צפייה בגרסה מלאה : עזרה בבחירת רכב לטיול בקנדה
שלום רב.
אני אשמח לעצתכם בנוגע לבחירת רכב בקנדה.
בסופ"ש הבא אני טס לקנדה (מונטריאול) למפגש משפחתי ולאחר מכן אני מתכוון לקנות רכב ולחצות את קנדה לרוחבה ולאורכה (כמה שניתן להגיע צפונה לפחות)
אני מעדיף רכב גדול שאני יוכל לישון בו ברוב הלילות של הטיול וכמובן שיהיה מקום לציוד קמפינג ואספקה וכמו כן צריך מקום לאופניים (אני מעדיף לא להשאיר אותם בחוץ כשאני ישן בפנים).
תקציב עד 10,000 דולר, אין בעיה עם רכב ישן מבחינת נוחות אבל כמובן שעדיף לא גרוטעה.
ברור לי שצריכת הדלק תיהיה גבוהה אבל אני מקזז את זה עם חיסכון בעלויות הוסטלים ומוטלים אז אני מוכן נפשית לרכב בזבזני.
אני חושב שרצוי שזה יהיה רכב בעל הנעה 4X4 אבל רוב רכבי הSUV יהיו קטנים מידי לדעתי לכן חשבתי על אופצייה כמו gmc safari או chevrolet astro עם הנעה 4X4, הבעיה היא שנראה לי שמדובר ב4X4 קבוע ולא נשלט וזה נראה לי בזבוז על כבישים סלולים.
יש לי רשיון b אז רכבים גדולים מידי לא יתאימו, הרכב צריך להיות בעל עבירות לשבילים ובטח יותר מזה (אני עוד לא יודע לאיזה מקומות אני הולך להגיע במהלך הטיול אבל הייתי מעדיף שהרכב לא יגביל אותי יותר מידי).
דעות, המלצות וטיפים יתקבלו בהמון תודה!
לפני שאתה רוכש רכב (לא יודע מה להמליץ לך).
תקנה כמה פעמונים קטנים ותלה על הבגדים/אופניים--להזהיר את הדובים!
לא , אני לא צוחק.
לפני שאתה רוכש רכב (לא יודע מה להמליץ לך).
תקנה כמה פעמונים קטנים ותלה על הבגדים/אופניים--להזהיר את הדובים!
לא , אני לא צוחק.
באפריקה, לטבחית שלי היה פעמון קטן כדי לצלצל ולהודיע שהאוכל מוכן.
לזה התכוונת ? להודיע לדובים שהאוכל מגיע ?
לגבי בחירת רכב
כל וואן פול סייז, למשל וואנדורה או דודג' ראם , הנעה אחורית עם נעילה אחורית אוטומטית או מוגבל החלקה, בתוספת שרשראות שלג לפי הצורך, יביאו אותך לכל מקום שתצטרך.
בברכה,טושי
באפריקה, לטבחית שלי היה פעמון קטן כדי לצלצל ולהודיע שהאוכל מוכן.
לזה התכוונת ? להודיע לדובים שהאוכל מגיע ?
לגבי בחירת רכב
כל וואן פול סייז, למשל וואנדורה או דודג' ראם , הנעה אחורית עם נעילה אחורית אוטומטית או מוגבל החלקה, בתוספת שרשראות שלג לפי הצורך, יביאו אותך לכל מקום שתצטרך.
בברכה,טושי
אתה מזכיר את הסיפור על השניים שברחו מהדב (בקנדה), לפתע אחד עצר והוריד את הנעליים, שאל אותו חברו,
"בשביל מה ? הרי לא תרוץ יותר מהר מהדב !"
ענה לו , "אני לא רוצה לרוץ יותר מהר מהדב, אני רוצה לרוץ מהר יותר ממך !"
הרגתם אותי עם הפעמונים... ברור לי שפעמון כזה בסיטואציה מסויימת יכול להציל חיים אבל עדיין כשאני מדמיין את עצמי עם הפעמונים זה נראה מגוחך:)
האם הוואנדורה לא גדול מידי? אני מניח שאם דודג ראם אז הכוונה ל1500 כי השניים האחרים נראים גדולים מידי...
אם בכל זאת חשקה נפשי ברכב וואן מרווח בעל הנעה נשלטת לארבעת הגלגלים, אמין וקצת נוח. מה לחפש?
