צפייה בגרסה מלאה : עזרה בזיהוי חלק
שלום לכולם,
צריך עזרה בהבנה מה זה הקפיץ בתמונות ולאן הוא מתחבר.
הסיבה - הקפיץ ממש רפוי והפלאח שהוא מתחבר אליו זז בחופשיות.
אין לי מושג מה זה אבל אני שומע נקישות מתכת כשגלגלים האחוריים קופצים קצת בכביש (בשטח מורגש במיוחד) ויש לי תחושה שזה משם...
(ז'תומרת אני ממש מקווה שזה משם כי נמאס לי לחפש מאיפה :) )
תודה לכל העונים!
אורי
424814248042479
החלק הוא; מה שאחראי על חלוקת הבלימה בין חלקו הקדמי של הגיפ, לחלקו האחורי.
הקפיץ אמור להיות די חלש.
האם בדקת צלב גמור?
נישמע כמו בולמים גמורים...
תבדוק גם בוקסות בולמים ,קפיצים וכל מה שעלול להיתנדנד מאחורה...
מציע לך להתחיל לחפש במקום שהכי קל לתקן - הידוק ברגים של הבולמים האחוריים.
זה קרה אצלי (בורג תחתון של בולם אחורי), והתבאסתי לגלות שסתם סבלתי מאות קילומטרים של נקישות עד המוסך כשבעצם יכולתי לסדר את זה בשטח עם שבדי.
נישמע כמו בולמים גמורים...
תבדוק גם בוקסות בולמים ,קפיצים וכל מה שעלול להיתנדנד מאחורה...
או בושינגים (גומיות) של הבולמים
מאוד לא סביר שהקפיץ אשם...
על איזה רכב מדובר בכלל?
יש נעילה אחורית?
רון, יכול להיות גם בושינגי קפיצים, במידה ומדובר על סמוראי עלים.
וואו!!!
קודם כל תודה רבה לכל העונים :)
אז ככה, sapog צודק, שכחתי את סוג הרכב - מדובר בגרנד ויטרה קצר (2006) מהדגם הישן - עם הסרן מאחור. אין נעילה אחורית.
ישי.פ - בלי קשר לרעש, אני מבין את ההגיון בחלוקת הבלימה בין הגלגלים הקדמיים והאחוריים. יש לך מושג איפה אפשר לקרא על אופן הפעולה של הרכיב? סתם מסקרן אותי לדעת איך דבר כזה עובד
לגבי הצלב, אני מניח שאתה מתכוון לדרייבשפט - הוא זז קצת סביב הציר שלו וממה שקראתי בפוסטים אחרים הבנתי שזה תקין. הוא לא זז קדימה-אחורה (מעבר לזה אין לי מושג איך לבדוק).
לגבי שאר הדברים ש dingo1st, אייל ורון העלו - איך בודקים בולמים/ בוקסות/ בושינגים? כשהאוטו חונה ואני מנסה לנער את הבולמים, הם יציבים במקום ולא זזים. לגבי שאר המכלולים - לא יצא לי להתעסק איתם יותר מדי.
יש דרך לקבע את הפלאח ההוא שמצאתי שמנדנד (זה פשוט הדבר היחיד שמצאתי מתנדנד בחלק האחורי של הרכב) _מבלי_ לפגוע בבלימה - רק כדי לוודא שלא הוא הגורם לרעש?
שוב תודה לכולם!
אורי
אורי הייתי ממליץ לך להעזר במישהו שמבין מה הוא מחפש. על פניו ממה שאני מצליח להבין מהשאלות שלך לא ברור לך בדיוק מה לחפש (אגב זה בסדר גמור שאתה שואל רק ככה לומדים).
בולמים ניתן לבדוק על ידי טלטול הרכב - הבולם המור להפסיק אותו ללא נדנוד. עליה למרכז המהלך ושם עצירה.
בושינגים - גומיות שנמצאות על קצות הבולמים\במשולשי מתלה תחתון קדמיים\ מוטות רדיוס\מוט מייצב. נראים כמו גומיה שנמצאת על תותב מתכת\בין שני חלקי מתכת. אם יש בה פיצוצים\סדקים\קרעים = נדרשת החלפה
אם אתה מאזור הדרום אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ ולקבל עזרה (בלי תשלום כמובן) בחיפוש הפתרון לבעיה.
