צפייה בגרסה מלאה : Article: מרצדס G - הסוף
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2127-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-G-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%A3
לטעמי ה-G על שלל גרסאותיו, אינו יותר מאשר אגדה אורבנית. בעיות אמינות בסיסיות קיימות אפילו בדגמי ה-PUCH הספרטניים.
ה- JK במקור אופנתי ורופס, עם יכולות שטח מוגבלות בהרבה לעומת קודמו ה-TJ.
טויוטה כידוע עדיין מייצרים את סדרה 70 הספרטנית על שלל דגמיה, עם יכולת שטח ואמינות בסיסית מעל הממוצע. המוהיקני האחרון באמת.
בכל זאת חבל שמפסיקים לייצר את ה-G. בדגמים הספרטניים הפלטפורמה נהדרת.
כתבה יפה.
טויוטה באמת מייצרים עדיין את סדרה 70 ואפילו את סדרה 80.
אבל רק למדינות עולם שלישי לסוגיהן.
עבורנו הם לא רלוונטים כבר שנים ולא יהיו לעולם.
ככה זה בעולם שסוגד לפלצנות הירוקה, תקני זיהום הסביבה ואיכות בלון האוויר שנפלט בכל נוד.
לא הייתי אומר שה-JK רופס. זה המיפרט הישראלי שלו שאפשר להקיא ממנו - עם מנוע מעפן, גיר אוטומטי עלוב שמסרס את האוטו ויחסי העברה הזויים. אבל מי שיודע להסתכל באותיות הקטנות של המיפרט ולהביא ביבוא אישי את הגירסאות הנכונות, עם גיר ידני ויחסי העברה נכונים, יגלה שקל מאוד לשדרג את ה-JK ולעשות ממנו מפלצת, ומשנה הבאה הוא מקבל מנוע נורמלי שייתן בראש וחזק. במקור, כסטנדרט, על סרנים דקיקים וגלגלים קטנטנים, גם ה-TJ לא מדהים. אבל בג'יפים האלה צריך להסתכל הרבה מעבר לחבילה הבסיסית שמגיעה מהיצרן. כמו TJ ו-YJ, גם JK הוא פלטפורמה אדירה.
לעניין ה-G, גם אני חושב שעשו ממנו יותר ממה שהוא באמת. נהגתי קצת ב-G280 בנזין, ב-G300 ו-G400 דיזל וב-G500 בנזין. המנועים הגדולים חזקים מאוד, המוצקות והסולידיות מרשימות, קל גם להתרשם מאיכות ההנדסה של הכלי הזה.
אבל להגיד לך שנפלתי מהכסא מרוב תדהמה?.... ממש לא. בטח לא כשאני יודע שאוטו שעולה כל כך הרבה מבלה כל היום במוסכים.
בתור בעלים (לשעבר) במשך 3 שנים של G320, קצר ופשוט למדי,אני רק יכול לספר שהרכב היה אמין עד מאד. אמנם מדובר במודל מוקדם למדי, לפני כניסת המיחשוב המסיבי בשנת 97-98.
עדיין, הרכב הינו שומר הערך הגבוה ביותר באירופה, רכבי בני 20 ויותר נמכרים בלמעלה מ 10000 יורו במקרה שהצלחת למצוא אחד...
אישית, אני לא מאמין שיפסיקו את הייצור, שמעתי את אותו הסיפור לפני כ 3 שנים ויש לי חבר שאפילו קנה אחד מה"פיינל אדישיון" הקודם בתור השקעה מוצלחת...
G
האגדה הייתה נכונה, לפחות בחלקה, עד אמצע שנות השמונים.
עד אז, הG ואחיו האוסטרי ה - פוך, היו רכבי שטח "אמיתיים" נטוליי פוזה ובעיקר נטולי טכנולוגיה מיותרת - ומצועצעת.
כשהחלו לאבזר אותו לצורכי "אוליגרכיה", או אז נתגלתה תעשיית-העל במערומיה, בעיות אמינות ברמה הנחותה ביותר, חשמל, מיחשוב וכיוצ"ב.
ה-G אכן היה לאגדה מוטורית, אך לא בהכרח מוצדקת, בוודאי לא לאור השנים האחרונות (15 שנה לפחות)
למרות זאת, כפי שאשר כתב, תמיד חבל שאייקון שטח מאויים בהפסקת יצור.
ג'וי
טויוטה באמת מייצרים עדיין את סדרה 70 ואפילו את סדרה 80.
אבל רק למדינות עולם שלישי לסוגיהן.
עבורנו הם לא רלוונטים כבר שנים ולא יהיו לעולם.
ככה זה בעולם שסוגד לפלצנות הירוקה, תקני זיהום הסביבה ואיכות בלון האוויר שנפלט בכל נוד.
סידרה 80 יוצרה עד 2007 בדרום אמריקה, ולא ממש רלוונטית לגבינו, כנ"ל 105
מה שכן יכול להיות רלוונטי הוא דגם 76, עם 5 דלתות, שמשווק עם המנוע V8 דיזל של סידרה 200, בגירסא מופחתת הספק, שזהו מנוע שכן משווק באירופה.
יצא לי כבר לראות כאלו עם הגה בצד הנכון, עם הסימול של המנוע הנ"ל, הצצה פנימה מראה פלסטיקים פשוטים וטובים, נעילות מהמפעל וגיר ידני.
תחפש משומשים באינטרנט ותראה שכבר יש כאלו, במחירים גבוהים למדי.
מה שכן יכול להיות רלוונטי הוא דגם 76, עם 5 דלתות, שמשווק עם המנוע V8 דיזל של סידרה 200, בגירסא מופחתת הספק, שזהו מנוע שכן משווק באירופה.
