צפייה בגרסה מלאה : ויטרה מול ג'ימיני
היי חברים
למישהו בא לזרוק כמה הבדלים בין הרכבים.....עבירות, דלק, נוחות, מנוע....הסיכוי למצוא רכב טוב.....
אני שוקל מעבר מהג'ימיני שלי לויטרה.....
אשמח לקצת חוות דעת
ג'ימיני אתה מכיר - אין מה להרחיב
ויטארה - מתחלק כמו בצבא לשלוש :
*90-97
*98-2005
*2005 והלאה
הדור הראשון - יותר מיושן יותר פשוט פחות מוכוון לכביש יותר מוכוון לשטח. אין יותר מדי אלקטרוניקה סרן אחורי חי קדמי נפרד. צריכת דלק שנעה בין 1 -9.5/12.5 למה ההבדלים, מנועים שונים במערכת הדלק, קרבורטור\הזרקה חד נקודתית\רב נקודתית. ככל שהמנוע יותר מתקדם כך יש יותר כח וצריכה יותר טובה.
רכבים מרווחים יחסית לג'ימיני (אל תבנה על אמריקאי - מרווח ביחס לגימיני) יותר נוחים על הכביש עם אופציה לדגם 4 דלתות (מגיע רק באוטומט פרט לאחת) ומרגיש קצת פחות קופצני בשטח. מבחינת שוק שיפורים לא חסר תלוי בעומק הכיס. לגבי מציאת כלה מתאימה, לרוב המחיר המבוקש הוא גבוה מהמחירון ואלו כלים ששומרים ערך. מחלות מוכרות הן דיפרנציאל קדמי מעט עדיו וחלודות באזור צירי הדלת בעיקר בצד נהג.
לגבי המודלים החדשים יותר גראנד ויטרה והלאה אשאיר את הבמה לאלו שמכירים אותן מקרוב
היי......
בכל מקרה לא מודבר על הדגמים החדשים.....
א. בגלל המחיר
ב. בגלל רמת עבירות....
אני בכל מקרה לא מחפש משהו שירד מהג'ימיני בעבירות.....
סדר גודל של מחיר עד 45000 שקל
היי......
בכל מקרה לא מודבר על הדגמים החדשים.....
א. בגלל המחיר
ב. בגלל רמת עבירות....
אני בכל מקרה לא מחפש משהו שירד מהג'ימיני בעבירות.....
סדר גודל של מחיר עד 45000 שקל
למה בעצם לעבור מג'ימני לויטרה ?
איתי, הנושא נדון פה כבר בפירוט רב, בצע חיפוש (אם לא באתר אז בגוגל בצירוף המילה jeepolog)
אלי, ויטארה אכן מתחלקת ל- 3 אבל לא כפי שציינת, מאחר ומאמצע 98 זה כבר GV (גראנד ויטארה), שהן כולן מנועי 16V מוזרקים רב נקודתית, החדשים יותר גם VVT ...
88/9-93 מנוע 8 שסתומים עם קרבורטור, יכול להגיע גם לצריחת דלק של 1:8 (לא שגיאת כתיב ...)
96-98 מנוע 16 שסתומים עם הזרקה רב נקודתית, זה הדגם החסכוני והחזק מבין הויטארות
94-95 בשנים האלו צריך לבדוק כל רכב לגופו, יכול להיות כל אחת מהאפשרויות למעלה, או אפשרות שלישית של 8 שסתומים עם הזרקה חד נקודתית.
ב- GV יש גם מנועי 2.0 ו- 2.4 ליטר. בתקציב הזה, מבין הויטארות לדורותיהן, הייתי ממליץ על ויטארה מהמודלים החדשים יותר, או GV מהראשונים.
הויטארה קלה וחסכונית יותר מה- GV, אך גם ישנה יותר ...
לגבי השאלה המקורית - ויטארה או ג'ימני: הרכבים שונים מאוד אחד מהשני בכביש ובשטח.
אני אישית מעדיף (ולכן נוהג ב-) ויטארה, אבל עצתי לך היא שתיסע בויטארה או שתיים ותבחר איזה סגנון יותר מתאים לך.
אם אתה רוצה סיבוב על ויטארה משופרת "קלות", שלא יורדת מהג'ימני בעבירות, אתה מוזמן ...
נדב.
