PDA

צפייה בגרסה מלאה : נוהל מעבר טסט/דרור ברלי כנראה צדק.

הירשפלד יובל
04-05-11, 20:33
היום בבוקר ניגשתי לטסט אחרי שהכנתי/חשבתי שהכנתי את הרכב לטסט .פירקתי אתמול 4 גלגלים , נשטפו ,סובנו ,וקיבלו טיפול מיוחד .דרמים פורקו , נבדקו רפידות , נוגבו הזעות מהגיר וגורזה כל גומיה שהיה לה ולו רק חשד לשריטה/חריץ. קיבל פסים זוהרים חדשים ונוקו/נבדקו כל הפנסים.
ניגש בבוקר למכון בו אני מאז נקנה הרכב (6 שנים ) רואה שהבוחנים שמכירים את הרכב נמצאים שם ומתחיל מסלול.
הבוחן הראשון בשלב זיהוי/איתותים/ צמיגים ,בחור צעיר שלא הכרתי קודם (הדור שלא ידע את יוסף ) סובב סביב הרכב כמו חיה משחרת לטרף ,מסתכל על הצמיגים המשונים (7.00-15) אבל אין לו מה לעשות ,הם ברשיון.פותח דלת , מסתכל על דשבורד ורצפה לא יודע מה חיפש . פתאום פולט : "מי אישר לך את ההגבהה המטורפת/מופרעת הזו ? ".לא רציתי להיכנס איתו לדיאלוג/משא ומתן ועניתי לו : "זה מה יש ". פנה לבכיר/ותיק ממנו ושאל :"ההגבהה הזו מקובלת עליך ?" וזה ענה לו כן. סופו של דבר הרכב עבר את כל העמדות פרט לבלימה לא זהה בסרן אחורי ושם אחליף מחזיר שמן שידעתי שהוא לא במיטבו.
במהלך חיפושיו של הבוחן הראשון נזכרתי בדבריו של דרור שלגשת עם ג'יפ לא פלסטיק שעבר שינוים/שיפורים לטסט במדינתנו זוהי כנראה עבירה שנעה בין עוון לפשע .לא כל כך מסכים אם אמרתו השניה : "תן את הרכב למאכר ".

kobiarava
04-05-11, 20:54
עברת את כל המסלול, בלי מכער, למעט בלמים, שידעת שלא תקינים (ובינינו, הם מערכת הבטיחות מהחשובות ביותר ברכב). על מה אתה מצר בדיוק? רכב לא תקין, לא אמור לעבור טסט, אפילו אם הוא נרחץ קודם או הודבקו לו פסים זוהרים חדשים ויפים.

קובי (ששונא בוחנים ומכוני רישוי לפחות כמוך)

bizon
04-05-11, 20:55
שמע אני תמיד נותן למוסכניק שלי להעביר לי את הרכב אם אתה הולך לבד עדיף לא להכין כלום ואת הריג'קטים שתקבל תעשה כי לא משנה איזה הכנות תעשה תמיד יהיה להם מה לתת לך

מור

הירשפלד יובל
04-05-11, 21:09
"על מה אתה מצר בדיוק? "

על קריאה של מכשיר בלמים אני לא יכול להתלונן כי זה רק מכשיר (מה עוד שנתנו לי פעמיים שלוש לנסות שוב ) להבדיל מבוחן שיתווכח איתך על סולית/יובש צמיג.
מה שאני מצר/מתלונן עליו היא התנהגותו של הבוחן הראשון שאמרה : "מה זכות הקיום של הרכב הנ"ל על כבישי ארצנו , במכוננו ?"
יכול להיות שהייתי תמים , התמזל מזלי ועד היום לא נתקלתי בתופעות שתאר דרור ואחרים

six 4 life
04-05-11, 21:37
תגיד תודה יצאת בזול שהבוחן שמעליו לא התרגש ממנו, במכון אחר לרוב הם מתאגדים ואחד מלבה את השני, דואגים לך לאחלה מגילה (בלי קשר לפסח).

הירשפלד יובל
04-05-11, 21:47
הבוחן שמעליו הוא דווקא זה שמכיר את הרכב שנים " נוהג מנהג בית הלל " והוא מהדור שהכיר את יוסף , ולכן אמר לו מקובל עלי.

omri_t
04-05-11, 22:09
יובל, גם לדעתי יצאת בזול.
אם הבוחן הצעיר היה מתעקש- מבטיח לך שהוא היה מוצא- איזו ידית חלון לא תקינה, קרע במושב או מגב יבש.
במיוחד ברכב לא חדש ולא בקונפיגורציה שממנה יצא מהמפעל.....

אציין שלדעתי סמוראי, ובמיוחד סמוראי כשלך, לא סובל מהסטיגמה של ג'יפים השנואים על מערכת האכיפה בארצנו.

נכון שהגישה מסריחה.
אבל בכל מוסד ממשלתי במדינת ישראל זו הגישה.

six 4 life
04-05-11, 22:24
אני יכול להעיד שניגשתי לטסט עם פרייבט לא חדשה אבל מתוקתקת מא' ועד ת', והאהבל בעמדה הראשונה שמחפש נשנושים (אותו סגנון טיפוס כמו אצלך יובל, ילד שקיבל כח מדומה אתמול ומרגיש סגן אלוהים) הגיע עד לרמה שהוא בודק לי חופש בידית וינקרים כי לא מצא כלום.
ואני רציני לגמרי.

zagi
04-05-11, 22:36
וואלה לא יודע מה להגיד לכם , אבל חמסה חמסה חמסה עם כל הרכבים שהיו לי עד היום , פרט לכיוון אורות או מדבקה זוהרת לא הכשילו אותי על שום דבר בטסט .

כמובן שאני מביא את הרכב לטסט במצב תקין , אבל ככה צריך להיות , לא ? , עד היום לא נתקלתי בקשיים מיותרים שהעמיסו עלי בטסט ( כמובן ללא קומבינת מאכר ) .

gp1
08-05-11, 17:47
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1821673

הירשפלד יובל
11-05-11, 20:08
עבר היום בהצלחה. מכשירים - גלגלת בלמים - להבדיל מבוחנים הם לרוב אוביקטיוים . חשדתי במחזיר שמן , אבל כשפורק הדראם התברר שמשאבת בלם נפרצה בצד אחד וזאת לאחר שנבדקה פחות מ-24 שעות לפני כן ולא הראתה סימני נזילה . נשקל להחליף משאבה בלבד מציריה חלופית שהייתה לי , אבל כשהתברר שמיסב הציריה חופשי במקצת , הוחלפה הציריה קומפלט עם מערכת הבלום + מחזיר שמן .

-->