PDA

צפייה בגרסה מלאה : ערב טוב-שיפור גרנד ויטרה קצרה שנת 2001 .מבקש הכוונה/יעוץ

אסף ב
27-04-11, 02:03
אז התחדשנו ,והתחלנו להסתובב בשבילים באיזור,ואנחנו מאוד נהנים,רק שהאוטו דיי נמוך כידוע,וכמעט כל שביל קוליסים מגרד לו את הבטן,ואנחנו גם רוצים עבירות ברמה בינונית.

דבר ראשון שאבא שלי אמר זה למגן,אבל אני חושב שאם נמגן ונשאר עם הגובה המקורי אנחנו ניתקע בכל אבן על השביל

הייתי רוצה לשמוע מה דעתם של מנוסים ממני, האם יש טעם למגן has is על הגובה הקיים,ובהמשך להגביה,או קודם להגביהה ואז למגן...?

ואם כבר למגן ולהגביהה,איזה מיגונים להתקין? תאכלס מה שהכי נמוך זה הגשר גיר/סרן קדמי,אח"כ יש את הדוד שאני לא מבין למה הוא תקוע לרוחב במיקום הכי מחורבן שיכלו לחשוב עליו,ולבסוף המיכל דלק שיש לו איזה "מגן" בעובי מילימטר...

לגבי הגבהה-האופציות זה או קיט קומפלט של קלמיני שהבנתי שהדעות לגביו חצויות,או 4 קפיצים ו בולמים...

מה הטווח מחירים,מה המוצרים שהולכים עכשיו/איזשהי חברה או סדנא שיוצאת במבצע?

תודה רבה והמשך מהנה,אסף.

ishc
27-04-11, 07:55
דבר עם נתי מזוקי פרו ותקפוץ לראות את האוטו שלו

נדב42
27-04-11, 12:59
תתחדש וברוך הבא למשפחה :)

אני עם אבא שלך... קודם כל למגן. הכל.
נכון שבלי הגבהה זה מנמיך עוד יותר את הרכב ותחטוף יותר מכות מלמטה, רק שאז תוכל לחייך ולהגיד "טוב, נו, בשביל זה יש מגן" ולהמשיך הלאה במקום לזחול בהיסטריה מתחת לאוטו ... זה גם יעודד אותך להגביה...

למגן הכל זה לא אומר להתחיל לפזר צינורות מסביב לפגושים, מגיני חזירים וכדומה, אלא למגן את כל הגחון עד כמה שניתן (לגבי דוד האגזוז, בד"כ משאירים אותו לא מוגן כי זה מנמיך מאוד את הרכב, ולא יקר לתקן כשחוטף מספיק מכות ומתפרק ...), לפחות מנוע וטראנספר שמכסים גם את קורות האורך של השילדה, וכן מגיני סף ("מדרגות") לשמירה על הדלתות.

לגבי מיכל הדלק, בויטארה אפשר בקלות להרחיק קצת את המגן מהמיכל, אני מניח שגם בגראנד. זה עוזר לשמור על המיכל ... המהדרין יוסיפו משטח גומי בין המגן למיכל ...
יש כמובן גם מיגונים מאסיביים יותר, ע"פ הכיס והסגנון.

מצטרף להמלצה על זוקי-פרו, קפוץ אליו ותראה את הקיט שמורכב אצלו (קאלמיני), ויש לו גם קיטים של 4Xfourart שנראים לא רע בכלל...

נדב.

אסף ב
28-04-11, 02:14
היי
תודה על ההתייחסות-בבואי לעשות סקר שוק,מה לדרוש? מה כולל מיגון מלא? מגן מנוע,מגן גיר+טרנספר,מגן דלק? שלושת אלה או שיש עוד? מה החומר המומלץ,אלומיניום עבה או פלדה דקה יותר? ומהו טווח המחירים?
האם זה ריאלי וכלכלי לבנות לבד? בהנחה שיש לי זמן כלים ורצון...
תודה רבה,אסף.

ishc
28-04-11, 08:06
אלומיניות יותר קל ויותר יקר, ברזל יותר כבד אבל חזק יותר (אפשר להשתמש בחומר יותר דק) וזול יותר, לכל אחד יתרונות וחסרונות. שוב אני ממליץ לך להתייעץ עם נתי מזוקי-פרו, הוא איש אדיב וסבלני וכרגע הוא היחיד בארץ (לפי מה שאני יודע) עם גראנד ויטרה משופרת מאוד. אפשר לבנות הכל לבד בהנחה שיש לך זמן, כלים ומקום וזוג ידיים טובות.

motorica.net
28-04-11, 11:29
גרנד ויטרה זה לא CJ ואי אפשר להשתולל עליו יותר מדי עם דיסק ורתכת אלקטרודות. גם לא משתלם כלכלית "לבנות הכל לבד"
יש שוק שיפורים רחב מאד לרכבים האלו, אם תבחר נכון תגיע לרכב טיולים מהנה מאד, חסכוני יחסית ואמין עד מאד.

לגבי מיגונים, מקדימה אני ממליץ על המיגונים של אספיר בגלל הפשטות להנמיך מעט את המיגון לאחר קיט הנמכה לדיפ הקידמי (מומלץ מאד להתקין).

לגבי מיגון מיכל הדלק האחורי, התיכנון שלי להרחיק אותו מעט באמצעות ספייסרים מהמיכל ולרתך 2 אלכסונים בצידו הפנימי לחיזוק.

מויש
29-04-11, 14:53
תוכל לפרט בעניין הקיט הנמכה לדיפ' קדמי , למה מומלץ וכמה עולה ?

שאלה נוספת ( וסליחה שאני רוכב על השרשור )
לאחר 5 חודשי חיפושים , התחדשתי בגרנד ויטרה דיזל ידני שנת 2000 , ( עוד לא מעיז לרדת משבילי כורכר, הרכב פשוט נמוך! )
איפה נמצאת קופסת הפיוזים ?
מצאתי אחת קטנה מתחת למכסה מנוע , זה הכל ?

momi-r
29-04-11, 17:20
מויש..

ההמלצה להתקין קיט הנמכה היא כדי למגן את הדיפ' הקדמי של הרכב - ברכב הנ"ל בית הדיפ' הקדמי מאלומיניום - שזה אומר שהוא ממש חלש ואפילו מכה קטנה יכולה לפוצץ אותו
לצערי הדיפ' מתפוצץ גם מלחץ ולא רק ממכה ישירה אבל כשיש מיגון על המקום אתה קצת יותר רגוע מכל מה שקשור למכות באיזור .
שוב זה לא פותר את הבעייה לגמרי - כדי לפתור את הבעייה קיים בית דיפרנציאל מברזל יצוק - לדעתי קצת יקר אבל כדאי - ואם החלטת ללכת על הברזל קח בחשבון תוספת של לוקרים ידניים (חובה) ושינוי בחיווט חשמל במקום .

לגבי פיוזים חפש מתחת להגה איפה שהידית לפתיחת מכסה מנוע קצת יותר פנימה ולמעלה .

אלדר
29-04-11, 18:02
מויש..

ההמלצה להתקין קיט הנמכה היא כדי למגן את הדיפ' הקדמי של הרכב - ברכב הנ"ל בית הדיפ' הקדמי מאלומיניום - שזה אומר שהוא ממש חלש ואפילו מכה קטנה יכולה לפוצץ אותו
לצערי הדיפ' מתפוצץ גם מלחץ ולא רק ממכה ישירה אבל כשיש מיגון על המקום אתה קצת יותר רגוע מכל מה שקשור למכות באיזור .
.

קיט הנמכה לבית הדפרנציאל מגיע כחלק מהקיט של קלמיני.
הוא נועד "לתקן" את זויות הצריות לאחר ההגבה.

momi-r
29-04-11, 18:32
קיט הנמכה לבית הדפרנציאל מגיע כחלק מהקיט של קלמיני.
הוא נועד "לתקן" את זויות הצריות לאחר ההגבה.

אשמח אם תסביר . אני כיוונתי למשהו אחר

אני הבנתי שמדובר במיגון הדיפרנציאל וכתוצאה מהמיגון מקבלים "הנמכה" ,מן הסתם כאשר מרכיבים מיגון זה מנמיך את המרחק לקרקע רק שמה שקרוב כרגע זה המיגון...

מויש
29-04-11, 18:43
ז"א שאם אני לא מגביה את הרכב בצורה משמעותית אין שום סיבה להנמיך את הדיפ' הקידמי ?

ממה עשוי הסרן האחורי ( שנשאר נמוך גם לאחר הגבה ) ? הוא פחות רגיש ?

נ.ב נמצאו הפיוזים , תודה רבה

אלדר
29-04-11, 19:23
מומי אתה מתקוון למיגון סביב הביצה הקדמית, לדעתי מיותר אם אתה מרכיב פלטת מיגון, מה שמכונה מיגון גחון (המלצה עד הטרנספר).
כאשר אתה מרכיב מיגון גחון אז הפלטה של המיגון היא זו "שסופגת" את המכות, כתוצאה מהרכבת מיגון גחון המרווח גחון מהקרקע קטן.