נדב ידידי - אני חילקתי לדורות המרכזיים קרי ויטארה קוביה (כמו שלך ושלי, הדגם היפה) GV דור ראשון וכל שאר הגילגולים שבינם לבין הויטארה אין הרבה יותר מאשר שם.
להגיע לרמות הפירוט שאתה זוכר - קטונתי... אני עדיין מעדיף קרבורטור - (למרות שבא לי לרסק את שלי כרגע)
תודה לכולם......
המחשבה לעבור נובעת מהמחשבה להחליף את הג'ימיני למשהו קצת יותר חדש.....
ויטרה בתפיסת העיניים שלי מעט יותר מרובחת....אולי אפילו יותר נוחה לנסיעה בכביש ביום יום.....(תקנו אותי אם אני טועה) מעט יותר חזקה......
אני עולה לירושלים לא מעט פעמים בשבוע...והעליות קשות קשות לג'ימיני שלי......(שנת 2000 עם צמיגים גדולים כננת פגוש מתכת ומנוע 1300 )
השאלה היא החוויה נראה לי.....ראיתי כמה ויטרות ואני מאמין שהעבירות שלהם לא נופלת מהג'ימיני בטח שלא אם קצת שיפורים......
אני אשאל שאלה על הדרך.....נעילה אוטומטית - זו אותה נעילה כמו של ג'ימיני ?
אני מאמין שיש רק ידני - לא מפריע לי.....
דבר אחרון....אני לא הבנתי מכל הדיונים איזה שנתון קיבל את האהדה הכי גבוהה.....יש שם סיפור על כמה דגמים עם שני סרנים חיים וכמה שלא.....כמה זה משמעותי בשטח ֿ בכביש? אני רואה שאפילו טראנו לא באעם שני סרנים חיים.....אני אומר אפילו לא כי טראנו הוא הדבר הכי טוב אבל הרבה ג'יפים מהגדולים ביותר לא באים עם שני סרנים חיים.
מה שטוב בשני סרנים חיים זה שהרבה יותר קל (וזול) לשפר ולהגביה את הרכב.
שים לב שהחל משנת 2005 לויטרה יש ארבעה מתלים נפרדים (גם מאחורה אין סרן חי)
רוב הרכבים מגיעים בלי שני סרנים חיים, כי זה פחות נוח - פשרה
איתי, בשנת 2005 לא ייצרו ויטארה.
אתה מדבר על גראנד-ויטארה (GV), נא לא לבלבל את החדשים בפורום ...
ברור ברור.....
בכל מקרה לא מדובר על הדגמים האלה.....
אני חושב שהשאלה היא בגדול האם זה רכב יותר נעים לסוע בו גם ביום יום.......
לעלות עם הג'ימיני את ירושלים פעמיים בשבוע לפחות זה לא דבר כייף כל כף.....(50-60 קמ"ש ) לאט לאט.....
וגם הגודל.......
מבחינת עבירות אין ספק שאחרי מעט שיפורים הרכב עביר לפחות כמו ג'ימיני.
ויטארה נעימה יותר ביום-יום מהג'ימני, כן.
מרגישה יותר כרכב פרטי לכביש ופחות כג'יפ קשוח של פעם כמו הג'ימני.
מבחינת עבירות ג'ימני עביר ועמיד יותר בשטח.
תודה לכולם !!!!
אני אשתף אותכם במחשבה שלי.....אני רוצה למכור את הג'ימיני שלי ואני מקווה שבסופו של יום יהיה סדר גודל של 40 אלף שקל מהג'ימיני.
המחשבה היא או לעלות שנתון ולידני, או באמת לעבור לויטרה.
במחיר כזה אפשר לחפש ויטרה לא שחוטה ואפילו שישאר כסף לשיפורים.
א. אין מצב שאני יורד ברמת העבירות מהג'ימיני ( צמיגים 215 מוגבה עם נעילה אחורית )
ב. אני מנסה להשתדרג בנוחות ביום יום - אני נוסע עם פסנתר הרבה פעמים מה שגורם לאוטו להיות הרבה יותר קטן ממה שהוא קטן.
ג. העליות לירושלים קשות לו מדי......מאוד קשות.....בתקווה שלמנוע 1600 זה יהיה יותר נח.
ד. כלכלית - במחירים של דלק או ביטוח ..... יש הבדל משמעותי ?
ה. יש למישהו עוד רעיונות לדברים שחשוב לי לדעת ?
