PDA

צפייה בגרסה מלאה : ראש מנוע הזרקה והסבות לויטארה - שאלות ולבטים

8ball
14-06-11, 21:28
חברים - ממש כמו בכותרת.
הסיפור ארוך ומייאש אך אקצר - המנוע הנוכחי 8 שסתומים קרבורטור כמובן. מפאת גיל הרכב ועוד סיבות שעלומות מהבנתי, אין למצוא קיט שיפוץ לקרבורטור של ויטארה וגם מעטים אלו שבאמת מבינים מה הולך שם בנבלה. לאחר התלבטות החלטתי לשאול ולברר וכמובן להתייעץ עם בעלי ידע או ניסיון לגבי הסבת המנוע ל16 שסתומים.

להבנתי בלוק המנוע הוא זהה בין בלנו ויטרה 8 שסתומים וויטרה 16 שסתומים. האם כדי לבצע את המעבר אני צריך בסך הכל ראש מנוע של 16 שסתומים סעפת יניקה ומחשב? או שמא יש דברים נוספים שיש להחליפם? האם נדרשות התאמות מסובכות? וכמובן שאלת השאלות - עד כמה כלכלי זה? האם יהיה יותר קל להחליף מנוע קומפלט לכזה של ויטרה 16? מי שיוכל לתת גם פחות או יותר עלויות לעניין כמובן בהתחשב שהכל יעשה בעבודה עצמית=רק עלות החלקים.

תודה חברים

נדב42
14-06-11, 21:41
למיטב ידיעתי מחשב ההזרקה יקר למדי, אבל תנסה לשאול את אמנון.
אולי בישראל-יפן גם תוכל לרכוש מנוע מיבוא כולל מחשב וסעפות ...

אפשרות אחרת, אני מכיר לפחות 2 מוסכים שמתמחים בקרבורטורים: אחד מהם הוא צביקה שמשוטט פה בפורום, השני הוא בן-דוד של עבד, המכונאי שלי מטירה. אולי פשוט תתקן את הקרבורטור אצל בעל מקצוע מתמחה וסוף לסיפור ?

8ball
14-06-11, 21:48
את צביקה אני מכיר וגם דיברתי איתו - גם לו אין קיט שיפוץ והדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה ניקיון לדיזת סרק שזה אחלה אבל במידה ונפתח את הקרב' (משהו שהוא לא יעשה - הוא אמר) ונגלה חלקים תקולים אין לי איך לתקן - וחוץ מזה שהצריכת דלק תרד אז זו השקעה שמשלמת את עצמה בסוף.

אלדר
14-06-11, 23:02
שווה לנסות להתאים קרבורטור מרכב אחר.

ishc
14-06-11, 23:18
גם בסמוראי הקרבורטור הוא נק' חלשה, אני הסבתי לקרבורטור של סובארו ומאז שקט תעשייתי, אני יודע שאפשר להתאים גם קרבורטור של L200 (לסמוראי) ובנוסף יש קרבורטורים של וובר. שווה בדיקה, המנועים דומים סה"כ.

צביקה קרבורטור
14-06-11, 23:23
כדור 8 שלום רב !
האם בשביל כוס חלב, היית קונה פרה\ משק חקלאי, מושב...?
:confused:האם בגלל בעיית קרבורטור שיש לה פתרון, והבהרתי לך זאת בטלםון האם זה לא מצדיק להגיע אלי מבאר שבע בדרום?
האם בשביל זה אתה מעוניין להסב מנוע וויטרה קרבורטור לרכב מוזרק?
לא בטוח שניתן לעשות זאת לא חוקית לא טכנית ולא מעשית, ובוודאי לא כלכלית !!
הסבת מנוע למוזרק, לא ניגמרת במחשב מנוע , ראש מנוע,משאבת דלק צמת חוטים, ראש הזרקה סעפת יניקה , ועוד...
לא יותר פשוט למכור את הרכב, ואת הכסף שאתה עומד להשקיע , לקנות ויטרה מדום מתקדם ?
לסיום המלצתי השאר עם המנוע הנוכחי והשקע בקרבורטור, או עבור לוויטרה מדור מתקדם.
בברכה
צביקה:confused:

