התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הגה כוח או הגה בכוח?

8ball
02-05-11, 00:19
חברים יקרים זקוק לעזרתכם המקצועית.
בויטארה (92 קצרה אם זה משנה) צינור שחוזר ממיכל העודפים למשאבת ההגה איבד את צורתו והוחלט להחליפו.. ההחלפה לא מסובכת או דורשת פירוק נרחב... שני בנדים שנפתחו הוצאת הצינור החלפתו בצינור חדש ומילוי נוזל הגה במיכל. אממה ההגה נהיה קשה כמו בטון מסתובב קשה מאוד ולפי הרגשתי אין תמיכה של המע, הידראולית בתנועה.
חשוב לציין שבהרמת שני גלגלים קדמיים באוויר אין שום בעיה לסובב את ההגה כך שנשללת האפשרות של שבר או בעיה מכנית באחת הזרועות או חלק ממערכת ההיגוי ה"מכנית" והבעיה היא במע' הידראולית... מה אני עושה לא נכון ולמי הפיתרונים?

נדב42
15-05-11, 22:18
אוויר במערכת ? (אין לי מושג האמת, סתם מנסה להפעיל את התאים האפורים ...)

8ball
16-05-11, 00:26
האמת ידידי שכחתי לעדכן והנה ההזדמנות ( וגם אחת להיכנס למצעד הטיפשים) החלפתי צינור לאחד שמיועד להידראוליקה כבדה, כי צינור רגיל לא החזיק שם מעמד למרות שהלחץ לא משהו מטורף שם אבל מילא. לצינור החדש יש מעטפת בידוד קלועה מסיבי בד כלשהם (כולכם מכירים - לא יודע איך לנסח במדויק) קיצצתי אותו לפי המידה של הצינור הקודם + כמה ס"מ נוספים טולרנס להתאמות והרכבתי על כניסה למשאבת ההגה... - כאמור עד כאן אין בעיה.

ואז... קיצצתי אותו לאורך המדויק, כן כן כשהוא מורכב על המשאבה, אממה - בגלל המעטפת וחוזק הריבוד של הצינור, צריך לנסר אותו עם משורית, וזה אהבל עושה לכלוך שבצורה מדהימה על פי חוקי מרפי והפיזיקה נכנס גם לצינור. מה עושה אהבל - שוכח להוריד הצינור לפני כן מהמשאבה ועוד מנער את הפסולת טוב טוב ונושף לתוך הפתח בצינור כדי שחלילה לא ישאר בו איכסה. רק שהכל יורד ישר לפתחה של משאבה... מחבר הצינור ממלא השמן מניע האוטו וגורנישט.

בסופו של סיפור התייאשתי ופירקתי את הכל כולל המשאבה מהרכב במחשבה שהשיניי הזחה בתוכה נשברו. ברגע שמקרב לאוזן ומסובב כדי לשמוע אם יש חיכוך של משהו שבור, חוטף שפריץ של שמן הגה לפנים כולל שפריצון הגון לתוך האוזן, עד הריאה זה הגיע לי... השסתום הגנה של המשאבה פשוט נסתם מכל הגועל נפש ואני סובבתי את המשאבה כך שהשסתום הפוך ממצבו על הרכב ונתתי שם קצת מכות כך שהפסולת השתחררה. את המשאבה אגב החלפתי בכל מקרה באחרת בשביל לשפץ את זו - להרגשתי היה שם מעט חופש למרות שלא וודאי, אבל יאללה כבר הייתי שם זיא נשלחה לשיפוץ וכרגע שוכבת בארגז ספיירים. שיהיה לכל מקרה של טמטום חוזר (סמיילי דביל היה אמור להיות פה)

-->