יצא לי כבר לראות כאלו עם הגה בצד הנכון, עם הסימול של המנוע הנ"ל, הצצה פנימה מראה פלסטיקים פשוטים וטובים, נעילות מהמפעל וגיר ידני.
תחפש משומשים באינטרנט ותראה שכבר יש כאלו, במחירים גבוהים למדי.
כלי כזה פה בארץ בשנתונים גבוהים, הלוואי, נשמע מפתה!
אני רואה את ה 76 הרבה באיזור ירושלים של האו"ם.
אם לא היה ברור, משומשים באירופה.. עכשיו לך תצליחל להביא אחד בייבוא אישי..
אם לא היה ברור, משומשים באירופה.. עכשיו לך תצליחל להביא אחד בייבוא אישי..
זה היה ברור (חיוך).
הלוואי שיהיה איזה יבוא מסודר של הכלי המופלא (לטעמי) הזה.
ואם כבר G מדוגם:
Mercedes Benz G280 CDI EntDecker Expedition Vehicle (http://www.expeditionportal.com/vehicules/53-mercedes/190-mercedes-benz-g280-cdi.html)
זה היה ברור (חיוך).
הלוואי שיהיה איזה יבוא מסודר של הכלי המופלא (לטעמי) הזה.
דווקא יש אפשרות. יש ברנש בגרמניה שעושה הסבה שלהם ליורו 5, ואז אפשר לייבא לארץ בייבוא אישי (אגב, ההתמחות שלו היא בכלל בלעשות מהם קמפרים, בסגנון של הקמפר של חבר הפורום סתיו 78 ). אבל המחיר יהיה בשמיים - גם באירופה זה כלי יקר. מי שרוצה פרטים של הגרמני מוזמן לפנות אלי בפרטי, או לנציג ג'יפולוג בגרמניה, דרור הראל.
אסף.
אסף, נכון לעכשיו אני מסודר, אבל אם תהיה לי משפחה בעתיד (אולי, מתישהו) אז ה 73 ייעשה קצת צפוף וחבל לי שאין את האופציה הזו.
מה גם שאני לא בדיוק עשיר, ז"א אני צריך לשכנע מישהו שיקנה עכשיו ואז אולי בעוד כמה שנים אקנה ממנו יד שניה... (חיוך).
וחזרה לG...
הנסיון שלי עם ה G הוא בדגמי ה290 ה"חקלאי" / צבאי, ומייד אחריו ה 270 הצבאי שהיה כבר ממוחשב ומלא אלקטרוניקה. רק מבחוץ הוא נראה חקלאי, אבל מתחתלמכסההמנוע מערכות אלקטרוניות לבקרת המנוע והגיר שעשו לא מעט צרות.
הדגם הפשוט יותר היה נהדר. כמעט כמו הG מהדורות הראשונים, אבל עם כוח... (מי שמכיר את דגמי 4 הצילינדרים ו4 הילוכים של הדור הראשון והשני- - היה מדובר בנבלות שלא זזות, לנדרובר 2 ורבע ליטר היה זריז לעומתם).
נעילות דיפרנציאל עם ידית מכנית, טרטור דיזלי של מנוע שבא לעבוד, לא לשחק, הילוכים קצרים... רכב שטח כמו שצריך.
ואז בא ה 270, ערמות של אלקטרוניקה הלקוחה היישר מהמכוניות האזרחיות. צרות בצרורות. והשיא היה כשסחבק נתקע עם רכב שלא מסכים לעבור להילוך, ומשוכנע שהמצב הנכון שלו הוא ניוטרל. איזו שטות התברר אחר כך, של חיווט באורך לא מתאים בין הסלקטור למחשב גיר, או משהו כזה..
אמינות של מרצדס... אבל סחבק דוחף את האמינות לשוליים ליד צריפין. לא כיף.
אסף.
אין שום סיכוי להביא 105?
שלום.ר
היה לי את ה 230 מודל 88 .לא ראה במשך 3 שנים מוסך למעט טיפולים והרכב היה שמור בקנאות.
נעילה קידמית ואחורית בהפעלה מכנית.
http://llnpdw.bay.livefilestore.com/y1pIXUEYRShO72jnorniePO_GmViSN8TZMhMbiz1 0hsHI8xGze2aavRInz7-t8GjoI-ADlA2HXXYOrVzCzCSkIcpkjyUq5ZHHOr/SANY0030.JPG?psid=1
http://llnpdw.bay.livefilestore.com/y1ph3IT4kmKdVhtqprDUQAUHBilTL5i6xrQJmAEU iQZfo5kojLGW_w22BeLRru7ZPeINdKN_HY7y5gSW wC_WnW3HoW9f0X0aLjP/SANY0050.JPG?psid=1
http://llnpdw.bay.livefilestore.com/y1pIXUEYRShO72Htm6WueDgbPK2OhuayHHqX5-oogntAaG43qbnDFJYn0vQcowAubvz6vLdxz8T_Z0 CX7iaVrviy2N46Ba8nWW9/SANY0113.JPG?psid=1
עכשיו התחלתם להפחיד אותי עם הבעיות בדגמים החדשים.
רציתי לקנות את דור ההמשך.
https://hixeha.bay.livefilestore.com/y1pDhYn4RVZWb14J1xRntFqz3MDNU2JerzhgnpBX x4OdKDrp56LFSDGR6WsWds-F7kHMFn7UP_-Gjt1Lqfl_NwxlvalKDTvwRt2/G5.jpg?psid=1
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.