PDA

צפייה בגרסה מלאה : מנוע מקודד תיבת העברה תקול גיפ מוסו

amitoha23
11-06-11, 18:43
שלום לכולם !
ברשותי גיפ מוסו מודל 2001 מנוע וגיר מרצדס .
לאחרונה היו בעיות בהעברת הגיר מ 2WD ל 4WD במוסך פירוקו לי את המנוע המעביר את ההילוכים בטענה שהוא תקול , נראה כמו מנוע של וישירים , המוסכניק ביקש 1800 ש"ח להחליפו , מיכוון שהנושא לא דחוף וניתן לנסוע כך החלטי לנסות לחסוך כמה שקלים בנושא ולנסות להשיג חלק חלופי או לשפץ את שלי .

ברשותי ידע מכאני וחשמלי לא קטן , פירקתי את המנוע , וראיתי כי המכאניקה מתפקדת כראוי (זז ימינה ושמאלה לפי פיקוד , כנראה שחיישן המקודד תקול , מחיפושי באנטרנט לא מצאתי רק חיישן כזה , (5 חוטים יוצאים ממנו )

האם יש למישהו רעיון כיצד לסייע לי לפתור הבעיה .

בתודה
עמית

תומר א.
12-06-11, 18:29
תפקיד ה"חיישן" הוא לספר למחשב באיזה מצב נמצא הטרנספר, נסה להרכיב את המנוע ולהפעילו בעזרת מתח חיצוני , סביר יותר שהמנוע עייף ולא מסוגל לעבוד תחת עומס.

shachar
13-06-11, 08:28
המגעים בפנים מין מברשות מתכת מתעייפים עם הזמן
ניתן לפתוח את "החיישן" עם סכין יפני לרענן את המגעים ולסחוב ככה עוד כמה קילומטרים יפים.
עניין ההחלפה ישאר באופק הלא כל כך רחוק

amitoha23
13-06-11, 19:14
תודה על התגובות , אם הבנתי נכון אז למעשה המנוע הוא מנוע עם "מברשות " בשפת חשמלאים והם כמו פחמים נשחקים עם הזמן ,
בדקתי את המנוע בריקם נראה שהוא עובד טוב אבל אני אפרק אותו לגורמים ואשפץ אותו , יש לי ציוד משוכל יותר מרק סכין יפני ,

אגב זה מצחיק אבל דיי מזכיר לי מנוע של וישרים שיש לי הרבה מהם אפשר להצליב חלקים לדעתכם ?
אגב יש שם גם מקודד ששולח פקודות למחשב התיבה על מיקום הגיר האם לדעתכם הוא תקין וכיצד ניתן לבדוק אותו ? לא ראיתי שניתן לפרק את הסנסור בקלות

תודה לכולם
עמית

תומר א.
13-06-11, 21:02
לפי מה החליטו במוסך שהבעיה במנוע?
המערכת מפוקדת ע"י מחשב שבבדיקה פשוטה יגיד לך בדיוק היכן הבעיה

amitoha23
13-06-11, 21:22
חיברו אותי למחשב .. אמרו לי שהמנוע לא תקין - רק לאחר שהסירו אותו ראיתי שלא מגיערק מנוע אלא גם מקודד כחלק בלתי נפרד . אני רואה כי רוב האנשים טוענים שדווקא הבעיה במנוע . לכן אבדוק לכיוון הזה .

תודה

סופת המדבר
13-06-11, 21:47
אם אפשר ככה על הדרך..
לדוד שלי יש גם מוסו ולא מתחבר ה4X4
מסובבים את הכפתור וכלום לא קורה
האם בגלל שיכול ליהיות (לפי מה שאני קורא פה אז כנראה) המנוע לא מתפקד
אז גם כל מערכת הוואקום לא מתפקדת?

shachar
13-06-11, 23:09
"הסכין יפני"
נדרש כדי לפתוח את אותו "מקודד" או חיישן מיקום שנמצא על חלק הפלסטיק שנראה חלק בלתי נפרד מהמנוע

המנוע עצמו לא מתקלקל

tallevi
14-06-11, 11:52
חיברו אותי למחשב .. אמרו לי שהמנוע לא תקין - רק לאחר שהסירו אותו ראיתי שלא מגיערק מנוע אלא גם מקודד כחלק בלתי נפרד . אני רואה כי רוב האנשים טוענים שדווקא הבעיה במנוע . לכן אבדוק לכיוון הזה .

תודה

מקודד=encoder
אנקודר ניתן לאבחן באמצעות סקופ.
אתה בטוח שמדובר על אנקודר (אמור לקבל תנועה מציר המנוע).

ד"א,אתה רשאי לצרף תמונות,במקרים כאלו זה מאוד עוזר,אז,אל תתבייש...

טל.

-->