PDA

צפייה בגרסה מלאה : "גמישות" בצלבים חדשים.

AUG
16-03-11, 14:22
שלום.

כרגע סיימתי להחליף את הצלבים בגל ההינע האחורי - בפעם הראשונה.

ביצעתי את ההחלפה , משום שהורגש חופש קל. החופש התבטא בתנועה קלה לכל כיוון, שבסופה הורגשה עצירה פתאומית. כמו התנגשות בין שני עצמים קשים.
אני מניח שזאת הכוונה כשמדובר על "חופש בצלב".

חילוץ הצלבים הישנים והתקנת החדשים עברה ללא קשיים מיוחדים.

כשניגשתי לבדוק את הצלבים החדשים לאחר ההתקנה, התגלתה "גמישות" מסויימת באחד מהם.
כבר לא הייתה אותה תחושה של עצירה פתאומית והתנגשות קלה, אבל בהחלט הייתה תנועה קלה, ותחושה של "אלסטיות".
כשהתבוננתי מקרוב, שמתי לב שבזמן תנועה, מתרחשת מעיכה קלה של הגומי השחור שעל שפת הכוסות. ונראה גם שלצלב יש אפשרות תנועה קלה פנימה והחוצה בתוך הכוסות.

הצלבים הם של חברת GMB יפן.

כאמור, זו הפעם הראשונה שאני מבצע עבודה כזאת. כך שאין לי ממש מדד להשוואה .
האם התופעה הזאת תקינה?

יוסי56
16-03-11, 18:06
שסגרת את הצלב החזקת עם שתי אצבעות את הכוסיות שעליהן אתה סוגר את ה U ? יכול להיות שסגרת ולא הידקת את הכוסיות ולכן יש חופש למעלה למטה של הכוס
תפתח קצת את הברגים ותסגור מחדש שאתה לוחץ על שתי הכוסיות

AUG
16-03-11, 18:41
על היוק של הסרן יש זיז קטן בכל קצה, שאמור להגביל את תנועת הכוסית של אותו צד. זה לא אמור להספיק?

יובל48
16-03-11, 19:21
גם השלות (אומגה) שסוגרות על הכוסיות מתעייפות ונשחקות
במשך הזמן,רצוי להחליפן.

AUG
16-03-11, 21:33
חשבתי שאולי באמת האומגות נמתחו קצת, אז שמתי ביניהן לבין הכוסיוית רגל דקה של פיוז. זה לא עזר....
יש בעיה עם השארת המצב כפי שהוא?

six 4 life
16-03-11, 21:41
זוג אומגות + ברגים עולות באיזור 50-60 ש"ח. תחליף (לדעתי גם את העליונות).

AUG
21-03-11, 16:03
עברתי על כל העסק מחדש, ונראה שהבעיה נובעת מכך שיש חופש בין אחת הכוסות לבין החור שאליו היא נכנסת בדרייבשאפט. כחומר שהכוס עצמה משוחררת למדי, וקצת "רוקדת" בתוך המקום שלה בדרייבשאפט.

זו בעיה מוכרת?
מדובר בצלב דפוק, או בעיה בדרייבשאפט ?
אפשר לנסוע ככה?

six 4 life
21-03-11, 16:11
הצלב יהרס מהר מאוד אם תסע ככה.
מהיכן קנית צלבים? מה מידת הכוסיות שלהם? האם באותו יוק בדרייבשאפט, בצד הנגדי של הכוסית המשוחררת, הכל יושב מהודק ללא חופשים?

AUG
21-03-11, 17:02
את הצלבים קניתי בחנות בירושלים.

הכוסית הנגדית יושבת מצויין, וכן הצלב בקצה השני של הדרייבשאפט (אותו דגם ותוצרת של הצלב הבעייתי לכאורה) יושב גם הוא מצויין...

six 4 life
21-03-11, 17:44
אם כך את התשובה אתה יודע.

AUG
21-03-11, 19:32
אז אתה אומר להרכיב צלב אחר...
תודה רבה שוב פעם!

six 4 life
21-03-11, 19:47
האמת שלא, אני אומר שלצערך החור המדובר ביוק בדרייבשאפט התרחב ותצטרך להחליף אותו (את היוק) אצל בעל מקצוע/ או דרייבשאפט אחר.

AUG
22-03-11, 00:37
וואו!!!
איזו אבחנה מבאסת...

תודה רבה! :-)

-->