PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: "מדינת היהודים" וספורט מוטורי ישראלי

דובי מילר
16-04-11, 01:21
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2103-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7% 9D-%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99

נעם1
16-04-11, 10:01
כל מילה בסלע.
אני נזכר בביקור הראשון שלי בסרס ב 2001 במסגרת בית הספר לרכיבה של אלי חן וחיים זנברג. חוץ ממסלול אספלט, שאורכו כ- 3.5 ק"מ, לא היה שם דבר, את המפתח למסלול לקחנו מהאחראי ורכבנו כרצוננו.
היום, אי אפשר לדחוף סיכה בלו"ז של המסלול, המסלול מארח סבבים של אליפויות אירופה כאלה ואחרות ואפילוו אירח את ה- six days, שזאת האוליפיאדה השנתית של רוכבי האינדורו.

boaz avrahami
16-04-11, 15:40
לא יהיה פה תחת שלטון ישראלי ספורט מוטורי כמקובל בעולם. לעולם!
התשתית בנויה עקום.
החוק רק מחריג את הספורט ומציב רף בלתי ניתן ליישום.

יותר טוב להתעורר מהחלום ויפה שעה אחת קודם.

landY
16-04-11, 21:58
כדאי להפנים- הדבר הכי קרוב שאי פעם היה פה שדומה לספורט מוטורי זה רכבת העמק. וגם זה היה תחת השלטון הטורקי.

במדינה שהמושחתים (סליחה הנבחרים) שלה עסוקים בלפוצץ כמה שיותר כסף של מישהו אחר בבתי מלון מפוארים, שהדבר היחידי שעולה בה יותר מהר מהמיסים זה מחירי הדיור... במדינה שהמשטרה רודפת את האזרחים ולא את הגנבים- אתם רוצים שיהיה ספורט מוטורי???

razzamataz
17-04-11, 00:50
אח, אני זוכר שאבא שלי לקח אותי איזה שבת למרוצים באשקלון....לא היה דבר מדהים מזה לילד קטן לשבת ביציע (דיונת חול) ולהסתכל על חיפושית מאבדת גלגל ועדיין נותנת בראש לכל המכונית האחרות עד סוף המרוץ.

דובי מילר
17-04-11, 11:59
אח, אני זוכר שאבא שלי לקח אותי איזה שבת למרוצים באשקלון....לא היה דבר מדהים מזה לילד קטן לשבת ביציע (דיונת חול) ולהסתכל על חיפושית מאבדת גלגל ועדיין נותנת בראש לכל המכונית האחרות עד סוף המרוץ.

רק תיקון קטן

אתה מתכוון לסאאב 96 של דיקר ולא לחיפושית...
בכל מקרה - המרוצים נערכו בימי שישי או בחול-המועד סוכות ופסח.

נמרוד
17-04-11, 22:06
כל עוד מחפשים את הפתרון אצל "המדינה", "הכנסת", "השלטון", הנבחרים, המושחתים, המשטרה, החוק... לא יהיה פתרון. כי זה לא תפקידה של המדינה לספק תמיכה ושרותים לכל תחביב וענף ספורט. לא צריך את חוק הספורט המוטורי, לא היה צריך מעולם, החוק הזה הוא יוזמה של הספורטאים המוטוריים, יוזמה ברוכה אבל אני חושב שבדיעבד טעות. גילגלנו את האחריות למדינה, ולמה ציפינו?

לא צריך חוק ספורט מוטורי, צריך פשוט לעשות ספורט מוטורי. ועובדה, שיש ספורט מוטורי, ולא רע, בשטח הפתוח בישראל - ראלי רייד, אנדורו אופנועים, תחרויות עבירות ג'יפים.

