צפייה בגרסה מלאה : נזילת שמן מוזרה מהגלגל
כיוון שאין פורום לדייטסו - אני שואלת פה :
מה יכול להיות המקור לנזילה מוזרה של שמן שמצאתי הבוקר על הטסה של הגלגל הקדמי השמאלי?
השמן דליל מאוד ומוזר.
:confused:
שמן שמרגיש דליל?
יכול להיות שמן ברקס
הוא גם בהיר
פיפי של כלב או נזילה ממשאבת הבלם של הגלגל. הרימי מכסה מנוע ובדקי את מפלס נוזל הבלמים (צריך להיות קרוב למקסימום), שימי לב שאת יכולה לאבד בלמים בדרך למוסך אז יתכן שתצטרכי להזמין גרר.
פיפ של כלב לא שומני- עד כמה שידוע לי ואם הוא שומני- אז צריך ללכת לוטרינר.....:-)
הנזילה היא לא נזילה בעצם- זה היה חד פעמי עד כמה שזה נראה .
מחר בבוקר אני אבדוק את גובה נוזל הבלמים.
תודה על הרעיון...:-)
לא יכולתי להתאפק.בדקתי.הנוזל לא עד המקסימום אבל יש נוזל במיכל.
אז תנקי את הטסה, ותבדקי אותו ואת הטסה בימים הקרובים.
יש לו סימן לגובה מקס ומינ', למיכל נוזל בלמים.
אז תנקי את הטסה, ותבדקי אותו ואת הטסה בימים הקרובים.
יש לו סימן לגובה מקס ומינ', למיכל נוזל בלמים.
כן, ראיתי שמיל.
הוא לא במקסימום - משהו כמו חצי מיכלון.
זה מסוכן לנסוע ככה בינתיים? אני יכולה להגיע למכונאי שלי רק ביום שישי.....:-(
דרך אגב, בדקתי עם פנס את הצינוריות שם בגלגל- אין משהו שנראה חשוד או נוזל.
טלי - מומלץ לבדוק את הצינורית ואת הקליפר עצמו תוך פירוק של הגלגל מהרכב ובחינה האם הוא מזיע או חלילה מטפטף במידה ולא אני ממליץ להשלים נוזל בלמים ולשטוף את האזור בו נמצאה ה"נזילה" על מנת לנסות ולראות האם מדובר באיזו התזת שמן מקרית\כלב שזקוק לוטרינר או בנזילה באמת. בכל מקרה אני ממליץ לך - אם יש ספק אין ספק כולנו מבינים בטיפול ברכבים שלנו, ויכולים לפתור תקלות אבל לקחת סיכון עם מערכת הבלמים זה משהו שלא בא בחשבון... המשך חג שמח ובהצלחה עם העניין
טלי - מומלץ לבדוק את הצינורית ואת הקליפר עצמו תוך פירוק של הגלגל מהרכב ובחינה האם הוא מזיע או חלילה מטפטף במידה ולא אני ממליץ להשלים נוזל בלמים ולשטוף את האזור בו נמצאה ה"נזילה" על מנת לנסות ולראות האם מדובר באיזו התזת שמן מקרית\כלב שזקוק לוטרינר או בנזילה באמת. בכל מקרה אני ממליץ לך - אם יש ספק אין ספק כולנו מבינים בטיפול ברכבים שלנו, ויכולים לפתור תקלות אבל לקחת סיכון עם מערכת הבלמים זה משהו שלא בא בחשבון... המשך חג שמח ובהצלחה עם העניין
ברור לי.
אבל מחר אני חייבת להגיע איך שהוא לעבודה.
טוב, אם לא תראו אותי יותר פה - תנחשו לבד.....
תוכלי לצרף תמונה?
קשה מאוד לדעת ככה, מה שיקל על איתור הנזילה הוא לפרק את הגלגל ולראות מאיפה.
בדרך כלל לנזילות כאלה ואחרות שמצליחות להגיע על פני הג'אנט יש נטיה להראות כמו "שמש", השפרצות של שמן שנגרמות על ידיד הסיבוב של הגלגל.
פה מדובר רק בנזילה מה שאומר שזה קרה לאחר הנסיעה.
שאלות מהסוג הזה אם בכלל אפשר לאתר משהו מהן אז רק עם תמונה...
תוכלי לצרף תמונה?
קשה מאוד לדעת ככה, מה שיקל על איתור הנזילה הוא לפרק את הגלגל ולראות מאיפה.