אני רואה שבשנים 96-98 יש גם אוטומטיות וגם ידניות....ויש ארוכות וקצרות....
אם מישהו יוכל הגיב עליהם...מה ההבדל ממה להתרחק .... אשמח מאוד
סליחה על הבלאגן .....
ההבדל בין הארוכות לקצרות הוא..... באורך ובמספר הדלתות.
כל השאר זהה
אם אתה צריך 4 דלתות או רוצה יותר מקום מהויטרה הקצרה- אתה מחפש ויטרה ארוכה ולהיפך...
זוית הבטן של הארוכה פחות טובה. בזמנו התיישבתי פעמיים על הגחון - לא נעים, אך גם לא ממש נורא.
באופן אישי, אני אוהב את הויטרה הקצרה.
לגבי אוטומט או ידני, עניין של טעם, אמינות עדיפה לידני, אבל לא משהו שפוסל רכישה.
סער.
יש לי ויטרה קצרה 96 ידנית
קצת מוגבהת קצת בולמים...
אהבת חיי!!!! (רק שהחברה לא תשמע...)
אני לא דוקטור לויטרה כמו ידידנו נדב42, אבל זאת דעתי...
לגבי גיר:
אחרי סיבוב על 2 ויטרות שונות (ארוכה וקצרה) אוטומטיות - לא מומלץ (דעתי האישית)
העברת ההילוכים לא נעשית בצורה נעימה (לפחות בכלים שאני נסעתי בהם)
פחות כח!!!! (לפי הרגשה אישית שלי בזמן הנהיגה- אולי אשליה שלי...)
לגבי ירושלים:
יוצא לי לעלות עם הרכב לירושלים מדי פעם - לא "אדיר"...
נוסע 70-80, יכול להוריד הילוך ולסוע קצת יותר אבל אני לא בטוח לאן אתה שואף בקטע הזה...
לגבי מקום ברכב:
מכיר קצת את הג'ימיני...
לדעתי מרווח משמעותית - בא לידי בידוי בעיקר שאתה רוצה לקחת איתך אנשים בספסל האחורי.
לסוע עם פסנתר או צ'לו (;)) - עדין יהיה צפוף.
ויטארה ארוכה יובאה לארץ עם גיר אוטומטי בלבד.
ההבדל בכוח בין גיר ידני לאוטומטי בהחלט מורגש, מבחינת צריכת דלק אין הבדל משמעותי בדגמים החדשים (גיר אוטומט 4 הילוכים) כי ההילוך הגבוה באוטומט ארוך יותר מאשר בגיר הידני.
אני אישית מעדיף את הויטארה הארוכה, אבל מעדיף עוד יותר גיר ידני.
כל אחד והתחשיב ווהעדפות שלו, לכן אני נוסע בויטארה ארוכה ידנית ...
אז כמו שאני מבין אותך נדב מדובר ברכב שעבר הסבה לידני ?
שאלתי האם יש הבדל ביכולות העבירות בין הארוכה לקצרה.....ברור שאם אין הבדל בצריכת דלק ואין הבדל באוירות למה שלא העדיף ארוכה.......ככה יהיה מקום גם לאנשים וגם לפויקה.
אני מאמין שהשאלה הבאה מופנת לנדב....(כי לו יש את הרכב הזה ) בעצם השאלה היא מה ויטארה ארוכה שנת 98 עם הגבהה סבירה ונעילה אחורית לא מסוגלת לעשות.......עד לאן אני צריך להגיע בשביל להרגיש שוואלה הג'ימיני שלי יכל יותר......וחבל שסוג כזה של טיולים אני לא יכול לעשות.....
מבין אותי ? שם יושבת ההתלבטות.....
כי ב 40 אלף שקל אפשר להביא ארוכה ועוד קצת כסף לשיפורים השאלה היא האם אני לא התבאס בסופו של יום בטיולים
יש הבדל ביכולות בין קצרה לארוכה, אבל כמו תמיד תוכל למצוא מקומות עם יתרונות לארוכה (יציבות בעליות למשל) ולקצרה (זווית גחון למשל). אין פה שחור ולבן או "הכי טוב", הכל פשרות. ויטארה ארוכה גם אפשר להגביה יותר מבחינת יציבות וזוויות דרייב-שאפט.
