צפייה בגרסה מלאה : מגש לכננת
ברשותי כננת Warn M12000, הכננת די כבדה, 62 ק"ג, שזה בערך 20 למעלה מהממוצע לדעתי..
אני מתכוון לבנות פגוש צינורות, לחיבור הכננת אני הולך לבנות פלטה שתוברג לשלדה[בהיילקס יש מס' נקודות די טובות לכך, גם הפגוש יעוגן לאותם חיבורים. מה העובי חומר שאני צריך להשתמש בשביל המגש? 10 מ"מ מספיק?
הכננת לא הולכת להיות מורכבת כדרך קבע, יהיה חיבור ניתוק מהיר כמו של וו גרירה,איזה עובי דופן אני צריך להשתמש בשביל החיבור הזה? יש מידות סטנדרטיות?[ אני מתכוון גם ל"שקע" וגם לתקע"]
הרכב: היילקס 95
תודה!
קצת לא קשור לשאלה, אבל 62 ק"ג בחיבור מהיר?..
תרחם על הגב שלך, אתה מתאר לעצמך מה זה לכוון את החיבור זכר/נקבה עם המשקל הזה?..
ואם שכחת לחבר את הכננת לפני מכשול ואתה צריך אותה כשאתה חצי מטר בתוך הבוץ...תהיה חייב 2 אנשים למשימה לדעתי..
ליאור
http://www.allstar.co.il/sale.asp?pid=446&salenum=#topnewsיש התקנים מהסוג הבא
אם אתה מעוניין צור קשר בה"פ
http://www.allstar.co.il/sale.asp?pid=446&salenum=#topnews
איתי
קצת לא קשור לשאלה, אבל 62 ק"ג בחיבור מהיר?..
תרחם על הגב שלך, אתה מתאר לעצמך מה זה לכוון את החיבור זכר/נקבה עם המשקל הזה?..
ואם שכחת לחבר את הכננת לפני מכשול ואתה צריך אותה כשאתה חצי מטר בתוך הבוץ...תהיה חייב 2 אנשים למשימה לדעתי..
ליאור
הכוונה היא לחבר אותה מראש בכניסה לשטח, שהמטרה של הנסיעה היא יותר מעבירות בינונית...אם הטיול הוא רגוע יחסית מבחינת עבירות אז להשאיר בארגז.. העניין הוא שזה גם לא כזה אידיאלי לסוע באופן תמידי עם 62 ק"ג על הפרונט ולכן אני מעוניין בחיבור שמתנתק, פרט לזה יש גם את היתרון של חיבור מאחורה במקרה הצורך
שימוש בחיבור נתיק לכננת הורג לך את זווית הגישה (מקדימה) / נטישה (מאחורה), כך שבפועל לא תוכל לנסוע עם הכננת במקומות שהם לא עבירות קלה, רק להרכיב במקרה הצורך ...
שימוש בחיבור נתיק לכננת הורג לך את זווית הגישה (מקדימה) / נטישה (מאחורה), כך שבפועל לא תוכל לנסוע עם הכננת במקומות שהם לא עבירות קלה, רק להרכיב במקרה הצורך ...
לא ממש מבין למה זה פוגע, הרי אם היא לא בחיבור שכזה אז היא בעצם מוברגת כדרך קבע בתוך פגוש, שלפי ההיגיון בעצם בולט יותר מהכננת כי זאת נמצאת בתוכו, ככה שאם נוסעים רק עם כננת העסק אמור להיות טיפה פחות בולט, לא?
GodsFather
30-05-11, 13:03
יש הבדל בין טמבון ייעודי עם כננת לבין חיבור כמו שאתה מתאר. אגב, ראיתי כאלה מגשים בל.כ. במחיר די דומה למה שהעלו פה.
אופציה אחרת שאתה יכול לעשות הוא חיבור "מהיר" עילי ולא קדמי. כלומר שהמגש יונח על הטמבון ותחבר אותו עם 4 ברגים בריאים וכך להמנע מפגיעה בזוית הגישה. אבל איך שלא תסתכל על זה - לסחוב 62ק"ג כל פעם זה לא נעים.
אגב, ניסית את זה ?
יש הבדל בין טמבון ייעודי עם כננת לבין חיבור כמו שאתה מתאר. אגב, ראיתי כאלה מגשים בל.כ. במחיר די דומה למה שהעלו פה.
אופציה אחרת שאתה יכול לעשות הוא חיבור "מהיר" עילי ולא קדמי. כלומר שהמגש יונח על הטמבון ותחבר אותו עם 4 ברגים בריאים וכך להמנע מפגיעה בזוית הגישה. אבל איך שלא תסתכל על זה - לסחוב 62ק"ג כל פעם זה לא נעים.
אגב, ניסית את זה ?
ניסיתי, הכננת יושבת בסלון....
ושוב הכוונה היא לא להתעסק עם זה יותר מידי, והאמת הלוואי שיהיה לי צורך בה פעם בשבוע, אבל מספר הפעמים בשנה שהטיול יוגדר כטיול עבירות קשה הוא מועט ככה שלהרים אותה 5-6 פעמים בשנה זה באמת משהו שאפשר לעמוד בו. גם יותר אם צריך...
הפגוש(צינורות) שאותו אני אבנה הוא או בתצורה של טרייל גיר, כך שהכננת מבפנים והפגוש עצמו בולט קצת...או מבחוץ והפגוש יהיה צמוד יותר.
arnonshoshani
31-05-11, 06:03
שלום לכולם.
הכננת M12000 היא בעצם כננת סופר כבידה וגדולה לעומת כננות 12000 רגילות.
היא מגיעה בעיקר על האמרים צבאיים או משאיות גרר לאין להן הידראוליות.
נכון שהיא חזקה מאד אבל אני לא חושב שהיא שווה את המאמץ בהתקנה קבועה או חלקית לרכב פרטי.
לכל כיוון שניסתכל עליה היא גדולה יותר.
אורך 622 מ"מ לעומת 554 מ"מ בXDC
רוחב 215 מ"מ לעומת 163 מ"מ בXDC
גובה אותו הדבר כמו הרוחב
כבל 35 מ' עובי 9.5 מ"מ לעומת 30מ' עובי 8 מ"מ
משקל 62 ק"ג לעומת 39.5 ק"ג
אלו הנתונים היבשים.
מגש כננת סטנדרטי לא מתאים בגלל הגודל. מבחינת חוזק גם מגש בעובי 6 מ"מ או 8 מ"מ מספיקים עם מוסיפים להם את הכיפופים הנכונים.
אני לא מאמין שכננת כזו צריכה להיות נתיקה. זה לא פרקטי.
בקשר למה שאמיר אמר. כן היא תפריע לזווית גישה. ההתקן חיבור מהיר לוקח ההרבה מקום ודוחף את הכננת קדימה שזה יוצר מצב לא רצוי גם בזווית גישה וגם ככל שהמשקל של הכבבת יותר קדימה כך זה משפיע יותר יותר על הקפיצים.
במידה ותמשיך להתעקש על התקנתה אולי אוכל לעזור בבנייה של מגש יעודי או פגוש שיוכל לקבל את הכננת אליו.
ארנון שושני
רוק סוליד
052-6991704
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.