צפייה בגרסה מלאה : עגלה נגררת לסמוראי
הרבה פעמים שמעתי אנשים מתפארים במשקל שהסמוראי יכול לסחוב,
אז לפני שאני קופץ מעל הפופיק ובונה עגלה מטורפת, כמה כבר רכב עם 1.3 ששוקל פחות מטון באמת יכול לסחוב?
ואם אפשר אני אשמח אנשים שידברו מניסיון, שיצא להם לגרור.
אתה בונה עגלה??
מה זאת אומרת? עגלה לכביש צריכה רישוי.
יש חוקים ותקנות לזה, עגלה גם צריכה לעבור טסט.
עשה קצת שעורי בית לפני שאתה מתחיל להשקיע זמן וכסף.
אלון, בהמשך למה שכתבו קודמיי, שני הבטים:
1. ההבט החוקי - כמה סמוראי יכול לגרור. כאן לפעמים תגלה ברשיונות דברים מפתיעים...
2. ההבט הפיזי- כמה באמת הסמוראי יכול לגרור - מה לעשות, הוא מסוגל לגרור פחות מפריווט ממוצע בשל משקלו וגובהו.
בהצלחה!
תודה לכם, וכל זה גם ידוע לי, אבל בסופו של דבר לא עניתם לי על השאלה, האם זה באמת הגיוני לבנות לו עגלה, אם זה לא יגמור לו את המנוע, ואם בכלל הוא יסתדר איתה בשטח?
תודה לכם, וכל זה גם ידוע לי, אבל בסופו של דבר לא עניתם לי על השאלה, האם זה באמת הגיוני לבנות לו עגלה, אם זה לא יגמור לו את המנוע, ואם בכלל הוא יסתדר איתה בשטח?
הגיוני כן, אבל למה?
אם אני לא טועה סמוראי יוכל לגרר עגלה עם משקל כולל של 500 ק''ג ברשיון, זה אומר עגלה קטנה,
אני לא חושב שבמשקל הזה זה יגמור את המנוע בגרירה מזדמנת אחת ל... אם אתה צריך רכב לגרירה
יומיות אז זה לא סמוראי.
הוא יסתדר בשטח לא רע בכלל העגלה תיהיה יותר בעיתית צריך להתאים אותה לשטח ( גובה, צמיגים )
וכך בחשבון שיהיו מקומות שלא יהיה לו מספיק כוח לעלות אפילו ב LOW גם בכביש ובכלל שיהיו עליות שצריך לעשות
ב LOW בכביש ואז יש חשש לסרן האחורי לצלבים ולדריישפט האחורי ( עומס, 2X4 LOW, לא מצב בריא )
וסתם קוריוז ביום ו' עליתי עם היילקס עם עגלה עליה בעוספיה ב 1 LOW והוא בקושי עלה וזה היה על כביש...
יוצא לי מדי פעם לגרור עם הסמוראי עגלה, אבל רק בכביש.
משהו בסביבות 700 קילו, מלבד צריכת דלק גבוהה יותר, בכביש לא ממש מרגישים את העגלה,הכוונה שהמהירות הסופית לא משתנה.
העגלה שלי לא קטנה,250X130 אבל שוקלת רק 140 קילו כשהיא ריקה.
ברישין אני מורשה לגרור משקל עצמי,מה שאומר 1125 קילו-מפתיע אבל זה ככה.
לגמור לו את המנוע זה לא יגמור,אבל אם אתה מתכנן לגרור איתו כל הזמן-תוותר,זה לא הרכב המתאים.
מיכאל.
אז הדעה הרווחת היא שזה אפשרי, אבל לא מומלץ בעיקר אם זה על בסיס קבוע?
כי אני מדבר על בערך פעם פעמיים בשבוע ובעיקר בשטח... אומנם לא מקומות מטורפים אבל עדיין שטח.
והעגלה אמורה להיות הרבה יותר קלה מ500 קילו... המטען שאני סוחב ישקול בערך 150 קילו
בשביל 150 קילו אולי שווה לעשות זיווד חכם כלשהו על הרכב עצמו.
מעבר לקושי בגרירה עם רכב קטן וחלש- יש השלכות להשפעות של העגלה על הרכב, ובלאי לעגלה עצמה- שבד"כ פשוט לא מתאימה לשטח גם לא לשבילים.
תחשוב איך לזווד את המטען הנ"ל על הרכב.
במידה וזה לצרכי עבודה- אולי אפילו להחליף לרכב טיפה יותר גדול.
שאתה אומר זיווד חכם אתה מתכוון לגגון? כי חשבתי על זה אבל הסמוראי שלי פתוח, זה סיבוך לא נורמלי נכון?
אני בהחלט ישמח לשמוע על פתרונות אחרים חוץ מעגלה שלא ישפיעו על הביצועים שלו בשטח
שאתה אומר זיווד חכם אתה מתכוון לגגון? כי חשבתי על זה אבל הסמוראי שלי פתוח, זה סיבוך לא נורמלי נכון?
