התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: ברלי עצבני: על אווירונים, מכוניות, וההבדל ביניהם.

דרור ברלי
06-06-11, 21:17
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?2160-%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99.-%D7%9E%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%A9%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%91%D7%9F-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99.-%D7%A2%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8%D7%95%D7% A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7% AA-%D7%95%D7%94%D7%94%D7%91%D7%93%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%9D.

ISF RACING TEAM
06-06-11, 21:31
עצוב

talw
06-06-11, 21:37
כתבה גדולה מהחיים.....
קרעת אותי מצחוק....

אתה יודע ש 300 שם למעלה זה כמו 10 פה למתה....מנסיון

8ball
06-06-11, 22:19
אני נשבע לך אני מת לצחוק, אבל בדיוק נגמר לי הטישו לנגב את הדמעות מרוב שזה עצוב...
יסלחו חברי הפורום וגם מנהליו אני אחרוג ממנהגי רק הפעם

פי כוסאומו המדינה!

טל חסיד
06-06-11, 22:21
לא היה לי כוח לקרוא את כל מה שכתבת דרור אבל ראיתי את הכתבה בטלביזיה ויש לי רק דבר אחד להוסיף להרגשה שלך שהיא ברובה נכונה. והיא ככל הניראה למי שיש הרבה פפילינוס לתחביב אז הוא מצליח להזיז דברים שנוגעים לתחביבו.
ופה יש רק 20 בערך וענף הרכב יש 20.000 פראירים שע"י הברוקרטיה משלמים הרבה כסף לקופה הציבורית.

טל

דרור ברלי
06-06-11, 22:39
זה העניין, שלא צריך לדחוף מזומנים מתחת לשולחן לאף אחד.

הקיט יקר, נכון. בכל זאת זה מטוס וגם נראה רציני ולא צעצוע.
אבל מי שיכול קונה ומביא, (יש כאלה שעושים את זה בשותפות בין שניים-שלושה-ארבעה שותפים) משלם את המיסים והמכסים (לא יודע כמה בדיוק, בינינו זה גם לא באמת משנה), לשלם בוודאי כמה אגרות (שוב, לא משנה הסכום המדויק, אלא העיקרון) ואפשר להתחיל לבנות ולהינות, ואחר כך לקבל לזה רישוי ולהתחיל לטוס ולהינות. כל כך פשוט.

אבל מה הפלא? זה רק אווירון. אוטו לעומת זאת....

דבר אחד ויחיד מציק לי בכל הסיפור הזה - שמישהו מהנשמות הטובות במשרד התחבורע קורא את זה עכשיו, תופס את הראש וכבר מחר בבוקר, בשם שוויון האיסורים, סוגר גם לבוני האווירונים את התחביב.

זה הטריד אותי כל הזמן כשכתבתי, אבל מצטער, לא יכולתי להתאפק.

ישי.פ
06-06-11, 23:24
כמה שזה נכון!
הפוליטיקאים אור ירוק מרוצים מהפופולאריות הזולה,
לה הם זוכים בעקבות הכבשה השחורה.

אותו טרנד פוליטי ומסחרי שקוראים לו "אקולוגי" מה זה בכלל אקולוגי?

DeDion
07-06-11, 00:42
אילצת אותי להרשם :-)

כמה שזה נכון!
הפוליטיקאים אור ירוק מרוצים מהפופולאריות הזולה,
לה הם זוכים בעקבות הכבשה השחורה.

אותו טרנד פוליטי ומסחרי שקוראים לו "אקולוגי" מה זה בכלל אקולוגי?

זה כ"כ לא קשור לאקולוגי
בארצות נכר יכול כל אדם לקחת את רכבו שמנועו שווק חיים או שסתם נשבר לו, לזרוק את כל חלקי המזהמים ולהתקין מנוע חשמלי.
בלי לשלם לביטר פרייס על כל ק"מ, פשוט להתחיל לנסוע על חשמל.
אני רק מנסה לדמיין מישהו מגיע פה למבחן עם אוטו שעבר חישמול שכזה, בטח יחברו אותו(את בעל הרכב) לשקע.
מספיק לעשות חיפוש קטן ולראות כמה יש
http://www.google.com/search?q=ev+conversion

Tsafrir
07-06-11, 08:10
ציטוט: "שלא תטעו. אני לא מדבר על טיסן ולא על אולטרא-לייט אלא על אווירון אמיתי, עם מנוע וכנפיים ושני מושבים ותא נוסעים סגור בחופה, מלא במכשירים אלקטרוניים, עם איזה 15,000 ניטים..."

מדובר במטוס המוגדר כ"אוירון זעיר משקל" (אז"מ) אולטראלייט בלשון העם. מוגבל במשקל כולל של עד 600 ק"ג ועד שני נוסעים כולל טייס, גובה טיסה של עד 500 רגל, מהירות טיסה אופקית וישרה של לא יותר מ=100 מייל/שעה. האז"מ מובחן ממטוסי התעופה הכללית (GA) בכתובת "experimental" שמחויבים לשאת עליהם. יש אז"מים הנבנים כמעט מאפס ויש המגיעים כקיטים והמחירים בהתאם. רמת המורכבות הטכנית שלהם משתנה בהתאם לדגם ולתיכנון כשיש מטוסים פשוטים מאד ויש יותר מורכבים.

אשר צור
07-06-11, 08:49
אני נשבע לך אני מת לצחוק, אבל בדיוק נגמר לי הטישו לנגב את הדמעות מרוב שזה עצוב...
יסלחו חברי הפורום וגם מנהליו אני אחרוג ממנהגי רק הפעם

פי כוסאומו המדינה!