בכל מקרה בהצלחה
אני מעריך שיש בפנים מעיין בוכנה קטנה, שע"י התזוזה שלה קדימה או אחורה. הבוכנה פותחת וסוגרת את מעברי הנוזל ההידראולי בצינורות.
בדרך כלל החלוקה הרגילה היא 70% קדימה ו- 30%אחורה.
הרכיב מתחשב גם בחלוקת המשקל על הסרן עצמו.
(אני לא מאמין שזה מקור הרעש.)
רעש הנקישות, נשמע כמו בקבוקי זכוכית שמתנגשים אחד בשני מתחת למושב? (הגדרה ישנה שקראתי פה ,סמיילי)
אם כ,ן יכול להיות שמדובר בצלב גמור(או תפוס) תעשה חיפוש "בדיקת צלבים"
גם אני סבלתי בעבר מאותה התופעה, וחשדתי בווסת בלימה הזה. כמובן שטעיתי
מצורפת תמונה מודגשת לשסתום
42714
מצאתי את המדריך, למרות שלא היה פשוט (משהו נעלם במעבר לאתר בפורמט החדש). בדקתי את הדריישפט האחורי ונראה שאין חופש בצלבים.
מצד שני, כשהטרנספר בניוטרל, הדריישפט מסתובב סביב הציר שלו משהו כמו חצי ס"מ מקצה לקצה. הוא לא זז בכלל קדימה ואחורה רק סביב הציר. זה חופש תקין?
חיזקתי את הברגים של הבולמים - לא עזר :(
8ball - בהחלט לא ברור לי מה עוד לחפש - כשאני נכנס מתחת לאוטו זה נראה כאילו הכל יציב שם.
חשבתי על להכנס למוסך שיסתכלו על זה (אני מת"א) אבל בפעם האחרונה שהייתי שם בשביל להחליף צינור מזגן שנסדק שילמתי 1300 (!) שקל על צינור, וואקום, גז ועבודה.
20 דקות עבודה + שעה לחכות לשליח ממכשירי תנועה
הרגיז אותי הסיפור הזה ולכן אני מנסה לבד לפני שאני פונה למוסך
תודה רבה על העזרה!
אורי
חצי ס"מ סיבוב - אם הבנתי נכון הוא "נתפס" בסרן ולא יכול להסתובב יותר? אם כן ואין משחק למעלה למטה ימינה שמאלה זה חופש תקין לחלוטין וסביר ביותר.
לגבי מה לחפש, בקצות הבולמים יש טבעות גומי שבקצותיהן יש דיסקות מתכת, וודא בבקשה שהן שלמות וללא סדקים\קרעים.
וודא שהבולם יבש בכל היקפו ובמיוחד ביציאת מוט הבולם (איזור מחזיר השמן) כל הזעת שמן או נוכחות שמן בנקודה זו אינה תקינה.
תושבות גיר וטרנספר- וודא שלמותן - בדיוק כמו בדיקת גומיות בראשי בולם. כל סדק\קרע אינו תקין.
השקעתי איזה חצי דקה בחשיבה לא סבירה (התמחות מיוחדת שלי :-) ) - ניסית לבדוק אם אין משהו שרץ מאחורי הדיפונים של הדלתות/ קירות הרכב ומשגע אותך סתם? אום או שייבה או צמת חוטים שהשתחררו וחובטות על דופן הפח של הרכב?
לגבי המוסך - תתרגל, הפאק הכי גדול בסוזוקי זה היבואן והמוסכים. - על פנס ראשי לגמדה הם רוצים 818 ש"ח לפני מע"מ לא כולל הרכבה (לא שהיה סיכוי שהדפקטים האלה יתקרבו אליה)
לגבי המוסך - תתרגל, הפאק הכי גדול בסוזוקי זה היבואן והמוסכים. - על פנס ראשי לגמדה הם רוצים 818 ש"ח לפני מע"מ לא כולל הרכבה (לא שהיה סיכוי שהדפקטים האלה יתקרבו אליה)
יקירי, אתה לא יודע איפה אתה חי...
לך תברר מחירים לחלקי חילוף מקוריים של ג'יפים יפניים אחרים לפני שאתה מתבטא כך, תאמין לי, תחזור מהר מאוד עם הזנב בין הרגליים ותגיד תודה שאתה עם סוזוקי ולא עם טויוטה או ניסאן ...