אלדר
29-04-11, 19:28
ז"א שאם אני לא מגביה את הרכב בצורה משמעותית אין שום סיבה להנמיך את הדיפ' הקידמי ?
נכון, אבל עדיין בהגבהה של 5 ס"מ אתה צריך לתקן זוית קמבר.
ממה עשוי הסרן האחורי ( שנשאר נמוך גם לאחר הגבה ) ? הוא פחות רגיש ?
את הסרן האחורי אפשר להגיבה רק ע"י החלפת מידת צמיגים לגדולים יותר, אל תדאג הסרן האחורי הוא החוליה החזקה.
נ.ב נמצאו הפיוזים , תודה רבה

המלצה שלי למומי וגם מויש תתחילו לטייל ולאט לאט תראו אילו שיפורים או מיגונים אתם רוצים/צרכים.

momi-r
29-04-11, 19:30
לזה התכוונתי .
חשבתי שהכוונה במיגון גם לביצה הקדמית .
אבל לא הבנתי על איזה קיט הנמכה לדיפ' מדובר מה תפקידו ובמה תורם ? אנחנו מחפשים להגביה לא להנמיך..

motorica.net
29-04-11, 19:38
מדובר בהחלפה של 2 התושבות הקידמיות של הדיפרנציאל הקידמי באחרות ארוכות יותר.
כפועל יוצא הדיפרנציאל משנה את זוויתו וחלקו הקידמי מעט נמוך יותר ומפחית את זווית הציריות הקידמיות, נדרש לאחר הגבהה רצינית.

התושבות האלו מגיעות כחלק מקיט אבל אפשר לרכוש אותן גם בנפרד.

קח בחשבון שכל המיגונים הקיימים תוכננו לרכב כשהדיפרנציאל הקידמי יושב על התושבות המקוריות שלו.
היה ואם תתקין תושבות חדשות תצטרך להנמיך מעט את פלטת המיגון הקידמית, באספיר זה ממש קל אבל לא בכל המיגונים זה כך.

momi-r
29-04-11, 19:42
המלצה שלי למומי וגם מויש תתחילו לטייל ולאט לאט תראו אילו שיפורים או מיגונים אתם רוצים/צרכים.

אלדר
אני בשטח לא מעט ולא מהיום אבל אחרי שהתפוצצה לי הביצה הקדמית אני בקושי נכנס עם הסוזוקי לשטח - וגם אם כן אז אני נוסע "בפחד" ומהסס הרבה ולא נהנה
לי יש אופצייה נוספת - פג'רו בנזין בחנייה .
אבל תמיד שמח ללמוד דברים חדשים בטח על הגרנד ויטרה . עד לא מזמן הייתי בדרך למקצה שיפורים (נעילה אחורית, מיגון, בולמים הגבהה.. ) לגרנד ויטרה אבל אחרי תקלת הביצה ירד לי החשק מלהיכנס להשקעה בסוזוקי.

נדב42
29-04-11, 19:55
אבל תמיד שמח ללמוד דברים חדשים בטח על הגרנד ויטרה . עד לא מזמן הייתי בדרך למקצה שיפורים (נעילה אחורית, מיגון, בולמים הגבהה.. ) לגרנד ויטרה אבל אחרי תקלת הביצה ירד לי החשק מלהיכנס להשקעה בסוזוקי.

חבל, כי יש דרכים להמנע מרוב הבעיות של הסרן הקדמי (חוץ מסרן ברזל כמובן). בנהיגה נכונה ומודעת אפשר לעשות עם הרכב הזה המון בלי לפוצץ את הביצה ...

momi-r
29-04-11, 20:10
צודק ומצחיק כי באמת לפני שנשברה הביצה עשיתי איתו הרבה !
ואפילו הרכב הפתיע אותי לטובה בביצועים שלו וביכולת שלו בשטח - ציפיתי ממנו להרבה פחות
והיום כשאני נוהג ברכב בשטח אני אפילו לא חושב על לעשות איתו דברים שבעבר הייתי עושה איתו ללא מאמץ בכלל שלא במקרה הביצה תתפוצץ שוב .
אני יודע שלא ככה צריך לנהוג וצריך לקרות הרבה עד שתישבר הביצה אבל החשש הזה גורם לי לנהוג הרבה יותר רגוע עם הרכב .

להזכירך מעולם לא שמעתי על בעיית הביצה לפני שזה קרה לי... חוק מרפי מכיר..

נדב42
29-04-11, 22:38
אני יודע שלא ככה צריך לנהוג וצריך לקרות הרבה עד שתישבר הביצה אבל החשש הזה גורם לי לנהוג הרבה יותר רגוע עם הרכב .
להזכירך מעולם לא שמעתי על בעיית הביצה לפני שזה קרה לי... חוק מרפי מכיר..

מכיר היטב את מרפי ... גם את חוק ברנרד ...
לגבי הביצה: יש מצב אחד עיקרי שגורם לפיצוץ והוא נחיתה מהצלבה כשהגלגלים עוד מונעים ע"י המנוע. אתה צריך בעיקר להיות מודע לזה, ואיך שהרכב נכנס להצלבה ללחוץ מיד וחזק על הברקס (בידני גם על הקלאץ'). בזה פתרת 95% מהבעייה. שאר המקרים של פיצוצים/סדקים בביצה נובעים מנהיגה אגרסיבית לאורך זמן או מכות ישירות.

אגב, אני כתבתי על הבעייה הזו פעמים רבות הן פה בפורום סוזוקי והן בפורום המתחילים...

נדב.

ישי.פ
29-04-11, 23:10
אני לא בטוח לגבי העצה, ללחיצה מיידית על הברקס באוטומט.
הלחיצה המיידית על הברקס, גורמת לעצירה מיידית של המכלולים.
אותו הדבר קורה גם בנחיתה מההצלבה ועצירת הגלגל החופשי בצורה מיידית.
כאשר הסיבוב המהיר של הגלגל החופשי, נפסק בפיתאומיות. האנרגיה הרבה שנוצרה חייבת "ללכת" לאן שהוא.
זה לדעתי גורם השבר

motorica.net
29-04-11, 23:47
שים לב מדובר בעזיבה של דוושת הגז ולחיצה על דוושת הבלם.
נעילה אחורית תמזער את הסיכוי לשבר.

momi-r
30-04-11, 01:16
מה לדעתכם יקרה במצב הבא : (גרנד ויטרה ביצה אלומיניום)

הרכב בתנופה ועם גז קבוע (נניח בעלייה מסויימת ועם כמות גז קצת גבוהה) לפתע גלגל קדמי מאבד אחיזה ומיד גם אחד מהגלגלים האחוריים הרכב עדיין באותה כמות גז וכאשר הנהג מבין שבעצם הוא מפרפר במקום ולא ממשיך להתקדם רק אז הוא מתחיל להרפות ממש לאט מהגז ובהדרגתיות עד ללחיצה על הברקס - הדגש הוא לא לחיצה על הברקס מיד שמרגישים בהצלבה אלא אחרי שמרגישים בהצלבה מתחילים לאט לאט לשחרר גז ורק בסוף ברקס כדי לא להידרדר אחורה .
לדעתכם הביצה תתפוצץ ?

מצב שני:
אותו מקרה בדיוק רק שכאן מיד כשהנהג מרגיש בהצלבה הוא עוזב גז ולוחץ מיד ברקס .
מה כאן יקרה ?

לדעתי יש מצב שבמקרה הראשון לא יקרה כלום ואילו במקרה השני הביצה כן תישבר .

אשמח להבין איך בדיוק נעילה אחורית תמזער את הסיכוי לשבר? אני מניח שהכוונה היא שעם נעילה הרכב פחות יאבד אחיזה וייתקדם יותר , אבל גם עם נעילה במצב של איבוד אחיזה עדיין קיים חשש לשבר.

אלדר
30-04-11, 02:22
אשמח להבין איך בדיוק נעילה אחורית תמזער את הסיכוי לשבר? אני מניח שהכוונה היא שעם נעילה הרכב פחות יאבד אחיזה וייתקדם יותר , אבל גם עם נעילה במצב של איבוד אחיזה עדיין קיים חשש לשבר.

נעילה אחורית תמנע ממך הצלבות שגלגל קדמי באויר/ללא אחיזה וגלגל אחורי באויר/ללא אחיזה.
כך בעצם אתה מונע שבירה בהצלבה.
צריך רק לשים לב כאשר "קופצים" עם שני גלגלים קדמיים באויר אז בזמן הנחיתה הגלגלים מקבלים מכה שגורמת לשבירה.
יש כל מיני חיזוקים שעושים לתושבת של הדרישפט שהיא נוטה להשבר בעומסים ובהצלבות.

נדב42
30-04-11, 03:02
מה לדעתכם יקרה במצב הבא : (גרנד ויטרה ביצה אלומיניום)

הרכב בתנופה ועם גז קבוע (נניח בעלייה מסויימת ועם כמות גז קצת גבוהה) לפתע גלגל קדמי מאבד אחיזה ומיד גם אחד מהגלגלים האחוריים הרכב עדיין באותה כמות גז וכאשר הנהג מבין שבעצם הוא מפרפר במקום ולא ממשיך להתקדם רק אז הוא מתחיל להרפות ממש לאט מהגז ובהדרגתיות עד ללחיצה על הברקס - הדגש הוא לא לחיצה על הברקס מיד שמרגישים בהצלבה אלא אחרי שמרגישים בהצלבה מתחילים לאט לאט לשחרר גז ורק בסוף ברקס כדי לא להידרדר אחורה .
לדעתכם הביצה תתפוצץ ?

מצב שני:
אותו מקרה בדיוק רק שכאן מיד כשהנהג מרגיש בהצלבה הוא עוזב גז ולוחץ מיד ברקס .
מה כאן יקרה ?

לדעתי יש מצב שבמקרה הראשון לא יקרה כלום ואילו במקרה השני הביצה כן תישבר .