במרחב הפנימי של היוקונים/בלייזרים ואחיהם השונים יהיה מקום לשינה וציוד שהזכרתי? (החוק מתיר פירוק של המושבים האחוריים?)
אני לא מבין גדול בקנדה אבל ידוע שזה מדינה מסודרת דמוי ארה'ב
אז שווה לבדוק את החוקים שם,
אולי תגלה שעם הרשיון הישראלי אתה יכול לנהוג על מה שבא לך
הB אצלכם ושם הם לא בהכרח זהים
כמובן שאתה יכול לפרק כיסאות.
הייתי הולך לכיוון של מיניואן של קרזלר וכדומה,הם יחסית זולים, מרוווחים עם צריכת דלק מאד הגיונית.
אני לא מבין גדול בקנדה אבל ידוע שזה מדינה מסודרת דמוי ארה'ב
אז שווה לבדוק את החוקים שם,
אולי תגלה שעם הרשיון הישראלי אתה יכול לנהוג על מה שבא לך
הB אצלכם ושם הם לא בהכרח זהים
כמובן שאתה יכול לפרק כיסאות.
הייתי הולך לכיוון של מיניואן של קרזלר וכדומה,הם יחסית זולים, מרוווחים עם צריכת דלק מאד הגיונית.
מרפרוף בתקנות תחבורה הקנדיות נראה שיש להם חוקים טיפה שונים בין הפרובנציות השונות אבל באופן כללי יש קווי דמיון בינם לבין התקנות האירופאיות שאלה בעצם גם התקנות בישראל.
אז 7700 ליבראות (3500 קילו) זה המשקל המירבי שאני רשאי לנהוג בו...
האם החוק גם מאפשר לי לפרק כסאות בSUV או רק ברכב שרשום כרכב עבודה או משהו כזה?
לדוגמה, האם אני יכול לקנות איזה SUV עם שתי שורות מושבים חוץ מהנהג+נוסע ואז לפרק רק את השורה האחרונה כך שבעצם יהיו 5 מקומות ישיבה במקום 8?
לגבי המיניוואן, אם אני יוותר על המקום שהוואן מציע לי אז זה יהיה רק לטובת SUV גדול עם הנעה 4X4...
לא חשבתי על הסאבארבן, נראה כמו אפשרות לא רעה בכלל, יש שתי גרסאות עם הבדל גדול במשקל הכולל. רק אחת מהם היא פחות מ3500 קילו, כך שרק היא רלוונטית.
לפי נתונים יבשים ותמונות של הרכב לא הצלחתי להגיע למסקנה אם באמת יהיה שם מספיק מקום בשבילי...
עידן מרציאנו
03-05-11, 17:20
זה דיי מזכיר את הטיול שלי לפני 8 שנים רק שאני ירדתי דרומה לארצות הברית וגם אני מתוך מחשבה לחסוך תיכננתי לישון ברכב (גרנד צירוקי ללא ספסלים,לי זה הספיק אבל אני דיי "דחוס" )אחרי חצי לילה רצתי למלון הקרוב כי פשוט קפאתי מקור והפעם הבאה שישנתי ברכב היה בערך בצד השני של היבשת (סן פרנסיסקו ) ,
קח את זה בחשבון שקנדה הרבה יותר קרה מארצות הברית ולישון בתוך רכב כבוי שמצטבר עליו שלג כל הלילה זה לא תענוג גדול
האמת שאתה לא הראשון שאומר לי את זה וזה דיי מתחיל להפחיד אותי, קיוותי שאם אני יעשה את הטיול בחודשי הקיץ הפחות קרים ושאני יקנה שמיכה טובה או שתיים אז עניין הקור לא יתגבר עליי... להרכיב בידוד ברכב נראה לי מוגזם קצת ואז כבר באמת עדיף לא לישון ברכב אלא בהוסטל/מוטל.
ההיתרון הגדול בלא לישון ברכב זה ההגבלה שיורדת בבחירת הרכב.
לי היה קצת קר כשישנתי בתוך הדיסקו 4 במפגש ג'יפולוג בנחל לבן בסוף דצמבר. כן, כאן בנגב שלנו... אז קנדה?....
כמו שאומרים - "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות"
בהתחשב בכך ששטח קנדה כמעט 10,000,000 קמ"ר (שטח מדינת ישראל כ-22,000 קמ"ר. כלומר קנדה גדולה בערך פי 450. שטח ניו זילנד כ-100,000 קמ"ר, כלומר קנדה גדולה רק פי 100) נדמה לי שאתה מנסה מתפזר ליותר מדי כיוונים ולא ממש יודע מול מה אתה עומד.
