צפייה בגרסה מלאה : Article: חיפושית במדבר הנגב
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2076-׳—׳™׳₪׳•׳©׳™׳×-׳¨׳›׳‘-׳©׳˜׳—
גדול !!! ,
אין על המכונות הישנות האלה
גם הגיפ הראשון שלי היה פרייבט מסוג פיאסטה מודל 85 רכב שהכל למטה ומסביב מברזל.
היתה ברחבי המדבר וברמת הגולן , במסלולי 4*4 המשכה מבטים תמוהים של אנשים וג'יפאים.
פשוט נהנתי לקרוא
אולי אני אמכור את הרנגלר שלי ואקנ חיפושית צוחקים :rolleyes:
מגניב לגמריי.
כתוב נהדר!
יישר כוח!
מגניב!
ולך תדע - אולי עם נעילה תצליח להשאיר מאחורה גם כמה ג'יפונים... ;)
יופי של כתבה :9 עשית לי חשק, רוצה ראש בראש על האמבולנס? ;)
איזה יופי אומי,
חיפושית זקנה חביבה יש :)לך...
הרכב הקודם שלי לפני הדיפנדר היה פורד טרנזיט 1978 ,
ככה שאני מאוד מזדהה ,
נסעתי איתו גם בשטח , והיה תענוג .... הוא שרד את הכל בכבוד ,
כולל קפיצה עם 4 גלגלים באוויר , כדי לעבור מחסום עפר שניראה בהתחלה בילתי עביר
מאיר רוטברג
21-03-11, 08:28
ענק
מדהים!
נהנתי לקרוא כל מלה!
כל הכבוד אומי!!!
צילמוים יפים, כתיבה זורמת ומשעשעת :)
והסיפור...
בקיצור - יצאת גבר, אני מאחל לך שבקרוב יתווסף לך גם הג'יפ המיוחל למשפחה ועוד שנים
של כיף רצוף עם הזקנה. אגב... זה ההבדל בין חיפושית לתצוגה וחיפושית לפאן טהור!
razzamataz
21-03-11, 14:29
אחלה כתבה, אז זה נאמר זקנה זקנה וכוחה במותניה (מייסביה?)
היה לי חבר שאמר שבאוטו הראשון שלו (חיפושית) הוא היה יורד לים ומזגזג סביב כל הגיפים התקועים בחול, אז לא האמנתי לו, אבל מסתבר שחיפושית טובה גם לים!!
מעניין אם טופגיר עשו פרק בסגנון להרוג היילקס לחיפושית?
top gear עשו פרק עם החיפושית בעונה 14 או 15 בספיישל אפריקה...
הם ניסו לחצות את היבשת דרך כמה מדבריות עם רכבים משנות השבעים.
ג'רמי הביא איזה רולס או משהו בסגנון
ג'יימס בא עם מרצדס 280 ערבית
וריצ'ארד הגיע עם אופל קטנה
כל הקטע של הפרק היה שמי שנתקע עם הרכב שהוא הביא חייב לעבור לנהוג בחיפושית המושמצת (אין פרק בטופ גיר שהם לא צוחקים על האוטו הזה), למזלם (צערם, תלוי איך מסתכלים על זה), אף אחד לא נתקע בלי תקנה אבל כשהם סיכמו את הספיישל ובחרו מנצחת- זאת הייתה החיפושית!
יופי של כתבה,תענוג לקרוא.
יש כמה רכבים ישנים שיש להם היסטורית שטח אמיתית וזאת ללא הנעה כפולה:דה-שבו,רנו4,חיפושית,וסובארו כמובן.
דרור הראל
סוזי המשתוללת
21-03-11, 17:17
רוצה חיזוק נוסף ליכולות שלה??
http://www.youtube.com/user/sergiokonstanza#p/u/45/Kpv42t4vERk
באותו היום שקעו באותו מקום עשות ג'יפים חלקם קרובי משפחה שלה
היית צריך לראות את הפרצוף של הארס עם טוארג v10 שיושב עד השאסי כשהחיפושית חלפה על פניו "בטיל"
ערן המסוקס
21-03-11, 20:30
נראה לי טעות בחישוב צריכת הדלק. 30 ליטר לכ450 ק"מ? ממוצע של 15 ק"מ לליטר כולל שטח, ורכב עמוס, נשמע לי טוב מידי אפילו לנסיעת כביש רגועה.