במצב הראשון אתה תנחת מההצלבה הרבה לפני שתגיע ללחוץ הדרגתית ולאט על הבלם. אין לך זמן פה וצריך להגיב מיד. גם הלחיצה המיידית והחזקה על הבלם לא מייצרת עצירה מיידית ברמה של שבר, וחשוב לזכור שכשאתה לוחץ על הבלם אתה לא לוחץ על הגז כך שאתה מייצר עצירה מהירה שלא כנגד מנוע דוחף בעוצמה. בלי לחיצה על הבלם בנחיתה מהצלבה הגלגל הנוחת לא רק נעצר אלא מקבל בבת אחת תנועה בכיוון ההפוך ואת זה חייבים למנוע, ולכן חשובה הלחיצה המיידית והחזקה על הבלם.

במצב השני אף אחד לא פוצץ ביצה, זה בדיוק מה שצריך לעשות.

לגבי נעילה, היא תורמת 2 דברים:

א. במקרים רבים גם כשהרכב בהצלבה הוא ממשיך להתקדם בזכות הנעילה ולא מתדרדר אחורה, הגלגל שבאוויר מסתובב בערך באותה מהירות שהאחרים מסתובבים ואין שום בעייה בנחיתה.
ב. גם אם הרכב כן מתדרדר אחורה בהצלבה, הגלגל שבאוויר מסתובב במהירות דומה לאחרים ואין למערכות צורך לספוג את הפרש המהירויות העצום שקיים עם דיפרנציאלים פתוחים. מספיקה לשם כך נעילה אחורית, אגב. במצב זה, גם עם נעילה, אם אתה מרגיש שהרכב מתדרדר עדיף לבלום מיד, אם כי הסיכוי לשבר אם לא תפעל כך הוא נמוך בהרבה, אך קיים.

אגב, הדברים נכתבים מנסיון אישי רב. פוצצתי כבר 3 סרנים קדמיים כך עד שהבנתי את העניין הזה (2 הוחלפו באחריות ...). מאז אני עוד שנים רבות על ויטארות, עובר איתן בשלום במקומות קשים בהרבה מאלו שבהן התפוצצו הסרנים...

נדב.

momi-r
30-04-11, 12:26
אלדר

נעילה אחורית תמנע הצלבה מאחורה , כמובן שבעקבות זה הסיכוי להצלבה מקדימה תקטן מעט אבל היא עדיין קיימת .
במקרה שלי הרכב לא קפץ והביצה לא נשברה מנחיתה וגם התושבת לא נשברה
הבית נסדק מעט מקדימה והרבה מאחורה אחרי פתיחה של הבית מסתבר שגם כמה שיניים התפרקו

יש לי את הקטע מצולם בוידיאו אם תרצה תן לי מייל אני אשלח לך שתראה בדיוק איך נשברה הביצה .

נדב

במקרה שלי ואתה תוכל לראות בסרטון שהביצה נשברה כשלחצתי ברקס ולא לפני .
בגלל זה אני חושב שאולי הייתי צריך להמשיך עם הגז טיפה לפרפר עוד קצת ולאט לאט להרפות אולי זה היה מציל ומונע את הבעייה.

נדב42
30-04-11, 14:44
שלח בבקשה קישור לסרטון האמור ...

momi-r
30-04-11, 18:45
40858
שלח בבקשה קישור לסרטון האמור ...

איך אפשר להעלות וידיאו מהמחשב ?

40857

העליתי לפה 2 תמונות בינתיים כמו שאתם רואים הנזק לא נראה רציני בהתחלה אבל אחרי שראינו את החלק האחורי של הביצה הבנו את הנזק..

אם תציין את המייל שלך אני אשלח לך את הסרטון ישירות למייל.

נדב42
30-04-11, 18:58
אתה נוסע בשטח בלי מגן מנוע ?????
לפי התמונה הראשונה נראה שחטפת מכה ישירה מסלע (ממשפחת סלעי הגיר ?) ממש ליד התחלת הפיצוץ, הביצה לא אמורה לעמוד בדבר כזה.
חברים, אתם לא מתארים לעצמכם כמה החלק הזה דק ועדין. מיגון מנוע הוא הכרחי בויטארה לפני ירידה לשטח.

אסף ב
30-04-11, 19:03
איך נעילה אחורית קשורה לסרן הקידמי? הריי גם אם מאחורה נעול,מקדימה גלגל שמאבד אחיזה יסתובב על ריק בזמן שהשני לא יסתובב כלל,ואז בנחיתה אותו גלגל יעצר בפתאומיות והעומס עובר למכלולי ההנעה... וכשלוחצים ברקס,שזה נראה לי הדבר הכי נכון לעשות,העומס נעצר בבלמים... ולא בדיפרנציאל...

אלדר
30-04-11, 19:09
בדרך כלל האוזינג (החלק שנשבר אצל מומי) אינו נשבר מעומס, הוא נשבר ממכה ישירה.
החלק שנוטה להישבר הוא התושבת שמחזיקה את הדריישפט כתוצאה מכך נשברת הביצה(האיבר השלישי).
הקורונה פניון נטחנה בגלל שהמשכתה לנסוע מושלב 4x4 אפילו לכמה מטרים.

momi-r
30-04-11, 19:13
מכה בוודאות לא .
בהתחלה גם אני הייתי בטוח שזה קרה ממכה ישירה אבל אחרי בדיקה מעמיקה לא היה אפילו סימן קטן של נגיעה בחול מהביצה , וגם בביצה לא היו סימנים של חול או שיפשוף מהעלייה . בנוסף גם לא הייתה תחושה של מכה.
זו הייתה עלייה חולית ללא סלעים או אבנים.

ואחרי שתראה את הסרטון תוכל לשמוע מתי בדיוק נשברה הביצה הרעש נשמע היטב
מה המייל שלך ?

נדב42
30-04-11, 19:19
מה המייל שלך ?
שלחתי לך בפרטי.

momi-r
30-04-11, 19:20
אלדר

אם אתה משקלל את כל המרחק שעשיתי מהרגע שנשברה הביצה (עוד בעלייה) עד לניתוק 4X4 היה בהגזמה 4 מטר .
מהשטח יצאתי ב 2X4 היה קצת קשה אבל יצאתי .

אלדר
30-04-11, 19:21
שלחתי לך בפרטי.

גם אני שלחיתי

נדב42
30-04-11, 19:22
בדרך כלל האוזינג (החלק שנשבר אצל מומי) אינו נשבר מעומס, הוא נשבר ממכה ישירה.

לא נכון.
במו רגלי שברתי בהצלבה, זה נראה דומה מאוד לתמונות הקשות למעלה.
היה מגן מנוע, ומכשירי תנועה בדקו טוב טוב שאין שום סימן של מכה ישירה לפני שהחליפו באחריות...

נדב42
30-04-11, 19:24
איך נעילה אחורית קשורה לסרן הקידמי? הריי גם אם מאחורה נעול,מקדימה גלגל שמאבד אחיזה יסתובב על ריק בזמן שהשני לא יסתובב כלל,ואז בנחיתה אותו גלגל יעצר בפתאומיות והעומס עובר למכלולי ההנעה... וכשלוחצים ברקס,שזה נראה לי הדבר הכי נכון לעשות,העומס נעצר בבלמים... ולא בדיפרנציאל...

קרא שוב, כתבתי למעלה:

ב. גם אם הרכב כן מתדרדר אחורה בהצלבה, הגלגל שבאוויר מסתובב במהירות דומה לאחרים ואין למערכות צורך לספוג את הפרש המהירויות העצום שקיים עם דיפרנציאלים פתוחים. מספיקה לשם כך נעילה אחורית, אגב. במצב זה, גם עם נעילה, אם אתה מרגיש שהרכב מתדרדר עדיף לבלום מיד, אם כי הסיכוי לשבר אם לא תפעל כך הוא נמוך בהרבה, אך קיים.

אלדר
30-04-11, 19:28
לא נכון.
במו רגלי שברתי בהצלבה, זה נראה דומה מאוד לתמונות הקשות למעלה.
היה מגן מנוע, ומכשירי תנועה בדקו טוב טוב שאין שום סימן של מכה ישירה לפני שהחליפו באחריות...

4 מטר ללא שמן זה מספיק כדי לטחון את הקורונה פניון.
נדב משיחה עם אמנון וקריאה בפורומים בחו"ל הביצה היא החלק שנשבר בדרך כלל.
ראיתי שבחו"ל כמה החליפו רק את הביצה לביצת ברזל, הם מדווחים שהבעיה נפתרה.

נדב42
30-04-11, 19:28
אלדר

אם אתה משקלל את כל המרחק שעשיתי מהרגע שנשברה הביצה (עוד בעלייה) עד לניתוק 4X4 היה בהגזמה 4 מטר .

יותר סביר לדעתי שהקורונה/פיניון נטחנו בזמן הפיצוץ, אבל אין לי דרך לדעת את זה בוודאות.

motorica.net
30-04-11, 19:29
נעילה אחורית קשורה בהפחתת הסיכויים לשבר בהאוזינג הקידמי משתי סיבות עיקריות

היא מאפשרת לתקל מכשולים טכניים בעדינות יחסית ולא בנהיגת כסאח.
בהצלבות נעילה אחורית תאפשר התקדמות וחלוקת הכח בין הסרנים בגלל האחיזה בציר האחורי תקטן לגלגל באוויר בסרן הקידמי.

raanan
30-04-11, 19:29
לפי התמונה הראשונה נראה שחטפת מכה ישירה מסלע (ממשפחת סלעי הגיר ?) ממש ליד התחלת הפיצוץ, הביצה לא אמורה לעמוד בדבר כזה.
.

לא ולא ...
מה שרואים זה את תוצאת הפיתול שנגרם עקב עצירת גלגל אחד.
אם הייתה מצלמה למטה תוך כדי שזה קרה, היו רואים איך כול הבצה מסתובבת בכמה מעלות עד לקריעת המעטפת.

