צפייה בגרסה מלאה : חם בקבינה II - חדירת חום לתא הנוסעים בסופה
ניצלנו את פורים לחרוש קצת את שבילי הגליל העליון והרמה.
מזג אוויר טוב, פריחה יפה חרמון מושלג ברקע וסופה חרוצה.
יש תופעה ששמתי לב אליה- נכנס מאיפשהו חום לקבינה.
בקבינה היו משבי חום מהרגליים ועד גובה ההגה בערך.
אין ריח כלשהו בקבינה שמגיע עם החום.
מערכת החימום של הרכב צויידה בברזים לניתוק הרדיאטור הפנימי.
ובנוסף נאטם פתח כניסת האוויר החיצוני.
וודאתי שאכן מערכת החומים וגם המזגן לא אלו שמכניסות את החום.
התחושה היא שהחום מגיע מהרצפה או מקיר האש- בחלק הקידמי של הקבינה- אזור הדוושות אולי.
חשבתי גם שאולי מכיוון חיבור ההגה.
אבל לא הצלחתי לאתר משם חום או תחושה של זרימת אוויר חם.
מצב הרצפה וקיר האש טוב. יש חורים קטנים פה ושם ששימשו לחוטים או פקקי ניקוז חסרים.
הגרמושקה של ידית ההילוכים והטרנספר שלמות.
יש שטיח שלם מקורי על הרצפה במצב תקין.
תופעה מוכרת? מאיפה עלול להיכנס החום? ואיך אני מקרר חזרה את הקבינה?
אגב, מדובר בסופה סגורה.
אשמח לשמוע רעיונות ועצות איך להתקדם.
תודה!
עמרי.
six 4 life
20-03-11, 21:55
בידוד על הקיר אש יש?
אין בידוד על קיר האש. יש שטיח שעולה מהרצפה ומכסה חלקית.
לפני שאני רץ לבודד, אני צריך לוודא האם מצב זה קיים בכל הסופות? או שזה משהו נקודתי אצלי?
תודה!
six 4 life
20-03-11, 22:16
בסופה סגורה, אם אתה רוצה להרגיש מזגן בקיץ ולא להזיע גם כשהוא עובד, אין לך מנוס אלא לבודד את קיר האש והרצפה הקדמית כמו שצריך. אין צורך בהדבקה, אפשר להשתמש בשיטות אחרות להצמיד את הבידוד ובחורף לשלוף אותו מהרכב.
עמרי, כיוון לבדיקה:
תוציא את מכשיר הרדיו מהדשבורד, ובזמן נסיעה, תדחוף את יד ימין דרך הפתח אל מאחורי הדשבורד. אתה תרגיש כניסה די מסיבית של אוויר חם מהאיזור ההוא.
לדעתי זה אוויר חם שמגיע מתא המנוע.
כרגע עדיין קריר, לפחות בלילות, וזה מייצר לי טמפרטורה נעימה למדי בתוך הג'יפ. גם בקיץ זה לא מטריד אותי כי הג'יפ שלי מתפשט מהברזנט ועובר לנוהל-ביקיני כבר בסוף אפריל... אבל אצלך בסופה סגורה זה יפריע ועוד איך, יפחית משמעותית מיכולת הקירור של המזגן.
אז בינתיים תהנה מזה, אבל בקרוב - מאוד בקרוב, תצטרך להתחיל לפרק את האוטו, כדי לגלות מאיפה בדיוק זה נכנס.
התופעה מוכרת,
לא מאיזור הרדיו (אצלי אין) וגם לא ממערכת האורור.
אני הגעתי למסכנה שפשוט נכנס אויר שעבר דרך המנוע דרך הכניסות השונות בקיר האש והתחתית.
כמו דרור, גם אני לא מתייחס לכך. אצלי סופי לובשת ביקיני כל השנה..
אתם בביקני ולי נשרף התחת... :)
בקיץ, כשאני מפעיל מזגן- אני לא מרגיש את זה כנראה כי המזגן ממוקם מתחת לדשבורד והקור עושה את שלו.
עם זאת, אם אני לא מפעיל מזגן- אני מרגיש את החום הזה.
קיר האש עצמו אינו חם למגע. גם הרצפה. ככה שכנראה זה חום שחודר מפתח כלשהו.
אני מבין שזה מוכר בסופות. וכנראה לא יהיה מנוס מגיוס נהג מסייע ובדיקה תוך כדי תנועה למקום חדירת החום- מבצע לא פשוט.
במידה והנ"ל מגיע מחור או פתח כלשהו- אני אוכל לאטום ולבודד.
עם זאת, לאור העצות כאן- אני מבין שיהיה חכם מצידי לבודד את הרצפה וקיר האש בכל מקרה.
את דיינמייט ודומיו אני מכיר. לא בטוח שזה הפתרון הנכון בשבילי- ואבדוק זאת.
נתקלתי בעבר ביריעות בד חסין (כסוף) אשר תפור על צמר סלעים- האם לדעתכם מתאים לנ"ל? היכן אפשר להשיג כזה חומר?
חשבתי להכין בידוד שניתן לפירוק ושטיפה מהחומר הנ"ל. אפשרי גם משני צדדי קיר האש.
תודה!
עמרי.
נ.ב
אם מישהו כאן חושב שזה מאיים על ההנאה שבסופה- זה לא!! וזה באמת לא כזה נוראי. אחרי יומיים טיול בצפון,
ואחרי כמה סופ"שים רצופים בהם הסופה הובילה אותי מהצפון ועד הדרום בחול בבוץ ובסלעים - מכונה שעושה הרבה נחת ואושר!!