אותי זה לא מצחיק ולא יצחיק גם אם פולי ז"ל יקום ויתאחד מחדש עם חבריו הגששים, לטובת מערכון
שיכתוב יוסי בנאי זצ"ל ביחד עם חביבנו דרור ברלי יבדל"א שיחיה שנים רבות.
הגעתי לשלב של השלמה וקבלה. זה השלב שמגיע אחרי שלב היאוש, התיסכול, הכעס, והרצון להילחם ולשנות.
המדינה בה אנו מנסים לחיות חיים מלאים ושלווים גורמת לנו להיות נרגנים ועצבניים בעל כורחנו,
מה שפוגע קשות באיכות החיים שלנו.
דרור כתבת יפה מאוד.

דרור ברלי
07-06-11, 09:34
ציטוט: "שלא תטעו. אני לא מדבר על טיסן ולא על אולטרא-לייט אלא על אווירון אמיתי, עם מנוע וכנפיים ושני מושבים ותא נוסעים סגור בחופה, מלא במכשירים אלקטרוניים, עם איזה 15,000 ניטים..."

מדובר במטוס המוגדר כ"אוירון זעיר משקל" (אז"מ) אולטראלייט בלשון העם. מוגבל במשקל כולל של עד 600 ק"ג ועד שני נוסעים כולל טייס, גובה טיסה של עד 500 רגל, מהירות טיסה אופקית וישרה של לא יותר מ=100 מייל/שעה. האז"מ מובחן ממטוסי התעופה הכללית (GA) בכתובת "experimental" שמחויבים לשאת עליהם. יש אז"מים הנבנים כמעט מאפס ויש המגיעים כקיטים והמחירים בהתאם. רמת המורכבות הטכנית שלהם משתנה בהתאם לדגם ולתיכנון כשיש מטוסים פשוטים מאד ויש יותר מורכבים.

אני לא בקיא עד כדי כך בפרטים הטכניים, בהגבלות ובתת-סעיפים בהגדרות הרישוי של מטוסים קלים או "זעירי משקל" או איך שלא יקראו לזה. כמ מהר וכמה גבוה מותר להם לטוס - וכמה מהם חורגים מהמהירויות הללו (בהרבה מאוד), לא מענייני. מצידי שיהיו קריטריונים דומים ל"מכונית זעירת משקל" או איך שיקראו לזה. אני מסתכל על דבר אחד - מותר לך לבנות את זה לבד, בעצמך. יש קריטריונים מסודרים להגדרה ולבדיקה של זה, וזה מקבל רישוי. חוקי, מסודר, הגיוני, פשוט ונכון.
הסיפור הזה בא להראות איך הרשויות יודעות לנהוג בהגיון כשהן רוצות. חבל רק שההגיון של הפקידונים נכבה והמוח שלהם נאטם כשזה נוגע למכוניות.

נדב42
07-06-11, 09:39

אם אני לא טועה, נראה שהבאגי של חנן עומדת בקריטריונים האלו, אולי פשוט צריך לעשות לה רישוי של אז"מ ...

jeepeto
07-06-11, 09:53
דרור
תכניס לענף התעופה חברות ביטוח חברות ליסינג יבואני מטוסים
ורשתות מוסכים כולם מסריחים מכסף וכוח .....וכפי שאתה יודע סירחון כזה מושך פוליטיקאים ופקידוני פקידונים.
ותקבל את כל הגישפט גם בתעופה.
עצוב מעצבן אבל אין הרבה מה לעשות.
חג שבועות שמח
ניר

talw
07-06-11, 10:23
עצוב מעצבן אבל אין הרבה מה לעשות.
חג שבועות שמח
ניר

אין עם מי לעשות

כצאן לטבח....

Tsafrir
07-06-11, 11:03
יש הרבה מהאמת במה שאתה אומר אבל יש לזכור שעם התעוררות ענף האז"מים חלה עליה מדאיגה בתאונות אויריות חלקן הגדול עקב רמת תחזוקה לקויה כשחלק מהתאונות הללו גבו חיי אדם. אני לא בטוח שהמצב הנוכחי ישאר כמות שהוא ויתכן ותהיה מגמה של הטלת מגבלות והחמרה בפיקוח. מרווח הסיכון בכלי רכב קרקעי הוא יותר גדול מאשר בכלי רכב תעופתי.

דרור ברלי
07-06-11, 11:28
מרווח הסיכון בכלי רכב קרקעי הוא יותר גדול מאשר בכלי רכב תעופתי.

בדיוק. ועדיין דווקא בכל מה שקשור למכוניות יש אינסוף איסורים והגבלות.

tomer s
07-06-11, 11:59
דרור,
פה בארה"ק יש כמה דברים בולטים שמניעים את המדינה תקשורת, כסף והרבה כסף,
כשכל פוליטיקאי מרגע שנבחר דואג רק לשמר את הכיסא שלו לקדנציה נוספת, אל תצפה ליוזמות, לדברים שיקרו, גם אם הם נאורים ותועלתם תהיה בטווח בנוני או ארוך, למה כי הפוליטיקאי הבא אחריו יגזור קרדיטויוכתר כאחד שעושה בניגוד ל... זה שיזם באמת.
ותעז לעשות משהו שהוא מנוגד להבנת/ידיעת/רצון התקשורת ותראה מה קורה איתך,
הרי אם יאשרו " הקלות" לבניה או ייצור רכב בבית לא תעבור דקה והתקשורת תקטול את זה, בלי קשר לאינסוף קומבינות שירוצו ויסכנו חיים, אבל התקשורת תחגוג, מה תחגוג בלי סוף, וזה יגרום לסיכון הכסא...
דוגמאות לא חסר, כמה פעמים פתחת עיתון והכותרת הקצינה ללא קשר את תוכן הכתבה שגם היא לא כל כך קשורה למה שקרה באמת ויותר מזה אפילו מסלפת דברים,
והדרך היחידה לעשות את הדברים בלי שהתקשורת תחפור זה בשקט או ע"י פתק. ע"ע סמי עופר ז"ל והישיבה הידועה.

