PDA

צפייה בגרסה מלאה : מנוע דיזל מעשן

refa_l
09-06-11, 22:09
מדובר בברלינגו דיזל אטמוספרי
לאחרונה הוא התחיל לגמגם מידי פעם כאשר הוא עובד בסרק. כאשר מופיע גמגום יוצא מהאגזוז עשן לבן שנראה ומריח כאילו הנעתי בבוקר חורפי בלי לתת מספיק זמן לחימום. כשזה קורה אני נותן גז משתחררת עוד "חבילה" לבנה ואז המנוע מתייצב עד הפעם הבאה.
אציין שלפעמים יש לי מעין "בלימה" גם בזמן נסיעה אני לא יודע אם זה קשור כי התופעה הזו קיימת עוד לפני.

בבקשה תנו לי רעיונות לפני שאני משאיר את הרכב באיזה מוסך.

רפאל

יעקב ניצן
10-06-11, 19:44
מאיזה שנה הרכב?

refa_l
10-06-11, 22:51
מודל 2001 , הדגם הזה עדיין עם משאבה מכאנית.

יעקב ניצן
11-06-11, 04:49
בשנת 2001 התחלפו הדגמים . חלק בא עם משאבה מכנית רגילה וחלק בא עם משאבה מכנית עם חיישן הזרקה ומרסס מס 4 אלקטרוני. תסתכל על המרסס ותכתוב ליאם אתה רואה עליו חוט חשמל.

refa_l
11-06-11, 12:57
מרססים לא אלקטרוניים, יש צינור ואקום מחובר לאחד מהם וועובר מאחד לשני.

עוד בעיה שנוצרה, קשיים בהנעה. (אפילו מיד אחרי נסיעה כשהמנוע חם), מצליח להניע רק אחרי שאני מפמפם עם המשאבה שעל המנוע.

יעקב ניצן
11-06-11, 13:55
מדובר במנוע w8 .כנראה יש לך סחיבת אויר . זה יכול להיות מהמשאבה או מבית מסנן האויר. כשאתה מנפח תראה אם יש נזילה מאזור ה"פומפה". אם לא , תנסה לחזק עם בוקסה 17 מ"מ את בורג הבנגו בכניסה למשאבה. מנוע זה בא עם שני סוגי משאבות : bosch או delphi . דלפי מגיעה עם צבע אלומיניום ועל המכסה יש 2 זרועות אחת מחוברת לכאבל גאז והשניה , קרוב לטיימינג , מכוונת הטורים הקטנים. במקרה זה, הבורג נמצא בצד ימין של המשאבה מעל מקום יציאת הצינורות למרססים. אם זו "בוש", ההבורג נמצא מצד שמטל מעל הטיימינג. אם זה לא יעזור יש לך בעית לחץ במשאבה. תכתוב לי היכן אתה גר ואסייע לך. דבר נוסף. על המשאבות האלו מותקן בד"כ אימובילייזר [אם לא ביטלו אותו בעבר] והוא מקור לבעיות. הוא מוגן בכיפת פלדה. בצבע זהב. בקיצור , לא סיפור גדול ולא יקר מאוד. אשמח לעזור בברכה , המשוגע [ זה המוניטין שלי , אפילו זוגתי שתחיה טוענת כך ] מאור יהודה.

refa_l
11-06-11, 15:19
יעקב תודה רבה
אני אבדוק את העניין ואעדכן בהמשך.

רפאל

-->