צפייה בגרסה מלאה : חשמל בסיסי מאוד
Chili Pepper
02-05-11, 11:25
ביום שבת בערב זרקו ואנוכי הוצאנו מהג'ימני שלי את הפלסטיק מקדימה וחתכנו קצת בצדדים, ויצא באמת טמבון יפה ויעיל. זה אחרי שאני שברתי אותי בעלייה מעצבנת וכבר לא היה אפשר להמשיך לנסוע ככה.
בהזדמנות זו- שוב תודה נועם!
אז ככה-
נשארו לי פנסי הערפל.
המטרה- אני רוצה ליצור לשני הפנסים, חיבור חשמלי (עדיף לשקע מצית, אם לא אז ישירות למצבר) נייד- כלומר לא קבוע, שאני יכול להעביר את זה לרכב אחר למשל. ולחבר לפנסי הערפל מגנטים חזקים מלמטה.
ואז לדוגמה, כשאגיע לחניון לילה במהלך הטיול, אוכל לחבר את הפנסים לחשמל, ואותם לכוון לאן שאני רוצה על הרכב, בגלל המגנטים שיש להם מלמטה הם יתמגנטו לכל פינה ברכב.
מקווה שזה מובן.
אני לא מבין כלום בחשמל אבל על פניו זה לא נשמע לי מסובך בכלל. כרגע יש לי שני פנסים שהפרדתי מכל הפלסטיק העוטף אותם, מחוברים בניהם על ידי שני חוטי חשמל (פלוס ומינוס אני מאמין), אשר מחוברים לפלאג (ככה קוראים לזה?) בצבע לבן, שהוא התחבר לפלאג אחר ברכב.
יענו-
פנסים- פלאג- ובגלל שניתקתי אותם, אז כלום.
אני יכול פשוט לעשות כמו שזה נשמע לי? לקחת חיבור חשמלי למצת, לקחת את שני החוטים שיוצאים ממנו ולחבר לפלאג הלבן? ואז זה יעבוד? או שזה יותר מורכב ממה שנראה לי?
תודה מראש!
אעלה תמונות אם צריך..
גל.
יש אפשרות לקבל תמונה של הטמבון אחרי החיתוך
בגדול אתה די צודק.
אתה יכול לחתוך את ה"פלאג" הלבן ולחבר מהחוטים האלה חיבור ישיר למצית. אבל, בעיקרון, פנסי ערפל עוברים דרך ריליי ולכן כשתחבר אותם ישירות למצית, הם לא יהיו חזקים כמו שאתה חושב.
דבר נוסף, הפנסים האלה צורכים די הרבה חשמל. אם אתה מתכוון להשאיר אותם מחוברים עם מנוע דולק, כשאתה חונה ללילה, לפחות תדאג שיש איתך מישהו עם כבלים.
מעבר לזה, הפנים הלאה יתחממו לך ברמות שלא תוכל לגעת בהם עם היד, אז אתה צריך לחשוב טוב איפה אתה מחבר אותם על הרכב.
שורה תחתונה - מה שאתה חושב עליו אפשרי, אבל לדעתי, מסיבות פרקטיות, הייתי מוותר על זה ומוצא חלופה טובה יותר לתאורת לילה. אתה תקבל פנס חזק מדי, ממוקד מדי, מתחמם מדי ובזבזני מדי.
בהצלחה.
נועם.
האמת היא שהרעיון נשמע מגניב אבל יש כמה בעיות...
הבעיה העיקרית היא ששקע המצית בדרך כלל מחובר לפיוז של 15-20 וואט. לפרוג'טור סטנדרטי הספק של 50 וואט. כמובן שאפשר להחליף את הפיוז, אבל זה לא העניין, השקע והחיווט שלו לא נועדו לעבוד בהספקים האלה.
אז הפתרון הנכון יותר יהיה להוציא כבל מתאים מהמצבר לאיזשהו מיקום נוח ברכב ושם לשים מחבר נתיק.
(פתרון נפוץ לצורך התנעה בכבלים בקרב בעלי דפנדרים שבו הגישה למצבר לא נוחה).
בעיה נוספת אבל הרבה יותר שולית היא שהמגנטים האלה ישרטו לך את הרכב.
במשך תקופה לא קצרה הסתובבתי עם אנטנה מגנטית למכשיר הקשר ולצערי הרכב עדיין נושא את הצלקות כתוצאה מכך.
לצערי, אין לי פתרון טוב לבעיה הזו... אבל אם תחשוב על משהו, אשמח אם תעדכן
Chili Pepper
02-05-11, 15:14
תודה על התגובות!
כנראה שאני אשאיר את החיבור כמו שהוא ורק אאריך אותו.
כלומר, יש לי עדיין פלאג שאמור להתחבר לפנסים האלה מתחת למכסה מנוע. במקרה הצורך, אחבר אותם לשם, ובעזרת מגנטים אחבר אותם למקום אסטרטגי (וללא שריטות! ) לרכב.
תודה!
גל.
אעלה תמונה של הטמבון בקרוב.
הבעיה העיקרית היא ששקע המצית בדרך כלל מחובר לפיוז של 15-20 וואט. לפרוג'טור סטנדרטי הספק של 50 וואט. כמובן שאפשר להחליף את הפיוז, אבל זה לא העניין, השקע והחיווט שלו לא נועדו לעבוד בהספקים האלה.
שקע המצית מוגן לרוב בפיוז של 10A - אמפר, זרם. במתח של 12V הכוונה היא להספק של 120W.