נדב ידידי אני לא אומר שסוזוקי הם הגרועים ביותר בשוק. אני אומר רק דבר אחד - הפאק בסוזוקי זה היבואן והמוסכים. זה שיבואנים אחרים גרועים יותר תאמין לי אני יודע (מטופל במאזדה של ההורים - שלא תדע מצרות) פשוט הרכבים כל כך טובים שהיו חייבים להרוס עם משהו אז הביאו את מכשילי תנועה כיבואן. רוטור מפלג אין להם ואני מחפש אחד בנרות (וזה המקום להגיד לי אם אתה יודע איפה למצוא) זה שהמקבילים אליהם חארות יותר גדולים זה סיפור לחלוטין שונה
אל תשכח שאתה מדבר על רכב בן 15 שנה או יותר ... אל תצפה שיחזיקו לך את כל החלקים במלאי בארץ.
אם לא תשיג משומש (את אמנון שאלת ?), תנסה לבקש הזמנה מיוחדת ממכשירי תנועה. צריך אמנם לשלם הכל מראש ואין החזרות, אבל עדיין המחירים הגונים יחסית לחלפים מקוריים.
ברור שאני מבין שהרכב כבר לא צעיר, ולא מצפה מהם להחזיק הכל במלאי בארץ, אבל כן מצפה ליחס של יותר מ "אין לא יהיה וזה לא קיים יותר חפש חליפי או משומש ביי". בכל זאת הם היבואן.
חנות חלפים בב"ש הזמין לי אבל הרוטור הוא יותר ארוך ממה שאצלי, ופוגע במכסה מפלג, גם בחדש.
על איזה אמנון אנחנו מדברים? אם יש לו משהו מתאים אני אשמח, איך אני יוצר איתו קשר?
תודה.
פה אתה קצת צודק, כי אם מתעקשים קצת יותר אז "אין לא יהיה וזה לא קיים יותר חפש חליפי או משומש ביי" הופך ל- "נבדוק אולי אפשר לעשות בשבילך הזמנה מיוחדת" שלפעמים הופך ל- "בוא תשלם מראש ותחתום לנו על טופס של הזמנה מיוחדת בלי אפשרות להחזיר". זה אמור גם להפוך ל- "החלקים הגיעו, בוא תיקח", לזה אני עוד מחכה ... (אבל לא עבר עדיין הזמן שאמרו שייקח, אז אני יושב בשקט ...)
רק חבל שצריך להתעקש וללחוץ ולא מציעים לך את זה מראש ...
אמנון: 052-2590207 (נמצא על קו ת"א - בני-ברק)
motorica.net
23-05-11, 14:25
אני מסכים לגבי מחיר החלקים, מהנסיון שלי מחיר החלפים בסוזוקי הוא הנמוך שנתקלתי בו בארץ. (פיאט לא הייתה לי).
אני לא אוהב בלשון המעטה את המדיניות שנוקטת בה מכשירי תנועה, הזמנת חלקים שלא פתחו עבורם מק"ט מסובכת ולא תמיד אפשרית.
גם ל GV יש המון חלקים שהם לא מחזיקים במלאי ולא פתחו עבורם מק"ט.
במוו ישראל (קמור) למשל, בענין הזה מאד בסדר, הם מוכנים להזמין איזה חלק שרק תרצה בלי שום בירוקרטיה.
הזמנתי חלקים ששיכים בלעדית לדגמים שמעולם לא נמכרו בארץ בשיא הקלילות.
המדיניות הזאת לגמרי לא מובנת לי, לא בצד הכלכלי ובטח לא בצד השירותי.
קצת קשה לי להצטרף לברכות לקמור, אחרי ששילמתי אצלם מחיר סופר-מופרז לכבלי וסלילי הצתה לפני כמה שנים.
בסיטרואן יש לי ניסיון מעולה - כל הדברים במלאי ומגיעים לרוב תוך חצי יום מהמחסן המרכזי.
גם אני נתקל בבעיה הזו עם החלפים בסוזוקי - הוחלפו לי חלקים באחריות, ובכל המקרים לקח המון זמן להביא. עכשיו, למשל, יש ריקול של מותחן רצועה ובכלל אין אותו במלאי.