רענן

motorica.net
30-04-11, 19:33
אלדר

נסעת הרבה יותר מ-4 מטר...
ב-GV אין לוקרים בגלגלים, הם נעולים תמידית.
הנעילה מתבצעת בדיפרנציאל, זה אומר שהגלגלים מסובבים את הציריות עד הסיידגירס גם במצב 2X4.
ובמצב כזה אם אתה לא מפרק את הנעילה הקבועה בשטח , הנזק לרכב בביצה בנסיעה עד הבית הוא טרמינאלי.

momi-r
30-04-11, 19:51
מוטוריקה

ב GV יש נעילת וואקום וכאשר הביצה נשברה כבר אין וואקום ואם אין וואקום אין נעילה.. ככה שאני בספק לטענה שלך
יותר מזה שהרכב היה משולב 4X4 בכמה מטרים שכן נסעתי היה רעש של שיניים קופצות ונוקשות אחרי שהוצאתי מ 4X4 לא היה שום רעש ולא כלום הכל היה נראה על פניו בסדר גמור.
ומהשבירה עד לגרר נסעתי משהו כמו 2-3 ק"מ .
וגם שראיתי את הפיניון ראיתי שכמה שיניים רק נטחנו בטח לא הכל היה נראה נזק פנימי אבל לא רציני מדי .

לגבי נדב ואלדר וכל השאר אני לא מצליח לשלוח הקובץ גדול מדי אני ברגעים אלה מעלה אותו ליוטיוב שיסיים אני אעדכן ואתן קישור.

motorica.net
30-04-11, 19:58
momi-r תקרא שוב את ההודעה שלי.
הטענה שלי היא באופן קבוע ב GV הציריות מסתובבות כל הזמן, בלי קשר למנגנון הוואקום ושילוב להנעה כפולה.
וזה לא משנה אם הוואקום נשמר או לא, כי הנעילה היא מכאנית וקבועה.

אם היית משחרר את הנעילה הקבועה בקצוות אני מהמר על סיכויים גבוהים להציל את האיברים הפנימיים.

momi-r
30-04-11, 20:09
יכול להיות שאתה צודק אבל תסביר לי
מדוע שהרכב היה משולב 4X4 היו רעשים מהביצה של שיניים שקופצות ואחרי שניתקתי מ 4X4 הכל היה שקט ורגיל לחלוטין
ואם לא הייתי אומר לך שהביצה מפוצצת לא היה לך שום סיכוי לדעת.
ועוד לדעתי , אם המכלולים היו ממשיכים להסתובב ב 2-3 ק"מ עד לגרר לדעתי הכל היה נאכל שם והיו גם קטעים שנסעתי ממש בטורים גבוהים ובמאמץ כי הייתי צריך לצאת מהחול ב 2X4 ומה שנראה בפועל בתוך הביצה היה כאילו ניזוקו כמה שיניים בודדות וזהו אבל זה היה מספיק כדי להחליף הכל .

ואשמח לדעת איך בדיוק ניתן לשחרר את הנעילה הקבועה בקצוות ?

momi-r
30-04-11, 21:46
טוב הסרטון הועלה אתם מוזמנים לצפות

כמו שתראו ותשמעו בסרטון מבינים בבירור שהביצה נשברה כשהרכב היה בשיא העלייה אחרי הברקס.. ומיד הבנתי שמשהו קרה, כששמעתי את הרעש בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות רצינית אבל בשילוב רוורס כבר הבנתי שמשהו לא בסדר כבר ב ס"מ הראשון של הירידה אפילו הבחור שהיה למעלה לא הבין מה קרה בטח לא הבחור שלמטה - הם חשבו שיש לי בעיה בכיוונים לרדת אחורה ולא הבינו שאני מתכוון שקרה משהו ויש לי רעש מוזר אחרי שהתעקשתי שיציץ למטה לפני שאני ממשיך לרדת הרוב כבר היה מובן , אני הייתי מוכן למקסימום איזה חוט ברזל שנתקע איפשהו ועושה רעשים בטח לא לביצה שבורה .

ככה שוברים ביצה : http://www.youtube.com/watch?v=ArmU9NBNDkQ

נדב42
30-04-11, 22:10
אכן, תמונות קשות ...
הצלבה לא היתה שם וכנראה שגם לא מכה ישירה, אבל כאסח היה גם היה. זה היה פיצוץ של Brute Force .
אני לא זוכר את הויטארה שלי בכאלו טורים, לא בחולות ולא בעליות כאלו. גם לא את הקודמות.
רבאק, זה רכב עדין... אם זה מה שאתה מחפש אז תחליף רכב, או שתבנה אותו לעומסים כאלו: סרן ברזל, ציריות, בולמים, איירליפט, קפיצים וכדומה.
זה לא זול אבל אפשרי ...
הדרך הנכונה לעלות עליות כאלו עם ויטארה/GV היא פשוטה: להוריד אוויר בצמיגים ולעלות בעדינות.

כואב לראות ...

נדב.

momi-r
30-04-11, 22:29
תאמת צודק ושכחתי לציין את זה לפני..
בעלייה הזו ממש הגזמתי ואכן גם רואים את זה - אבל אפשר בהחלט לומר שזה היה חד פעמי .
בד"כ אני תמיד תמיד עולה עליות בטורים נמוכים ולא מאמץ את הרכב מעבר לנורמל בטח ובטח לא כמו שהיה פה - פה היה מאמץ מוגבר מאוד ובעיקר מיותר מאוד
הסרטון הנ"ל ממש לא משקף את סגנון הנהיגה שלי בשטח אפילו רחוק מאוד מזה .
אפילו בפג'רו (הרכב השני שלנו בבית) אני לא מתקרב לנהיגה כזו אני אפילו לא מצליח להבין איך הגעתי לזה - גם אחרי אינספור פעמים שראיתי את הסרטון הזה עדיין לא הצלחתי להבין איך נהגתי כך..

הסרטון הזה הוא בעצם הניסיון השני של העלייה הזו אחרי שבפעם הראשונה כמובן שעליתי לאט אבל הגעתי רק עד לחצי , העצלות להוריד אויר גרמה לי לשלם מחיר גבוהה
אבל...
הייתי שם לפני כמה שבועות והעלייה באמת קשה ואפילו הפכה לקשה יותר - אני בספק אם אפשר לעלות אותה עם GV ועם ביצה אלומיניום בפרט.

מה זה אומר פיצוץ של BRUTE FORCE ?

נדב42
30-04-11, 22:43
אני בספק אם אפשר לעלות אותה עם GV ועם ביצה אלומיניום בפרט.
מה זה אומר פיצוץ של BRUTE FORCE ?

Brute Force => כוח ברוטאלי (לא חשבתי שאשתמש בביטוי הזה אי פעם על ג'יפ של סוזוקי ...)
תתפלא מה אפשר לעשות עם מהלך מתלים טוב ולחץ אוויר נמוך.
לפני שבוע גזרתי ציריה קדמית בויטארה, וקצת אחרי כן מצאתי את עצמי בתחתית מעלה סלעי ארוך וקשה שגם רכבים מכובדים ונעולים התקשו בו ועלו בנסיון 2-3 או בכוח.
מכיוון שיש לי נעילה קדמית נשלטת, נותרתי עם 3X4 במקום ש- 4X4 התקשו (בלי הנעילה הייתי תקוע ב- 2X4 ...).
הורדתי אוויר ל- 8PSI (!!!) שילבתי להילוך נמוך (שני, עם קיט בטראנספר) והתחלתי להזדחל למעלה ב- 1500 סל"ד יציבים.
רק בנקודה אחת נזקקתי לנסיון שני, גם הוא עדין למדי. האנשים למעלה היו בשוק.

במקרה הזה שילמת את מחיר הלימוד. ממליץ בחום על סרן ברזל ולחזור לשטח, לדעתי ה- GV הרבה יותר מהנה מהפג'רו ...

נדב.

momi-r
30-04-11, 23:07
לחזור לשטח ? מעולם לא נטשתי .
אכן שילמתי מחיר אבל המחיר ששילמתי הוא כלום לעומת המחיר שרוצים על סרן ברזל תוסיף לזה לוקרים (כי חייב..ועוד כמה דברים קטנים מסביב ) והגעת להשקעה לא קטנה..
תאמת שאני מאוד רוצה לחזור לאותה עלייה ולנסות שוב עם לחץ מתאים אבל הפחד לשבור שוב את הביצה עוצר אותי . ומאז אותה שבירה אני בכלל נוהג ברכב בפחד וכבר בקושי יוצא איתו לשטח מזל שיש לי אפשרות לבחור...
הייתי באיזור עם הפגרו וניסיתי פעם אחת לעלות וגם לא עלה ( בצדק - לא הורדתי אויר בכלל ) ולא היה לי זמן להישאר שם ולנסות שוב אני מאמין שבפעם הבאה שאני אהיה באיזור
אני אוריד אויר וינסה שוב מקווה לעלות בסוף.

אגב

בד"כ אני מוריד אויר עד 15 PSI אולי קצת פחות . אין סכנה שב 8-10 PSI הצמיג יברח ?
מה המקסימום שניתן להוריד אויר ללא חשש שהצמיג יברח ?

