צפייה בגרסה מלאה : Article: מהסרטבה לנחל בזק עילי: טיול ג'יפים בבקעת הירדן
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2104-׳‘׳§׳¢׳×-׳”׳™׳¨׳“׳-׳׳”׳¡׳¨׳˜׳‘׳”-׳׳*׳—׳-׳‘׳–׳§-׳¢׳™׳׳™
איזה יופי, נראה שנהניתם ובנוסף מזג האויר האיר לכם פנים, דבר שמתחיל להיות מאוד בעייתי עם ההתקרבות לקיץ.
איזה שפצי"ם מפחידים, אללה יוסתור ואצלי הרגישות לשפצי"ם גבוהה, הרכב שלי "אלרגי" לשפצי"ם...
כתבה יפה והתמונות כנ"ל. האזור אכן מהמם וללא ספק הגיע הזמן לטייל שם שוב!
תוספת מעניינת ביותר הקשורה לסרטבה היא מערכת המים ובכלל זה הסיפון המרהיב המצוי באוכף שממערב לרכס, ושהוא אם אינני טועה גם העתיק ביותר מסוגו שהתגלה בארץ:
מערכת המים כללה מספר תעלות פתוחות שניקזו בצורה מעגלית את רכס קניטרה. מכאן היה צורך למצוא דרך להעביר את המים דרך האוכף שבין הרכס הנ"ל לזה שעליו יושב המבצר.
נבנה סיפון שדרכו המים הועברו בצינור סגור עד לאותו מפלס בצד השני ומשם שוב בתעלות פתוחות עד לבורות המים העצומים שנמצאים בצד המזרחי של קרן הסרטבה.
שרידי הסיפון עומדים עד היום וניתן להבחין בהם באופן בולט ביותר מדרום לשביל החוצה את אותו אוכף. בשטח הדבר דומה לגל אבנים שאם בוחנים אותו רגלית ניתן להבחין עדיין בצינור בקצוותיו. חדי העין יוכלו גם להבחין בשרידי התעלות הפתוחות שניקזו את רכס קניטרה.
בנוסף, מומלץ למי שמטפס לראש המבצר לעשות גיחה קצרה גם למורדות המזרחיים שלו לאזור המבנה המרכזי. כאן ניתן לראות את פאר הבנייה שכללה עמודים שחוליותיהם דמויי לב. חוליות אלו למעשה שימשו לבניית העמודים הפינתיים שהיו חלק פנימי של המבנה כדי לתת תחושה כאילו העמוד הפינתי הוא המשך של שתי צלעות העמודים של המלבן של המבנה.
אם מכיפים את הקרן מצפון מגיעים לבורות המים.
העלייה לאתר אגב, אינה מפחידה כפי שעושים ממנה וגם ילדים קטנים יכולים לטפס בליווי הוריהם. (אני באופן אישי ראיתי שם אדם קטוע רגל בן 74...)
אך איזה טיול מעולה זה היה, אומנם הוקרב MTR אך זה היה קטן על הנוף עוצר הנשימה. כן יברו.
דרור יופי של כתבה וכתיבה שמעבירה את החוויה הנפלאה
יואב
לא בכדי הייתי נטולת מילים לאורך הטיול הנפלא הזה.
תודה לגיתאי ודרור.
ועוד חבורת אמיצים שיצא לי להכיר...
רויטל
אהלן
נראה אחלה טיול!
תעלו בבקשה קובץ מסלול.אם מישהו כאן רוצה לעשות את המסלול הזה בקרוב, שיכתוב כאן ואולי נארגן משהו יחד.
אך איזה טיול נפלא היה, רק חיוכים ושמחה.....
תודה לדרור גיתאי קובי (על הטיול בג'יפ שלו) ולחבורה שיצא לי להכיר...
ישר כוח לעוד טיולים נפלאים :)
אלעד
למרות התקלות, היה טיול מצויין. נמתין בסבלנות לטיול הבא...
עדכון: ביקרתי אתמול (11.6.11) באזור. שיפוע הצד השני המתואר בכתבה כבר לא מהווה בעיה והוא טופל באופן מספק ע"י חפירה מעודנת. הקטע הבעייתי הראשון לא נראה שעבר טיפול משמעותי (אם בכלל) אך לטעמי אינו מהווה בעיה לנהגים מנוסים. התעלה נראית רחבה מספיק למעבר בתוכה למי שמפחד מהשיפוע. אנחנו בחרנו לנסוע בשיפוע עצמו ללא בעיה אמתית. (דורש קור רוח ונסיעה רצופה...)
