PDA

צפייה בגרסה מלאה : איזה מצבר מתאים לסופה?

הנהג השלו
10-06-11, 01:00
המצבר בסופה "עייף" ואני שוקל להחליף אותו. איזה מצבר מתאים לסופה? כמה אמפר? שאלתי חבר קרוב שיש לו גם סופה והוא אמר לי כל מצבר בסביבות 72-74 אמפר טוב לסופה. יש לי כננת טובה של וורן, בשטח הג'יפ נכבה לי הרבה פעמים (לא תקלה, אלא קשור להרגלי הנהיגה שלי, אגב בלי המלצות החברים מעירים מספיק על זה). משהו הציע לי לשים מצבר של 90-100 אמפר "ולשכוח" מזה ללפחות 3 שנים הקרובות (קאטרפילר נותנים אחריות ל 3 שנים). האם אפשר לשים מצבר 100 אמפר?(אלטרנטור סטנדרטי). אם כן האם שווה להשקיע 200-300 ש"ח יותר ולשכוח מזה לשלוש שנים? מי יודע לתת עצה. זה קצת דחוף לי :)

zviki
10-06-11, 01:30
קודם כל, מה זה [למי שלא יודע] למשל 60 אמפר שעות? זה אומר צרכן שזולל 1 אמפר יתפקד 60 שעות מהמצבר הנתון ללא צורך בטעינה בתנאי שהוא היה באמת פול צ'ארג.ככל שהמצבר מכיל יותר אמפר זה יותר טוב [כמובן בלי להגזים] משום שג'יפ זה לא רכב רגיל,המצבר משמש גם כמחסן חשמל לתאורת מחנה,ניפוח סירות ועוד 1001 סיבות טובות והרי תמיד מתעצלים להניע אותו או שלא מוצאים את המפתחות [כמו ת'טלפון] שנמצאים דווקא בכיס.בסופה שלי מותקן 90 אמפר ולא מצטער לרגע.בסופה יש מתקן יעודי למצבר דבר שמכתיב אילוץ מסויים בגודלו הפיזי [למרות שאפשר לעשות שינוי מסגרות] גודל בית הקיבול באמפר לא מבטיח אריכות ימים תלוי בתחזוקה נכונה וכו', הקיצר, לך על מצבר בסדר גודל של 90-100 אמפר.

סופת המדבר
10-06-11, 18:16
השאלה אם אלטרנטור סטנדרטי של סופה (שזה בערך 70 אמפר)
יוכל להטעין ״בכייף״ מצבר של 100 אמפר

zviki
10-06-11, 18:51
במהלך שנותיהן הרבות של סופותיי מעולם לא היתה לי בעיה עם האלטרנטור. אצלי יש מצבר 90 אמפר שמתאים פיזית לתושבת המקורית של הסופה, יכול להיות שיבוא מישהו ויגיד את חוות דעתו שזה מצבר גדול מדי,אני מאד אכבד את דעתו.אבל כאמור מעולם לא היתה לי כל בעיה בטעינה.תראה: אני לפעמים כשחוזר עייף מטיול ושוכח[קורה] לדומם מק"מש,רדיו,כריזה,מכשיר נווט,ועוד כל מיני [חוץ מתאורת דרך כמובן] מניע- לפחות בשעות הצהריים למחרת בניסיון הראשון בלי שום בעיה.זה היתרון של מצבר עם קיבולת אמפרז גבוה.לך בשקט על - 90. [אם לא היה לי לא הייתי סתם ממליץ]

הנהג השלו
10-06-11, 20:09
צביקי תודה,
הרי זה בדיוק היתרון של פורום ג'יפולוג,שניתן ללמוד מניסיונם של אחרים. אם כך הדבר אני הולך על מצבר 90-100 אמפר.

zviki
10-06-11, 20:22
תודה גם לך,שכחתי להוסיף שבניגוד לדינמו [דור קודם שהטעין ללא הפסקה כמו משוגע] האלטרנטור יותר חכם ויודע להפסיק להטעין כשהמצבר מבקש ממנו חח,וזה בדיוק הזמן שהאלטרנטור יוצא לחופשה קצרה עד שהמצבר אומר לו יאללה ראבוטה.
.

ערן המסוקס
11-06-11, 09:14
אין קשר בין גודל המצבר לגודל האלטרנטור. כשהמצבר צריך טעינה, הוא לוקח מספר אמפרים מסויימים. האלטרנטור עובד כל הזמן ברכב, ומייצב את המתח על 13.7-14.2 תלוי בווסת המתח.

-->