PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: סקר נושא פרסים: בחירת כריכה לספר "פויקה"

Jeepolog
30-05-11, 21:02
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2148-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%91%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%94-%D7%9C%D7%A1%D7%A4%D7%A8-%D7%A4%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%94

eysham
30-05-11, 22:07
מילאתי. איפה לוקחים את הפרס? :D

בהצלחה!
איל

elro
30-05-11, 22:34
האמת שלא הייתי בוחר באף אחת מהאפשרויות, פשוט לא מתחבר לי עם פויקה...

elro
30-05-11, 22:34
....

omri_t
30-05-11, 23:32
אלרו צודק... שלושת האופציות לא מתחברות באמת לפוייקה ולמה שהוא מייצג לדעתי.
בעיקר הן לא עושות לי חשק לפוייקה או לספר.
אפשר לעשות זאת טוב בהרבה.
ואם אתם לא מסכימים ולא שלמים... כנראה יש לזה סיבה.

מצד שני, מה אני מבין....

אומי5
30-05-11, 23:43
חבל שלא השארתם מקום להערות בסקר.
חסרות לי מאוד הגחלים בכל הכריכות זה חלק בילתי נפרד מהתבשיל.

Tourist
31-05-11, 01:14
לבקשתכם נתתי לאשתי לענות על הסקר.
אח"כ ניגשתי אני לענות (הרי אמרתם שאפשר להגדיל את סיכויי הזכיה) אבל הוא לא נותן לענות שנית...

בכל מקרה, הערה מאשתי - האוכל בכל שלוש הכריכות לא נראה טוב (במס' 2 הוא נראה כמו קקי). הכל יפה חוץ מהאוכל עצמו.

צריך לדעת לצלם מאכלים, זהו אחד האובייקטים הקשים לצילום (בפרסומות למשל, בכלל לא מצלמים אוכל - הגלידה משעווה, החלב של הקורנפלקס זה דבק פלסטי ואת הענבים מושחים בשמן...).

MIC4x4
31-05-11, 03:23
מסכים...

לדעתי יש תמונות הרבה יותר יפות של פויאקה

רעיון - אולי תציע שאנשים ישלחו תמונות שלהם - ומתוכם תבחר ?!

Gilad Meiri
31-05-11, 06:30
תודה על התגובות בינתיים. אמנם קצת קשות לצפייה... אבל מאוד עוזרות!

הוספתי מקום בסוף הסקר להכנסת הערות. רעיון מצוין.

לגבי ההערה של Tourist - אני לא ממש יודע איך לפתור את בעיית שני הנסקרים מאותו מחשב. שלחתם לתמיכה הטכנית מייל ואני מקווה לקבל תשובה בקרוב...

אני אמתין כמה ימים ונראה אילו תגובות נקבל. אם אכן יש דעה שלילית גורפת על שלושת האלטרנטיבות נשקול להפיק יום נוסף - שוב תודה על הזמן ותשומת הלב

שיהיה בתיאבון
גלעד

talilim
31-05-11, 07:38
האמת שלא הייתי בוחר באף אחת מהאפשרויות, פשוט לא מתחבר לי עם פויקה...

אלרואי צודק.
הפרחים, הצבעוניות.משהו לא מסתדר לי.
אני הייתי מצלמת את הפויקה בסביבתו הטבעית- על או מעל גחלים, מפוייח ומטונף כיאה וכיאות.....
אולי ברקע כמה חבר'ה על כסאות בישיבת "הפסקת קפה" אופיינית......כאילו מישהו השאיר את הפויקה לעשות מה שהוא יודע הכי טוב - להתבשל לאט לבדו......:)

dudu
31-05-11, 08:50
מעבר למה שכבר נאמר,תמונות 2 ו3 נפסלו על הסף ובתמונה הראשונה ...הייתי מעדיף את האצבע מחוץ לצלחת....
:cool:

בנדי
31-05-11, 09:57
ואללה בן אדם משקיע בספר טורח ,מבשל,מצלם

מה בס"הכ ביקש ? תמליצו לי על הכריכה.

מה קיבל?

"לא מתחבר בכלל לפויקה"
"האוכל ניראה כמו קקי"
"הציבעוניות לא מסתדרות לי"
"הפויקה נקי מדי"
"האצבע (מי ישמע) בתוך הצלחת"

עוד כמה תגובות כאלה הבן אדם יעבור ליסרוג סוודרים

אני הצבעתי לתמונה השלישית

דודו

Pageup
31-05-11, 10:07
דודו כנראה ולא הבנת את רוח המקום. אנשים פה לא מנסים להרוס.
אם תקרא שוב תבין שיש רצון לעזור. יש פה אנשים שגם שיודעים דבר
או שניים בצילום, עיצוב וכו'.
אמנם אנחנו אנשי שטח מסוקסים אבל אסתטיקה לא רחוקה מאתנו
וגם לנו היא חשובה (ולא סתם פנו היוצרים לאנשי הפורום לחוות דעה).