כסף גורם לכל הגלגלים במדינה לזוז הוא הכוח שמניע והשחור... שמשמן... ומשמן...

150,000$ לתחביב זה מי שיש לו יותר,
זה אחד שמקושר ללוביסטים
זה אחד שמקושר לגלגלים, לפוליטיקאים,
זה אחד שהנ"לים רוצים להיות חברים שלו...
זה אחד שיש לו את הלגטימציה לטוס עם מטוס שהוא בנה

היות ולך אין את הנ"ל אתה תמשיך לרכב על סופה, שתתקן במוסך,
תשפר תחת 10000000 מגבלות ותוך 10000000 מחשבות מה יקרה אם ואיך אני מסתיר ואיך ואיך ואיך...
וכשתחליף גלגל בבנצ'ריה אל תרגיש מוזר שמצלמים לך את הבגוש,

אגב כם לי הכתבה צרמה טיפה, המחישה את עומק ההבדלים בעם, ובנוסף אורך ה"כתבה" על החוצה לעומת סיקור ההטסה... שת'כלס החוצה "קרוב" יותר לכל העם ובר השגה.

תומר,
שהמעט שיש לו הולך על חוקי המדינה וטימטומה,
ומצטער על זה שאין לו הרבה הרבה הרבה יותר כדי לקנות לעצמו את החיים...
הארץ זבת חלב ודבש, אבל קברניטיה הורסים אותה.

חג שבועות שמח.

talilim
07-06-11, 15:29
"כסף גורם לכל הגלגלים במדינה לזוז הוא הכוח שמניע והשחור... שמשמן... ומשמן..."

במדינה ? אתה מתכוון בעולם.
המדינה שלנו , ברשות פקידוניה, היא ארץ אוכלת יושביה- בלי לפגוע בארץ - אותה אני אוהבת בלי קשר.

אבל הזמן יעשה את שלו.
בסוף זה יבוא גם לנו.

דרור ברלי
07-06-11, 16:22
תומר, לדעתי הלכת רחוק מדי. הכסף והקשרים עם פוליטיקאים אינם העניין כאן.

יש אנשים שיכולים להשקיע 150K$ בתחביב, אין לי בעיה עם זה. זכותם המלאה ואני גם מפרגן להם.
יש הרבה אנשים, גם כאן בפורום הזה, שמשקיעים הרבה יותר במכוניות ובספורט מוטורי.

כעיקרון, הליך רישוי מטוסים קלים מבנייה עצמית אינו פריבילגיה של עשירים. נכון שכדי לקנות/לבנות ולהחזיק בכלי טיס, אתה באמת צריך להיות בעל אמצעים, אבל להליך הרישוי אין שום קשר למצבך הפיננסי.

תגיד שאין לך 150K? אתה יכול לעשות את זה עם עוד כמה שותפים. ופתאום זה יהיה נגיש. כן בהישג יד. בגלל שמטוס זה בכל זאת עניין יקר, חלק ניכר מהמטוסים הקלים בארץ הם באמת בבעלות משותפת של כמה אנשים.

בוא'נה, גם אחזקת רכב שטח אינה עניין לתפרנים. ובכל זאת אנחנו עושים את זה. אז מה מותר המטוס על הג'יפ?...

מה שהדליק אותי כשצפיתי בכתבה בטלויזיה, היה העיקרון - שאת המטוס מותר לך לבנות לבד, אבל את האוטו לא.
גם אם תהיה מיליונר ומקושר, חוקי המדינה אוסרים עליך להביא לכאן מכונית בקיט להרכבה עצמית, מהסוג שחוקי בכל ארץ נורמלית. אתה לא יכול להביא לכאן שום מכונית בלי להעביר אותה שבעה מדורי גהינום בתהליך ה"תקינה". איפה מתחבאת התקינה הזו כשמדובר במטוסים? יש בכלל דבר כזה?... שלא תטעה, אני לא בעד להקשות את החיים על בוני מטוסים, אלא בעד צמצום דרסטי של התקנות, האיסורים וההגבלות בכל מה שקשור למכוניות, ובין היתר גם להתיר הרכבה עצמית של מכוניות מקיטים. איזה תקינה צריך בדיוק? אתה מסיים לבנות את האוטו - שיילך לטסט. ישקלו אותו, יבדקו שהוא מוברג כמו שצריך, עוצר כמו שצריך, זוויות היגוי נכונות, שאין לו חופשים, שהוא לא מזהם את האוויר, והיידה - תשלם אגרה, תקבל רשיון ותעלה לכביש. כמו שעושים היום במטוסים.

נכון שעל הכביש הרבה יותר צפוף. אבל באוויר אין שום מרווחים לטעויות. שגית-נפלת-נהרגת. אז לאסור הרכבה עצמית של מכוניות בתואנה של "בטיחות" ובאותה נשימה להתיר הרכבה עצמית של מטוסים?.... אם זה לא היה כל כך מטופש ועצוב, זה היה קורע מצחוק. לטעמי האישי זה אבסורד שמצדיק התייחסות.

אמנון
07-06-11, 16:36
אז כנראה שהשלב הבא הוא פתיחת אתר "אווירולוג".
ולהתחיל לחסוך.

עצוב ונכון.

