צפייה בגרסה מלאה : הפעלת נעילות דיפרנציל בשיפוע צד בעד(אם יש) ונגד
מן הכותרת ברורה דעתי , זכור לי דיון בנושא אך לא מוצא אותו
בעקבות דיון\וויכוח בשטח- עדיף נעול או פתוח בשיפוע צד ולמה
תודה
ידיד
השאלה הראשונה היא ממה נגרם השיפוע? בגלל שטח טכני? או דרדורת שניסיתה לעלות והגעת למצב של שפ"צ?
בכל מקרה נעילות דיפרנציאל מביאות את הרכב למצבים קיצוניים כמו שפ"צים ואני לא רואה סיבה להשתמש בהם אלא אם כן נכנסת לשפ"צ בנעילה והדרך החוצה היא ברוורס נעול.
כאשר אתה בדרדורת, פשוט הגה לכיוון הירידה, אם אתה על סתם שלוחה לא דרדרתית ונכנסת לשפץ אז אפשר להוסיף פימפום קל על הגאז.
מיכאל.
אין מספיק נתונים בשאלה.
שיפוע צד הרבה פעמים מלווה ב"אתגרים" נוספים, ולכן לדעתי כל מקרה לגופו.
היו מצבים שלמרות שפ"צ בחרתי כן לנעול כדי לקבל יותר בטחון במעבר המכשול ולעבור אותו בקצב שנכון לי, בלי שהרכב יקפץ כשהוא כבר בשפ"צ.
האם החלטתי נכון ? לא יודע, זה מה שהרגיש לי נכון ואולי הייתי עובר גם בלי לנעול, אבל (טפו-טפו-טפו) עוד לא יצא לי להתהפך בשטח ...
אני מדבר על נעילה אחורית כמובן. לגבי קדמית בשפ"צ, לא יצא לי אף פעם, אני מניח שהייתי נועל רק במצב שהייתי נעצר בלעדיה וזה מה שיכול לקדם אותי בבטחה ובאיטיות למחוז חפצי ...
זו דעתי האישית והבלתי סמכותית בעליל, כמובן.
נדב.
כאשר ישנו שפ"צ רציני החוכמה היא להיכנס אליו נכון
במידה ואין ברירה וצריך לעבור את השפ"צ
רצוי לגרום לרכב החלקה רצונית של התחת כלפי המדרון ולנסוע בנסיעת סרטן
הדבר קל יותר לביצוע כאשר הרכב לא נעול
כאשר השפ"צ הוא לא רצוני (כולמר לא תוכנן או לא נילקח בחשבון)
החוכמה היא לא להפסיק לנסוע (ברכבים גבוהים רצוי אפילו להאיץ)
ולכן רצוי להישאר באותו המצב שהייתה בוא
אני שואל לגבי שפ"צ צפוי - לא נקלעת בטעות, אלא אתה צריך לתכננן מעבר .
אם אפשר תשובות מנומקות ופחות כאלה של "עד היום לא התהפכתי"
אני חייב להודות שלא לגמרי הבנתי מה הקשר בין שפ"צ לנעילות...
כל עוד אין החלקה (סיבסוב של הצמיג בכיוון הסיבוב שלו, לא כלפי השפ"צ) בה גלגל אחד מסתובב מהר יותר מהשני, הנעילה בעצם לא עושה כלום.
ובאותו הראש, ומה עם נעילה אוטומטית? אסורה לשימוש בשפ"צים???
לדעתי הדיון שאתה זוכר, היה שרשור על ניתוק מייצב בשפ"צ, שםההשפעה ברורה.
איל
אני חייב להודות שלא לגמרי הבנתי מה הקשר בין שפ"צ לנעילות...
כל עוד אין החלקה (סיבסוב של הצמיג בכיוון הסיבוב שלו, לא כלפי השפ"צ) בה גלגל אחד מסתובב מהר יותר מהשני, הנעילה בעצם לא עושה כלום.
ובאותו הראש, ומה עם נעילה אוטומטית? אסורה לשימוש בשפ"צים???
לדעתי הדיון שאתה זוכר, היה שרשור על ניתוק מייצב בשפ"צ, שםההשפעה ברורה.
איל
מתוך האתר של אבירם- http://www.barkai4x4.co.il/articleDetails.asp?id=25&cat=60
שימו לב לסעיף 2 בפרק חסרונות הנעילות האוטומטיות- רלוונטי גם לנעילה נשלטת מופעלת
ציטוט:
2. בשיפוע צד, בשטח טרשי עם החלקה קלה, כל נגיעה בגז שולחת את הרכב בפתאומיות כלפי המדרון.
3. בשיפוע צד, בשטח חולי, תפעול לא נכון של הרכב בעת שקיעה עלול להחריף את בעיית השיפוע עד כדי הפיכת הרכב על צדו.
עם כל הכבוד לאבירם ברקאי... (ובהחלט בהחלט יש כבוד), גם כתוב שם שבנעילות האוטומטיות יש דיסקיות חיכוך.