אלדר
30-04-11, 23:30
לחץ אויר משחק תפקיד חשוב מאוד בדיונות.
הכי טוב להחזיק קומפרסור ברכב כך, אפשר לנסוע עם לחץ אויר נמוך מקסימום מנפחים חזרה.
לחץ אויר 15 PSI הוא גבוה לנסיעת חולות במיוחד בקיץ שהחול יבש, אני מוריד ללחץ 8 PSI בויטרה עם צמיגים 235.

elro
30-04-11, 23:45
Brute Force => כוח ברוטאלי (לא חשבתי שאשתמש בביטוי הזה אי פעם על ג'יפ של סוזוקי ...)
תתפלא מה אפשר לעשות עם מהלך מתלים טוב ולחץ אוויר נמוך.
לפני שבוע גזרתי ציריה קדמית בויטארה, וקצת אחרי כן מצאתי את עצמי בתחתית מעלה סלעי ארוך וקשה שגם רכבים מכובדים ונעולים התקשו בו ועלו בנסיון 2-3 או בכוח.
מכיוון שיש לי נעילה קדמית נשלטת, נותרתי עם 3X4 במקום ש- 4X4 התקשו (בלי הנעילה הייתי תקוע ב- 2X4 ...).
הורדתי אוויר ל- 8PSI (!!!) שילבתי להילוך נמוך (שני, עם קיט בטראנספר) והתחלתי להזדחל למעלה ב- 1500 סל"ד יציבים.
רק בנקודה אחת נזקקתי לנסיון שני, גם הוא עדין למדי. האנשים למעלה היו בשוק.

נדב, אף אחד מהרכבים לא הפעיל נעילה בעליה הזו (אצל שגיא היא לא עבדה ואצל דוביד היתה בעיה עם הקומפרסור ואצלי פשוט לא הפעלתי)
דבר שני, אתה ממש לא זחלת ועלית באגרסיביות, אחרת לא היית עולה, אני רק התפללתי שלא תשבור עוד משהו...
(אם היית עולה בזחילת סלעים הייתי מספיק לצלם אותך בעליה ולא הצלחתי...)

מומי, שים לב שהשבירה באה אחרי שלחצת על הברקס.

נדב42
30-04-11, 23:46
חשוב: כשמורידים אוויר חייבים לנסוע בעדינות, אחרת אפשר לצבוט את דופן הצמיג (ואז צריך לקנות חדש) או "לקלף" אותו מהג'אנט (לא קרה לי אף פעם)

אני בד"כ מוריד לאזור ה- 15PSI, במקרה ההוא הורדתי ל- 8PSI כי האפשרות האחרת היתה למשוך את הרכב עם כננת בעלייה של 50 מטר ונקלענו ללחץ זמן.
בכל מקרה, ככל שמורידים לחץ צריך לנהוג יותר בעדינות. אני גם עם 235, אגב.

אה, ותרכיב מגן מנוע.

וגם: אם אתה רוצה לתרגל נהיגה בהצלבות, אתה מוזמן לאימון אצלי (יש סרן ברזל).

נדב.

נדב42
30-04-11, 23:56
אלרואי,
מכיוון שהקיט בטראנספר חדש אצלי ואני עוד לא יותר מדי מיומן איתו, אני מקפיד לשים עין על הסל"ד ולא לעלות חזק מדי, ושם הייתי עם לחץ אוויר נמוך במיוחד אז הקפדתי עוד יותר. ראית יותר החלקות של הרכב ו"בריחות" של הרכב מהרגיל אצלי בגלל החוסר בגלגל הרביעי. זה היה אותו 2Low ב- 1500 סל"ד כמו תמיד, למעט הנקודה שנעצרתי ולקחתי קצת תנופה. אולי אתה מבלבל עם העלייה הקודמת, זו של האמבטיה.

איפה התמונות, אגב ?

momi-r
30-04-11, 23:59
ELRO

אני יודע וגם ציינתי שהשבירה באה אחרי הברקס... מה זה אומר ומה הייתי אמור לעשות כדי שהביצה לא תישבר ?
לדעתי בשאלה ששאלתי קודם לגבי 2 המצבים אז אולי אופצייה ראשונה הייתה עוזרת פה..

נדב
אשמח לטיול משותף באיזור ניצנים אם מסתדר נעבור גם לעלייה ההיא .

אסף ב
01-05-11, 00:00
ממש אחוות בעלי הויטרות לדורותיהן,מקוה להצטרף לטיול הבא... ממוגן ואוליי אפילו מוגבה

מוטוריקה-כתבת שסרן אחורי אוחז ונעול ימנע העברת כוח לסרן קדמי מחליק,אני לא מבין איך... הריי ב4 על 4 במצב טרנספר כוח, אין דיפרנציאל מרכזי,הדרייושאפטים קדימה אחורה מסתובבים אותה מהירות... הקטע הבעייתי להבנתי הוא שהדיפרנציאל לא עומד בעומס בלימה של גלגל מסתובב... ואם התושבת היא שנקרעת ולא הגלגלשים הפנימיים,אז זה נטו המעטפת... ולא יעזור כלום פרט לחיזוקה/החלפתה במקרה שמופעל כוח של גלגל מסתובב שנעצר באחת בגלל שחזרה אחיזה...

elro
01-05-11, 00:16
אלרואי,
מכיוון שהקיט בטראנספר חדש אצלי ואני עוד לא יותר מדי מיומן איתו, אני מקפיד לשים עין על הסל"ד ולא לעלות חזק מדי, ושם הייתי עם לחץ אוויר נמוך במיוחד אז הקפדתי עוד יותר. ראית יותר החלקות של הרכב ו"בריחות" של הרכב מהרגיל אצלי בגלל החוסר בגלגל הרביעי. זה היה אותו 2Low ב- 1500 סל"ד כמו תמיד, למעט הנקודה שנעצרתי ולקחתי קצת תנופה. אולי אתה מבלבל עם העלייה הקודמת, זו של האמבטיה.

איפה התמונות, אגב ?

לא, אני לא מבלבל עם העליה הקודמת, מה שכן, אגרסיבי כמו שכתבתי זה לא היה, אבל גם זחילת סלעים זה ממש לא היה, תאמין לי ראיתי מבחוץ.

התמונות, אני אעלה לפה מחר מחרתיים.

ELRO

אני יודע וגם ציינתי שהשבירה באה אחרי הברקס... מה זה אומר ומה הייתי אמור לעשות כדי שהביצה לא תישבר ?
לדעתי בשאלה ששאלתי קודם לגבי 2 המצבים אז אולי אופצייה ראשונה הייתה עוזרת פה..

נדב
אשמח לטיול משותף באיזור ניצנים אם מסתדר נעבור גם לעלייה ההיא .

וואלה לא יודע, יכול להיות שהברקס היה כאשר התנועה היתה עדיין חזקה על הגלגלים וזה מה שגרם לפיתול (או מה שזה לא יהיה) שפיצח את הביצה.
זה כמו נחיתה עם גז אחרי קפיצה (בערך).

נדב42
01-05-11, 00:28
אסף,
ברוך הבא למשפחה... תגלה כאן עוד המון עזרה הדדית ...

לשאלתך:
בהצלבה כשהסרן האחורי לא נעול אז שני הגלגלים שבאוויר מאיצים למהירת מאוד גבוהה ואז הנחיתה גורמת לשבר. כשהסרן האחורי נעול אז ההאצה הזו לא קורית.

אפרט:
נניח לצורך הדיון שגלגל קדמי ימני ואחורי שמאלי באוויר, וההגה מכוון ישר. בלי נעילה בכלל שניהם יאיצו והסל"ד יעלה לשמיים כי אין התנגדות.
עם נעילה אחורית שני הגלגלים האחוריים יסתובבו באותה המהירות בגלל הנעילה, עד כאן זה ברור אני מניח.
מכיוון שאין דיפרנציאל מרכזי, סכום המהירויות של שני הגלגלים האחוריים זהה לסכום המהירויות של הקדמיים.
מאחר וגלגל קדמי שמאלי על הקרקע, אז הוא מסתובב באותה מהירות של האחורי הימני, שמסתובב באותה מהירות של האחורי השמאלי, מכאן (אלגברה פשוטה) שגם הגלגל הקדמי שבאוויר מסתובב באותה המהירות. כל זה נכון כמובן אם אין החלקה.

אם הרכב מחליק אחורה למרות הנעילה, נוצר הפרש מהירויות, אבל לא קיצוני כמו במקרה שאין נעילה כי עדיין יש התנגדות למנוע והסל"ד לא עף לשמיים. גם כאן עדיף לבלום.

כל זה לא קשור למקרה של מומי, שם לא היתה מכת כוח, אלא כוח מופרז בלי "מכה".

motorica.net
01-05-11, 00:52
יכול להיות שאתה צודק אבל תסביר לי
מדוע שהרכב היה משולב 4X4 היו רעשים מהביצה של שיניים שקופצות ואחרי שניתקתי מ 4X4 הכל היה שקט ורגיל לחלוטין
ואם לא הייתי אומר לך שהביצה מפוצצת לא היה לך שום סיכוי לדעת.
ועוד לדעתי , אם המכלולים היו ממשיכים להסתובב ב 2-3 ק"מ עד לגרר לדעתי הכל היה נאכל שם והיו גם קטעים שנסעתי ממש בטורים גבוהים ובמאמץ כי הייתי צריך לצאת מהחול ב 2X4 ומה שנראה בפועל בתוך הביצה היה כאילו ניזוקו כמה שיניים בודדות וזהו אבל זה היה מספיק כדי להחליף הכל .

ואשמח לדעת איך בדיוק ניתן לשחרר את הנעילה הקבועה בקצוות ?

קוראים לזה לוקרים ידניים.
קבל זאת כעובדה, GV עם דיפרנציאל קידמי מקורי גם במצב 2X4 הציריות מסתובבות כל הזמן.
גם אחרי שפיצחת את הדיפרנציאל הציריות הסתובב, איך זה שינה את התוצאה הסופית ? לא נדע לעולם.