בדרך כלל לנזילות כאלה ואחרות שמצליחות להגיע על פני הג'אנט יש נטיה להראות כמו "שמש", השפרצות של שמן שנגרמות על ידיד הסיבוב של הגלגל.
פה מדובר רק בנזילה מה שאומר שזה קרה לאחר הנסיעה.
שאלות מהסוג הזה אם בכלל אפשר לאתר משהו מהן אז רק עם תמונה...
אין מה לצלם כי כבר ניקיתי את השמן אתמול והיום, לאחר נסיעה חוזרת, הוא לא הופיע שוב.....
בכל מקרה, זה לא נראה כמו שמש .סתם כמו שמן שהופיע משום מקום.....
תבדקי שגומיית הציריה לא מנוקבת או קרועה.הגריז אם יוצא משם נוזל מהחום ונראה כמו שמן.
לפי התיאור אני לא משוכנע שזה נוזל בלמים. את אומרת שניקית וזה לא חזר לאחר נסיעה.
תבדקי לפני הנסיעה, סמני אולי בטוש אפילו, תבדקי בעבודה, ושוב בחזרה הביתה.
לא בהכרח מגיע מהצינורות. יכול גם לבוא מהמשאבה שבתוך הגלגל (אחורר) או מהקאליפר (קדמי).
אבל שוב, כאמור - לפי התיאור - לא היית מתרגש.
אין מה לצלם כי כבר ניקיתי את השמן אתמול והיום, לאחר נסיעה חוזרת, הוא לא הופיע שוב.....
בכל מקרה, זה לא נראה כמו שמש .סתם כמו שמן שהופיע משום מקום.....
אולי זה קקי של עטלף :)
meir alony
08-06-11, 22:35
היות וחסר נוזל בלמים את צריכה בכל מקרה לגשת למוסך ולבדוק את כל דיסקיות הבילום קדמיות ואחוריות ששחיקתן גורמת לירידת מפלס הנוזל במיכל,ובאותה הזדמנות לבדוק אם יש נזילה.
בדרך כלל כאשר יש נזילה ממשאבת העזר בגלגלים היא מופיעה בחלק הפנימי של הגלגל ולא בחיצוני.
:p
אולי זה קקי של עטלף :)
אולי זה פיפי של פיה.יש הרבה פיות בבורגתה.......והרי ידוע שפיות משתינות שמן דק......בריח הדרים....:)
לפי התיאור אני לא משוכנע שזה נוזל בלמים. את אומרת שניקית וזה לא חזר לאחר נסיעה.
תבדקי לפני הנסיעה, סמני אולי בטוש אפילו, תבדקי בעבודה, ושוב בחזרה הביתה.
לא בהכרח מגיע מהצינורות. יכול גם לבוא מהמשאבה שבתוך הגלגל (אחורר) או מהקאליפר (קדמי).
אבל שוב, כאמור - לפי התיאור - לא היית מתרגש.
אני אקח קצת אופטימיות ממך...אחרי הכל, לצאת עכשיו למלחמה בכביש 4/גהה זה לא פשוט בלי בלמים.....
לא פשוט ולא כיף בכלל...
מניסיון עם XJ שאיבד את הבלמים מול קוקה-קולה...
(ד"א, ממשאבת בלם שהתפוצצה בפקק...)
לא ממש כדאי לקחת סיכונים עם בלמים,
סער
לא פשוט ולא כיף בכלל...
מניסיון עם XJ שאיבד את הבלמים מול קוקה-קולה...
(ד"א, ממשאבת בלם שהתפוצצה בפקק...)
לא ממש כדאי לקחת סיכונים עם בלמים,
סער
צודק לגמרי.
אני בדרך למוניר .ד"ר מוניר יש לומר.
כלומר - הנזילה חזרה? חסר עוד שמן?
לפחות אתמול אני מבין שנסעת בבטחה...
ובכן עדכון.
הנזילה לא חזרה.אתמול היה בסדר וטרי תפקדה כרגיל (מה שאי אפשר לומר על הנהגת שלה, שהיתה על סף התמוטטות עצבים ...)
בבוקר התייצבתי אצל מוניר
הדיאגנוזה היתה :
" מה פתאום שמן מבחוץ.את חולמת.לא יכול להיות שמן מבחוץ.רק מבפנים"
אז מה שנותר לי לומר על השמן זה כמו שאמרה רחל בזמנו " ההיית או חלמתי חלום..."