אני לא יודע מה יש לך בג'ימני שלך אז קשה לי לענות אם הויטארה תוכל יותר. מה שכן חשוב להבין: הויטארה היא רכב עדין. מי שמכסח אותה משלם אח"כ בכיס. מצד שני, כמעט כל דבר אפשר לעבור איתה בנחת ובעדינות, זה פשוט סגנון נהיגה אחר...
אני אישית עוד לא נעצרתי במקום שג'ימני עבר, אבל אצלי יש פעמיים ARB, אחד יחסי העברה, קיט קאלמיני ו- 235 ... לא בדיוק רכב סטנדרטי ...
שוב, אני בחרתי לשלם בכיס (מראש), כדי לקבל את הנוחות והחסכון של הויטארה עם יכולות עבירות מכובדות.
אתה מוזמן לסיבוב התרשמות ...
נדב.
אני אישית עוד לא נעצרתי במקום שג'ימני עבר, אבל אצלי יש פעמיים ARB, אחד יחסי העברה, קיט קאלמיני ו- 235 ... לא בדיוק רכב סטנדרטי ...
שוב, אני בחרתי לשלם בכיס (מראש), כדי לקבל את הנוחות והחסכון של הויטארה עם יכולות עבירות מכובדות.
מספיק לזרוק מלח על הפצעים ...
לנדב יש את הויטארה הכי "מטורפת" (מבחינת שיפורים). אך מצד שני הכי שפויה !
למי שרוצה רכב יום יומי ברמת אחזקה של פרייבט + . אך רכב שטח ברמת עבירות מעל כול SUV מגודל ואפילו לא נחות מסמוראי משופר.
רק לקנא ...
רענן
מספיק לזרוק מלח על הפצעים ...
הוא התחיל ... :p
רק לקנא ...
יקירי, זה היה בידיים שלך (תרתי משמע ...) :cool::cool::cool:
(ולמי שלא מכיר, הויטארה שלי נקנתה מרענן, כולל קיט קאלמיני 3", גלגלים גדולים, ופעמיים ARB. בסיס טוב להתחיל לשפר ...)
הוא התחיל ... :p
יקירי, זה היה בידיים שלך (תרתי משמע ...) :cool::cool::cool:
(ולמי שלא מכיר, הויטארה שלי נקנתה מרענן, כולל קיט קאלמיני 3", גלגלים גדולים, ופעמיים ARB. בסיס טוב להתחיל לשפר ...)
היית צריך להוסיף גם קצת לימון על הפצעים כדלקמן ,
"שעכשיו עסוק בשיפורים של המפלץ החדש שלו. אך לא מטייל, כי אין לו עוקב דלק ..."
רענן
היית צריך להוסיף גם קצת לימון על הפצעים כדלקמן ,
"שעכשיו עסוק בשיפורים של המפלץ החדש שלו. אך לא מטייל, כי אין לו עוקב דלק ..."
ניסיתי להתחשב בך ...
יכלתי גם לכתוב שלצאת לטיול עם הג'יפ זו האופציה הזולה מבחינתי לבילוי שבת עם הילדים ...
או שעם קיט יחסי העברה לא צריך גיר אוטומטי בשטח ...
או שאם אתה רוצה, הוספתי וו גרירה לויטארה (בשביל העוקב כמובן, כדי שתוכל להצטרף לאיזה טיול סוף-סוף ...)
אבל אני משתדל להיות נחמד, אז לא כתבתי את כל הדברים האלו ...
נדב.
תודה נדב ולכל העוזרים .......
עזרתם לי מאוד.....
נשמע שזה יכולה להיות בחירה נבונה גם מבחינת עבירות וגם מבחינת נוחות נסעיה ודלק.....
תודה רבה רבה
ברור שאם אין הבדל בצריכת דלק ואין הבדל באוירות למה שלא העדיף ארוכה.......ככה יהיה מקום גם לאנשים וגם לפויקה.
קח בחשבון שהארוכה מגיעה (בארץ) רק עם גיר אוטומטי, והיא נדירה יחסית כך שיכולים לקחת כמה חודשים טובים של חיפוש אינטנסיבי עד שתמצא אחת טובה.
תודה על הכל......
שמתי לב שאין הרבה למצוא.....
ראיתי אחת בפרדסיה אפורה עם 120000 קילומטר שנת 97.....
קילמטרז' נמוך אפילו מלחיץ קצת......כתוב מנוע חדש וכאלה.....
אני צריך קודם למצוא קונה לג'ימיני שלי.....
אם מישהו שומע על רכב במצב טוב אשמח לדעת.....
