PDA

צפייה בגרסה מלאה : ישור קו לספורטאז'

orenro
15-03-11, 20:34
שלום רב ,
אני חדש בענייני ה4X4 בכלל ובענייני הספורטאז' בפרט,
רכשתי אתמול ספורטאז' שנת 2000 יד ראשונה עם בולמי רנצ'ו ככל הנראה, מוגבהת , אני לא יודע על ידי מה בדיוק, איך אני יכול לבדוק? ( ספייסרים\אוקולונים.קפיצים ) איך בודקים?
יש מיגון גחון ארוך. צמיגי מקסיס AT קצת שחוקים, נחליף בהזדמנות.. המידה היא 205\70\15, האם יש צמיגי MT במידה הזאת?
דבר נוסף וחשוב מאוד, יש כל מני נזילות ורעשים ויש צורך ביישור קו,
האם ישנה המלצה על מקום לעשות את היישור קו? מקום אמין??? מקצועי שמבין ברכבים האלו?

המון המון תודה מראש על העזרה

אורן

נדב42
15-03-11, 21:17
ברוך הבא למשפחה המורחבת :rolleyes:

כדי לבדוק את סוג ההגבהה עליך להביט מעל/מתחת לקפיצים ו/או לבולמים. אם יש שם טבעת או חלק אחר שמפריד בין הבולם (קדמי בלבד) או הקפיצים לשלדה, אלו כנראה ספייסרים... אני לא מכיר את המבנה המדוייק של המתלה הקדמי בספורטאז, אז לא יודע אם יש שם בכלל אפשרות לספייסרים ... המבינים יותר ממני בוודאי ישפכו אור על העניין...

לגבי צמיגים, יש את המקסיס 8060 במידה הזו, נפוצה מאוד על סמוראים וג'ימנים שלא שינו למידה גדולה יותר ... אני בהחלט ממליץ על הדגם הזה, כבר סט שני שמורכב אצלי.

לגבי יישור קו, ההמלצה הגורפת שאני שומע מבעלי ספורטאז'ים מסביבי היא קיה יפו. (אני עם סוזוקי ויטארה, אז לא יכול לתת לך המלצה אישית)

ועוד המלצה, אם יורשה לי: לא יורדים לשטח ברכב בודד, בטח לא כשאתה חדש בשטח. אם אין לך חברים שילוו אותך בצעדים הראשונים, אני ממליץ בחום להצטרף לטיולים שמתארגנים פה באתר, או להזמין אנשים שיצטרפו אליך. בכל מקרה, ציין שאתה חדש בשטח כדי לתאם ציפיות, אני משוכנע שיימצאו פה חברים עם מספיק סבלנות ורצון טוב לחנוך אותך בצעדיך הראשונים (הייתי מזמין אותך להצטרף אלי, אבל הטיול הקרוב שלי הוא בהחלט לא למתחילים ...)

בהצלחה :rolleyes:

נדב.

orenro
16-03-11, 01:12
תודה נדב על העזרה ועצות אני לוקח את הכל לצומת לבי , בנוסף אחי הגדול כבר כמה זמן בעיניינים הוא סביר להניח יחנך אותי כמו שצריך , במקום זה אני רגוע מקווה שבעתיד גם אני יוכל להיצרף לטיולים כמו שאתה עושה , תהנה בו .
אורן

orenro
16-03-11, 11:32
שאלה נוספת האים מדובר במוסך רייכמן יפו ????

danob
16-03-11, 11:36
לא (אלא אם כן טעית באותיות) - קיה יפו - רכטמן http://www.kia4u.co.il/

orenro
16-03-11, 12:14
כן כן אני טעיתי באותיות , תודה רבה

-->