צפייה בגרסה מלאה : מדוע צריך צמיג גדול כדי ליסוע מהר?
בינתיים מצאתי את הדיון הזה:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=5772
והציטוט הרלוונטי מתוכו:
מה קובע את מהירות הרכב? מה ה'בקר' שקובע את המהירות הספציפית בקטע מסויים? הנהג. הרכב מעביר את חוסר האחידות של הדרך, דרך 'פונקצית תמסורת' של הגלגלים, מתלים, שלדה, לנהג. כשלנהג יהיה לא נוח- הוא יוריד את הרגל מהגז. לא נוח= תאוצות והלמים, בעיקר בציר האנכי.
המטרה ברכב מירוץ היא להקטין את התאוצות הפועלות על הנהג בציר האנכי.
למה צמיג גדול יותר= מהירות גדולה יותר?
ניקח דוגמה של מדרגה. לא גבוהה- כמו אבן סף של מדרכה. בגובה כזה, אין משמעות לזה שרכב יודע לטפס מדרגה בגובה רדיוס הגלגל. זו מדרגה זניחה יחסית לקוטר הגלגל.
כשהרכב מגיע למדרגה, יש נקודה בגלגל שנוגעת במדרגה, וסביבה כל הגלגל מטפס. יש מרחק אופקי מסויים שהרכב יתקדם, עד שהגלגל כולו יהיה למעלה, ובזה הסתיימה תנועת הגלגל כלפי מעלה. המרחק האופקי הזה, והגובה של המדרגה, מגדירים משולש ישר זווית. כמה שהמשולש ארוך יותר- התאוצה האנכית קטנה יותר במהירות מסויימת (השיפוע של המשולש קטן יותר). כמה שהתאוצה האנכית קטנה יותר במהירות מסויימת, זה אומר שאפשר לעלות את אותה המדרגה במהירות גדולה יותר.
בנוסף, קוטר גדול יותר= יותר אוויר מתחת לרכב= אפשר לנחות מקפיצות יותר גדולות.
זה לגבי הקוטר. לא לשכוח- אין מה לשחק עם צמיגים גדולים מאוד ברכב שלא יכול להתמודד איתם מבחינת מערכת ההנעה. רכב מירוצים צריך להאיץ. צמיג גדול מדי לא ייתן לו להאיץ....
אסף.
תודה נמרוד,
ובכל זאת אתה יכול לנמק סיבה להעלות את מידת הצמיג בתומקאר?
ואם כן כמובן תן אופציה של מידה אמיתית?
התשובה של אסף די ממצה את העיניין ,לי יש הסתייגות אחת ממנה,ברכב ראלי רייד לא צריכה להיות כמעט התייחסות לשיכוך הרכב ע"י הצמיגים , את זה יש להשאיר למתלים ולבולמים,לדעתי יש לנסות ולהגיע לצמיג גדול ככל האפשר ללא הגבהת הרכב ושלא יגע בכנפיים בסגירת המתלה ובחתך נמוך יחסית כדי לתת יציבות בסיבובים, מילוי התנאים האלה ממילא כבר יוביל לצמיג שלא יעמיס על המנוע והמכלולים ,
תודה נמרוד,
ובכל זאת אתה יכול לנמק סיבה להעלות את מידת הצמיג בתומקאר?
ואם כן כמובן תן אופציה של מידה אמיתית?
בטומקאר רגיל אין סיבה. אבל הבנתי שאתה בונה משהו עם מנוע אופנוע 4 צילינדר ( הספק כפול ויותר מהמנוע המקורי), עם המון חיזוקים ושיפורים... בשביל מה אם לא לסוע מהר יותר, וזה אומר בי-בי צמיגי טרקטורון, ברוכים הבאים חישוקי 15" וצמיגים אמיתיים!
רגע,
אתה חושב ש-55כ"ס שהחוק אישר לשילדת התומקאר היא משהו שיש לקבל?
אם כך להעלאת ההספק והמנוע אין קשר כרגע, לכך שמפעל תומקאר קיבל תקינה למנועי רוטאקס בלבד.
אם תשאל במוסך המורשה.. שם יש להם ניסיון רב ומר עם חד-מושבי.. ולבסוף אלו שממשיכים בתצורה הנ"ל (חד-מושבי) עוברים למנוע של אופנוע.. כי הוא מתאים מבחינת אמינות, הספק, משקל וצריכת דלק שפויה.