נדב....אם אני קונה רכב ערום....בלי שום תוספות....מה סדר גודל השקעה ראשונית שאני צריך לעשות ?
אני מניח שמדובר בהגבהה, מיגון ונעילה.....נשמע כמו קרוב ל עשרת אלפים שקל לא ?
נדב....אם אני קונה רכב ערום....בלי שום תוספות....מה סדר גודל השקעה ראשונית שאני צריך לעשות ?
אני מניח שמדובר בהגבהה, מיגון ונעילה.....נשמע כמו קרוב ל עשרת אלפים שקל לא ?
איתי, כנס לאתר של זוקי פרו, שם תמצא הכל.
לי יש ויטרה אוטומט כל מי שנוסע איתי אומר שהסוד הוא באוטומט אצלי.
נתן לראות ביוטיוב מה ויטרה יכולה לעשות. לחפש yaniv050
סירטון מעלה צינור יראה מעבר לכל ספק שויטרה משופרת זה רכב רוצח בשטח קשה.
אם הרכב שלי לא ימכר עד סוף החודש, הוא הולך לקבל שיפור מטורף שבאמת יהפוך אותו לקשוח.
*
היי יניב....
מכיר את הרכב שלך.....הוא משך אותי יפה מאוד למעלה במעלה האחרון בנחל פרצים בחופש האחרון......(תודה)
אין ספק......משם הגיע לי ההשראה לעבור לויטרה....ומנדב ההשראה לעבור לארוכה
היי יניב....
מכיר את הרכב שלך.....הוא משך אותי יפה מאוד למעלה במעלה האחרון בנחל פרצים בחופש האחרון......(תודה)
איזה עולם קטן.
הבחירה בין ארוך לקצר קשה מאוד, לכל אחד יש את היתרונות שלו.
נ.ב לפי שלא התקשרת אני מניח שהסתדרתם נכון??
אז תשקול שוב...
מי שנוסע כמו יניב צריך סמוראי או סופה, לא ויטארה.
נסיעה אלימה כזו תשמיד את הויטארה מהר מאוד. כמו שכתבתי רבות, ויטארה היא רכב עדין.
אני לא נוסע כמו יניב.......אבל יניב הוכיח שויטרה זה רכב שלא צריך לחשוש כל הזמן אם עוברים או לא.......
אני לא מחפש לסוע על כל אבן אפשרית.....אבל כל עוד אפשר לסוע בכיף בשטח ובכביש ולעלות את משלט 21 הכל בסדר....
אני צריך רכב מרווח.....שלא יכעס עלי כשעולים לירושלים....ולא יעלה לי כמו להחזיק מטוס פרטי....
צריחת דלק שנשארת בתחום ה 1 : 10......פלוס מינס
ביטוח פחות או יותר אותו דבר......ונסיעה יותר נוחה לי ולאנשים שהפעם ירצו לבוא איתי כי יש מקום........
ויניב....כן הסתדרנו ....תודה.
זה לא המקומות שיניב נוסע, אלא האופן שהוא נוסע ...
אני ממש לא מחפש לכבוש את ההברסט.....
אני מחפש קונה לג'ימיני (:
זה לא המקומות שיניב נוסע, אלא האופן שהוא נוסע ...
אתה טועה ידידי.
אני דוגל בנסיעה על הטורים( בסלעים כמובן ), ומעודד את כולם לנסוע ממש זהיר ולאט.
יש לי 30 סרטים ביוטיוב בכולם חוץ ממעלה דככין אני על הטורים.
במיקרים חריגים שאין מספיק אחיזה לעבור על הטורים, אז אני נותן טיפה יותר גז אבל אני באמת עדין.
לדעתי כל מי שמכיר אותי יודע את זה.
עוד שאלה.....אני מניח שיותר קשורה לנדב.....
במידה והאוטו מגיע נקי ללא שום תוספות.....ביררתי לגבי נעילות והגבהות והמחיר של שניהם ביחד הוא לא משמח יותר מדי.....
השאלה היא האם לפי דעתך או דעתכם הגובה של האוטו מספק משהו בסיסי בגלל שחשבתי להתחיל דווקא מהנעילות....
כמובן שמיגון.
או שהגובה ההתחלתי של הויטרה הארוכה הוא בלתי אפשרי לנסיעת שטח...
התשובות לשאלתך הן סוביקטיביות ...
