צפייה בגרסה מלאה : בשעה טובה ומוצלחת קניתי ג'יפ (ג'יפון) ... ;-)
קיה ספורטז' 96
יש ברכב צמיגיי כביש חדשים , אני מעוניין להחליף בדחיפות לצמיגי שטח או לפחות 50-50 , מי שיש לו הצעות מוזמן לפנות אליי בשמחה...
מה אתם אומרים על הרכב בכללי?
ולמה הרבה אנשים אומרים לי שעדיף לטפל בדגם הזה ספציפי במורשה ?
לגביי הגבהה של הג'יפ איך אני עושה את זה ומה העלויות ....
ומה לדעתכם יכולה להיות הבעיה שהרכב קצת רועד, ואם מישהו יודע מתי צריך להחליף שמן גיר ופילטר ברכב הזה . כי כשהרכב קר הגיר מתנהג קצת שונה.........
תודה ... מקווה שהבנתם , אני ג'יפאי חדש חח... ;-)
GodsFather
26-05-11, 05:34
מזל טוב וברוך הבא.
לכל שאלותייך יש תשובות בתת-פורום הייעודי לקיה.
יש כאן כמה שמחזיקים רכבים מדוגמים יותר ופחות, עם הרבה נסיון באיך ומה לעשות עם הרכב הזה בשביל שהוא יהיה רק "ג'יפון" כמו שכולם חושבים.
hadtomer הוא אחד המובילים בנושא, חפש קצת שרשורים שלו ותבין לבד מהתמונות :)
1.קיה ספורטז' 96
2.יש ברכב צמיגיי כביש חדשים , אני מעוניין להחליף בדחיפות לצמיגי שטח או לפחות 50-50 , מי שיש לו הצעות מוזמן לפנות אליי בשמחה...
3.מה אתם אומרים על הרכב בכללי?
4.ולמה הרבה אנשים אומרים לי שעדיף לטפל בדגם הזה ספציפי במורשה ?
5.לגביי הגבהה של הג'יפ איך אני עושה את זה ומה העלויות ....
6.ומה לדעתכם יכולה להיות הבעיה שהרכב קצת רועד, ואם מישהו יודע מתי צריך להחליף שמן גיר ופילטר ברכב הזה . כי כשהרכב קר הגיר מתנהג קצת שונה.........
7.תודה ... מקווה שהבנתם , אני ג'יפאי חדש חח... ;-)
1. מברוק<O:p></O:p>2.תחליף צמיגים. זו ההצעה הכי טובה שיש. צמיגים יש הרבה. תריץ חיפוש. אני אוהב מקסיס.
3.שאלות כאלה שואלים לפני הקניה, לא אחרי.
4.ראשית אתה לא חייב לטפל במורשה. יש המון דברים שאפשר לעשות לבד או במוסך רגיל. אך עם זאת, יש כמה מוסכים כמו קיה יפו שרמת הידע שלהם ברכב הזה מרשימה מאוד ושווה ללכת אליהם.
5.חיפוש מהיר שארך 4 שניות הניב את התוצאה הבאה<O:p></O:p>
HADTOMER: ספורטאז' אפשר להגביה 2 אינטש ואפשר 4אינטש. 2 אינטש זו ההגבהה הבסיסית. אפשר למצוא אצל רוב הפרונטאים למיניהם שעוסקיםברכבי שטח ובסדנאות. מדובר ב4 קפיצים ואם רוצים - ומומלץ - אז גם בולמים. רובהקפיצים מגיעים מאוסטרליה מחברות כגון LOVELLS, TJM וקינג.שים לב היטב- באוסטרליהנפוצה במיוחד גרסת הוואגן ולכן חלק מהיצרניות כמו LOVELLS מייצרות קפיצים אחורייםשמיועדים לוואגן ויכולים בהחלט לפרק לך את הסתימות מהטוחנות. 4 קפיצים עולים בין 1500 ל 2500.תימנע מאייבאך מכיוון שהם נוטים לצנוח עם הזמן. הLOVELLS טובים-אםמדובר בספורטאז' וואגן. בולמים יש מונרו, קייאבה, פדרס וכו. הכל שאלה של מה באלו.
שלב שני - 4 אינטש. זו הגבהה יותר רצינית-אבל ההבדלים ביכולת השטחתהומיים. מקדימה מתקינים קפיצי הגבהה 2 אינטש ומוסיפים מזלגות משופרים שלטראקפיינדר, חברה קוריאנית שמייצרת שיפורים לקיה.2 קפיצים - להערכתי 120-1700. מזלגות משופרים, נדמה לי בערך 2000. את המזלגות תוכל לרכוש בקיה יפו, לעניות דעתי הסמכות הטובה ביותר לרכבים האלה. מאחור הסיפור קצת יותר מסובך. אתהתזדקק לקפיצי הגבהה 4 אינטש- רבים משתמשים בקפיצם אחוריים סטנדרטיים של ג'יפ רנגלר TJ שיושבים בדיוק במקום (קנה באיביי, בישראל יקר מאוד, גם משומש. בעלות באיביי 140דולר עם משלוח). אתה יכול לשחק עם ההגבהה של החלק האחורי באמצעות שימוש בקפיצים שלגרסאות שונותשל רנגלר. לדוגמה- קפיצי רנגלר רוביון מגביהים יותר. אתה תזדקק גםלבולמים תואמים. בולם מקורי של קיה נפתח ל52 ס"מ. שזה מעט מאוד. מה שיש לי לדוגמה, של מונרו, נפתח ל 71 (כ1000 שקל). מומלץ גם להתקין צינורות בלימה ארוכים יותר (כ600שקל).
אפשר גם להגביה עוד- 5 אינטש - אבל זה קטע מאוד אישי. זה כבר כוללקפיצים אחרים מאחור, בולמים יותר ארוכים ושימוש מקדימה או בספייסר מעל לקפיץ ההגבההולמזלגות או שימוש בקפיץ הגבהה 3 אינטש. מדובר בקפיץ נדיר למדי שדי קשה למצוא. ליהוזמן מחברה אוסטרלית שנקראת DOBINSON.
מעבר לזה יש גם נעילות דיפרנציאלבקיה יפו. אני התעסקתי עם הספורטאז' במשך שנתיים. פירקתי, הרכבתי והתעסקתי עם מהלכימתלה, דרופ קיטים ומה לא. שום דבר לא משתווה לנעילה.<O:p></O:p>
<O:p></O:p>
6.מתי רועד? בסרק? בנסיעה?<O:p></O:p>
7. חחח גם לך
רועד כשהרכב עומד ב-D או ב-R ובתחילת נסיעה יש איזה שהו זיוף כל שהו שלא ממש מרגישים אותו....
הייתי בקיה רחובות ואמרו לי שקודם כל להחליף פלאגים כי נראה להם שזאתי הבעיה ואם לא אז כבר יתקדמו עם הבדיקה...
והלי שום קשר יש דבר חדש שקרה לי אתמול כשיצאתי מהשטח , הרכב פשוט נכבה ולא מניע וגם כשהוא הניע לי נשמע רעש מהשסתומים קצת מפחיד וכשהכנסתי ל-Dאו ל-R הרכב התחיל לרעוד ונכבה , אחרי זה ניסיתי להניע כמה פעמים והפסקתי העמדתי את הרכב באזור שם וחזרתי עם חבר ויום ראשון נבדוק מה הבעיה ... אני מקווה שזה לא רציני ולא עף לי בטעות איזה טלטל או משהו בכיוון ... בשורות טובות חח.....
נתקלת בבעיה כזו או שיש לך מושג מאיפה להתחיל לבדוק?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.