גם אם יש טעות גדולה, תוסיף עשר ליטר עלי, זה משנה את הפואנטה?
שלום לכולם
חיפושית היא רכב לנצח
אני מכיר מקרה של חיפושית שהיה שייכת למלך ההר, מפקח משהב"ט באום חשיבה, בזמן שסיני היה אצלנו, ( משרדו היה ליד משרדי מקורות ) היה לו חיפושית שהתברר שעבדו אצלה רק 3 בוכנות, לא תקלה, פשוט ביצור לא הרכיבו את הבוכנה והטלטל בבוכנה רביעית.
זה לא הפריע למפקח לחרוש את האזור, מביר תמדה עד מיטלה לצורך עבודתו, וחוסר הבוכנה התגלה לאחר שהרכב עבר בדיקות לאחר שנה של שימוש לצורך מכירתו ע"י רשת צמפיון ( הרכב היה בליסינג, לאחר שנה יכולתה לקנותו בחצי מחיר לאחר שיפוצים כללים או להחזיר ולעבור לרכב אחר, כך היו כל רכבי החברה ).
הרכה נמצא היום ( לפח מיטב ידיעתי ) הבמוזאון החברה בגרמניה.
אני עבדתי באותו זמן ( עד לאחר מלחמת יום הכיפורים והחזרת סיני למצרים ) באחזקת מתקני החשמל במעוזים בקו בר-לב עם חברת מזל-טוב בע"מ.
זה אחד מהרבה חוויות שעברנו במשך 6 שנות עבודתי באזור.
שוב, חיפושית עוברת בכל מקום, מנוע אחורי, קירור אויר, רכב פשוט ואמין בצורה בלתי רגילה.
בברכה
דן פדינה
תודה רבה לכל המפרגנים והמגיבים, אכן טופ גיר מתעבים את החיפושית בדרכם המשעשעת בדרך כלל (כשהם לא זורקים אותה ממסוק).
בתזמון מושלם עם פרסום הכתבה, הגיעו לי האג'סטרים להגבהה הקידמית, מבטיח לעדכן.
סחתיין על הכתיבה, סחתיין על החוויה ותודה על השיתוף שערוך בצורה מהנה לקריאה.
אין לי שום מושג ורבע מושג,מכל מה שקראתי כאן.אפילו לא יודע על איזו סופית מדבר ה"אבו דבי הזה"(גשש חיוור).אין לי רכב ואפילו לו רישיון לצורך העיניין.לאתר הגעתי במקרה,ונרשמתי כדי שאוכל לפנות למישהו בקשר לשאלה שיש לי,ושקשורה לאופניים בכלל.אבל קראתי בתענוג את הכתבה.אפילו התגנבה קנאה בגלל הטיול עצמו.בכל אופן מהמעט שידוע לי הרכבים של שנות ה30,20 וה40 של המאה הקודמת היו בעלי עבירות שטח בצורה מדהימה,לעומת כל פרייבט מצוי משנות ה80 ואילך.להזכירכם לא היו כבישים סלולים אז.והרכבים האלו נסעו בשטחים פתוחים,מדבריות ואפילו עברו מלחמת עולם.
כתבה מענגת והעיקר הפרופורציה
תודרה רבה, שבוע הבא סבב ב' :)
מזמן לא נהניתי כך לקרוא
כתוב היטב , משעשע ובהחלט מכניס לפרופוציות
גם לי יש חיפושית מודל 72 שחשבתי למכור ....במחשבה שניה אולי אמכור את הסופה
תודה רבה :)
מקווה שבקרוב תעלה כתבת ההמשך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.