אסף ב
01-05-11, 05:02
השכלתי... :) תודה על ההסבר המפורט

MMR
01-05-11, 07:51
קוראים לזה לוקרים ידניים.
קבל זאת כעובדה, GV עם דיפרנציאל קידמי מקורי גם במצב 2X4 הציריות מסתובבות כל הזמן.
גם אחרי שפיצחת את הדיפרנציאל הציריות הסתובב, איך זה שינה את התוצאה הסופית ? לא נדע לעולם.

אני לא בטוח שאתה צודק. הניתוק ב GV לפי מה שאני יודע מתבצע בתוך גוף הסרן, הדיפרנציאל לא מסתובב אחרת הקורונה מסובבת את הפיניון ותראה גם את הדריישאפט הקדמי מסתובב תמיד וכידוע זה לא המצב.

momi-r
01-05-11, 08:57
זה גם מה שאני טוען .

יש מישהו שיכול להסביר בדיוק מה קורה ב GV ולא מניחושים או השערות - רק לצורך השכלה בנושא שנבין פעם אחת מה בדיוק קורה שם .

מסכים שהציריות עדיין הסתובבו אחרי ניתוק ה 4X4 אבל משהו קורה כנראה בתוך הביצה שגורם לניתוק נוסף שכן אחרי ניתוק ה 4X4 לא היה רעשים מהדיפ' הקדמי- כאילו הוא התנתק ולא מחובר ולדעתי אחרי הניתוק בתוך הבית דיפ' כלום לא מסתובב - ואילו בשילוב 4X4 היו רעשים שלא אפשר היה להתעלם מהם .
כלומר שילוב וניתוק 4X4 משנה משהו בתוך הדיפ' וזהו. כל השאר ממשיך כרגיל תמיד .

motorica.net
01-05-11, 10:38
אני לא בטוח שאתה צודק. הניתוק ב GV לפי מה שאני יודע מתבצע בתוך גוף הסרן, הדיפרנציאל לא מסתובב אחרת הקורונה מסובבת את הפיניון ותראה גם את הדריישאפט הקדמי מסתובב תמיד וכידוע זה לא המצב.

אמרתי שהניתוק מתבצע בדיפרנציאל, אבל הציריות מחוברות קבוע לגלגלים, גם במצב ניתוק הגלגלים מסובבים קבוע את הציריות.

momi-r
01-05-11, 10:46
וואלה לא יודע, יכול להיות שהברקס היה כאשר התנועה היתה עדיין חזקה על הגלגלים וזה מה שגרם לפיתול (או מה שזה לא יהיה) שפיצח את הביצה.
זה כמו נחיתה עם גז אחרי קפיצה (בערך).

אז מה שאתה אומר זה בעצם שיכול להיות ש:
אם נניח הרמתי ע"י ג'ק את 2 הגלגליים הימניים של הרכב ביחד (האחורי והקדמי) בשילוב 4X4 אם אני אלחץ גז ויגיע לטורים גבוהים וישר אלחץ ברקס יש מצב שהביצה תישבר ?

נדב42
01-05-11, 10:47
אמרתי שהניתוק מתבצע בדיפרנציאל, אבל הציריות מחוברות קבוע לגלגלים, גם במצב ניתוק הגלגלים מסובבים קבוע את הציריות.

את הציריות, אבל לא את הקורונה/פיניון ...
אגב, יכול להיות שיש יותר מסוג אחד של מימוש ב- GV ?

בכל מקרה, הסידור של הויטארה הישנה נראה לי יותר מוצלח: לוקר ידני או אוטומטי מכני בלי ואקומים ושטויות אחרות.
אם הלוקרים האוטומטיים שורדים את הנסיעה שלי כנראה שעשו שם משהו נכון ... (טפו-טפו-טפו, יש לוקרים ידניים בצד ...)

נדב.

AUG
01-05-11, 11:02
יש לביצת האלומיניום הזאת יתרונות מהותיים כלשהם על ביצת ברזל?
מה גרם לסוזוקי להשאיר רכיב כ"כ בעייתי (לכאורה) ליותר משנת דגם אחת?

motorica.net
01-05-11, 11:09
לא טענתי שהם מסובבים את הקורונה פיניון, בכל זאת צריך להיות ניתוק לא ?
ממה שידוע לי ב- 2X4 גם הציריות וגם הספיידגירס מסתובבים.

לא ידוע לי על שינוי במנגנון אבל סוזוקי הודתה בבעיה תיכנונית של הדיפרנציאל הקידמי בכל הקשור לשימון.
ובדגמי 2002 ואילך פתח הריקון עלה מעט למעלה לאפשר כמות גדולה יותר של שמן, לדגמים 98-01 ההמלצה למלא שמן כשחלקו הקידמי של הרכב בזווית של 30 מעלות ~

ואתה צודק הסידור של הויטארה המקורית הרבה יותר מוצלח.
זה הסידור גם אצלי, כרגע עדיין עם לוקרים אוט' מקוריים של ויטרה , אבל ידניים של warn בדרך אלי :)

momi-r
01-05-11, 11:10
בטח שיש לה יתרון..

שהיא נשברה ופורקה היה לי יותר קל להרים אותה ...

אני לא מצאתי שום יתרון אולי חשבו להקל קצת במשקל לדעתי יכלו לעשות זאת בחלקים אחרים ולא בביצה .

motorica.net
01-05-11, 11:11
אני יכול לחשוב על 2 יתרונות.
משקל ומקור הכנסה מכובד נוסף ליצרן.

נדב42
01-05-11, 13:29
יש לביצת האלומיניום הזאת יתרונות מהותיים כלשהם על ביצת ברזל?
מה גרם לסוזוקי להשאיר רכיב כ"כ בעייתי (לכאורה) ליותר משנת דגם אחת?

כנראה שבשאר העולם נוהגים בויטארה בעדינות, לא חוליגנים כמו בארץ הקודש ...

ישי.פ
01-05-11, 22:42
אם נניח הרמתי ע"י ג'ק את 2 הגלגליים הימניים של הרכב ביחד (האחורי והקדמי) בשילוב 4X4 אם אני אלחץ גז ויגיע לטורים גבוהים וישר אלחץ ברקס יש מצב שהביצה תישבר ?

אני אומר שכן. רואים זאת גם בסרטון. כוחות הפיתול הם מה שמביא את השבירה!!
ברגע שהגלגל מסתוב מהר, כוחות האינרציה גדלים מאוד. כאשר מתרחשת עצירה פתאומית בצד אחד של הסרן, הקייס לא עומד בלחץ.
לדעתי ההבדל המשמעותי הוא האם יש הפרש מהירויות ביין הגלגלים שעל אותו הסרן אם אין הפרש אז אין בעיה, אם יש אז תתכן שבירה.

נדב, אני בהחלט לא חושב שהנהיגה שלו פראית, בצורה יוצאת דופן. סה"כ קצת תנופה, למנועים האלו אין בעיות עם סל"ד גבוהה.

נדב42
01-05-11, 23:18

קשה לי להאמין.
קודם כל, כשאתה לוחץ ברקס אתה לא לוחץ גז, אז המומנט שהמנוע מעביר הוא רק מהתנופה שנותרה לו ולא מכוח המנוע.
שנית, עצירה חדה ככל שתנסה, עדיין תהייה הדרגתית במונחים פיזיקליים מעשיים, והיא בוודאי לא תפעיל מומנט בכיוון ההפוך כמו בנחיתה מהצלבה...

צירוף של שני אלו גורם לירידה משמעותית ביותר בכוחות הפועלים על הסרן לעומת מצב של נחיתה מהצלבה עם מנוע שמנסה לדחוף קדימה בכוח ...

נדב42
01-05-11, 23:23
נדב, אני בהחלט לא חושב שהנהיגה שלו פראית, בצורה יוצאת דופן. סה"כ קצת תנופה, למנועים האלו אין בעיות עם סל"ד גבוהה.

למנועים לא. לסרן הקדמי, לציריות, לתושבות העליונות של הבולמים הקדמיים בהחלט כן.
בעל ויטארה/GV שרוצה לנהוג כך בשוטף צריך לדעתי לבחור אחת משלוש אפשרויות:

א. להחליף רכב למשהו חסון יותר
ב. לחזק את המכלולים הרגישים ברכב (וזה מה שאני עשיתי, ואמשיך כנראה ככל שאגלה נקודות תורפה ...)
ג. להכין כיסים עמוקים להוצאות התיקונים.

נדב.

momi-r
02-05-11, 09:58
טוב אז דבר אחד ברור בינתיים
שלאף אחד אין תשובה חד משמעית איך נשברה הביצה ומה גורם לה להישבר בד"כ באופן חד משמעי.
אז אני רוצה לשאול את כולם - כל מי ששבר את הביצה הזו אי פעם איך בדיוק זה קרה ומה בדיוק עשה שלב אחרי שלב - אשמח אם נוכל אפילו ליצור שרשור חדש
בנושא מה עשינו שגרם לביצה להישבר . אולי ככה נוכל ללמוד יותר מהטעויות של כולם .

ישי.פ
02-05-11, 20:26
אני מחפש פיצוץ של הסרן הקדמי, בכדי לבדוק את העניין בצורה מעמיקה יותר.
מי שיכול להעלות לכאן פיצוץ שכזה?? תודה.

momi-r
02-05-11, 21:05
מחר אני אברר אם הביצה השבורה שלי עדיין לא הלכה לברזל
אם לא אני אעדכן אותך .

נדב42
02-05-11, 22:04

במוסך שלי בטירה הוחלפו לפחות 2 כאלו לאחרונה, אולי עוד יש לו ...

MMR
03-05-11, 00:37

הכוונה לדיאגרמת פיצוץ כנראה....

osh
03-05-11, 11:05
אני מצטער על האיכות אבל אלו תמונות של ביצה שפוצצתי לפני שנה לכל התוהים איך זה נראה

415184151741516

momi-r
03-05-11, 11:46
הקבצים לא תקינים .