ishc
14-06-11, 23:27
כדור 8 שלום רב !
האם בשביל כוס חלב, היית קונה פרה\ משק חקלאי, מושב...?
:confused:האם בגלל בעיית קרבורטור שיש לה פתרון, והבהרתי לך זאת בטלםון האם זה לא מצדיק להגיע אלי מבאר שבע בדרום?
האם בשביל זה אתה מעוניין להסב מנוע וויטרה קרבורטור לרכב מוזרק?
לא בטוח שניתן לעשות זאת לא חוקית לא טכנית ולא מעשית, ובוודאי לא כלכלית !!
הסבת מנוע למוזרק, לא ניגמרת במחשב מנוע , ראש מנוע,משאבת דלק צמת חוטים, ראש הזרקה סעפת יניקה , ועוד...
לא יותר פשוט למכור את הרכב, ואת הכסף שאתה עומד להשקיע , לקנות ויטרה מדום מתקדם ?
לסיום המלצתי השאר עם המנוע הנוכחי והשקע בקרבורטור, או עבור לוויטרה מדור מתקדם.
בברכה
צביקה:confused:

צביקה שלום,
אם אין קיט שיפוץ ובהנחה שהרקב' גמור האם ניתן להסב לקרב' אחר?

צביקה קרבורטור
14-06-11, 23:27
ישי ,המנועים של וויטרה לא דומים, והסבה וויטרה לקרבורטור סובארו מסובכת יותר, אם כי לא בלתי אפשרית.
לא מקובל עלי המושג קרבורטור גמור, תמיד ניתן לשפצו או להשמישו, אך יש לבדוק אותו תחילה.
קיבלתי לעבודה סמוראי עם קרבוטור מוסב של סובארו, עם מסמרים תקוע בתוך מכלול הצוואר וונטורי , עם ציר ראשי מתפקד ,וציר משני לא מחובר.
אם יד אדם לא הורסת את הקרבורטור ומחבלת בו וגורמת,לנזק בלתי הפיך, תמיד ניתן לשפצו.
בברכה
צביקה

8ball
15-06-11, 02:31
צביקה ידידי - אין קשר ישיר בין התקלה לרצון להחליף, בין קרב, להזרקה. זה בסך הכל יהיה טריגר. לגבי העניין של חוקיות - המנועים המוזרקים בעלי אותו מספר דגם מנוע כמו אלו שלי ולכן אין בעיה להחליפם אחד בשני או פשוט להחליף ראש מנוע אחד באחר. כאשר יש צורך בהחלפת סעפת היניקה בכזו של מוזרק כולל חליל הזרקה והוספת מחשב וצמה כמובן. ההתאמות לזכרוני הן בין מנוע בלנו לויטארה ולכן ביקשתי עזרה.

eyal1979
24-06-11, 10:40
8ball , החלפת מנוע למנוע ויטרה 16V פחות מסובכת ממנוע בלנו.
להחלפת מנוע ויטרה 16V יהיה עליך להחליף:
סעפת יניקה.
להוסיף מע' הזרקה רב נקודתית על סעפת היניקה
סעפת פליטה של 16V אשר לא זהה לסעפת הקיימת שלך מבחינת חיבור לdownpipe
התאמת מיקום תיבת אוויר בה יושב הפילטר או הבאת תיבת אוויר של 16V מכיוון שהמיקום של התיבה בתא המנוע קצת שונה.
הוספת מחשב מנוע כולל צמה המתאימה למחשב לחסוך התעסקויות מיותרות.
תושבות מנוע.
משאבת דלק של 16V
אטם לפלאנג' ואטמים חדשים לסעפות.

בהרבה מקומות שתרכוש מנוע בדר"כ המנוע מגיע קומפלט עם הסעפות\מע' הזרקה.תמיד אפשר לשאול.

להחלפת מנוע הבלנו יהיה עליך בנוסף להחליף ולהתאים צינור מים שיוצא מהרדיאטור ונכנס לסעפת יניקה
כולל התאמת צינור אוויר שנכנס לסעפת יניקה.

אלו ההתאמות\החלפות העיקריות שיש לבצע , קיימים עוד כמה דברים שאולי פיספסתי או שכחתי כרגע.

יש מישהו בפורום כאן שאני מכיר שמחפש למכור מנוע של בלנו כולל צמה ומחשב. אם תרצה אוכל לבדוק בשבילך אם עדיין רלוונטי.

סופת המדבר
25-06-11, 00:04
אם תרצה בכל זאת יש לי ראש מנוע של בלנו למכירה כולל סעפות
היה לי גם חליל עם מזרקים לא יודע איפה הוא

-->