אז מה מבדיל בין מה שיש למה שאין? אני חושב שתשתית פיזית וכדאיות עסקית של הקמתה. בענפי הספורט המוטורי שבהם לא נדרשת תשתית פיזית, מתקימות כאן תחרויות, כבר שנים, בהצלחה פחות או יותר. ארועי ראלי רייד או אנדורו או עבירות מתקיימים כל אחד בפני עצמו, ההשקעה הכספית של המארגן בארוע בודד מכוסה, פחות או יותר, על ידי המשתתפים באותו ארוע, ושלום על ישראל. איפה שנדרשת תשתית - מסלול אספלט, או אפילו מסלול עפר, אבל משהו סגור ומתוחם, שצריך בשבילו שטח של מישהו - כאן הקושי, כי דברים כאלו צריכים השקעה כספית חד פעמית גדולה (וגם השקעה בתחזוקה ותפעול), שלא תכוסה על ידי ארוע אחד וגם לא עשר. ואת זאת קשה להשיג, כי קשה לכתוב תוכנית עסקית שתצדיק את זה.

אז לגבי כל מה שקשור ודורש מסלול אספלט בנוי - ברור שעוד חזון למועד. אבל למה אין פה מרוצי ראלי או ראלי ספרינט עממיים כמו שאתה מתגעגע אליהם דובי? הם יכולים בהחלט להתקיים על דרכי עפר קיימות, הם קצרים הרבה יותר ממסלולי הראלי רייד... למה ראלי רייד, אנדורו ועבירות כן, וראלי מכוניות לא? לא בגלל המשטרה, הממשלה, הדתיים או כל גורם חיצוני אחר. רק בגלל התנהלות הנוגעים בדבר עצמם. אחרת, נא להסביר מה שונה בין ראלי רייד וראלי ספרינט שמאפשר קיום של האחד ולא האחר.

razzamataz
17-04-11, 22:06
דובי, למה להרוס זכרונות :)

לגבי היום, מי יודע הייתי בשלב שלא משנה לי איזה יום זה
ולגבי הרכב, אני עדיין זוכר חיפושית וככה הזיכרון ישאר כי כמו שכתבת אין אטרנטיבה אחרת

דובי מילר
17-04-11, 22:15
ילא בסדר.
אגב, היו חיפושיות באשקלון - כחולה וצהובה.

דובי מילר
17-04-11, 22:17
נמרוד - אני חושב שהמדינה צריכה לסייע בספורט מוטורי שצריך מקום קבוע - מסלול - למשל במתן אדמה חינם ליזמים. רווח לא יראו מזה אז לפחות שיקבלו את האדמה חינם. פרוייקט מועדף שכזה, טיפוח של ענף ספורט שיכול לדאוג למקומות עבודה, תיירות פנים וגם השפעה על הכנסה/פרנסה מסביב למשל.
יש מספיק אדמות ללא שימוש שאולמרט עדיין לא נתן/בנה עליהן...

נמרוד
17-04-11, 22:43
אני לא מחכה שהמדינה תיתן אדמה חינם למשהו או למישהו, הרי זה כל הבסיס לשחיתות שאנחנו מתלוננים עליה. בטח לא ליזמים שמראש "לא יראו מזה שקל" ואחרי שנים של הפסדים פתאום יממשו שם זכויות בנייה ל2000 דירות... (מלח, עתלית?). אם אין תוכנית עסקית, אז בשביל מה להקים עסק? עד היום לא שמעתי על תוכנית עסקית רצינית שקשורה בספורט מוטורי, בלי כל הבלה-בלה של מקומות עבודה, חינוך, תיירות פנים... או שיש למשהו הצדקה או שאין לו. עוד יבוא היום ומישהו רציני, בעל משאבים ועניין, יגלה את התצורה שבה הקמת מסלול אספלט היא כדאית, ואז הוא יעשה את זה. עד אז - אין אספלט, אבל יכולים להיות עוד הרבה סוגים של ספורט מוטורי עממי שאינו דורש תשתיות כבדות, זאת הנקודה דובי, בוא נמשיך להתמקד ולכתוב ולקדם את מה שיש - ויש! והלוואי שיהיה גם ראלי ספרינט, זה לא נופל תחת ההגדרה של "תשתית כבדה", זה נופל פשוט... כי אנשים מפילים את זה.

דובי מילר
17-04-11, 22:45
אדמה חינם = הקמת מתחם לספורט מוטורי עממי .
לא רוצה מסלול פורמולה-1 פה, זה לא מתאים.
אין בארץ מספיק ספורטאים בכדי לקיים ולגרום לרווחים למסלול גדול.

boaz avrahami
17-04-11, 23:07
נמרוד,

אתה מתעלם מהאספקט החוקי של המרוצים.
כיום רובצת סכנה ממשית על המארגנים והמתחרים - עד כדי כלא!