ואנחנו עדיין לא עושים עם זה כלום.

razzamataz
07-06-11, 17:35
לא רוצה להלהיט את הרוחות עוד....אבל גם יאכטה אפשר לבנות לבד (עפ תוכניות או תכנון עצמי), ואחכ לקבל אישור מהנדס ימי ורישוי.
יש לא מעט כאלה בארץ למרות שרובם כבר ישנות כי הענף התייקר.
אבל לשם השוואה אני תפעלתי אחת 20 מטר ברזל, 3 קומות, 2 מנועי פיאט 500 כ"ס כל אחד!!!, גנרטור, ומערכת חשמל 12\24\200 וולט וומשקל כולל של כ 100 טון. אז הייתי אומר שבענפים אחרים מעלימים עין...בינתיים

בסוף נשלם גם על אוויר.

נמרוד
07-06-11, 17:46
מה זה נשלם? יהיו תאונות? יהיו, והיו. זה חלק מהחיים. זה שמשהו יוצר במפעל רשמי, ועובר רישוי, אומר שלא יהיו תאונות? לא.

אין סיבה הגיונית שרכב מבנייה עצמית לא יקבל רישוי כביש, עם כל המגבלות והתנאים - כמקובל ברוב המדינות המערביות (במדינות הלא מערביות במילא אין משמעות לרישוי - יוצא שאנחנו באיזה נישה מטורפת של המדינות המספיק מפותחות ששמים קצוץ על רישוי אבל לא מספיק מפותחות כדי שיהיו חוקים פשוטים של איך להעביר רישוי).

אבל הדבר הדפוק יותר, הוא שגם רכב שנבנה מחוץ לכביש, ולעולם לא יעלה על כביש ציבורי, הוא לכאורה לא חוקי. וזה כבר יחודי למדינת ישראל. בכל מקום בעולם, מה שאתה עושה בחצר שלך, ונוסע עליו בשבילי השדות מסביב לבית שלך או במדבר - לא מעניין, בהגדרה, את המדינה. במדינת ישראל החוקים נבנים אחד על גבי השני, כל קומה במבנה לכאורה הגיונית אבל התוצאה הסופית בלתי מתקבל על הדעת, נוגדת כל הגיון וגם את הערכים הבסיסיים של חברה דמוקרטית - חופש העיסוק, קניין פרטי. מה שיפה בישראל שזה שבפועל אנשים כן בונים מכוניות, ונוסעים איתם בשטח, ומתחרים, ונהנים, ומשפרים בצורה לא חוקית מכוניות שכן נוסעות בכביש - ועולם כמנהגו נוהג, מדי פעם איזה מבצע משטרתי או איזה פקיד משתגע במכס, וחוץ מזה הכל כרגיל.

הכל נובע בסופו של דבר מחוק סוציאלי ומוסרי מאין כמוהו - חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים - אבל איך שהחוק הזה מנוסח, וכל מה שנבנה מתחתיו ומסביבו ומצדדיו במשרד התחבורה במשך עשרות שנים והפך כבר מזמן לחקוק בסלע עד שלא רק הפקידים מאמינים בו, אלא רוב רובו של הציבור, ומי שנדפק זה חובבי הרכב בישראל.

חובבי רכב אגב, זה לא מיעוט - זה 50% מהאוכלוסיה לפחות...

דרור ברלי
07-06-11, 17:56
למה שקורה בענפי האוויר והים אני לא קורא "העלמת עין".
אבל מה שקורה בענף הרכב זו התעללות רבתי. שחיתות, צביעות, רשעות. רוע לשם רוע.

מירי פוקס
07-06-11, 18:42
מצחיק כמה שזה עצוב ולצערי גם להיפך...ואם תשים להשוואה את שתי הקבוצות, תראה שבכל תחום כמו-סדר גודל, אופציות כלכליות, זמן שטח (אויר) לפעמים באמת גם בטיחות - העוול מחמיר ומדגיש יותר את חוסר הצדק והשיויון בחוקים ובנהלים...

500 מעפ"ש
07-06-11, 22:52
תיקון לצפריר - בארץ נבנים ונבנו מטוסים קלים שאינם אז"מים, אלא מטוסי תעופה כללית.
נבנים עכשיו אחד או שניים בעלי יכולת אווירובטית.
הגדיל לעשות אדם שבנה את מטוסו מאפס ולא מקיט ואף טס איתו לארה"ב ובחזרה.
המטוס הנ"ל עשוי כולו מחומרים מרוכבים שיוצרו בצורה עצמאית לחלוטין.
מוזמן לחפש בגוגל את יאיר גיל.

.

talw
08-06-11, 00:58
בראיה רחבה יותר ניתן להבין שאנו עדיין מדינה בהיתפרצות במונחים של זמן גלובלי.
נוסיף לזה שההיתפרצות מלווה במלחמות מיום היולדה,ורוב הראיה של מנהיגנו ושלנו בגדול היא ראיה צבאית.
מנסים לחקות מודלים חוקיים שמצליחים בניכר אבל לא לוקחים אחריות על יישום הפיתרון,אלא אוכפים את החוק בצורה ברוטלית.

נותנים לנו עם המקל ,אבל אפילו לא צ'אנס ללקק את הגזר.