אם הפרוג'קטור הוא אכן 50W, לא אמורה להיות בעיה לחבר 2 פרוג'קטורים לשקע מצית.
אבל, במצב כזה הצריכת זרם שלך תהיה בערך 8.3A, כלומר מצבר של 80Ah (ואני לא יודע איזה מצבר יש לך)
יגמר בפחות מ 10 שעות ללא שום לקוח נוסף.
Chili Pepper
02-05-11, 16:38
הכוונה היא לחיבור של שעה- שעתיים לא יותר מזה. בכל אופן אפשר להניע אחרי שעתיים לרבע שעה אם ארצה להשתמש עוד.
איפה אני יכול לבדוק כמה W הנורות ערפל??
כמה סיבות למה זה לא רעיון טוב:
1. למצבר של רכב יש קיבולת גבוהה בעיקר בשביל להצליח להפיק זרם גבוה בהתנעה למשך כמה שניות. הוא לא מיועד להחזיק גוף תאורה כמה שעות. כאשר המצבר אינו חדש לחלוטין הקיבולת המקסימלית שלו יורדת, ואחרי שעה עם מנוע כבוי ופנסים דולקים אתה עשוי לגלות שהוא כבר לא מצליח להתניע את הרכב.
2. נגיד שרוקנת את אמצבר והנעת עם כבלים. אם תניע את הרכב ותשאיר אותו בסרק ייתכן והאלטרנטור לא יפיק את האנרגיה הדרושה לטעינה מחדש, בגלל הסל"ד הנמוך (יחסית לנסיעה).
3. לפנסי ערפל יש הספק גבוה אך רפלקטור עם פיזור אלומה שתפקידו לעזור לרכב להיראות יותר מאשר לראות. כלומר זה פנס שצורך זרם גבוה אבל מספק "תמורה" נמוכה יחסית. אצלי למשל כל נורה באור ערפל הקדמי היא 55 ואט שזה כמו אור הדרך.
בקיצור אתה צריך תאורת קמפינג מבוססת לדים שניתן לטעון בנסיעה משקע המצית. יש היום המון מוצרים כאלו מוצלחים מאד.
שקע המצית מוגן לרוב בפיוז של 10A - אמפר, זרם. במתח של 12V הכוונה היא להספק של 120W.
אם הפרוג'קטור הוא אכן 50W, לא אמורה להיות בעיה לחבר 2 פרוג'קטורים לשקע מצית.
אבל, במצב כזה הצריכת זרם שלך תהיה בערך 8.3A, כלומר מצבר של 80Ah (ואני לא יודע איזה מצבר יש לך)
יגמר בפחות מ 10 שעות ללא שום לקוח נוסף.
שקע המצבר בג'ימני מחובר עם חוטים דקים, דרך הסוויץ' לפיוז 15A שאחראי על עוד כמה דברים, הזרם המקסימלי שאפשר לצרוך משקע המצית הוא כ 10A אבל אז מפל המתח יהיה גדול.
אצלי בג'ימני חיברתי שקע נוסף (בינתיים פרוביזורי עד שיהיה לי זמן לסדר אותו) דרך פיוז 15A ישירות למצבר עם חוטים כפולים של 2.5 ממ"ר ומאז ממיר המתח והמקרר עובדים מצויין.
אם אתה רוצה לחבר את הפנסים למצבר אני ממליץ לך לחבר להם קרוקודילים דרך פיוז ולחבר ישירות למצבר.
אם הספק של פנס הוא 55W הזרם הוא כ 4.5A, המצבר של הג'ימני הוא 43 אמפר שעות ולכן אם תחבר 2 פנסים לשעה או שעתיים לא אמורה להיות לך בעיה (כמובן בהנחה שהמצבר תקין לגמרי וטעון), לא מומלץ לנסות לבד בשטח.
הפתרון שאני מצאתי הוא מנורת PL 20W שמתחברת לממיר המתח של 200W ישירות למצבר, צריכת הזרם המדודה מהמצבר היא 1.87A, אור נחמד ומספיק ואפשר להאיר כמה שעות בלי חשש.
מניסיון, לרוקן מצבר עד החצי יכול לעלות לך ברכב לא מניע - אל תעשה את זה אם אתה לבד בשטח.
יש אכן אחלה פתרונות תאורה לקמפינג (למשל ב"אישטח") על לדים לרכב. ממליץ גם על נורת PL ביתית עם ממיר מתח.
אם אתה רוצה תאורת היצף חזקה 55 וואט יש פנס העמסה של משאיות וכו' גם באישטח וגם בחנויות חלקי חילוף של משאיות. ונתת לי אחלה רעיון עם המגנט.
אודי
לגבי מגנט שלא שורט - אם תשים חתיכת בד שתעטוף את המגנט... אז זה יהיה מצד אחד דק מספיק כדי שהפנס עדיין יחזיק, מצד שני רך יותר מהמתכת במקרה של תזוזה ואמור לשרוט פחות את הרכב... (לא נבדק אבל נשמע לי אפשרי..)
לגבי הפיוז של המצת - כמו שאמרו פה.. אני ניסיתי פעם גם לעשות איזה משהו בסגנון - לחבר שקע מצת כזה שמוכרים בACE לנורות 12V והתחיל לעלות עשן ונשרף הפיוז...ככה שלא מומלץ..
Chili Pepper
03-05-11, 17:25
יש אפשרות לקבל תמונה של הטמבון אחרי החיתוך
אפילו קראתי את המדריך באתר ועדיין לא הצלחתי להעלות תמונות לאתר.
אם בא לך תשאיר את המייל שלך ואני אשלח לך.
גל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.