?
תודה מראש.
קשה לאבחן בעיית התחממות דרך המחשב אבל , מרגיש/נשמע שיש בעיה עם פקק הלחץ ברדיאטור .
ז"א , הוא לא נפתח בטמפ' הרצויה , משחרר לחץ ומעביר עודף נוזל קירור למיכל העיבוי.
תתחיל בכך שתחליף אותו . אם הטרמוסטט ישן או לא הוחלף זמן רב , הייתי שוקל להחליף באופן יזום .
לאחר מכן , כל הבדיקות הרגילות לאחר התחממות : נזילות , מים אם חסרים , תקינות מאוורר והמשך ...
שחר .
תודה.
מקווה שזה אכן רק הפקק.
זה מסתדר לי כי שמעתי בריחה של אויר מהאיזור שלו.
היה לי איבוד מים מאד קל על פני כ- 3,000 ק"מ אחרונים ויצאה כמות ניכרת של אדים ממיכל העיבוי.
בוצעה בדיקה בלחץ, הוחלף פקק ושני צינורות חשודים.
הרכב עדיין מתחמם בתנועה עירונית איטית, מה שגורם לי לחשוב בכוון של המאוורר.
ניסיתי להזיז את המאוורר כשהמנוע חם (וכבוי) והוא זז בקלות, האם יש לחשוד בכוון של פאן קלאץ'?
תודה.
כשלא מאתרים ויזואלית בעיית התחממות , הדרך לפיתרון היא מהקל לכבד ובהיגיון .
כיוון , שבעיות התחממות נובעות בדר"כ מכשל של אחד הרכיבים במער' הקירור .
כמו שציינתי בתגובה הראשונה למעלה לגבי הטרמוסטט והפאן קלא'ץ .
פאן קלא'ץ אתה יכול לבדוק לאחר נסיעה כשהמנוע חם , כשאתה מדומם את הרכב המאוורר
צריך לעצור עם הכיבוי . אם הוא ממשיך להסתובב = לא תקין .
בדיקה נוספת היא לסמן קו (אפילו בטיפקס) על אחת מהכנפיים ועל הפולי , לאחר מכן , כשהמנוע חם (עדיף
לאחר נסיעה) לתת גז על המצערת ולראות שהמאוורר מגיב ומסתובב בסל"ד זהה לזה של המנוע .
שחר.
מכיר את העיניין. אני קניתי פאן-קלאטש כי חשדתי גם אחרי שבדקתי לא הייתי בטוח אז החלפתי אותו למען הסר ספק, ממש פשוט וזול הקניה והעבודה העצמונית ,הוא זהה לH1, H100,מאגנום, פג'רו, קיים בכל חנות חלפים, לא עזר, פרוק וניקוי הרדיאטור - החימום פסק. מכונאי אמר לי שהרדיאטורים נוטים להסתם בגאלופר מהר ויש לשים לב ואפילו לתת לניקוי יזום. בכל מקרה, האוטו עובד בלחץ גבוה ורגיש מאוד להתחממות ופיצוץ צינור מה שמוביל להריסת הראש ...........וכאב ראש. כנס לעוד מוסך שמכיר את הבהמות, נסה לקבל דיאגנוזה אצל יורם מ'אפק'
תודה, אלון.
החלפנו פאן קלאץ' ונראה מה מתקדם.
עוד משהו שגורם לי לחשוד במאוורר הוא העובדה שמד הטמפרטורה די תנודתי.
החליפו מאוורר, עבד מצויין ונסע מצויין כ-50 ק"מ, אז התחיל לקרטע בסל"ד נמוך ולהוציא עשן לבן.
רעיון, לפני שאני גורר למוסך?
אין מים בשמן ואין שמן במים...
לא יודע מה היה קודם, ההחתממות או הנזק.
מחפש מנוע של גאלופר או מגנום.
לפי הניסיון שלי עם מגנום (מנוע דומה) היה לי סדק לחץ בראש מנוע שהתנהג דומה
עד לרגע שאמרת עשן לבן ,היה החשד בפן קלאץ..
בדוק לחצים ברדיאטור עם המכשיר,ואז אולי תתפוס כיווון,
בהצלחה.
אין כבר הרבה כוון לתפוס, המנוע הלך.
מחפש מנוע אחר.
שלח לי את הנייד שלך,,,
יכול לנסות לעזור לך...
מיקי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.