ישי.פ
03-05-11, 23:59
הכוונה לדיאגרמת פיצוץ כנראה....

נכון זאת הייתה הכוונה. אבל אם יש לך גם את הסרן עצמו זה יהיה מצויין!

נדב42
05-05-11, 17:40
עוד כמה מילים לגבי הפיצוץ אצל מומי.

לדעתי הוא קרה לפני הבלימה ופשוט לא שומעים אותו בסרט בגלל הרעש של המנוע.
את התקתוקים ששומעים מיד אחרי הבלימה אפשר לשמוע גם אח"כ בנסיון הירידה, זו החלקה של השיניים בינ הקורונה לפיניון.

אני אמנם לא נוסע בסל"ד כזה, אבל אני כן נוסע מהר במקומות שאפשר, ויצא לי פעמים רבות לבלום בחדות ממהירות גבוהה עם 4X4 משולב (לא כי כך טוב לבלום, אלא כדי ליצור החלקה מכוונת), ולא קרה כלום. כל עוד המנוע לא דוחף, או מופרד לגמרי, הכוחות נמוכים משמעותית משימוש שוטף בהנעה הקדמית.

נדב.

momi-r
05-05-11, 18:01
לדעתי אתה טועה קצת - וזו דעתי הלא מקצועית..

כי שומעים את השבירה מיד לאחר הברקס שומעים מן "תאק" יחיד לדעתי זה הפיצוץ ! לפני זה לא היה רעשים שונים או מוזרים, בירידה אחורה הרעשים שנשמעו אכן היו מהחלקות שיניים אבל הרעשים היו שונים מהשבירה עצמה וניתן לשמוע זאת בוודאות.

לגבי הבלימה שלך אולי לחצת ברקס חזק במהירות גבוהה אבל לא עשית את זה כשכל המומנט רק בגלגל אחד אלא מחולק ל 2 הגלגלים ( ל 2 הגלגלים שלך היה אחיזה טובה)
במקרה שלי אפשר היה לומר שגלגל אחד היה באויר וכל המומנט היה בו ואז נלחץ ברקס - קצת שונה מהמקרה שלך.
כתבתי קודם לדעתי אם מרימים 2 גלגלים מאותו צד שהרכב משולב (למשל ימני אחורי וימני קדמי) 4X4 ואתה לוחץ גז ומגיע לטורים גבוהים ופתאום לוחץ ברקס לדעתי הלכה הביצה..

ואם אתה רוצה ליצור החלקה מכוונת.. תנסה כשה 4X4 לא משולב עם 4X4 משולב יותר קשה ליצור החלקה מכוונת..

נדב42
05-05-11, 23:01
ואם אתה רוצה ליצור החלקה מכוונת.. תנסה כשה 4X4 לא משולב עם 4X4 משולב יותר קשה ליצור החלקה מכוונת..
נכון, אבל ההיגוי הרבה יותר טוב ב- 4X4 ... החלקות זה נחמד כל עוד הן בשליטה ... אבל אנחנו סוטים לגמרי מהנושא ...

לגבי הכוחות בבלימות האלו, אחד המקרים נגמר בג'אנט מעוקם ... לביצה שלום ...

לגבי מה ששומעים אצלך בסרטון, כל עוד המנוע היה בפול גז זה ממסך את כל הרעשים האחרים ...

ישי.פ
05-05-11, 23:51
נדב אתה מתעלם מעניין ההצלבה!! והפרש המהירוית בין הגלגלים באותו סרן.
זכרוני מהסמוראי; כתוב במפורש שאסור לנעול לוקר אחד בסרן.
בגלל הפרש זה שיגרום למהירות גבוהה פי כמה בגלגל החופשי.

momi-r
05-05-11, 23:58
אני מגבש לעצמי דעה שפרט לכל מקרי ההצלבה והנחיתה ניתן לשבור ביצה גם ע"י ברקס..

לעניין יותר רלוונטי - יש טיול בשבת ? מישהו מתכנן משהו בקטנה לשבת בבוקר ?

נדב42
06-05-11, 00:05
נדב אתה מתעלם מעניין ההצלבה!! והפרש המהירוית בין הגלגלים באותו סרן.
זכרוני מהסמוראי; כתוב במפורש שאסור לנעול לוקר אחד בסרן.
בגלל הפרש זה שיגרום למהירות גבוהה פי כמה בגלגל החופשי.
אני לא זוכר שראיתי שם הצלבה, אם היתה אז כמובן שזה מגביר את הסיכוי לפיצוץ ...
בעניין הלוקר הבודד - זה נכון אבל לא קשור. זה כדי למנוע בלאי מוגבר בסרן, בעיקר במצב 2X4, אגב.

נדב42
06-05-11, 00:08
אני מגבש לעצמי דעה שפרט לכל מקרי ההצלבה והנחיתה ניתן לשבור ביצה גם ע"י ברקס..
לעניין יותר רלוונטי - יש טיול בשבת ? מישהו מתכנן משהו בקטנה לשבת בבוקר ?

לדעתי אתה טועה, אבל זכותך לדעה עצמאית ... (בטח אפשר היה למצוא פה סמיילי יצירתי, אם הם היו עובדים כמובן ...)
לגבי שבת - אני מתכנן סופ"ש עצלן, אז רק אם זה בוקר של עצלנים ...

ישי.פ
06-05-11, 00:11
תסתכל בסרטון על החול שעף בגלגל קדמי שמאלי וימני אחורי, זאת ההצלבה

נדב42
06-05-11, 00:37
תסתכל בסרטון על החול שעף בגלגל קדמי שמאלי וימני אחורי, זאת ההצלבה
בכלל לא בטוח. לא היו שם בורות ואתה לא רואה את הגלגל הקדמי הימני בסרטון. יכול להיות שגם הוא מסתובב, אין דרך לדעת.
שני הגלגלים האחוריים חפרו, הימני יותר מהשמאלי, אבל לא במידה שתגרום ל- GV להצליב.
אני גם לא רואה חול שעף מהגלגל הקדמי בכלל. תעצור את הסרטון ב- 0:21 ותראה שהגלגל הקדמי השמאלי בכלל לא חפור.
מה שרואים בוודאות זה שאורות הבלם נדלקו רק אחרי שהרכב התחיל להתדרדר אחורה.
ההתדרדרות (וזו כבר הסקת מסקנות שלי) נבעה כנראה מאובדן ההנעה הקדמית.
בעלייה כזו שהמצע שלה הוא חול רטוב יחסית, רכב עם 4X4 מתפקד היה חופר במקום ולא מתדרדר אחורה.

תמונות קשות. לא אוהב לראות את הסרטון הזה ...

momi-r
06-05-11, 08:54
נדב
תתפלא באיזה קלות אפשר להיכנס להצלבה עם ה GV
הגלגלים לא "חפורים" כי לא המשכתי לתת גז כשהבנתי שאני לא מתקדם יותר ( גם כדי לא לעשות את העלייה קשה יותר )
דבר שני מה שאמרת שהרכב התדרדר אחורה לפני הברקס נכון.. אבל זה בדיוק הרגע שהורדתי את הרגל מהגז והעברתי אותה לברקס אז בחצי שנייה הזו הרכב התדרדר .
אם תעמוד בזוית כזו ותעזוב גז עם כל רכב תקבל דירדור אחורה... עד הברקס .

נדב42
06-05-11, 10:01
שים לב, הגלגל האחורי ימני כן חפור והשמאלי קדמי לא חפור - לכן זו לא הצלבה.
ומאחר שאתה כבר מבין שהבלימה היתה כאשר הרכב כבר התדרדר אחורה, אז הבלימה לא יכולה להיות הסיבה לשבר ...

momi-r
06-05-11, 10:53
נדב
לצערי אני לא מסכים איתך.
אני יודע בוודאות וגם הרגשתי את זה בשטח שהביצה נשברה אחרי הברקס.
ומה שלא רואים בסרטון זה שדווקא יש כמה בורות למעלה אז בטוח שהייתה הצלבה
זה מה שגרם לרכב לעצור ובגלל שהיה מומנט רציני הברקס הפתאומי - לדעתי
גרם לשבירה.

אנחנו יכולים לדון בזה עוד שנים לעולם לא נדע בדיוק מה קרה ומה גרם לביצה להישבר.

נדב42
07-05-11, 02:41
כמו שכתבתי למעלה, זכותך לדעה עצמאית ...

motorica.net
07-05-11, 10:32
נראה לי שהשירשור הזה הלך רחוק מדי.
לכל רכב יש את נקודות כשל ותורפה גם לרכבי שטח שנחשבים למאד קשוחים וגם הם שוברים.
לא צריך להכנס לפארנויות בטח כשיש מספר פתרונות, כמכלול GV/ויטרה משופרת תספק עבירות טובה מאד, אמינות גבוהה והוצאות נמוכות.
גם אם בבוא היום צריך לפתוח את הארנק ולרכוש פרונט אקס מברזל, השד לא נורא בטח בהתחשב בחיסכון השוטף.

אגב האוזינג אלומיניום לפרונטאקס עולה חדש בחברה 1,700 ש"ח , רק האוזינג לא כולל האיבר השלישי.
התיכנון שלי לברר מה המק"ט להאוזינג OEM מפלדה ולעשות הזמנה ייעודית דרך מכשירי תנועה (תשלום 50% מראש)
הערכה שלי שהחלפה רק של האוזינג בלי האיבר השלישי תספיק.
אם המחיר יהיה נמוך זה היה הדבר הכי נכון לעשות.