אם אני נאלץ לבחור בין התמונות, הראשונה היא המתאימה ביותר
מההיצע הקיים. אבל, הראשונה נותנת אווירה רומנטית (קצת לא מתחבר
למהות). השניה ממקדת לכוון הקינוחים וזו לא המהות של הספר (ואכן,
אסתטית היא לא להיט). והשלישית פרחונית, צבעונית ועליזה מדי ולכן
נראית לי לא ממש מחוברת.
דווקא אווירה יותר "לילית", עם גחלים לוחשות או מדורה יכולה לתת אפקט
טוב יותר לדעתי (והמילוי בסיר הוא לא העיקר).

chengreen
31-05-11, 10:59
גם אני היתי רוצה תמונה יותר בסביבה הטיבעית של הפויקה (אבל אני לא בטוח שזה מתאים לכריכה )

מהאפשרויות הקיימות אני אוהב את הראשונה

חן

GodsFather
31-05-11, 11:13
הנה דוגמא לתמונה שאני חושב שחברי האתר מתכוונים אליה -

http://www.poyke.com/files/galleryOrg/12027278035632.jpg

יש מסעדה בת"א-יפו שמתמחה במאכלי פויקה ברמה גבוהה מאד, הן האוכל והן המקום. אני אישית נהנה מכל ביקור (ולא, אין לי שם אחוזים לצערי). התמונה לקוחה מהאתר שלהם (זכויות יוצרים וכד').

משלוש התמונות בחרתי באחת, אבל הייתי שמח לאפשרויות אחרות.

snirjeepdreamer
31-05-11, 11:42
הערות החברים חוזרות ונישנות ומצביעות לאותו כיוון.
אני אנסה לפרט יותר פר תמונה מדוע היא אינה מתאימה לכריכת הספר:
1. תמונה מס' 1 - הפוייקה על רקע מדשאה המזכירה יותר את פארק הירקון איננה
מייצגת נאמנה את האווירה והספרטניות שמתחברים עם סיטואציה של הכנת פוייקה.
בנוסף, הזוג באווירה רומנטית משהו גם אינו מוסיף.
הרקע המטושטש קצת קשה לצפייה והכיתוב בשחור אינו מתאים לכריכה זו.
2. תמונה מס' 2 - ה"מיני" פוייקה המצולם נראה יותר כמו תוספת צד לאיזו מנה מתוקה ולא קדירה
עשירה בטעמים וניחוחות כפי שיא צריכה להיות.
בנוסף, המראה הנקי של השולחן המסודר וכוסות הקפה נראים כאווירת ארוחת בוקר ישראלית
ולא כסיטואציית פוייקה.
הדבר היחידי שכן מתחבר לפוייקה הן האצבעות הבשרניות והציפורניים המעט מלוכלכות המציגות
נאמנה איש שטח אמיתי.
3. תמונה מס' 3 - משהו ברקע הירוק עם החרציות לא מתאים. זה נראה כמו משהו
שיותר מתאים לספרי ילדים או טבע. כאן זה פשוט לא במקום ולא מתאים לנוכחות המכובדת של
הפוייקה בפריים.

מקווה שעזרתי...

talilim
31-05-11, 13:45
תמונה מנצחת אלרואי.

רן אשל
31-05-11, 17:35
מחזק את ההערות ומוסיף עוד קטנטונת משלי
לא יודע מי "הגאון" שדאג להוסיף לרוב (אם לא לכל) הסירים שנמכרים בשנים האחרונות את הכיתוב המטופש POYKE POT , איפה הסירים האוטנטיים של פעם???
באפריקה לא צריך לרשום לאף אחד על הסיר איזה סיר זה! מי שלא יודע שישאל!!!
אבל "לקלקל" את הסירים עם הסברים???.... לאן הגענו ???? אולי גם ירשמו על המכסה שהוא מכסה??
לעניות דעתי, סיר אמיתי זה סיר ללא הסברים איזה סיר זה וכך צריך להיות גם בתמונה שלכם, סיר אוטנטי במקום האוטנטי שלו - על המדורה
והלוואי שאלה יהיו דאגותינו

שיהיה בהצלחה

eremor
31-05-11, 17:43
מתוך ביקורת בונה ואמיתית מתוך רצון שכל מי שרואה את הספר יקח אותו בדרכו לקופה:D.
התמונות המוצעות באמת לא עושות חשק ,מתוך האפשריות השלישית הכי קרובה לנושא:פוייקה .
לדעתי התמונה שצריכה להיות על הכריכה היא :
60%אובייקט-במקרה הזה פוייקה,
20%רקע קרוב רלוונטי ומפוקס -גחלים,
ו20% רקע אחורי לא מפוקס .
את הכיתוב להניח על הרקע הלא מפוקס .
כמו כל דבר בחיים גם זה עניין של טעם אישי .
אבל כמו שאומר הגשש "אם כולם אומרים כנראה שזה נכון...."
מאחל בהצלחה -אני אקנה את הספר ולא משנה מה תשימו על הכריכה -מתוך פירגון וקיבה מקרקרת .
תחשבו להפיץ גם בסופרים וחנויות לאוכל יעודי .