אוכפים חוקי שיכרות בנהיגה,אבל לא דואגים לתחבורה ציבורית ממקומות הבילוי ,כמובן האחריות היא עלינו.
אוכפים חוקי חניה במחוזותינו, ושוב, לא דואגים לחניה מסודרת או תחבורה ציבורית כחלופה שאפשר לסמוך עליה,האחריות היא עלינו.
מייצרים לנו חוקים של ספורט מוטורי ואנו צריכים לייבא בקומבינה חלקי רכב בסיסיים,האחריות היא עלינו.
הרשימה עוד ארוכה,ועוד לא נגענו בעיקר כגון דיור שכר ועוד

אנו כחברה מילטנטית כנראה התרגלנו שיש חוקים ואכיפה בלתי אפשריים.כולם יודעים (גם המנהיגים) שכולם עוברים על החוק ,ומה שנשאר זה רק לדאוג שלא להתפס,זה נהפך לנורמה תרבותית.
עם נורמות כאלה אי אפשר לצאת לרחובות,ובטח שלא עבור "אוטואים".
קודם כל נציב גבולות קבע למיתפרצת הקטנה שלנו,נדלל את הגנרלים ,נתבולל ביננו קצת,ננסח חוקה ,נשנה קצת נורמות ,נביט פנימה,נבין ואולי רק אז בני הנינים שלנו ייהנו מחופש התנועה והיצירה המוטורית.
הדור שלנו כבר פצוע מנטאלית,נשאר רק לחנך את הדור הבא לתרבות ומצויינות בתקווה שיעשה טוב לנכדים שלנו.... ולנכדות כמובן....

עזבו את המטוסים המצחיקים האלה .תאמינו לי אלה עגלות מעופפות. אם לא טסים אתם 20 מטר מעל פני האדמה תוך כדי אקרובטיקה (אסור),הם משעממים פחד.זה כמו אופניים בכביש של השמיים......
עדיין אני חושב שהכתבה מצחיקה,למרות כל הדמעות שנשפכו פה מהחברים.
שתיתי בקבוק יין אדום ,אבל זורק, עם הרבה גבינות , בבוקר אני אבדוק שלא כתבתי שטויות.

חג שמח

zviki
08-06-11, 06:20
אוף,עומד לתבוע אותך מר ברלי בשל פרצי צחוק בלתי נשלטים ומכאובים מתושבת הכרס דרך הוושט להאוזינג של הפומפה מזה מס שעות. רק לידיעתך: הסוסיתות שלי [ואחת ממש " דוכס" שנפלה מ-ה"כרמל" או מ-ה"גלבוע" פשוט לא זוכר] לא היו מודבקות ב-מוחטה סמרק[ אוי, עוד פרץ של צחוק בלתי נשלט] אלא מדבק העשוי מקמח שבושל במיים.יתכן וזו הסיבה שגמל נגס בה בחניית השוק הבדואי בק"ק ב"ש.נו טופ, לא יכול להמשיך בשל פרץ צחוק נוסף.

tzagi
08-06-11, 09:17
טל יקירי,
כתבת שתנסים לחקות מודלים חוקיים שמצליחים, כנראה שזה נכתב תחת השפעה של היין האדום או הגבינות,
תרשה לי לחלוק עליך,
חוקי הרכב במדינת היהודים הם העתק מדוייק מהמקור, העתק ולא חיקוי!
החוקים נולדו במקום מסויים למטרה מסויימת, במקום שלאזרח אין זכות ורשות לתחבורה פרטית, במקום שהמדינה קובעת ושולטת על חיי האזרח מלידה ועד לקבורה....
כמובן שתחום המטוסים בבניה עצמית אינו כפוף לתקנות הרכב מסיבה מאד פשוטה, לא היו דברים כאלה דאז (ולכן לא היה מה להעתיק)
אני יכול להמשיך, אבל זה כמו להמשיך להכות בסוס מת.

דרור,
אין לך מושג כמה האמריקאים מטומטמים
לא רק שנוסעים עם פנסים מסנוורים (לפי הנראה רק את שאר העולם) הם גם לא בודקים את הפנסים בטסט
(טמטום כבר אמרנו?)
כמו כן האהבלים לא בודקים את התפוחים וכול אמריקאי אהבל נוסע על תפוחים בני 20 שנה ומסכנים את חייהם (איזה מזל יש לכם, תגידו תודה למשרד התחבורה ששומר עליכם)
כמובן שלמדינת המפגרים לא אכפט בכלל מחיי האזרח ולכן מרשים להם להתעלל בעצמם ע'י התקנת ליפט קיט שנמדדים בפיט ולא באינצ'ים, צמיגים שנראים קטנים על טרקטורים ועוד התעלליות קשות כמו שינוי מבנה, הוספת מאפרות וסופרצ'ארגרים....רחמא לצלן

בקיצור, אולי צריך לשלוח את שר התחבורה לואשינגטון שילמד את המפגרים איך להגן על האזרח, כי כבר מעל ל100 שנה, האוכלי חינם האלה לא עושים כלום וסתם מסכנים 300 מליון בלי כול סיבה הגיונית.

talw
08-06-11, 10:47
יאללה ג'ו

אנחנו נשלח את שר התחבורה שלנו לוושינגטון ללמד את המפגרים שלכם איך להגן על האזרח בכביש.

ואתם תשלחו את שר הבריאות שלכם לירושליים ללמד את המפגרים שלנו איך להחתים אזרח על משכנתא עבור ביצוע הליך רפואי ,אחרת הוא ייזרק לרחוב כמו חתול זבל.

הבעייה זה לא החוק המפגר,זה האלטרנטיבה (הגזר) שמספק המחוקק למען קיום החוק,ולא בצורת פקידונים ושוטרים עם ניבים של ערפדים.

זה עניין של לקיחת אחריות כלפי האזרח,נטו.

בידידות

טל

shay_love_off_road
08-06-11, 14:37
צודק! זה כואב ועצוב כאחד,

אני משער לעצמי שהתקנות האלו יבוטלו איפשהו בשנת 2058
שכולם יעברו לרכב מעופף ואנחנו נמשיך באהבתינו המאזוכיסטית לרכבי שטח
(אם נחיה עד אז - אם לא, הילדים/הנינים שלנו במידה והם יאהבו את זה)

DeDion
08-06-11, 22:47
גם אם תהיה מיליונר ומקושר, חוקי המדינה אוסרים עליך להביא לכאן מכונית בקיט להרכבה עצמית.

