צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן דרכים: סקודה יטי 4X4 דיזל
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2126-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%99%D7%98%D7%99-4X4
דרור, אם להיות חדים ולעניין - היטי הוא חלופה לסובארו פורסטר?
ממש לא נמרוד.
פורסטר בנוי הרבה יותר לשטח. היטי, בשביל קטגוריית ה"אל תקחו אותי לשטח" הוא מאוד סולידי, שלא תהיה טעות, אבל הוא רחוק שנות אור מהבטחון שמעניק לך פורסטר, אפילו רק בשבילים חוליים.
אסף.
לא, לא משתווה לפורסטר בשטח.
shay_love_off_road
14-05-11, 12:48
תהיה - למה אנשים בעצם קונים רכב 4X4 במחיר מופקע שיש את אותו רכב ב4X2
עם מנוע1.2 יותר זול ויותר חסכוני? הרי זה די ברור שאנשים שקונים ג'יפון או קרוס
אובר לא באמת נוסעים איתו בשטח, אז למה בעצם לשלם את המחיר הזה, אותו
דבר אני אומר גם על הקאנטרי-מאן, נתנו למכונית על שלט שם חיבה של בוקרים,
וגם המחיר שלה מפוקע שבמופקעים,
שי, וכמה אנשים שקונים ג'יפים של ממש כמו רנגלר ופג'רו ולנדקרוזר, באמת צריכים אותם כדי לנסוע בשטח?
כל מי שזוחל לעבודה בפקק במזדה 3, באמת צריך משפחתית? סוזוקי אלטו בחצי מחיר לא תעשה את זה לא פחות טוב?
תשובות למקצועיות לשאלות כאלה תוכל לקבל מפסיכולוג, אבל אם אתה שואל אותי (ואני לא פסיכולוג), אז אני אומר שאנשים לא קונים מה שהם צריכים, אלא מה שהם רוצים. כמובן בתנאי שהם יכולים.
רוצה את הדוגמה הכי טובה? תסתכל במראה על עצמך. אתה באמת צריך טנדר של ירקנים?....מה פתאום. אבל אתה אוהב ורוצה ונהנה מזה. אז לבריאות!
אם מישהו רוצה דווקא מיני קאנטרימן, ומוכן לשלם המון עבור זה כי זה עושה לו כל מיני דברים - אני בעד. שיהיה גם לו לבריאות.
כנ"ל סקודה יטי. לנסיעה יומיומית בכביש, מנוע 1.2TSI והנעה קדמית זה מספיק. עבור מי שרוצה יותר (לא אמרתי "צריך", אלא רק "רוצה"),יש אופציה יקרה ולגיטימית של 4X4.
דרור, הגדרת נכון, אין כאן צריך יש כאן רוצה. לקנות אופציה 4X4 לג'יפון כאן זה ממש מיותר. אבל מי שיש לו את זה יכול לשכנע את עצמו שהוא יכול להגיע לכל מקום ולעולם לא ינסה.
אנחנו שוכחים את המהות של הרכבים האלה, נסיעה בשלג, או במשטחי הדשא האירופאים, לא ממש מיועד לנחל נקרות.
רציונלי ממש חבל לרכוש 4X4 ברכבים האלה, חבל על הכסף ברכישה ועל הדלק, פוזה וגובה ישיבה יש גם ב 2X4, מספיק לראות את כמות הקיה ספורטז החדשות שעולות על הכביש, הם הבינו את העניין שם.
למה אנחנו אוכלים סטייק אנטריקוט ב-100 שקלים לקילו ואוהבים וויסקי סינגל מאלט ב-60$ לבקבוק? הרי מנה פלאפל בעשרה שקלים ובקבוק מיץ ענבים בחמישה שקלים עושים את אותה עבודה בדיוק. זהו, שלא. בשביל לשבוע נטו מספיק הפלאפל ולא יהיו טענות. בשביל להינות ממשהו אחר, אתה רוצה גם דברים אחרים.
בגלל זה אני משתדל לא למתוח ביקורות על מחירים של כל מיני דברים (המקרה של מיני קאנטרימן באמת יוצא דופן גם בנישה המצומצמת שלו) ועל רצונות לגיטימיים של אנשים אחרים. כל הטיעונים האלה של "מי צריך את זה" בהקשר של אוטו כזה או "אין מה לעשות עם אוטו כזה בארץ" בהקשר של אוטו אחר, לא תופסים מבחינתי. יותר מזה? הם צבועים ומתחסדים. אתה מאוד רוצה משהו? המחיר המופקע שלו מתאים לך? אתה יכול להרשות לעצמך? לך על זה. חיים רק פעם אחת.
הכי גרוע בעיני זה כשמישהו שמנכס לעצמו את הפריבליגיה להחליט עבור אחרים ולקבוע גורלות, כמו פוליטיקאי למשל, קובע להם מה הם "צריכים" ומה לא.
זה המקרה הקיצוני, אבל יותר מיבואן רכב אחד בישראל כבר מחליט עבורך שמה "שאתה צריך" זה רק משפחתית במבנה של סדאן עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי, צבועה בכסוף ומרופדת באפור כי זה מה שקונות חברות הליסינג, ולא שום דבר אחר ששונה מזה. אל תאמינו כשאומרים לכם ש"הלקוחות לא רוצים משהו אחר". זה שטויות. הסיבה הפרוזאית לאחידות הזו היא שזה מה שהליסינג לוקח, וזה עושה ליבואן חיים קלים בכל מה שקשור לחלפים ושירות ותו לא.