ארז

zivviz
31-05-11, 18:12
כדי להוסיף פלפל לפויקה אני אומר שאם כבר פניתם אלינו - ציבור אנשי השטח , כדי לבחור תמונה מנצחת אז אולי כדי ללכת עוד צעד אחד קדימה ובאמת להרים את "תחרות תמונת הפוייקה היפה ביותר" פה באתר . התמונה המנצחת שתיבחר ע"י גילעד והצוות שלו תזכה את הזוכה בכבוד הכי גדול : צילום הכריכה וכן איזכור שם הצלם בספר .
זאת רק אם נישאר זמן להרים תחרות כזאת....

אמרתי את שלי...

טל רותם
31-05-11, 22:58
אני דווקא רואה את זה קצת אחרת, כל מה שנאמר כאן הוא מאד נכון ואני מסכים, אבל זה מה שקהילת השטח רוצה, אם אתם מתכננים\רוצים בקהל יעד שלכם גם משפחות שמטיילות בליסינג, כן הייתי משלב תמונה של פיקניק... כמו בתמונה 1, אבל לא הייתי מצלם את היד (האצבע בצלחת ממש הפריע לאישתי... :),הייתי חושב שאחרי 10 שנים עם חוראני יעשו משהו, אבל חינוך רוסי זה דבר שקשה לשבור...)
בקיצור, לדעתי, אני הייתי מצלם את הפוייקה על גחלים, במקום ירוק שברקע (מטושטש קלות) איזה סדין\מחצלת ארוחה לפיקניק משפחתי...
טל.

טל רותם
31-05-11, 22:59
ארוחה-ערוכה

אבנר ברוך
01-06-11, 14:10
אחלה רעיון ויוזמה מבורכת!

לא משנה מה תבחר, תשים לב לידיים והציפורניים -
אתה לא יכול להשים תמונה של אצבעות שחורות או ידיים מלוכלכות מבלי לפגוע מצולם כמובן
תחשוב כמו לקוח קודם כל - אף סועד לא אוהב לראות טבח מסוקס עם שאריות בין הציפורניים

דרך אגב - אתה תמיד יכול לקחת את זה בכיוון ההומור...כנו האיורים של מישל קישקע...

בהצלחה ובתאבון!
אבנר

Gilad Meiri
02-06-11, 06:50
כדי להוסיף פלפל לפויקה אני אומר שאם כבר פניתם אלינו - ציבור אנשי השטח , כדי לבחור תמונה מנצחת אז אולי כדי ללכת עוד צעד אחד קדימה ובאמת להרים את "תחרות תמונת הפוייקה היפה ביותר" פה באתר . התמונה המנצחת שתיבחר ע"י גילעד והצוות שלו תזכה את הזוכה בכבוד הכי גדול : צילום הכריכה וכן איזכור שם הצלם בספר .
זאת רק אם נישאר זמן להרים תחרות כזאת....

אמרתי את שלי...

אכן רעיון מצוין אבל לצערי מסגרת הזמנים לא מאפשרת לנו להריץ כזו תחרות לכריכת הספר פשוט כי אנחנו רוצים להיות על המדפים כבר לקראת חגי ספטמבר. חבל באמת שלא הרצנו את הסקר מוקדם יותר.

Gilad Meiri
02-06-11, 06:52
אני ממש מודה לכולם על הדיון והתגובות. נכון לעכשיו יש לנו כבר יותר מ-100 תשובות לסקר והפידבקים מאוד עוזרים.

אני חושב שנמתין עד לסיום סוף השבוע ואז נעצור את הכל ונגריל את הספרים העתידיים (באיזו כריכה שבסוף תבחר...)

shanibam
02-06-11, 09:05
אינטואיטיבית האופציה הראשונה הכי מגרה ומזמינה. כדאי לעשות צילום אוכל חדש - יותר במאקרו עם צבעים שיבליטו בצילום את הטקסטורה של האוכל ובפרט של הבשר.
מבחינת הרקע של התמונה כדאי שכן תהיה איזושהי נגיעה אנושית, על רקע נוף של טיולים, כמו באופציה הראשונה - יד מבשלת כך שבאמת יתחברו לבישול שבספר.
הקומפוזיציה של התמונה השנייה והאסתטיקה של הצבעים היא יותר טובה אז שווה לשלב את הקומפוזיציה יחד עם התוכן של תמונה אחת ושתיים.
ודבר אחרון, הכותרת של הספר צריכה להיות זו שבאופציה הראשונה כי למשל האופציה השנייה נראית כמו ספר קריאה.

בהצלחה שאני!

razzamataz
02-06-11, 18:04
גם לדעתי התמונות לא מושכות את העין או מעוררות תיאבון, שזה אלף בית בספרי בישול.
לדעתי תמונה לילית (כריכה שחורה) שמראה כיסאות מסודרים סביב מדורה ונוף מרוחק לא בפוקוס,
ובפוקוס פויקה על גחלים בוערות
אולי אפשר להשתמש בחשיפה ארוכה, ולתת לגחלים להאיר את הכריכה

אופציה ב = מלא תמונות של תבשילי פויקה שממלאות את הכריכה כמו תשבץ (ריבועים ריבועים)

בהצלחה, מחכה לספר בחנויות...

-->