שלום
אצלי התופעה נגרמת כתוצאה ממעבר אויר חם מהלוח שסוגר על הגיר
מירון
האמת, תלוי מהיכן מגיע החום.
לפני מס' חודשים הגיע חום מוגזם מצד שמאל מתחת לכיסא הנהג, בערך היכן שמחוברת חגורת הבטיחות.
וואלה, נשרף לי התחת.
התברר שקצה האגזוז נרקב ושחרר גזים לוהטים לכוון הפח שהקרין את חומו הישר לעבר ישבני השמאלי...
עוד ניחוש פרוע שלי הוא שהאוויר החם שנושב מאחורי הדשבורד מגיע מהצנרת שמיודעת להוביל אותו לפתחי הפשרת האדים שמתחת לשימשה. מכיוון שאיכות ההרכבה והגימור בסופה שואפות לאפס המוחלט, כנרא השהצנר תהזו נופחת/משתרבבת והאווירהחם לא מגיע לאן שצריך אלא מתפזר לו.
בלי קשר לבידוד נגד חום ורעשים שזה עניין נחוץ (בסופה פתוחה חבל על הזמן והכסף שתשקיעו - הקקופוניה מהברזנט ומהצמיגים מגמדת כל רעש מכני), הפיתרון היחידי לחדירת אוויר חם מכל מיני פתחים וצינורות שמשתרבבים, הוא פירוק הדשבורד, וסידור כללי של כל הברדק שמאחוריו - מערכת חשמל, דילול חוטים מיותרים שמחברים כלום לשום דבר, ניקוי וסידור מערכת החימום ונספחיה. זו הדרך היחידה להבטיח שהכל נבדק והכל מתחבר חזרה למקומו ועובד כמו שצריך.
ראשית, מוצע לפרק את המושבים והקונזולה ולהרים את השטיח כדי לבדוק את מצב הרצפה וכיסוי הגיר.
זו הזדמנות טוב להניח "פלציב" (עם כושר כיבוי עצמי) בעובי 8 או 10 מ"מ שמחולל פלאים בבידוד מחום ומרעש מתחת השטיח המקורי.
במידה ולא מצאת פתח כניסת אויר חם ואתה מרגיש רוח חמה, זה מאד משונה ולכן ההצעה להתקנת בידוד לא תזיק אך תאפשר אחימינציה של אפשרות מעבר חום מהרצפה ו/או מכסה הגיר.
במידה ויש לך גיר אוטומטי דע כי זה מתכון בטוח לבישול ביצים רציני ולזה יעזור רק הבידוד.
בהצלחה
תופעה מוכרת? מאיפה עלול להיכנס החום? ואיך אני מקרר חזרה את הקבינה?
אגב, מדובר בסופה סגורה.
עמרי.
אצלי לאחר ביצוע המעקף של צנרת המים, לא מורגש אויר חם כלל.
כאשר אני פותח את המעקף, אז תמיד אויר חיצוני חודר דרך הפתח במכסה המנוע, ומסתנן אל הרדיאטור הפנימי.
אבל כאשר הברזים מנתקים את החימום, לא נכנס אויר חם כלל.
בברכה,
קיד.
לאור העובדה שחלק מהחברים מעידים שאצלם אין תופעה כזו.
ולאור התחושה שלי שקיר האש עצמו אינו חם ברמה של אותו משב חום עליו אני מדבר.
מערכת החימום אטומה לכניסת אוויר מבחוץ. בנוסף יש ברזי סגירה- בדקתי שגם בהפעלת המאוורר לא נכנס חום.
מכאן אני מניח שמדובר בפתח סורר כלשהו בקיר האש.
לקחתי פנס, והתחלתי לגשש תחת הדש-בורד.
זהיתי כמה מקומות בהם פתחים מועדים לפורענות. ולא חורים קטנים.
בין היתר מעבר ציר ההגה. פתח של דוושת הברקס עליו לדעתי אמורה להיות גרמושקה. כמה מעברי צנרת גדולים ופתוחים.
אעשה נסיעת בדיקה, בה לא אנהג בעצמי ואחפש את כניסת החום. לאחר מכן אאטום את הפתחים שראיתי ואבדוק שנית.
רוצה להאמין, שעם גישוש ייסודי ואיטום הפתחים אוכל לסגור את הדליפה המדוברת.
אם לא, נתחיל לפרק ולקלף שכבות. עד שאמצא את מקור הדליפה.
בידוד הקבינה בהחלט נכנס לרשימת העבודה הארוכה שלי על הסופה.
מנסיוני פלציב פחות מתאים ופחות אפקטיבי ברכב.
יריעות בד חסנ"ש עם צמר סלעים באמצע יעלו לי בערך כמו מחיר הסופה (מי ספר את הדברים האלו במהלך השירות..)
המליץ לי בעל מקצוע שאני מעריך להשתמש ב "לבד תעשייתי".
לדבריו הנ"ל אפקטיבי נגד רעש וחום. ואינו רגיש לטמפ' כמו חומרים אחרים.
הוא גמיש ונוח לעיבוד ולעיצוב.
לדבריו בייחס עלות תועלת זה החומר הכי נכון לרכב.
איני יודע אם 10 מ"מ אכן יכול להיכנס תחת השטיח ועל הדפנות בקלות- למישהו יש נסיון?
מישהו התנסה עם החומר? יודע היכן ניתן לרכוש?
חברים, תודה רבה על העזרה!
עמרי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.