דווקא אם אתה מיליונר ומקושר אתה יכול להסב מכונית לחשמלית ואף אחד לא יעשה לך כלום
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/670/454.html

tzagi
09-06-11, 02:00
טל רואח יותר מדי סרטים שבאים מהוליווד
המציאות שונה, כן זה לא זול, ולכן לרוב המוחלט יש ביטוח רפיאי
אלה בלי ביטוח רפואי מקבלים הנחות ענק וגם לזה יש סיוע מדיני,
השיטה היא שונה מאצלכם, אבל הוא לא פחות טובה לאלה שמבינים ומכירים את המערכת
מי שמספר לך את השטויות על משכנתאות ואנשים זרוקים ברחוב טיפש, פטי או שקרן.
כמובן שלכול כלל יש יוצא מהכלל, וקרו מיקרים שאנשים נופלים בין הכיסאות של הטימטום הביורוקרטי (פרטי או מדיני), ואפילו אני אחד מהם ולמרות זאת אין לי טענות כלפי אף אחד, קורה, משלמים וממשיכים.

talw
09-06-11, 09:18
ג'ו, הגזמתי כמו שאתה הגזמת ,בהומור.
לי לא נראה הגיוני שאני צריך לפחד מרופא שהמטרה הסמויה של המנהל שלו זה לפרק לי את תקרת הביטוח.
ומי שאין לו ביטוח(פרטי) צריך לפנות לעמותות
יש לכם בעיות כמו שלנו יש בעיות,...כן,אצלנו ענף הרכב חולה מאד.
לפחות אצלכם הממשל מתכוון לקחת אחריות על הבריאות (כי יש בחירות).

אצלנו האחריות בנתיים מהם והלאה.....(בחירות אצלנו זה רק הליך פורמלי זניח)

tzagi
09-06-11, 10:13
דרור בטח ירצה לשחוט אותי, והסליחה איתו
טלוש
אני בא מענף הרפואה, הצד היותר מכני , ציוד חדרי ניתוחים
בביקורי בישראל קיבלתי טיורים בבתי חולים בארץ ופגשתי רופאים מהדרגה הראשונה (רובם אגב, קיבלו דיפלומה מUSC, מעניין למה)

ואני יכול להגיד לך בצורה חד משמעית,
אני אישית לא רק מעדיף, אלא מתעקש, לא לעבור ניתוח כול שהוא חוץ מבבית חולים שאני סומך עליו, יותר מזה, אם באיזה שהוא שלב מביקורי בארץ יזרעל אני אצתרך לבקר בבית חולים, אני אעלה על המטוס הראשון חזרה הביתה.
הנ'ל נכתב לא בקלות רוח וברצינות מוחלטת לפי נסיוני בתחום.

עכשיו תקרא שוב את מה שכתבת וספר לי על הבעית שלנו.

דרור ברלי
09-06-11, 11:09
לשחוט אותך?

אני נאלץ להודות שעד היום רק צדקת, ואני מצטער שלא הקשבתי לך.

talw
09-06-11, 12:46
מה דרור ?

עוד פעם עונש של 2000 שנה ?

אי אפשר לעצור את הגלגל הזה?

איזה מיאשים אתם

אף אחד לא יוסיף אותנו בתור עוד כוכב בדגל שלו.....
יש להם את הבעיות שלהם...חחח...

יונתןמצפה
09-06-11, 13:17
ואני יכול להגיד לך בצורה חד משמעית,
אני אישית לא רק מעדיף, אלא מתעקש, לא לעבור ניתוח כול שהוא חוץ מבבית חולים שאני סומך עליו, יותר מזה, אם באיזה שהוא שלב מביקורי בארץ יזרעל אני אצתרך לבקר בבית חולים, אני אעלה על המטוס הראשון חזרה הביתה.

מכיוון (שכרגיל) ההתכתבות כאן נהפכה לתחרות מי חושב שאצל השני יותר גרוע, אז גם אני רוצה..
ג'ו, אני חייב להגיד שזה קצת צובט לי התגובות שלך. ולא בגלל שיש (אולי) קצת אמת בחלקן, אלא בגלל האופן שבו אתה כותב אותן. זה מזכיר לי חבורה של תיכוניסטים שהחליטו להתלבש על ילד אחד ומאז לא משנה מה הוא עושה הם לא מפסיקים לקטול אותו. גם כשהוא כבר בסדר הם עדיין נטפלים אליו כי ככה הם רגילים והם לא מכירים משהו אחר.
נראה לי שאיפשהו אתה לא רחוק מזה כלפינו. (וזה לא נעים!)