לא כל מה שמישהו כתב איפשהו נכון ולא כל סיטואציה שתיתקל בה בשטח תהיה מכוסה בשני משפטים שנכתבו.
הסיבה היחידה שמצדיקה את קיומו של הדיפרנציאל היא הצורך בשינויי מהירות סיבוב בין 2 הצדדים שלו (2 הגלגלים, או 2 הסרנים בדיפ' אורכי)
בשפ"צ אני לא רואה צורך כזה. צריך להתקדם בקצב אחיד. עם כל הגלגלים.
מצד שני אולי זה כן נכון ואולי אני טועה...
אני לא מתיימר להיות מומחה גדול, (רק איזה 15 שנה עם 4X4) אבל אני לא מוצא קשר.
ולגבי נעילה נשלטת, בכל מקרה להפעיל אותה רק כשצריך (בולדרים,בוץ,חול....) בלי קשר לשפ"צ ובטח לא רק בגללו.
מתוך: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?11122-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A2-%D7%A6%D7%93
ואם עצרת והתחלת לחשוב, יש ספק אין ספר. תלה חבר או שניים על הדופן ליתר בטחון, או פתח רצועה הצידה ושיתמכו בך. חשוב הרבה יותר מסוג הנעילה.
מבחינה פיזיקלית, אני מסכים עם חנן - ההבדל הוא שבלי נעילה, אתה אולי, ודגש - אולי - תעצר לפני התהפכות כי הגלגל בצד הגבוה מאבד אחיזה. עם נעילה, וזה לא משנה אוטומטית או לא, אתה תמשיך להתקדם כי על הגלגלים התחתונים יש המון משקל.
אני מעדיף שתי נעילות בכל מצב שנדרשת שליטה ותנועה איטית, בלי נעילות אתה נתקל בבעיות אחיזה בנוסף לבעיות השיפוע, וצריך לפצות בתנופה ו/או לבחור קוי התקדמות שהם לא אידיאליין מבחינת השיפוע. הרי מן הסתם אנחנו לא מדברים על שיפוע צד נקי מבטון - אלא על שטח אמיתי, שכל ס"מ בו שונה מהקודם. אני נוהג בג'יפ נעול אוטומטי קדימה אחורה, גבוה ורך מאד, ששיפועי צד הן התורפה שלו בגלל הגובה - אני עובר שיפועי צד גבוליים עם הנוסעת (אשתי בדרך כלל) תלויה על הדופן, בתור תעודת ביטוח.
איל
לא מצליח להבין את הקשר בין נעילה לשפצ.
כל עוד 4 גלגלים על הרצפה, ויש לך אחיזה מה תועיל הנעילה ? להיפך היא רק תפריע.
ובמקרים קיצוניים, יש מצב שאפילו הייתי מעביר [ במידת האפשר ] ל 4X2 ... כדי לגרום להחלקת זנב ולצאת מהשפוע.
צריך להבין מה הגורם להתהפכות. ואז תבין שאין קשר לנעילה ו / או לניתוק מוט מייצב.
ולמה ניתוק מוט מייצב אינו מוסיף לסיכויי ההתהפכות, אלא בדיוק ההיפך. . . .
נעילה ? כל עוד יש אחיזה, היא יכולה רק להפריע כי היא תגרום לרכב לנסוע לאו דווקא לאן שאתה רוצה.
אל תשכח שמשמעות של סרן נעול, היא ששני הגלגלים על אותו סרן נעים במהירות קבועה .. ובדרך כלל, יציאה משפ"צ היא עם ההגה לכיוון השיפוע. כך שיש כאן תרתי דסתרי .. שני דברים שפעילותם שונה.. מצד אחד אתה מפנה את ההגה לכיוון השיפוע, מצד שני, שני גלגלים גורמים לרכב להמשיך ישר ..
ד"א מי שהזכיר נעילה אוטומטית, שימו לב שכשנוסעים עם נעילה אחורית אוטו' במדרון ארוך תמיד תהיה תחושה שהזנב משיג את האוטו, באופן הרבה יותר קיצוני מאשר ברכב ללא נעילה או עם נעילה נשלטת ..
במקרה כזה היא אפילו מטרידה ..
בהצלחה !
נו אז דווקא מצאת קשר!
מבלי להיכנס 0 בשלב זה|) להסבר טכני
בשיפוע צד כשהרכב מאבד אחיזה או מתחיל להרים גלגל הוא אומר לך בעצם-"עזוב אותי באימש'ך זה מה שאני יכול מעבר לזה אתהפך
נעילה תביא אותך למצב של המשך נסיעה והגעה למצב קיצון (התהפכות) שבמקרה של חוסר נעילה לא היית ממשיך בו
זו רק דעתי הבלתי מוסמכת בעליל
מעבר לכך מקבל את שנאמר על אפשרויות ההיגוי שנפגעות
כן, אבל מי אמר שדווקא עצירת הרכב תימנע היתהפכות? אולי עדיף במקרה ספציפי שהוא ימשיך ורק ככה יצא מזה?
ועד שאיבדת אחיזה בגלגל אחד, אולי זה כבר מאוחר מידי לעצור...