אחרי פירוק גלגל התגלתה האמת האיומה שהרפידות גמרו מזמן את חייהן ויש להחליפן בדחיפות.מחר בבוקר, במקום לשתות קפה ברילקס של שבת בבוקר, אני שוב אצל מוניר, מסדרת את הענין .
על הדרך גם גילינו את מקור בריחת המים המסתורית (צינורית שהבנד שלה הלך) - שום קשר למכסה הרדיאטור שמצאתי אחרי מאמצים גדולים ....
מה שנשאר כסימן שאלה גדול הוא -
מנין הופיע השמן המסתורי ???
פתרון הפיות שהעלתי נראה לי הכי מתאים.הן הגיעו בלילה, שפכו שם שמן שמשך את תשומת ליבי ,שגרם לי לסחוב את טרי למוסך וככה גילו שאין לי בלמים...
סוף טופ הכל טופפפפפפ.........
meir alony
10-06-11, 19:12
היות וחסר נוזל בלמים את צריכה בכל מקרה לגשת למוסך ולבדוק את כל דיסקיות הבילום קדמיות ואחוריות ששחיקתן גורמת לירידת מפלס הנוזל במיכל,ובאותה הזדמנות לבדוק אם יש נזילה.
בדרך כלל כאשר יש נזילה ממשאבת העזר בגלגלים היא מופיעה בחלק הפנימי של הגלגל ולא בחיצוני.
כמו שכתבתי בדיוק !
עשיתי בשבילך עוד בירור ומסתבר שיש כלבים שאומנו במיוחד לזהות רפידות שחוקות על פי חוש הריח המפותח שלהם וכאשר הם מזהים שחיקה הם טורחים להשאיר סימן ברור על הטסה של הגלגל הקרוב לדלת הנהג, במקרה זה הגלגל הקדמי שמאלי.
כאשר הם מזהים נזילה ממשאבת העזר בגלגל הם טורחים להכנס מתחת לרכב ולסמן את מקום הנזילה מצידו הפנימי של הגלגל.
שבת שלום
כמו שכתבתי בדיוק !
עשיתי בשבילך עוד בירור ומסתבר שיש כלבים שאומנו במיוחד לזהות רפידות שחוקות על פי חוש הריח המפותח שלהם וכאשר הם מזהים שחיקה הם טורחים להשאיר סימן ברור על הטסה של הגלגל הקרוב לדלת הנהג, במקרה זה הגלגל הקדמי שמאלי.
כאשר הם מזהים נזילה ממשאבת העזר בגלגל הם טורחים להכנס מתחת לרכב ולסמן את מקום הנזילה מצידו הפנימי של הגלגל.
שבת שלום
מאיר היקר,
משהו בתיאוריה שלך קלוקל מהיסוד.
זה שאימנו את הכלבים להשתין - זה יופי.
אבל רק לפיות יש פיפי שמנוני - לכלבים אין.
ותן לי לסגור איתן את הענין - זה לא עסק להפחיד אותי ככה ולהשאיר לי סימנים - מה זה, פיית חמיצר ?
תשאירו לי פתק על השימשה עם העובדות ותסגרו ענין.
לכל הרוחות....
meir alony
10-06-11, 20:30
מאיר היקר,
משהו בתיאוריה שלך קלוקל מהיסוד.
זה שאימנו את הכלבים להשתין - זה יופי.
אבל רק לפיות יש פיפי שמנוני - לכלבים אין.
ותן לי לסגור איתן את הענין - זה לא עסק להפחיד אותי ככה ולהשאיר לי סימנים - מה זה, פיית חמיצר ?
תשאירו לי פתק על השימשה עם העובדות ותסגרו ענין.
לכל הרוחות....
דרישתך הועברה לגורמים המתאימים !
הפיות יצויידו בעט ופיתקיות נצמדות.
נ.ב. הפייות יעברו לשתיית משקאות דיאט בלבד.
דרישתך הועברה לגורמים המתאימים !
הפייות יצויידו בעט ופיתקיות נצמדות.
נ.ב. הפייות יעברו לשתיית משקאות דיאט בלבד.
חחח....:D
שתהיה לי בריא....
צחקתי כל כך שהפחדתי את הכלב......
יש משהו אחד קטן שהן לא יודעות.הן חושבות שהן חכמות גדולות....
אני מכשפה.
חכה מה יקרה להן הלילה......:cool:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.