יכול להיות שזה גם קשור למדיניות היצרן ו/או מרחק ועלות ההובלה.
למיטב זכרוני היבואן חייב להחזיק מלאי לפי תנאים מסויימים, אבל בפועל קשה לאכוף את זה וניכר שכל יבואן עושה מה שהוא מוצא לנכון.
וואו, יומיים שאני לא פה והרבה תגובות.
אני מתנצל שאני מחזיר את השרשור לנושא המקורי :) אבל יש (ככל הנראה קצת התקדמות).
המשכתי לחפש מתחת לרכב ובאמת ישי צדק - זו לא הפחית עם הקפיץ שקשורה לחלוקת הבלימה.
בנוסף 8ball צדק חלקית לגבי הגומיות (צירפתי תמונה) הן אכן סדוקות אבל לא נראה כאילו זה היה הגורם לרעש.
מסתבר, שהבאמפ-סטופ השתחרר ונשאר חופשי בתוך הקפיץ (עוד תמונה).
החדשות הטובות:
* אני ממש מקווה שזה יפתור לי את הבעיה - זה רעש מציק!
החדשות הרעות:
1. הדבר היחיד שנכנס לתוך הקפיץ ע"מ לנסות לחבר את הבאמפ-סטופ חזרה זה הזרת שלי וזה לא ממש עבד.
2. ככל הנראה ההברגה על הבאמפ-סטופ הלכה
3. אין לי ציוד מתאים לטפל בזה ולכן אני אצטרך (לצערי) לגשת למוסך
4. בזמן שזחלתי מתחת לרכב יתושים חגגו על הרגליים שלי - הם עובדים מהר!
4308743088
צריך להרים את הרכב מהשלדה, לשחרר את הבולם ולהוציא את הקפיץ, אז אתה יכול לחזק את הבאמפ-סטופ בנינוחות ...
כן, רק שהדרך היחידה שיש לי כרגע להרים את הרכב היא ג'ק מספריים סטנדרטי - נראה לי לא אחראי לעבוד כשהאוטו יושב עליו...
אגב, לפרק את הבולם יספיק? במילים אחרות, הבולם הוא מה שמונע מהקפיץ לברוח מהמקום שלו? לא הסטאבילייזר/פנהרד?
אורי
לעבוד כשהרכב על ג'ק זה לא אחראי. בלי קשר לסוג הג'ק. זה גם לא יתן לך מה שאתה צריך במקרה הנוכחי, הי אתה תצטרך יותר ממהלך רגיל של פתיחת הסרן כדי לעבור את תושבת הקפיץ. מה שיכריח אותך ליצור לחץ על הסרן כלפי מטה ובשביל זה צריך יציבות. או בוקים או ליפט אלו האופציות מבחינתך. לפחות לדעתי.
לגבי הג'ק שלך, המלצתי היא ג'ק בקבוק 5 טון. למה 5 כי אתה אף פעם לא שמח לגלות שהג'ק 2 טון שיש לך קורס בדיוק שאתה מוקף בכפרים "עויינים" לבד ועם פנצ'ר ב2 לפנות בוקר:eek:. (קרה, לא נעים). למה בקבוק, זול יחסית, לא תופס מקום ( בניגוד לעגלה שהוא אחלה אבל נורא גדול) ומחזיק שנים.
לגבי השחרור של הבולם. בויטארה מהדור הראשון זה מספיק לשחרר רק בולם, הוא גובל המהלך של הסרן. לגבי הגראנד ויטרה אני מאמין שכן אבל מעדיף לתת למומחים לתת קביעה מניסיון (שאין חכם מבעליו)
נדב ידידי תודה על הטלפון של אמנון. לגבי מכשילי תנועה - אני מקווה שהם יבינו שהיחידים שהם פוגעים בהם זה הם עצמם. אני קונה היום כל מה שאני יכול מחוץ לתחום אחריותם.
בסופו של דבר, הייתי היום במוסך. הקפיץ פורק, הבאמפ-סטופ חובר ואני נפרדתי מ 550 ש"ח.
לפחות הרעש נפסק...
תודה לכל העוזרים!
אורי
נ.ב.
8ball - אחרי היום, אני יכול להגיד שגם בגרנד ויטרה הבולם הוא גובל המהלך של הסרן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.