בקיצור, אין פיתרון בית-ספר, ויותר חשוב מכן/לא נעילה זה להכיר את הרכב שלך ואת המיגבלות שלו.
וכמו שכתבתי למעלה, אם אין סיבה אחרת בלי קשר לשפ"צ או לא שפ"צ להפעיל את הנעילה, אז באמת שאין טעם להפעיל אותה.
ויוסי,
שוב אתה נגד התחת שלי? אז מה אם הוא בשיפוע?... (לפחות הוא נעול, בניגוד לקדמי...עד שהשימסים יושיעו)
כן, אבל מי אמר שדווקא עצירת הרכב תימנע היתהפכות? אולי עדיף במקרה ספציפי שהוא ימשיך ורק ככה יצא מזה?
ועד שאיבדת אחיזה בגלגל אחד, אולי זה כבר מאוחר מידי לעצור...
בקיצור, אין פיתרון בית-ספר, ויותר חשוב מכן/לא נעילה זה להכיר את הרכב שלך ואת המיגבלות שלו.
וכמו שכתבתי למעלה, אם אין סיבה אחרת בלי קשר לשפ"צ או לא שפ"צ להפעיל את הנעילה, אז באמת שאין טעם להפעיל אותה.
ויוסי,
שוב אתה נגד התחת שלי? אז מה אם הוא בשיפוע?... (לפחות הוא נעול, בניגוד לקדמי...עד שהשימסים יושיעו)
א. לגבי נעילה, אני בהחלט מסכים שאין פתרון בית ספר, אם נשמע אחרת, אני מתקן. כל מקרה צריך שייבדק לגופו. לפעמים זה כבר פתולוגיה אבל אין מה לעשות ...
ב. אני לא נגד התחת... אני בעד. . . , אבל אם הוא נעול אוטומטית, זה בעיה. [ עוד סיבה להשתמש בנעילה נישלטת ..]
ג. אני כן נגד הדעה שבשפ"צ ניתוק מייצב הוא חיסרון. אני טוען שפה אין ספק. מהלך המתלה הגדול יותר שמקנה ניתוק המייצב, מקטין את היכולת להתהפך. ולא ההיפך. וזאת מהסיבה הפשוטה שהגלגל יתרומם הרבה יותר מאוחר, מאשר אם היה מחובר [ עם המייצב] .
ויסלח לי פותח השרשור על "ג", שסטה מעט מנושא השרשור המקורי...
א. לגבי נעילה, אני בהחלט מסכים שאין פתרון בית ספר, אם נשמע אחרת, אני מתקן. כל מקרה צריך שייבדק לגופו. לפעמים זה כבר פתולוגיה אבל אין מה לעשות ...
ב. אני לא נגד התחת... אני בעד. . . , אבל אם הוא נעול אוטומטית, זה בעיה. [ עוד סיבה להשתמש בנעילה נישלטת ..]
ג. אני כן נגד הדעה שבשפ"צ ניתוק מייצב הוא חיסרון. אני טוען שפה אין ספק. מהלך המתלה הגדול יותר שמקנה ניתוק המייצב, מקטין את היכולת להתהפך. ולא ההיפך. וזאת מהסיבה הפשוטה שהגלגל יתרומם הרבה יותר מאוחר, מאשר אם היה מחובר [ עם המייצב] .
ויסלח לי פותח השרשור על "ג", שסטה מעט מנושא השרשור המקורי...
לגבי ג'
לעניות דעתי מה שהופך את הרכב זה הסטת מרכז הכובד ולא מהלך מתלה כלשהו..
ייתכן שחוסר השתתפות משקל הסרן בצד הגבוה אף יחריף את הבעייה
לגבי ג'
לעניות דעתי מה שהופך את הרכב זה הסטת מרכז הכובד ולא מהלך מתלה כלשהו..
ייתכן שחוסר השתתפות משקל הסרן בצד הגבוה אף יחריף את הבעייה
הפוך גוטה, הפוך ... בחלקו ... אכן, הגורם להתהפכות, הוא "הסטת מרכז הכובד מחוץ לגוף הרכב.
אבל מהלך מתלה ארוך ישאיר את הגלגל בצד השיפוע הגבוה צמוד לקרקע הרבה יותר מאשר מהלך קצר. מה שיגרום שיותר משקל [ חלקו היחסי של הסרן, הגלגל, ועוד ] יישאר צמוד לקרקע...
זכותך לטעות כמובן...(:
וגם זכותי..
נראה לי שהפעם זכותך גברה
כל זמן שהגלגל לא תלוי הוא לא ישתתף ב"חגיגת" המשקל
מסכים כי במקרה שמתחילה הרמת גלגל עקב שינו הגיאומטריה תיתכן השפעה קלה על מיקום מרכז הכובד
על הכל בעצם אנחנו מסכימים (אם יורשה לי) חוץ מאשר אם משקל חלק הסרן שעל הקרקע שואף להרים את הרכב או להוריד
אני עם דידו, וככל שזכור לי, יוסי, כבר היה לנו ויכוח ללא הסכמה על הנושא הזה בדיוק בעבר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.