המדינה אמורה לעשות רק דבר אחר.
להפריד בין ספורט מוטורי משני חוקים:
1. חוק ביטוח רכב מנועי.
2. חוק הפלת"ד (פיצוי לנפגעי תאונות דרכים)

הפרדה כזו בלי לחוקק חוקים מוזרים לספורט מוטורי היא שתוביל לספורט מוטורי אמיתי כמקובל בעולם.

מה שנעשה בפועל הוא חיקוק חוקים מוזרים לספורט מוטורי.
עסקנים הרוויחו מזה כסף על הדרך. הספורט הפסיד כנראה...
עכשיו יש חוק ברור שבעצם מוציא מהגדר חלקים מרכזים ואהובים מהספורט...

דובי מילר
17-04-11, 23:11
לא מתעלם אבל החוק, שגם אני ממש לא אוהב אותו, לא מותיר לנו הרבה ברירה אלא לנהוג לפיו.
הלוואי והיינו יכולים למחוק את "שטות" הזו של החוק.
בסוף הרי לא תהיה ברירה ויהיה ספורט מוטורי חוקי - השאלה איך הוא יראה...

דובי מילר
18-04-11, 00:01
ועכשיו אחרי שנרגעתי מהסיום של מרוץ הנאסקאר בטלדגה עוד משהו קטן - כן, אני חושב שהמדינה או רשות עירונית כזו או אחרת צריכות לדאוג למתחם לספורט מוטורי ללא כסף - ממש כמו שמגרשי כדורגל וכדורסל הוקמו על שטחים כאלו. אני לא מכיר מגרש אחד שהוא ממש בבעלות פרטית.
אפילו מכבי חיפה משחקת במגרש עירוני, כך גם התל-אביביות ודוגמאות לא חסר. הן משלמות דמי שימוש או שקיימת חברה שמפעילה את המקום בזיכיון מהעירייה. מדוע שזה לא יעבוד גם בספורט מוטורי ?
שטח אדמה - יכול להיות גם סלול בחלקו - יותאם לספורט מוטורי. הרבה יותר קל לתפעל מתחם סגור מאשר שבילים ארוכים ולא נגמרים של ראלי כזה או אחר.
אינטרס אחרון שיש למדינה - תרומה לקהילה , אה, שכחתי למדינה הזו לא ממש אכפת מאנשיה..אז בעצם למה שיהיה אכפת לה מספורט מוטורי.
אוף, אני הולך לישון.

boaz avrahami
18-04-11, 02:20
אח דובי, אתה תמים ולא מבין את המנגנון בכלל...

מבוא לשחיתות - חפש ברשת חומר בנושאים הבאים:
חלוקת כספי הטוטו לאגודות ספורט.
אגודות ספורט ( הפועל, מכבי, בית״ר).
אגודות ספורט פרטיות (עוצמה לדוגמא)
עורך דין ידין מכנס ופועלו בתחום עוצמה וקבלת חלק בעוגה (בלי קשר להרשעתו הגניבה)

כשתבין את הנושא אפילו קצת תבין עד כמה המנגנון רקוב וכמה אין סיכוי לשום ספורט שאינו כדור משהו...

בהצלחה!

yoav21
22-04-11, 16:39
דובי
איזה זריקת נוסטלגיה, זה היה חול המועד של 86 או 87 נסעתי עם אבא שלי לאשקלון
לראות מרוץ מכוניות שקרוב משפחה שלי התחרה בו בקטגורית 1300 עם גולף.
בתור ילד בן 9 לשמוע את רעם המנועים ואת הריגוש של התחרות זה היה כל עולמי.
באותו יום הויזה אם אני זוכר נכון היחידה עם 4X4 עקפה במרוץ על גבי סוללת עפר עם זווית מטורפת.
באותו שבוע הופיע כתבת פרסומת לרשת האופנה גולף(שנתנה חסות לרכב) במעריב ואני מצולם יושב על גג הרכב ליד הקרוב משפחה שלי.

-->