צפייה בגרסה מלאה : יש לי טרופר בנזין ! בעד או נגד מערכת גז !?
יש ברשותי טרופר בנזין 94 עם 255000 ק"מ לערך. ולאור עלות הדלק אני שוקל התקנת מערכת גפ"מ ( גז ) לרכב . מאחר וישנן דעות מפה ולשם הייתי רוצה לקבל דעות מחברי הפורום בעד או בנגד . תודה !!!
ערן המסוקס
10-04-11, 18:15
בעד. עובד מצויין עם טרופר. רק שאם אתה מחליט להתקין, תתיעץ לפני שאתה שם את הכסף.
אני ויתרתי על טרופר "דוגמן" (מציאה של ממש) רק בגלל שהיה מוסב לגז.
דעתי, שאם מע' גז הייתה משמרת האמינות, היצרנים של הרכבים היו מפתחים ומוכרים ערכות שלהן (כולל אחריות).
רענן
אני ויתרתי על טרופר "דוגמן" (מציאה של ממש) רק בגלל שהיה מוסב לגז.
דעתי, שאם מע' גז הייתה משמרת האמינות, היצרנים של הרכבים היו מפתחים ומוכרים ערכות שלהן (כולל אחריות).
רענן
שטויות במיץ!!! אם מה שאתה כותב היה נכון כבר היה תחליף לבנזין:סולר במינימום זיהום. הטכנולוגיות קיימות כבר שנים והפיתוח שלהם מנהל בעצלתיים רק מסיבה אחת. לחץ של ברוני הנפט בעולם!!! תחשוב מה יקרה אם מחר כל חברות הרכב יעברו נגיד לטכנולוגיית תא הדלק. חברות הנפט יכולות ללכת הביתה זו הסיבה האמיתית שאנחנו עדיין נוסעים על בנזין או סולר. לגבי האמינות קטונתי, אבל יש לי חבר שנוסע על מערכת כזו ברכב צמא והוא מבסוט כבר תקופה. אני משער שרוב בעיות האמינות נובעות ממערכות באיכות ירודה ושילוב של תרבות החפיף שלנו. אבל זו רק השערה.
במידה והרכב היה חדש מהחברה ,והיבואן בארץ היה ממליץ או אומר לך שהאחריות תוסר מהרכב במידה ואתה מתקין מערכת הנעה בגז ,עדיין היית מתקין מערכת שכזו ...
ולעניין הטכני הרכב שלך בין 16 שנה עשה כרבע מיליון מערכות הדלק ברכב ובמנוע כבר מלאות בפיח ושמן שרוף , תערובת הגז עובדת בטמפרטורה גבוהה משרפת בנזין בתא הבערה ובעקבות כך אתה תיגרום לנזק עתידי ברכיבי המנוע ומערכת הפלטה , במידה ותימצא מתקין שיהייה מוכן לתת לך אחריות מטעם חברת הביטוח שלו שנותנת לך כיסויי מלא כמו בביטוח מקיף במקרה שנזק יגרם רק אז הייתי שוקל לחשוב לכיוון מערכת שכזו .
אני מכיר מתקין מקצועי שאת המערכת היה מתקין ברמה גבוהה , אך נאלץ לסגור את העסק שלו בעיקבות הנזקים שניגרמו לרכבים לאחר השימוש בגז .
בעבר גם אני הייתי בעל רכב המונע בגז במערכת בעלת הזרקה ישירה לכל 6 הצילינדרים במנוע V 6 נסעתי כ 60.000 ק"מ על מנוע חדש ומכרתי את הרכב בעקבות הרבה תקלות שגרמו לרכב להיות מושבת כמה ימים כל פעם .
שטויות במיץ!!! אם מה שאתה כותב היה נכון כבר היה תחליף לבנזין:סולר במינימום זיהום. הטכנולוגיות קיימות כבר שנים והפיתוח שלהם מנהל בעצלתיים רק מסיבה אחת. לחץ של ברוני הנפט בעולם!!! תחשוב מה יקרה אם מחר כל חברות הרכב יעברו נגיד לטכנולוגיית תא הדלק. חברות הנפט יכולות ללכת הביתה זו הסיבה האמיתית שאנחנו עדיין נוסעים על בנזין או סולר. לגבי האמינות קטונתי, אבל יש לי חבר שנוסע על מערכת כזו ברכב צמא והוא מבסוט כבר תקופה. אני משער שרוב בעיות האמינות נובעות ממערכות באיכות ירודה ושילוב של תרבות החפיף שלנו. אבל זו רק השערה.