אבל אם אנחנו כבר במשחק הזה, אז קבל את דעתי:
אפשר להגיד הרבה דברים על הנאורות והיופי שיש בארץ האפשרויות הבלתי נגמרות. אבל יש דבר אחד שלא יעזור לכם: ככלל, העם היושב שם לא משהו... חלקם בכלל לא יודעים שיש עולם מעבר לגבולות אותה ארץ. אלא ששמעו שיש כזה עולם לא ממש יודעים לסרטט את הקווים שלו, אפילו לא אלו של פנגיאה/לאורסיה או גונדוונה. (מוזמנים לחפש באינטרנט). רוצה לשמוע קטע- ילדים בכיתה ח' שהדרכתי פעם אצלכם שמה, (יהודים ואוהבי ישראל, לא תגיד גויים), ראו תמונות של ת"א עם מכוניות אמתיות וכבישים, ולא האמינו שמדובר בישראל. מבחינתם, הם היו בטוחים שמתניידים כאן על גמלים! רציני לגמרי, ראיתי במו עיני!
העם הזה, שכולו עסוק כ"כ בעצמו ובלהפוך את העולם לכמוהו, לא באמת מודע לזה שיש סיכוי שהשונה הוא לגיטימי.
אספר לך, שזה כ"כ אמיתי ומורגש, שכל פעם שהגעתי לשם והתערבבתי בין אנשי העם הזה רציתי רק לעוף משם כמה שיותר מהר. היה לי מגעיל! פעם האחרונה שהייתי שם והייתי "כלוא" שם עד לתאריך שבו נגמרה המחויבות שלי כלפי המחנה שהדרכתי בו, ביליתי בדיוק 24 שעות חופשי לאחר ה"כלא" ומיד ברחתי בטיסה הראשונה צפונה.
מה אני אגיד לך, יש לכם הרבה מה ללמוד מהשכנים שלכם מצפון. בני אדם!! מעניין אותם מה באמת קורה בעולם.. רוצים לשמוע על השונה אולי אפילו יצליחו ללמוד ממנו משהו. ועדיין, בכל הקשור לאפשרויות הבלתי נגמרות הם אפילו לא נופלים ממכם.

אם דרור שואל אותי (והוא לא..) איפה אני הייתי מעדיף לחיות, במדינה מפגרת שבה מותר לי להתרסק עם מטוס שבניתי לתוך איזה גן ילדים אומלל בגלל שריתכתי את הכנף עם מלחם בדיל, אבל אסור לי להיתקע עם רכב שבניתי בשטח ואולי חו"ח אפילו לשבור את היד כי לא תכננתי נכון את הכלוב... אבל שהעם היושב בה מאפשר לי להרגיש בבית (לטוב וגם לרע!)? או לחילופין במקום בו אני יכול לבנות את רכב חלומותי ולהתנייד איתו בכבישי מנהטן כדי להרשים בנות.. אבל שהבנות האלו לא מכירות כלום חוץ ממה שיש במטר וחצי שמקיף אותן... ואבא שלהן רק שמע פעם שיש מחוץ לגבולות המדינה שלו עוד מקומות... אני אומר תודה אבל לא תודה! אני בוחר למרות הכל באנשים..
זהו, סיימתי לשחק את המשחק, אפשק לחזור לדיון המקצועי!

tzagi
10-06-11, 08:41
יונתן יקירי,
אתה מפספס את הפואנטה
הביקורת-צניות- סרקסטיות שלי זה לא כדי להשפיל את מדינת ישראל,
מדינה נהדרת, אנשים נפלאים (אני נשוי להם), אבל ממשלה חרא, ביורוקרטיה שלא תבייש את ברית המועעות בימי סטלין, חוקים דרקוניים שבאו ישירות מהגהנום ופקידונים עם סינדרום אלוהים עם חוסר כבוד בסיסי לאזרח-זולת.
כול הנ'ל נכתב מנסיון אישי ולא משמועות או מקריאה באינטרנט.

הנקודה היחידה שאני מנסה להעביר(לאנשים עם תסמונת שטוקהולם): זה לא חייב להיות ככה,
הנה, יש שיטה אחרת שעובדת, ועובדת די טוב, לא פחות טוב מאצלכם, ועם מינימום אכיפה והתעללות באזרח

הנסיון שלך בארה'ב הוא שלך בלבד, ואם היית איפה שאני חושב שהיית, אולי גם אסכים איתך
אבל זה לא עובד ככה, זה מדינה ענקית עם המון אזורים שונים, לכול אזור יש את האנשים שלו עם האופי שלהם, לכן לנסיון שלך, אין כול ערך, טעמת מהאופי של אזור X, זאת לא אומרת שבמקום-אזור אחר, נסיונך היה דומה,
דעתך היא בערך במו תייר שבא לישראל, הגיע ל....סתם נגיד (ובלי להעליב אף אחד) בת ים או לוד או רמלה והחליט שארץ ישראל זה עם של ערסים, על אותו כנה מידה הוא יכל להגיע לשכונה ספציפית באשדוד ולהשתכנע שזה בכלל ארץ של רוסים,

הבנת את הפרדוקס?

talw
10-06-11, 10:13
על תיסמונת מינכהאוזן בטח שמעת,אתה מטייל בין אצולת הרופאים....

אתה יודע ג'ו,לכולם יש את אותם תשובות,גם לאירופאים הנאורים שאני יושב איתם לא מעט.

יש לנו בעיות,לא כמו חוב של 9 טריליון,אבל יש בעיות ,כמו שאמרתי ייקח זמן,ולא יעזור, בסוף אשתך תחזיר אותך לפה או את הנכדים או שלא...

העיקר שנישאר ידידים,כי בלעדיכם יהיה לנו קשה מאד פה לבד.