לגבי הסרטבה:
למי שקרא את תגובתי הקודמת, מצרף קישור לחידה על מערכת המים של הסרטבה. החידה כוללת תיאור מפורט של המערכת כולל תמונות: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=56946
דבר נוסף ששווה תשומת לב קשור בדרדרת העצומה של אבני הבנייה המכסה את המדרון המזרחי מהפסגה ועד למבנה המרכזי. כמות האבנים וצורתן מעידה על כך שבעבר עמד בפסגת האתר מעין מגדל גבוה ששימש אולי כסוג של מונומנט להאדרת מי ששלט במקום באותה תקופה. המגדל התמוטט ככל הנראה ברעידת אדמה שפקדה את האזור.
מצרף מספר תמונות של חוליות העמודים דמויי הלב (ראה תגובתי הקודמת) השייכים למבנה המפואר ככל הנראה מימי הורדוס, ותמונות של הדרדרת. המבנה ממוקם בצידו המזרחי של האתר.
לשימושכם גם תמונה של המעבר בשיפוע צד בהמשך הציר.
עריכה: קישור לשרשור בו רואים את התמונות- http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=55905
tomerledani
11-08-11, 06:40
אפשר לקבל קובץ מסלול? tomerledani@hotmail.com
אני מחפס שותף\ים לטיול לאיזור זה
עשינו בסופה"ש האחרון את המסלול הזה (לא המשכנו מעבר ליישוב רועי):
מסלול נהדר, מעניין ועם מלא נופים. השפ"צים כבר לא שפ"צים, ועיקר העבודה המאתגרת היה במעלות השונים לסרטבא (עלינו אליו מכיוון דרום מערב).
מומלץ!
boazis - האם אתה מתכוון לשפצים שבציר השחור מאום חלל לכיוון הג'יפתליק? אני זוכר אותם כסיוט ממש, אם אינני טועה במפגש ג'יפולוג בשנה שעברה בבקעה היה בחור עם בלייזר שכמעט התהפך באחד מהם (אינני זוכר את שמו אך היתה כתבה פה באתר שכרגע אינני מוצא אותה). האם נכון לקיץ האחרון הם מיושרים והציר השחור עביר ללא בעיות מיוחדות?
תודה,
יוחאי
האם אתה מתכוון לשפצים שבציר השחור מאום חלל לכיוון הג'יפתליק? אני זוכר אותם כסיוט ממש, אם אינני טועה במפגש ג'יפולוג בשנה שעברה בבקעה היה בחור עם בלייזר שכמעט התהפך באחד מהם (אינני זוכר את שמו אך היתה כתבה פה באתר שכרגע אינני מוצא אותה). האם נכון לקיץ האחרון הם מיושרים והציר השחור עביר ללא בעיות מיוחדות?
תודה,
יוחאי
הי יוחאי.
אם אנחנו מדברים על אותו המקום, נכון לתחילת הקיץ הם די מיושרים, ובטח שלא מהווים בעיה מיוחדת למעבר ג'יפים.
אני לא זוכר אם זה בדיוק על הסימון שבילים, ואם זה היה שחור או אחר (במשרד אין לי סמנ"ש :rolleyes:) אז צירפתי לך תמונה של החלק הרלוונטי מהמסלול שלנו בעמוד ענן.
שבוע טוב. 104995
הי,
אכן זה נראה לי המקום. כשעולים מכיוון משואה נתקלים קודם בסיבוב עם השפ'צ והתהום וכשממשיכים כמה מאות מטרים בודדים מעלה נתקלים בתעלה העמוקה על הציר. אני שמח לשמוע שהם יושרו למרות שאני מאמין שהחורף שוב 'יסדר' אותם. כפי שרשמתי, אנחנו אכלנו מרורים רבים מהשפ'צ הזה לפני 4 שנים ובשנה שעברה מישהו אף התיישב עם שני גלגלים מול התהום שם (חולץ בשלום, עדיין אינני מאתר את הכתבה פה - מישהו יכול לעזור?).
מצרף תמונה מעמוד ענן עם מיקום השפ'צ.
תודה,
יוחאי
104998
הי, מה מצב הציר (שפ"צים ובכלל) לאחר חורף 2018-9?
ממש מושקע....מחכה שמישהו יוציא טיול לשם ומצטרף 😁
הי, מה מצב הציר (שפ"צים ובכלל) לאחר חורף 2018-9?
ייתכן ואני יכול לענות על זה אבל תקל עלי ותן תמונת מסך של קטע ציר ספציפי. אין לי כרגע זמן לגלול אחורה את כן הדיון.
מה שכן, הבקעה כרגע מאוד קשוחה מבחינת מזג אוויר. הייתי לפני שבוע באזור במסגרת אימון מילואים, הסתובבתי בלא מעט דרכים בגזרה. החום קשוח. מאוד. קיצוני. ואין כמעט צל.
לא בטוח אם זה הזמן הנכון לטייל שם.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.