צפייה בגרסה מלאה : באגי מבניה עצמית קיבל רישוי ומספר צהוב
מישהו מכיר את הדבר הזה (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=380426)?
כיום אני מסיים תואר ראשון בהנדסת מכונות במכללת אורט בראודה .
כחלק מפרויקט גמר וסטאז' אני ועוד שלושה סטודנטים תכננו ובנינו באגי אשר הייתה אמורה להתחרות בתחרות בינ"ל של ארגון ה SAE . במסגרת התחרות ישנן כ 100 קבוצות מכל העולם אשר מגיעות לזירה מסויימת ומתחרות ביניהן , לצערנו זו הפעם הראשונה שקבוצה מישראל הייתה אמורה להתחרות בתחרות זו אשר קיימת כבר כ 30 שנה .
התחרויות הינן גרירת משקל , טיפוס , תמרון , האצה , בלימה והקפות .
הרכב תוכנן ונבנה ע"י הסטודנטים בלבד , עבר בדיקה של מכון התקנים ובסופו של דבר קיבל רישוי .
עקב בעיות בירוקרטיה הקבוצה לא נסעה לתחרות .
סרטון של הבאגי נוסעת, רואים את המספר הצהוב:
http://www.youtube.com/watch?v=kWt6GLPf6bo
אין לי כל קשר לבאגי ו/או לבונים, פשוט ראיתי את זה בפורום של המכוניות.
דני
זה אומר שאפשר טכנית לבנות רכב בארץ ולקבל את האישורים הדרושים בשביל לסוע איתו בכביש בצורה חוקית?
מדהים.
ממש לא, תיבדוק קודם איך הוא קיבל את המספר וממי
טל
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=244448&d=1307364132
על פי סריקת הרשיון, זה תוצרת תע"ר, יצרן הרכב המוכר היחיד בישראל.
מוזר ומעניין, ראיתי כלים הרבה יותר מקצועים מזה ועשו שמיניות באויר ולא קיבלו רשיון לכלום.
טל
מפתיע (או לא) מה אפשר לעשות כשיש קשרים... חבל רק לבזבז את ההזדמנות על כלי כזה "מעאפן"...
אהבתי את - "מידות צמיג: לפי יצרן הרכב"
מה שכן, האם זוהי הסנונית הראשונה? כל בעל פירנאה יוכל לעבור דרך נצרת ולקבל סטמפל'ה?
או שבכלל... מישהו הפגין יצירתיות פוטושופ....
איזה יופי, לא ידעתי שT1 מקבל טסט לשנתיים.....:D:D
זוהי קריאה ראשונה לכל בעלי רכבים בקטגורית T1, הנכם מתבקשים לגשת לעמדה מס' 1 כדי שהפקיד של משרד התחבור יתפוצץ לכם מצחוק בפנים!!!
מעניין מאוד. מישהו יכול לשפוך אור על האופרציה שהלכה פה?
גם הודעות פרטיות יתקבלו בברכה.
שבת שלום לכולם ,
מי שפרסם את הסרטון והפרטים בקארזפורום זה אני .
בזמנו דיברתי עם אסף והוא אמר לי כי נפתח שרשור מיוחד עבור הבאגי הזאת פה בפורום , לצערי אני לא מוצא אותו .
חבל שתגובות לא מפרגנות כמו "פוטושופ" או כלי "מאעפן" עלו כאן ללא התעמקות בנושא .
עברנו מסכת יסורים על מנת לקבל רישוי , ובניגוד להרבה כלי רכב כדוג' פיראנה הרכב הזה עומד בסטנדרט אמריקאי של ארגון SAE .
הרכב עבר בדיקות וניסויים של מכון התקנים של הטכניון וקיבל אישור אב טיפוס לפי תקנון 15-5 של משרד התחבורה .
הרכב נבנה לפי קרטריונים של תחרות אליה הרכב מיועד , אחת ההגבלות היא מנוע . המנוע שניתן להתמש בו הוא מנוע בהספק 10 כ"ס של מכסת דשא :cool: .
בגלל מגבלות הספק היינו צריכים לחשוב כיצד מקנים לרכב יכולות למרות הספק נמוך , אחד היתרונות של הרכב הוא משקל צנוע של כ 200 ק"ג בלבד .
ברגע שיתפנה לי זמן אעלה לכאן סיכום הפרויקט עם תמונות סרטונים ודוחות של הרשויות . אם יש שאלות פרטניות נוספות אשמח לענות .
שאלה ראשונה:
מה עתידו של הכלי המתוק הזה? האם יהיה ייצור המוני ומכירה ללקוחות פרטיים?
שאלה שניה:
אין רכב ללא פנסים קדמיים קיבל מספר צהוב?
שאלה שלישית:
האם חשבתם למכור את הרכב עם רישוי רכב ספורט בתור קרוס-קארט?
ערן CJ
1. כרגע יש פרויקט של סטודנטים לתעשייה וניהול אשר עושים תוכנית עסקית ובדיקת כדאיות כלכלית , אך כל זה כפרויקט לימודי בלבד . לדעתי לרכב הזה אין שום סיכוי .
עתידו של הכלי הזה אינו ידוע , ככל הנראה שלא יקרה איתו כלום . בימים אלה אנחנו מארגנים עוד קבוצת סטודנטים אשר יתכננו ויבנו את הדור הבא של הרכב על בסיס הפקת לקחים שלנו וכרגע יש לנו מספר שפנים בקובע ( מכלולים מצויינים מתכנון מקומי שאינם קיימים בשוק ).
2. לפי תקנון 15-5 אין צורך בפנסים קידמיים , יש צורך בפנס בלם ופנס רוורס במידה ויש רוורס .
3. אנחנו לא יכולים למכור את הרכב כי הרכב שייך למכללה , המכללה מעוניית להשאירו כמיצג פרסומי .
יפה מאוד.
בהצלחה בפיתוחי ההמשך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.