צפייה בגרסה מלאה : הג'יפ נוסע באלכסון-סרן אחורי עקום
אחרי השתללויות בוץ בדרכי חזרה לישוב נתקלתי במחזה מדהים.. :shock: הג'יפ נוסע באלכסון!!כן כן אלכסון. הסרן האחורי קיבל זוית מרשימה! לאחר הורדת שכבות הבוץ חיפשתי אחרי עלה שבור בהמלצתו האדיבה של נקסוס, מה שמצאתי זה שהפין הממרכז שבור.
שאלתי היא: מה עוד צריך לבדוק, והאם ניתן לתקן זאת לבד?
צריך לבדוק שלא נפל שום דבר (כל העלים של הקפיץ נמצאים, שני ה-Uבולטים שמחברים את הקפיץ לסרן והאומים שלהם).
לתקן לבד אין שום בעייה, מה שצריך לעשות זה לפרק את הסקידפלייט (זהירות בשלב הזה כי אם הבורג מירכוז שבור, כל העלים של הקפיץ עלולים להשתחרר) ולהחליף בורג מירכוז.
בשביל לעשות את החיים קלים יותר, אפשר גם לא להוריד את הסקידפלייט לגמרי, אלא רק לשחרר קצת ואז להסתכל מלמטה דרך החור בסקידפלייט שכול העלים נמצאים בקו אחד ולהכניס בורג מירכוז חדש, ורק אחרי שהוא בפנים ותפוס אפשר להוריד את הסקידפלייט בשביל לחזק את הבורג מירכוז.
חשוב בסוף לחבר את ה-Uבולטים חזק, והייתי עושה סיבוב משלושת הפינות הנוספות לוודא שהם לא השתחררו. גורם נוסף שעלול לגרום לשבירה של הבורג מירכוז הוא היעדר חבקים בקצוות הקפיץ ששומרים על העלים בקפיץ ביחד ולא מאפשר להם תנועה לצדדים.
עירא
תודה רבה על התגובה המהירה
אכן אתה צודק יש חבקים חסרים..איפה אני קונה את כל החלקים הדרושים? זה חלקים סטנדריים או שצריך להזמין חלקים מקוריים מינוביץ?
דבר נוסף, שמתי לב שהנדנדות הקדמיות של הקפיץ מרותכות לשילדה ולא מחוברות על ידי ברגים למשולשים כמו מאחור. שאלתי היא האם יש מצב שהם עקומים גם כן?
חבקים אפשר לקנות במוסכים שמטפלים בג'יפים ואני מניח שלכל קפיצאי ממוצע יהיו גם (ד.א. זה גם ממש לא מסובך להכין משהוא Home Made).
לגבי משולשים נדנדות ושאר צורות הנדסיות, אתה צריך ליהיות יותר ברור. (אני תמיד חשבתי שהכוונה בנדנדות ומשולשים היא זהה) אבל אם הכוונה שלך שהתושבת הקידמית של הקפיץ הקידמי (מזכיר את האות "ף" רק שוכבת) מרותכת לשילדה ולא מחוברת אליה עם ברגים, זה אפשרי. לא אופטימלי, אבל בהחלט אפשרי ואם זה מרותך ישר ולא עקום אין בעייה.
עם הכוונה היא לחלק הבא:
http://www.jeeptrip.com/albums/iotyqrod-2.jpg
(הבן זוג של מה שמוקף בעיגול, כלומר הפס הקידמי) והוא מרותך לשילדה בלי יכולת תנועה, זה כבר פחות טוב....
עירא
תודה רבה על התגובה המהירה
אכן אתה צודק יש חבקים חסרים..איפה אני קונה את כל החלקים הדרושים? זה חלקים סטנדריים או שצריך להזמין חלקים מקוריים מינוביץ?
דבר נוסף, שמתי לב שהנדנדות הקדמיות של הקפיץ מרותכות לשילדה ולא מחוברות על ידי ברגים למשולשים כמו מאחור. שאלתי היא האם יש מצב שהם עקומים גם כן?
אם הקפיץ שלך סטנדרטי = כנ"ל החבקים ובורג המירכוז.יאנובי'ץ זאת אפשרות
אחת , סדנת שיפורים הקרובה לאיזור מגוריך , המתלם וכו'...
עכשיו לא הבנתי ...מזה הנדנדות הקדמיות מרותכות ...? :shock: אז מהיכן
הן מקבלות את האפשרות לנוע אחורה קדימה בפתיחת / סגירת מתלה ?
אתה על שאקל רברס ?
שחר.
אהלן עירא ...
כתבתי את התגובה במקביל אליך ורק לאחר מכן ראיתי
שצרפת תמונה ...גם לי לא היה ברור למה הוא התכוון ...
נחכה לתשובה שלו.
שחר.
אם מישמר השיבעה/ראשל"צ קרובים אלייך אתה מוזמן לבוא ולאסוף דגמים שונים של חבקים, יו בולטים וקפיצים אחוריים של סיקס קומפלט
עומר
לא השתמשתי במילה הנכונה כפי הנראה (נדנדה). :?
הג'יפ מוגבה מאחורה באמצעות משולשים ומקדימה הוא מחובר למשולשים שמרותכים לשילדה. אני אצרף תמונה מחר כי עכשיו קצת חשוך, בכל אופן אותו משולש מרותך לא נראה לי שנעשה על ידי משהו מקצועי, זה לא נראה כמו קיט אלה יותר כמו אילתור. ואל כן קשה לי לדעת עם זה תקין, עם זה מספיק ישר. זה ממש לא נראה כמו ה"F" שבתמונה שעירא צרף.
http://www.pic.co.il/Files/9587E5F98C8041C1B509FB2016257CA7/norm_C45A3BF72845483396D2B34F0BF04F9D.JP G
זה הגדלה מתוך תמונה אז סליחה על האיכות.
מה שרואים בתמונה זה התושבת קפיץ הקידמית של הקפיץ האחורי.
זה אמור ליהיות מרותך לשילדה.
וגם קורה לפעמים שעקב מכות כלשהן זה מתעקם (פטיש 5 ש"ג יכול לשכנע את זה לחזור למצב המקורי)
הניתוח הצליח הפצ'יינט מת..
התיקון של הסרן הצליח, אך מסתבר שכתוצאה מנסיעה (איטית אומנם) עם הסרן העקום - השיחרור נעילה נהרס. אין יותר תיקתוקים, וקשה מאוד לקחת סיבוב!
מזה יכול להיות? האם הלכה הנעילה? :(
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.