התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בשעה טובה התקנתי את הקשר

ARIEL-JIMNY
03-05-11, 20:22
בידיוק עכשיו סיימתי להתקין את המקסטרק 400 בג'ימני שלי
מבסוט על עצמי שהצלחתי לבד להרכיב את הכל
יש מישהו שגר במערב ראשון או מרכז ראשון ויוכל לעזור לי עם הקשר שלו לבדוק אם שלי עובד?
שניהיה על אותו תדר וננסה לדבר הכוונה

0523692047
תודה אריאל

RAMURAI
03-05-11, 20:25
יש לך את אליק, מס"1 במכשירי כשר.
זה הנייד שלו: 054-2372050.

ARIEL-JIMNY
03-05-11, 20:35
ידוע המספר שלו מופיע על המכשיר שלי

נדב42
03-05-11, 20:57
אז תקפוץ אליו שיבדוק לך את האנטנה עם מד יג"ע (יחס גלים עומדים)

ARIEL-JIMNY
03-05-11, 21:23
כולה ביקשתי לעשות בדיקה עם מישהו לראות איך עובד המכשיר
לא אמרתי שיש תקלה

raanan
03-05-11, 21:37
לא אמרתי שיש תקלה

ואם לא תבדוק כמו שהציע לך נדב, אתה עלול לשרוף את המכשיר (במידה ויש בעיה בחיבור של האנטנה למכשיר).

רענן

נדב42
03-05-11, 21:48
לא אמרתי שיש תקלה

מנסיון אצלי ואצל חברים, באנטנה שהיא לא מקשה אחת (למשל המקורית של מוטורולה, שמורכבת משלושה חלקים), כל ניתוק /חיבור של רכיב במערכת עשוי גרום למגע לא טוב ולהוציא אותה מכיול. אצלי זה קורה בשטיפת מכוניות ולכן רכשתי לעצמי מכשיר בדיקה שכזה.

במקרה שלך, אתה בכלל לא יודע מה מצב האנטנה ואם היא בכלל מתאימה לתדרים של המכשיר... המלצתי לך לקפוץ לאליק פשוט כי הוא קרוב אליך. אתה גם מוזמן לקפוץ אלי לכפ"ס ואבדוק לך ללא תשלום ...

אגב, רענן, מתי מכיילים את האנטנה שלך ? (גם אני צריך... נשבר לי המוט וקניתי חדש...)

נדב.

raanan
03-05-11, 22:13
אגב, רענן, מתי מכיילים את האנטנה שלך ? (גם אני צריך... נשבר לי המוט וקניתי חדש...)

נדב.

אומנם לי יש ירידה בדרך אליך, אבל פי 2 לפחות יותר דלק ...

רענן

omri_t
03-05-11, 23:04
יתכן ומה שכתבתם נכון. איני מומחה בתחום הקשר.

עם זאת, נראה לי מעט קיצוני לומר שחובה לכייל אחרי שטיפה ושחובה שלא לפרק...
אנשים מפרקים אנטנות ומחזירים והציוד עובד שנים על שנים.
אנשים קונים אנטנה לתדר הנדרש מייצרן ועובדים איתה גם ללא התאמות מדוייקות.
אז נכון שעדיף למקסם ולהגיע למצב האופטימאלי. אבל נראה לי שברוב הפעמים ואצל רוב המשתמשים- אפשר לחיות גם עם טיפה פחות מזה.

לפותח השרשור, אם המכשיר נקנה ממקור אמין יחד עם האנטנה שמתאימה לו, והרכבת הכל כמו שצריך (זה לא תורה גדולה..)
אני מאמין שאין סיבה שלא תפעיל ותבדוק.
פתח את המכשיר על תדר אמריקאי 3 במהלך היום- עדיף סופ"ש ועדיף מאזור שמחוץ לעיר- ותקרא לבדיקה.
לעיתים תופתע לגלות כמה רחוק קולטים אותך.

נדב42
04-05-11, 08:59
עם זאת, נראה לי מעט קיצוני לומר שחובה לכייל אחרי שטיפה ושחובה שלא לפרק...
אנשים מפרקים אנטנות ומחזירים והציוד עובד שנים על שנים.
אנשים קונים אנטנה לתדר הנדרש מייצרן ועובדים איתה גם ללא התאמות מדוייקות.

עומרי,

המקסטרק הוא מכשיר עמיד בבסיסו, וזה לא שלחיצה אחת על המע"ד עם אנטנה לא מכוילת תשרוף אותו. אנטנה לא מכויילת/מתאימה/מחוברת כהלכה גורנת להחזרים גבוהים במקום להעביר את כל עוצמת השידור לאוויר. ההחזרים האלו מגיעים בחזרה למגבר של המכשיר ומחממים אותו (להזכירך, מקסטרק משדר בין 25 ל- 40 וואט, יש נורות ליבון בהספקים כאלו ...).