ולמה:
1. הטיול שנשמע שאתה מתכנן נשמע מצויין לניו זילנד אבל קנדה קצת גדולה עליו. המרחקים שם עצומים שקשה לתאר. המרחק ממונטריאול לונקובר הוא 3700 ק"מ - כארבע וחצי שעות טיסה.
2. אם חשבת במסגרת השרות הצבאי שראית "חורים" אז בקנדה אתה מגלה מה זה באמת חורים. מקומות שאין כביש ואין דרך ויש עיירות (של שלושה בתים בערך) כל 100 ק"מ שניתן להגיע אליהן דרך הים או במטוס ימי כי זה לא כלכלי לסלול דרך.
3. גם וגם וגם לא עובד כל כך טוב כי אתה צריך להתפשר והתנאים בחלקים מקנדה הם לא כאלה שכדאי להתפשר איתם. למשל אני לא רואה אותך יורד מהכביש עם 4X4 לבד בלי רכב נוסף וציוד חילוץ (וכמובן שאין תיקשורת סלולרית מחוץ לערים וצירים מרכזיים - תיבדוק במפות אזורי כיסוי של חברות הסללולר הקנדיות).
אני הייתי מתכנן טוב את המסלול מראש ורק אז מחליט על איזה רכב ללכת. תכלס - הייתי הולך בכיוון של קניית קמפרואן קטן ומכירתו בסוף הטיול, יכול להיות שככה לא תפסיד יותר מדי. מצד שני תוכל לישון באתרי קמפינג נורמלים.
מצטרף להמלצה הנ"ל, ומוסיף -
בכמה זמן טיול מדובר? אם לא מדובר בטיול ארוך (מס' חודשים) ואתה רוצה לבקר באזורי התיירות העיקריים,
קודם כל - פתח מפה ותבין. המרחקים עצומים. חבל להעביר ימים שלמים בנסיעות משעממות וארוכות. רק לעבור מחוף לחוף יקח לך כשבוע, במקום לטוס 4 שעות...
בקיצור - אם מדובר על טיול של כחודש-חודשיים ההמלצה שלי היא לשכור רכב קטן יחסית (אחד במזרח ואז אחד במערב. הטיסה תעלה לך פחות מהדלק...) ולהחזיק ציוד קמפינג נורמאלי ברכב. בכל האיזורים בהם תטייל יהיו חניונים זולים עם סידורי קמפינג ברמה גבוהה.
ועוד ישאר לך כנראה הרבה עודף...
זה מה שאני עשיתי בטיול שם לפני כמה שנים.
תהנה!
שכחתי לבדוק אם נוספו לפה תגובות, סליחה.
אתם בהחלט צודקים, גם אני מרגיש שאני מפוזר מידי ולא החלטי, אבל בכל מקרה אני מאמין שאיזה מסלול שלא יהיה יהיה מצויין, כמובן שיכול להיות מסלול יותר טוב עם מקומות שעדיף לא להפסיד ותכנון נכון היה יכול לעזור לא לפספס את זה...
לקחתי את ההערות וההמלצות לצומת ליבי.
כרגע אני כבר במונטראול, אנשים שונים במשפחה נותנים לי טיפים שונים לגבי מקומות שהם היו בהם וממליצים עליהם, אז לאט לאט אני אוסף מקומות מומלצים, כמובן שאני גם נעזר באתרי תיירות באינטרנט.
לגבי הרכב, אנחנו עדיין בודקים את האפשרויות אבל מסתבר שבגלל תנאי מזג האוויר ברוב השנה הרכבים פה לא מחזיקים הרבה וגם אם מצאתי רכב ישן ותקין לרוב יהיה מאוד קשה למכור אותו בלי להפסיד סכום נכבד, בשוק מסתובבים רק רכבים חדשים או כמעט חדשים.
עולה גם האופציה של השכרה, העלות היא 600 דולר קנדי לחודש ולפי משך הזמן הלא מאוד ארוך שאני יהיה פה (3 חודשים בערך) אולי זה עדיף, למרות שאני ירגיש הרבה יותר בנוח וחופשי אם אני אדע שאני נוהג ברכב שלי ולא של מישהו אחר.
תודה חברים!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.