נוצר מצב שכל לקוח שבא ורוצה משהו קצת שונה - גיר אחר, מנוע אחר, צבע אחר, פשוט מראים לו את הדלת ואם הוא מתעקש אז שיזמין עכשיו וימתין חודשים, לפעמים עד חצי שנה... אז מין הסתם הרוב מתפשר על מה שיש, ובעיקר על מה שיש במלאי, שזה בדרך כלל המיפרט הדי אחיד של הליסינג-אדישן. זה אבסורד בעיני. ואז מה שקורה זה שה"צריך" הופך מהר מאוד לנורמה, מה שהרוב כאילו "רוצים", או יותר נכון לומר - מסתפקים. שוב - מי שזה טוב לו - שייהנה. אני חשוב שלא להיות חלק מהעדר זה גם לגיטימי.
בגלל זה אני מעריך יותר יבואן שמביא כמה דגמים, כמה קומבינציות של מנוע וגיר ומערכת הנעה. רוצה משהו אחר? חזק יותר, מאובזר יותר? משוכלל יותר? יקר יותר? תשלם. אבל אם אתה רוצה ויכול, לפחות יש לך אפשרות לבחור.
דרור לגבי ג'יפונים ושטח,
אולי אני במיעוט אבל כשהחלטתי לרכוש את הראב4 שלי התלבטתי נורא והחלטתי שבתור רכב שטח ראשון ,
אני מעדיף להתחיל בקטן ולא לזרוק מאות אלפי שקלים על לנד קרוזר,
גם רציתי לראות אם חיידק השטח יתפוס אותי,
אחרי מספר חודשים אני יכול להגיד שגם אני נדבקתי ואני חולה שטח,
אז אני לא עולה בולדרים ונזהר בכל טיול שטח עם הג'יפון העדין אבל אני בהחלט עובר עם ה"ג'יפ כוסיות" שלי הרבה מאוד מכשולים שהרימו גבה אחת ושניים אצל החברה המקצועיים אצלנו בקבוצה,
אני לא יודע אם זה רף הציפיות הנמוך או המשקל הקל ביחס למנוע החזק שלו אבל הראב 4 בהחלט נוסע בלא מעט מקומות שג'יפים מסוקסים עוברים [הספקתי לעלות את הדיונה הגדולה באשדוד, לעלות על הר חורשן ואפילו לשחק בבוץ שפאגרו שקע בו],
ברור לי שהרכב הבא יהיה לנד קרוזר וזה רק עניין של זמן עד שהמצלצלים שבכיס יאפשרו לי לעבור לג'יפ ג'יפ אבל כל החפירה הארוכה הזאת מנסה להראות שאפשר גם להנות עם ג'יפון [ספציפית ראב4 ]
אם אתה מנסה, מצליח ונהנה מהראב4 - סבבה לך! אין לנו בעיה עם אף אוטו, כל עוד בעליו מרוצה ממנו.
לפני כמה חודשים היתה תוכנית בTopGear על ה יטי
תכנסו לקישור המצורף http://www.youtube.com/user/TopGear#p/a/u/1/E7kEJ-pHkWA
בסיכום הקלרקסון אמר שזו המכונית הטובה בעולם
מאחר שהוא מידי פעם מגזים, אז אפשר לקבל את זה בזהירות, אבל מילה שלו יכולה להשפיע על שוק עולמי.
הוא בדק את
נוחות הנסיעה באמצעות ביצוע קיעקוע תוך כדי נסיעת שטח
חוזק הריפוד בכך שהוא נתן לכבאים לעבור דרך הרכב עם כל הציוד שלהם
עוצמת המיזוג על ידי הכנסת הרכב לכבשן ואכילת גלידה תוך כדי כך
חוזק המרכב על ידי הנחתת מסוק על הגג של האוטו
ונסיעת שטח בבוץ
זו יכולה להיות תוספת לסקירה הנפלאה שיש לנו מדרור
יש הצדקה למכונית שנמכרת. היו בהיסטוריה לא מעט מכוניות "שונות" שנכשלו כלכלית ונעלמו כלעומת שבאו, העובדה שיש קונים רבים לקרוס-אובר = "רכב דמוי ג'יפ" - מוכיחה שיש מקום לנישה. כמו שאני רואה את זה, הסיבה שאנשים קונים אותם היא שימושיות - כל הקרוסאוברים, הם בסופו של דבר מכוניות סטיישן מרווחות, לפעמים גם עם גג מוגבה. מה ששונה בהם הוא העיצוב - והמדבקה 4X4, כמו גם מכלולי ה4X4 עצמם - הן חלק מהעיצוב.
מה עדיף ס180K שקלים - קרוסאובר כמו היטי - או כל אחד ממתחריו - או מכונית סטיישן גדולה ואיכותית - נניח פורד מונדאו?
לדעתי, חד משמעית, סטיישן אמיתית.
(זה אני כותב בתור מישהו שמחזיק סטיישן אמיתית)
לקרוסאוברים אין את נפח ההעמסה שיש לסטיישנים אמיתיים - כי הם ברובם בנויים על פלטפורמות של מכוניות קטנות.
אבל כן, זה נראה יותר טוב, זה משדר משהו אחר, ואנשים מבסוטים עד הגג כשהחברים שלהם אומרים שהם קנו ג'יפ.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.