בקיצור, מה רצית להגיד ? (חוץ מלקשקש כאילו אתה מבין בתאי דלק, מגבלות טכנולוגיה, תאוריית קונספרציה והשערות)
תקרא את התגובה של "איש שטח" , שם יש את הכיוון לסיבות לנזקים (טמפ' עבודה גבוהה בראש המנוע).
רענן
נסה לבצע חיפוש באתר לגבי מערכות גז.
תגלה כמובן דעות לכאן ולכאן.
באופן אישי, לא הייתי מתקין ערכת גז ולא הייתי רוכש רכב מוסב לגז.
יותר מדי סיפורים על בעיות אמינות כאלו ואחרות (כולל מחבר קרוב עם XJ לפני מספר שנים)
תחשוב על זה שבכל תקלת מנוע, מתקין הגז ישלח אותך לבדוק במוסך והמוסך ישלח למתקין הגז...
(נכון לא כל המוסכים ולא כל המתקינים, אבל אתה רוצה לבדוק ? )
סער
בקיצור, מה רצית להגיד ? (חוץ מלקשקש כאילו אתה מבין בתאי דלק, מגבלות טכנולוגיה, תאוריית קונספרציה והשערות)
תקרא את התגובה של "איש שטח" , שם יש את הכיוון לסיבות לנזקים (טמפ' עבודה גבוהה בראש המנוע).
רענן
שהמשפט הזה שאתה רשמת "אם מע' גז הייתה משמרת האמינות, היצרנים של הרכבים היו מפתחים ומוכרים ערכות שלהן " הוא קישקוש
שהמשפט הזה שאתה רשמת "אם מע' גז הייתה משמרת האמינות, היצרנים של הרכבים היו מפתחים ומוכרים ערכות שלהן " הוא קישקוש
יש לך תימוכין מקצועיים לתרום לדיון ? או,
הסבר מדוע יצרני הרכבים לא מייצרים קיטים מותאמים לרכבים שלהם ?
רק בבקשה, תחסוך מאיתנו את תאוריית הקונספרציה !
רענן
ערן המסוקס
23-11-11, 20:19
רענן, לידיעתך הרבה רכבים יוצאים מהיצרן כאשר הם מוכנים להסבת מערכת גז, כאשר יש להם כבר תושבות מוכנות לאינג'קטורים, פיות תדלוק ועוד! תראה את זה בעיקר ברכבים אירופאיים, שאגב, הם הרכבים המתאימים ביותר לעבודה בגז.
איש שטח, צר לי להודיע לך, אבל עשו לך עבודה גרועה, אם סבלת מבעיות תוך 60 אלף ק"מ על רכב חדש. זה רק אומר שההתקנה היתה לקוייה באופן קשה, או שהרכב לא היה מתאים לגז (מאזדה? ).
סיפור בקשר לבעיות באשמת או לא באשמת הגז:
אתמול סיימנו להקין שברולט אפלנדר 6 צילינדר 3.9 ליטר. לאחר ההתקנה, ביצעתי כוונים ובדיקות לרכב, והרגשתי זיוף. לאחר בדיקות, מצאתי שישנה בעייה בהצתה בצילינדר מספר 5. זאת למרות, שביצעתי בדיקה מקיפה לרכב לפני הכנסתו להתקנת המערכת. מהסיבה, שרציתי לדעת בודאות מה הבעייה ואם אני קשור אליה, הכנסנו את הרכב בעצמנו למוסך המרכזי, שם הרכב נבדק לפי הנחיות, ואכן נמצא שפלאג מספר 5 היה סדוק! הבעייה הורגשה בעבודה בגז בלבד. אם אני לא טועה, הלקוח אפילו לא מודע לסיפור, ורק מחר הוא בא לקחת את רכבו, מוכן, ולאחר תקינה.
רענן, לידיעתך ....
מאיזה סיבה העלת באוב שירשור ישן נושן ?
בכול מקרה, דעותיי נשארו בעינן !
רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.