* בעלי GV יהיו חייבים להחליף את האיבר השלישי לזה של ויטרה ולהתקין לוקרים ידניים.

benza
13-05-11, 14:17
והנה עוד אופציה מעניינת, לייצר פרונאקס מסרן של סמוראי:

http://www2.izook.com/?page_id=308

motorica.net
16-05-11, 10:57
כנראה שהתכוונת לשירשור הזה:

http://www.zukiworld.com/forum/build-diaries-how-to-diy/diy-steel-front-axle-trackersidekick-replacing-a-weak-link

benza
16-05-11, 11:31
כנראה שהתכוונת לשירשור הזה:

http://www.zukiworld.com/forum/build-diaries-how-to-diy/diy-steel-front-axle-trackersidekick-replacing-a-weak-link

נכון... :-) העתקתי את הקישור הלא נכון שאגב גם מראה פתרון של חיזוק סרן קדמי, לא בדיוק הבנתי מה נותן הקיבוע הזה...

motorica.net
16-05-11, 15:43
הקיבוע אמור לפתור את בעיית תלישת התושבת של האיבר השלישי.

benza
17-05-11, 20:34
קראתי עוד איזה מאמר שמראה שהאוזינג של גרנד ויטרה 99 2.0 דיזל (ברזל) + איבר שלישי של XL7 (ברזל) + קורונה ופיניון מהסרן המקורי נותנים סרן ברזל מושלם ותואם.
השאלה היא כמה עולים החלקים האלה ומה הזמינות שלהם.

נדב42
18-05-11, 13:09
עולים 5000 ש"ח, בזוקי-פרו...
קבל קישור: http://4x4pro.co.il/suzuki/vitara/סרנים-ובלמים.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=95&category_id=28

המחיר שמופיע בקישור (7600 ש"ח) הוא עבור סרן מורכב ומלא עם קורונה/פיניון וכל שאר הבפנוכו.

נדב.

benza
18-05-11, 14:34
עולים 5000 ש"ח, בזוקי-פרו...
קבל קישור: http://4x4pro.co.il/suzuki/vitara/סרנים-ובלמים.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=95&category_id=28

המחיר שמופיע בקישור (7600 ש"ח) הוא עבור סרן מורכב ומלא עם קורונה/פיניון וכל שאר הבפנוכו.

נדב.

אוקיי, עכשיו ברור לי ההבדל בין הפתרון הזה לסרן של קאלמיני...

motorica.net
18-05-11, 16:16
שים לב, מה שנתי מוכר אינו סרן של קלמיני, אלא אוסף של חלקים מקוריים הישר מהמחסן של סוזוקי.

כך נראה הסרן הקידמי מתוצרת calmini
אני מאמין שאם תהיה נכונות נתי יוכל לייבא גם אותו.

http://www.puresuzuki.com/Anvil-Axlefs.jpg

benza
18-05-11, 20:15
שים לב, מה שנתי מוכר אינו סרן של קלמיני, אלא אוסף של חלקים מקוריים הישר מהמחסן של סוזוקי.

פחות אטרקטיבי ללא האיבר השלישי... אם כבר להשקיע אז בחלקי הסוזוקי עדיף...

4X4 קבוע
18-05-11, 21:13
מישהו יכול להסביר, לפרט, לצייר ,לצלם ,להראות מתוך תמונה...
מה זה האיבר השלישי הזה שכולם מדברים עליו שהוא נשבר כ"כ מהר ?

נדב42
18-05-11, 21:40

הי,

בטרם עידן זוקי-פרו, הזמנתי כזה מחו"ל, וההזמה התברברה ובסופו של דבר ביטלתי.
אני מאמין שאם תזמין מזוקי-פרו את הסרן של קאלמיני הם יעשו זאת בשמחה...

דברים שצריך לדעת על הסרן של קאלמיני:

א. ניתן להתקין אותו אך ורק ברכב שמוגבה באמצעות קיט של קאלמיני ...
ב. הוא אינו כולל איבר שלישי (שניתן לרכישה בנפרד אצל זוקי-פרו, חלק מקורי של סוזוקי, אבל מברזל)
ג. הוא יקר משמעותית
ד. יש להחליף את ציריית צד הנוסע לצירייה של צד הנהג. זה חסרון בכך שצריך לקנות בנוסף עוד ציריה, וזה ייתרון בכך שאפשר להחזיק צירייה אחת רזרבית עבור שני הצדדים, וניתן להחליף אותה בקלות בשטח בלי לפרק את הגלגל אפילו ...

בסופו של דבר, למרות שאצלי הרכב מוגבה עם קיט קאלמיני וטכנית יכולתי להתקין את הסרן הזה, בחרתי בסרן הברזל המקורי משיקולי עלות.

נדב42
18-05-11, 21:57

הוא לא נשבר כל כך מהר. ההאוזינג הוא החלק הרגיש יותר, אבל אם כבר מחליפים מאלומיניום לברזל אז מחליפים הכל
(למרות שהחלקים תואמים ואפשר לערבב)

הנה האיבר השלישי במלוא תפארתו, מסומן באדום באיור:
42711

benza
18-05-11, 22:04

http://i240.photobucket.com/albums/ff317/heiney5/Ditch%20Witch/HORE08-Frt3rd.jpg האיבר השלישי חלש כמו ההאוזינג עצמו
http://www.zukioffroad.com/Tech_Library/sidekick_front_axle_housing.htm

לעומת אחיו מהברזל:

http://zukiworld.com/month_110103/images/zigs_build/xl71.jpg

4X4 קבוע
18-05-11, 22:44
הוא לא נשבר כל כך מהר. ההאוזינג הוא החלק הרגיש יותר, אבל אם כבר מחליפים מאלומיניום לברזל אז מחליפים הכל
(למרות שהחלקים תואמים ואפשר לערבב)

הנה האיבר השלישי במלוא תפארתו, מסומן באדום באיור:
42711

אשמח לתמונה תקינה
יש מצב לתמונה של סרן שלם ושמות חלקיו מפורטים על התמונה. (האוזינג איבר שלישי..) והסבר איזה מהחלקים הם הרגישים בסרן ?
תודה

נדב42
18-05-11, 22:52
אשמח לתמונה תקינה
יש מצב לתמונה של סרן שלם ושמות חלקיו מפורטים על התמונה. (האוזינג איבר שלישי..) והסבר איזה מהחלקים הם הרגישים בסרן ?
תודה

נמאס כבר מהתקלות באתר החדש !!! (אצלי זה נראה בסדר, אגב)
קבל קישור ישיר לתמונה: http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=42711&d=1305744858

האיבר השלישי מסומן במסגרת אדומה, ההאוזינג זה החלק הכי גדול בתמונה.
שניהם במקור מאלומיניום, ההאוזינג הכי רגיש, האיבר השלישי פחות, אבל אם מחליפים לברזל אז עדיף כבר את שניהם.

נדב.

benza
18-05-11, 23:16
אשמח לתמונה תקינה
תודה

התמונה מהאתר של זוקיפרו- לגבי מה זה עושה וכל החלקים הפנימיים, בצע חיפוש על דיפרנציאל, יש פה מספיק מידע והעיקרון זהה רק העטיפה שונה במעט...

momi-r
19-05-11, 09:52
אגב אם המשכתם בדיון הזה

אז אצלי רוב הנזק היה דווקא באיבר ה 3.
ההאוזינג אצלי נסדק קלות ולדעתי היה אפשר לתקן אותו .

נדב42
19-05-11, 10:12
אז אצלי רוב הנזק היה דווקא באיבר ה 3.
ההאוזינג אצלי נסדק קלות ולדעתי היה אפשר לתקן אותו .

כאשר ההאוזינג נסדק/מתפוצץ, כל העסק מתעוות, חלקים נלחצים ממקומם, ואז יכול להגרם נזק גם לאיבר השלישי.
לא ידוע לי על מקרה של נזק לאיבר השלישי בלי נזק להאוזינג, הפוך דווקא כן...
(שימו לב: לא אמרתי שאין מצב כזה, אלא שאני לא מכיר, מתוך כ- 20 מקרים שנחשפתי אליהם...)

נדב.

motorica.net
19-05-11, 10:24
נדב זה גם מה שידוע לי ויש כאלה שאומרים שזה פתר את הבעיה אצלם (רק החלפת האוזינג).
הענין הוא שבמצב כזה האיבר השלישי הופך להיות נקודת התורפה אולי לפני הציריות.

נדב42
19-05-11, 10:27
ולכן, כמו שכבר כתבתי עוד מהפעם הראשונה, אם כבר מחליפים אז גם את ההאוזינג וגם את האיבר השלישי. אין בינינו מחלוקת.

נדב42
19-05-11, 13:10
שאלה שנשאלתי בהודעה פרטית:

עכשיו כשאני מבין שהפתרון של זוקיפרו זה בעצם חלקים של סוזוקי, אני שואל את עצמי למה בעצם קנית מהם (מעבר לשירות המעולה שלהם), למה לא ללכת לקנות אותם ישירות ממכשירי תנועה ו/או לחפש מפירוק?

התשובה פשוטה: מעולם לא יובא לארץ דגם של GV שכלל סרן מברזל, ולכן זה לא קיים במערכות של מכשירי תנועה גם כחלק חילוף, וגם לא בפירוקיות. למה לא הביאו ? אין לי מושג, תשאלו אותם...

ועוד בקשה: שאלות שאינן אישיות ממש ויש ערך לשאר החברים בתשובות עליהן, אנא שאלו בפורום ולא בהודעות פרטיות.
(אני לא עונה על שאלות כאלו בפרטי, אלא תמיד שולח בחזרה לשרשור הרלוונטי או לשרשור חדש)

-->