יש להפריד בין המקרים:

א. ציוד משומש שזה עתה נרכש - זה מאוד פשוט: אתה לא יודע מה מצבו והאם באמת מתאים לתדרים. גם בציוד חדש מקורי של מוטורולה נתקלתי בשתי תקלות חמורות: הראשונה שקיבלתי מתאם VHF במקום UHF ועלו על זה רק בבדיקת יג"ע, והשנייה שהלשונית במתאם היתה שקועה ולא היה מגע למוט של האנטנה, שוב בדיקת יג"ע עלתה על זה מייד.

ב. אנטנה שחלקיה מתפרקים, למשל הארוכה המקורית של מוטורולה - כאשר מפרקים את האנטנה מעל או מתחת למתאם השחור ומרכיבים בחזרה (למשל לצורך מנהרת שטיפה), לא תמיד נוצר מגע טוב בין חלקי האנטנה, ואין שום דרך לדעת את זה בלי המכשיר. זה לא רלוונטי לאנטנה קטנה מגנטית שמצמידים לרכב ומסירים, כל עוד לא מפרקים את חלקיה.

ג. כיול אנטנה (היכן שניתן, למשל באותה אנטנה מקורית של מוטורולה) - זה בונוס שמאפשר אופטימיזציה לתדר מסויים. הכיול מתבצע לרוב ע"י חיתוך האנטנה ומצריך מספר נסיונות ובדיקות עם המכשיר. כמו-כן יש לבצע את הכיול כאשר האנטנה במקומה על הרכב ומחוברת באמצעות הכבל המיועד לה, שכן גם הכבל הוא חלק מהכיול. כאמור זה בונוס ולא הכרחי, אבל מכיוון שיש לי את המכשיר, אז למה לא ? (אגב, אשמח לעזור לחברי הפורום ללא תשלום בכיול/בדיקה של האנטנות ...)

בכל מקרה, ניתן לבצע את הבדיקה חינם במרכזי השירות של מוטורולה (הם לא הכי נחמדים ושמחים, אבל בסוף מבצעים). אני לא יודע אם אליק לוקח על זה כסף (בכל זאת, זו חלק מפרנסתו...), כל טכנאי קשר של מוניות יכול לעשות את זה, ומי שרוצה מוזמן אלי בערבים בשימחה וללא עלות.

כפי שאתה רואה, הבדיקה זמינה למדי, חינם או זולה (עד 100 ש"ח), וחשיבותה רבה. רוב האנשים לא יודעים את זה ולכן אני כותב בפירוט רב שכזה.
עכשיו תן לי סיבה אחת טובה לעצום עיניים ולא לבדוק את האנטנה, לפחות פעם אחת אחרי ההרכבה.

ממליץ להעביר לפורום ניווט וקשר, אגב...

נדב.

נדב42
04-05-11, 23:57
סתם לעדכן, חבר קפץ אלי הערב לבדוק את המכשיר והאנטנה, ואכן גילינו החזרים גבוהים מאוד.
האנטנה שלו זהה לאנטנה הרזרבית שלי אז השווינו, ועם האנטנה שלי ההחזרים היו תקינים.
החבר לא הרגיש לפני כן בעייה בטווח השידור והקליטה, ובכל זאת היתה בעייה באנטנה
(בחלק היצוק שלה, כנראה לא ניתן לתיקון)

מה ששוב חוזר ומוכיח שבתקשורת רדיו לא כל מה שנראה בסדר הוא באמת בסדר.

עכשיו שכל אחד יעשה את הבחירה שלו - מי שרוצה להיות בת יענה, שיבושם לו. מי שרוצה לבדוק (ללא תשלום כמובן), מוזמן.

לילה טוב,

נדב.

tonish
06-05-11, 13:20
נדב - היכן רכשת מד יג"ע ומה מחירו?

נדב42
06-05-11, 21:53
נדב - היכן רכשת מד יג"ע ומה מחירו?

http://cgi.ebay.com/NISSEl-RS-40-SWR-Meter-FT-8900R-FT-7800R-FT-1802-/330548446885?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf63906a5

ARIEL-JIMNY
08-05-11, 23:31
טוב חייב לעדכן
הגעתי לאליק ברחובות לביתו הוא בדק לי את המכשיר אמר שהוא עובד מצויין
אז רק קניתי אנטנה עכשיו אני שומע איתה מצויין
תודה על העזרה

נדב42
09-05-11, 06:46
תתחדש :rolleyes:

למה היית צריך לקנות אנטנה חדשה ?

-->