יונתןמצפה
10-06-11, 10:36
אהלן ג'ו,
אל דאגה. הפואנטה לא פוספסה. האמן לי שהבטן של כולנו כאן מלאה לגמרי על הממסדר/ממשל/מנהיגים (הוסף את המיותר...).
בסה"כ לא נעמה לי הדרך שבה אתה מתמיד בזה.. אבל נראה לי שמיצינו את הערת השוליים הזו.
אגב, לגבי החוויה שלי אצלכם, היא ממש לא הייתה ממקודת לאזור אחד. גם לא לפעם אחת. במספר ביקורים שונים (אחד מהם של שנתיים...) שהתפרסו על פני כ- 20 שנה החוויה הזו הורגשה כל פעם יותר חזק. יותר מזה, היא הורגשה בכל מקום שבו פגשתי אנשים מהעם הזה... (יודע מה, אפילו אנשי העם עצמו שפגשתי בטיולים בעולם נטו להסכים איתי. אבל הם היוצאים מן הכלל כי הם מטיילים בעולם...)
אגב, לגבי המקומות שבהם זה הורגש (ככה מהזכון)- פנסילבניה, ניו-יורק, כל מדינות החוף המזרחי (מפלורידה לוורמונט), קליפורניה, וושינגטון סטייט, קולורדו, מיומינג, נבדה, ועוד ועוד ועוד... ולא, לא רק בערים הגדולות. באותו יחס כל המקומות (הרבים) שבהם הייתי אצל השכנה מצפון התחושה הייתה הפוכה לחלוטין...
עזוב, אין מה באמת להיכנס לזה. זה היה רק כדי להראות לך איך זה מרגיש שמתריסים לך מול הפנים כל הזמן את הבעיות שלך.. כל אחד והחסרונות שלו.
בכל מקרה, אין באמת קשר בין מה שאני טענתי לדיון הנוכחי ולכן נראה לי שנעצור כאן.
בברכת שבת שלום
יונתן

zviki
10-06-11, 14:46
חברים,הבעיה, הסוגיה, לדעתי קשורה בכלל לתצפית על החיים מנוקדת מבטו של הצופה הישראלי. אנחנו בכלל עדיין מדינה בהתהוות,אין חוקה,כל הממסד עדיין בהרצה לקראת הדורות הבאים,תמיד יכול להיות יותר טוב,ריבוי מפלגות [מזכיר את 12 השבטים] שכל אחת מושכת לכיוון שלה.[בהחלט לגיטימי]תקשורת שעוד לא למדה את תפקידה היעודי[רק צינור לאינפורמציה ותו לא] בלי הבעת דעה של עיתונאים,ימניים או שמאלניים,זה מותר רק לפובלציסטים.אנחנו חיים במזרח התיכון עם כל ההשפעות של הלבנט מסביב [תראו את הזבל למשל שהצטבר בחופי הכינרת ולא פונה ע"י המטיילים עצמם,או ההתנהגות בכביש וכו']אפשר להכביר מילים על חסרונות המדינה המיוסרת שלנו שעות רבות.לישראל יש תקציב בטחון אדיר מיום קיומה ועד לעצם היום הזה,מלחמת תש'ח לקוממיות לא רק שלא הסתיימה היא בעיצומה.קחו זוג צעיר שיש לו משכנתא בסדר גודל של כ- 40% מתקציבו הכללי ותראו איך הוא חי [לא צריך לספר לכם] איפה להשקיע: להחליף מכונת כביסה,את הווילונות שקיבלו מהסבתא,מה עם החוגים לילדים? נקצץ בשעורי הטניס? לא נשפר את הגיפ בזמן הקרוב? בקיצור לא חיים אלא גוררים רגליים ומתקיימים.יהיה יותר טוב שנסיים עם המשכנתא שושקה. למדינת ישראל לא תסתיים המשכנתא לעולם.וזה אומר קיצוץ בסל הבריאות,בחינוך,בתשתיות וכו' כנראה עד אחרית הימים,שקט לא יהיה פה.איך למדתי להתמודד עם המציאות הזו? ואני כבר בכלל לא צוציק,בואו נגיד שיש לי רשיון נהיגה משנת 1963.לקחתי את הביטוי להסתכל על החצי המלא של הכוס כמוטו לחיי.יורד לירדן ההררי 2פיתות וזעתר, המיים שוצפים? אלוהים גדול.לא זקוק לדיאליזה פעמיים בשבוע?אלוהים גדול.יש 2 נעילות בסופה? אלוהים גדול.המיים מפכים בתל-דן,ציוצי הציפורים ערבים לאוזני בעודי לוגם מהקפה המהביל עם איזה נובלס קטנה?אלוהים גדול.לא רוצה ניאגרה,ילו סטון,מואב.נמצא בתצפית בעמק האלה?חושב הרבה על הל"ה שבזכותם אנחנו כאן,אלוהים גדול.עולה ל-21 חושב הרבה ומוקיר את הצעירים שפרצו את הדרך לירושלים עם כובע גרב ועכשיו אני נהנה מהנוף המקסים? אלוהים גדול.כן יש הרבה מגרעות,חסרונות במדינה שלנו, ולא שאין מה לתקן, אני אימצתי את המודל החיובי.

ינון
13-06-11, 16:41
אגב יש אדם אחד (לפי מיטב ידיעתי ) שנלחם על זכותו לקבל רישיון יצרן רכב וזה עופר גולדנברג מאומנות אחזקת האופנוע שמיבא קיטים מגרמניה ובונה צ'ופרים מדהימים.ולמיטב ידיעתי עדיין עובד.לצערי המחירים רחוקים מלהיות בהישג ידי אבל אולי פעם בעתיד.\\ינון

GodsFather
19-06-11, 07:58
בוא ותתעצבן עוד קצת , דרור - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4079712,00.htmlהנה, אחד שבונה אופנועים לבד ומקבל להם תקינה לנסיעה בכביש.ועוד איזה יופי של אופנועים.

זה הבחור שינון דיבר עליו

sapog
19-06-11, 11:46
בוא ותתעצבן עוד קצת , דרור - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4079712,00.htmlהנה, אחד שבונה אופנועים לבד ומקבל להם תקינה לנסיעה בכביש.ועוד איזה יופי של אופנועים.

זה הבחור שינון דיבר עליו
לינק תקין (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4079712,00.html).

-->