אני בהחלט ישמח לשמוע על פתרונות אחרים חוץ מעגלה שלא ישפיעו על הביצועים שלו בשטח
יש עוד אופציה, אתה שם מנשא כזה: http://www.2020.co.il/ItemInfo.php?ItemId=145 אבל סגור ולא רק משטח.
זה יושב על ההתקן של וו הגרירה, חוקי למהדרין.
בארה"ב זה מאוד מקובל לשים מאחורה ארגז סגור עם ציוד לטיול (כן, נגמר להם במקום למרות המפלצות שלהם...)
גגון זו אפשרות אחת. אבל יש עוד מגוון אפשרויות.
אגב, גגון לרכב פתוח אכן אפשרי- תעשה חיפוש לשרשור כאן באתר בנושא.
(אם המנוע חיפוש באתר לא ימצא תנסה דרך גוגל..)
מה אתה סוחב? תסביר ואולי יעזרו לך...
יש עוד אופציה, אתה שם מנשא כזה: http://www.2020.co.il/ItemInfo.php?ItemId=145 אבל סגור ולא רק משטח.
זה יושב על ההתקן של וו הגרירה, חוקי למהדרין.
בארה"ב זה מאוד מקובל לשים מאחורה ארגז סגור עם ציוד לטיול (כן, נגמר להם במקום למרות המפלצות שלהם...)
בארה"ב העגינה של ווי הגרירה לרכב יותר מאסיבית ממה שנהוג בארץ לרישוי של עד 500 ק"ג.
כששקלתי לקנות מתקן כזה לאופנוע שלי, המתקין שבנה לי את הוו עיקם את הפרצוף והסביר לי שהוו מתוכנן לגרירה ולא להעמסה, ואם אני בכל זאת רוצה לסכן את השילדה של הג'יפ ולהעמיס עליו משקל משמעותי אז צריך להאריך את חיבור הוו יותר קדימה לאורך השילדה, כי בהתקנה סטנדרטית זה מחובר לקצה השלדה בלבד וסביר להניח שהיא תתעקם.
אגב, גררתי עגלות רבות בחיי, וגם אלו ששקלו את המקסימום המורשה ניתנו להרמה בקלות יחסית ביד לצורך ריתום לרכב, התכנון שלהן הוא באמת כזה שלא מפעיל משקל אנכי רב על הוו.
כמו שעמרי כתב מעלי, קצת יותר פרטים יסייעו להציע פתרונות ...
נדב.
לוגיסטיקה לטיולים קטנים, הטמנות לשביל ישראל וכדומה.
אני יודע שתגידו שסמוראי לא מתאים למשימה, וגם לדעתי לא, אבל כרגע זה מה יש עד שיהיה כסף לרכב עבודה גדול יותר.
לא שאני מזלזל בסמוראי חס וחלילה :) אבל הוא בשביל טיולים אין מה לעשות
שוב, לדעתי לוגיסטיקה לטיולים וכו' אפשרית עם סמוראי. (אם אני מבין נכון את כוונתך בלוגיסטיקה והטמנות).
במידה ואתה נוסע עד 2 נוסעים כל הבאגאג' פנוי.
ניתן לבנות גגון גם ללא גג.
וניתן לבצע עוד מתקונים שונים לנשיאת ציוד- מים וכאלה על הפגושים וכו'.
יש המון ידע על בניית גגונים, פגושים וכו' כאן במדריכים ובשרשורים.
יכול לתת לך אחלה כיוון.
אם אתה פחות מכיר את התחום כל סדנה וכמעט כל ג'יפאי וותיק יוכלו לסייע לך.
לא לקחת את המשקל של העגלה עצמה בחישוב משקל שלך,
ואתה מהר מאוד תמצא את עצמך משקיע הרבה כסף בלהתאים את הרכב לעבודה: גגון, זיווד, עגלה?,
ומה עם המשקל: קפיצים ובולמים, אני גם הייתי בדילמה הזו והבנתי שזה לא רכב לעבודה, אבל אני לא מוותר עליו, אז אני לא עובד איתו...
בכל מקרה, אתה ממש לא רוצה להיגרר (תרתי משמע) עם עגלה בשטח, תחשוב על ההשלכות של זה ...
סתם לידיעתכם ביום שישי האחרון הייתי בשטח עם עוד באגי שבאמצע הטיול התקללה אז גררתי אותה מחוץ לשטח. מדובר בנסיעה איטית של 20 דקות אולי קצת יותר, הגענו לתחנת דלק עצרתי כיביתי את המנוע ושמעתי רעש מהמנוע פתחתי וראית שהמיכל של המיכל נוזל לקירור פשוט רתח וגלש בעוצמה מהמיכל. שוב, אני מדבר על המיכל פלסטיק לא איפה ששמים את המים הירוקים.
מה אתם אומרים?
ממש תודה על הרלוונטיות עומרי.
מדובר על התחממות בגלל גרירה, ואני כותב את זה תחת נושא ששואל אם כדאי לסמוראי לגרור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.