הסדר לביצוע לדעתי:
1. מיגון (ובלי זה לא לרדת בכלל לשטח)
2. הגבהה - אפשר להסתפק גם בצנועה של אוקולונים ובולמים אחוריים כדי לחסוך בתקציב
3. נעילה אחורית (בלבד)
4. המשך לפי הצרכים ואופי הנסיעה: צמיגים גדולים, קיט הגבהה מלא, סרן ברזל, נעילה קדמית (לדעתי רק נשלטת ולא אוטומטית, יש על זה ויכוח מתמשך פה באתר ...)
בהצלחה :)
נדב.
היי נדב....תודה רבה....
כמובן מיגון
אם לפי דעתך הגבהה צנועה מספקת אני איתך.....
אני הולך לשים נעילה נשלטת בשניהם אז ההבדל הוא מינורי ועדיף לי כבר לשים את שניהם במכה.....
מה המידת צמיגים שהויטרה באה איתה ?
וכמה זה בלאגן להגדיל מידה ? ולכמה כדי ?
וסחטיין עליך על התגובות המהירות....אין ספק שאם הייתי יודע מי אתה הייתי מודע לך באופן אישי....אבל בכל מקרה תודה באופן אישי
אם לפי דעתך הגבהה צנועה מספקת אני איתך.....
מספקת את מי ? אצלי יש קיט קאלמיני... הגבהה צנועה היא ... צנועה.
אני הולך לשים נעילה נשלטת בשניהם אז ההבדל הוא מינורי ועדיף לי כבר לשים את שניהם במכה.....
נעילה נשלטת היא יקרה. יותר יקרה מקיט הגבהה מפואר.
לדעתי אם הממון בכיסך עדיף קיט הגבהה איכותי (מזוקי-פרו, למשל) ונעילה אחת מאשר שתי נעילות והגבהה צנועה.
מה המידת צמיגים שהויטרה באה איתה ?
וכמה זה בלאגן להגדיל מידה ? ולכמה כדי ?
המידה המקורית היא 195R15, ניתן בקלות לעלות ל- 205/75R15, וכל דבר אחר זה טררם.
אם כבר ללכת על מידה אחרת, אז על 235/75R15.
בהצלחה,
נדב.
תודה.....
במהלך חיפושי אחרי כלה אני ראיתי כמה מכוניות והבנתי שבתקציב נכנס גם ויטרה ארוכה שנת 96-98 , וגם גרנד ויטרה עד שנת 2000.....
מה ההבדל בגדול ?
מנוע - זה מנוע 2000 בגרנד ויטרה ...
מתלים - ?
יכולות שטח - ?
צריכת דלק ?
אחרי שראיתי את הפרוייקט של זוקי פרו אני אכול קנאה וחושב על אוטו כזה....
כמובן שהשיפורים יגיע לאט לאט......
תודה רבה.....
במהלך חיפושי אחרי כלה ראיתי כמה מכוניות וההתלבטות היא בין ויטרה ארוכה שנת 96-98
לבין גרנד ויטרה ארוכה 98-2000.....
אני שואל את עצמי על ההבדל ביניהן.....
מנועי 2000 בגרנד ויטרה ....
צריחת דלק ?
יכולות שטח ?
יכולות כביש ?
אשמח לקצת עזרה בהתלבטות
אה..........איך מוחקים את ההודעה.....חשבתי שזה לא שלח....סליחה
אם אצליח לגרור את נתי לטייל, אז תוכל להשוות בין ויטארה ארוכה לגראנד ויטארה ארוכה במצב משופר באופן דומה ...
יאללה לעבודה.....אשמח להצטרף עם הג'וק הקטן
יש עכשיו ירח מלא, עושה לי חשק על טיול מדבר לילי. יכול בשלושת הלילות הקרובים. אליך נתי ...
אני דווקא טיילתי אתמול בלילה ...
האמת שגם אני.......היה ירח מדהים !!!
אני אשאל עוד שאלה שקצת שאלתי.....מה ההבדל בצריכת דלק בין הגראנד ויטרה לויטרה ארוכה ?
והאם יש עוד יתרון שלא חשבתי עליו מבחינת עמידות או דברים שחשוב לדעת בינהם.....
שוק השיפורים דיי זהה....העלויות דיי זהות......ההבדלים במנוע ובטח בצריכת דלק ובטח בפלסטיקה שנראת יותר חדשה.....
עוד משהו ?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.