בכל אופן עניין הצמיג,
אוקיי.. לצורך העניין החלטנו שעולים במידת הג'נט האחורי ל-15", איזה גודל צמיג אחורי?
ומה לגבי קדימה?
עכשיו יש לשקול את הג'נט עם הצמיג ולבדוק הבדלים לעומת הקיים, ולהשוות.
בוקר טוב,
אם לא אכפת לך נמרוד אני אצטט את עצמי מה"פ.
לנסות ולשפוך אור על ההתלבטות שלי .. בנוגע להעלאת מידת הצמיג בכלי:
אני הצגתי התלבטות גם בנוגע למחיר ועמידות צמיגים של רכב, במידה גדולה יותר..
אשמח לקבל חוות דעת רחבה מהמשתתפים בדיון, שישפכו אור על הנושא-
כבר ידוע לי ששלדת תומקאר סטנדרטית (שלי רחבה יותר, עם מהלך מתלים מוגדל וחיזוקים רבים) מתמודדת נהדר עם מנוע חזק יותר, הניסיון היחידי שהיה לי הוא- CBR600 (אך שמעתי על השתלות נוספות).
המנוע המקורי אינו ממצה את יכולות השלדה לדעתי.
מידות צמיג מקוריות:
Front : AT 25 X 8 – 12 4 or 6 Ply.
Rear : AT 26 X 12 – 12 8 or 10 Ply.
סט רך ובעל פרופיל ומשקל המתאימים יותר למירוצי שבילים, עלויה להגיע ל-1500.
אני רכשתי רביעיה יקרה במיוחד לתומקאר הקודם שהיה ברשותי, במחירים באיזור ה-2500 לרביעיה, עמידה במיוחד ויקרה המתאימה לעבודות בשטח קשה במיוחד, הצמיגים היו קשים יותר וכבדים מאוד, מה שהשפיע נכבדות על התנהגות הכלי,
עד כה בנהיגה אגרסיבית במיוחד, תחת התעללות מתמדת ומעולם לא הראו שום סימן לכשל מלבד בלאי גבוה של של הסולייה בצמיגים האחוריים .. אך הם סיפקו במקביל תוצאות באחיזה ברמה גבוהה ביותר.
הכל אפשרי.. אני בטוח.
ואנחנו נמצא את הדרך לדחוף צמיגים במידה גדולה יותר..אך זה יכול להרע מאוד עם חוסנו של הכלי ועמידותו, ובהתנהגות שונה בגלל משקל רב יותר של הצמיג והג'נט.
בנוסף קיים שיקול כלכלי ועמידות הצמיג תחת התעללות אינטנסיבית.
בברכה, אורי.
235/75R15 יכול להיות מתאים- לא גדול מדי- בערך 29" בקוטר, ויש מבחר מאוד גדול של צמיגים במידה הזו... כולל צמיגים ממש איכותיים.
אסף.
רגע,
נעצור ונחזור אחורה..
בוא נגיר שאני לוקח צמיג MTR במידה שנתת מרכיב אותו על ג'נט 15" ומייצר מעגל חלוקה תואם.
האם עמידות של הצמיג תעלה על צמיג של טרקטורון בשטח תובעני?
והאם לדעתך הוא יספק אחיזה לדוגמא כמו הצמיג הנ"ל?
http://forums.ort.org.il/files/30/2074806/4316602.jpg
אני אומנם לא חושב כך,
במידה שנתת מרחק הקוביות הוא מצחיק.. לעומת נגיד צמיג שטח מלא בגודל 35".
והרי אני מקבל צמיג אגרסיבי ועמיד מאוד במידה קטנה יותר.
ומה דעתך על השפעת המשקל, כיצד היא צפויה להשפיע על התנהגות המתלים?
ברר..נמאס לי לחזור על עצמי.
סוזי המשתוללת
18-12-04, 17:33
העמידות של צמיג הטרקטורון נובעת רק מהמשקל הנמוך שהוא נושא ביחס לרוחבו
שים עליו משקל גדול והוא כבר לא יהיה כל כך עמיד
אתה יכול לקחת צמיג סטנדרטי ולהגדיל את המרווח בין הקוביות באופן ידני(sipping)
או למצוא צמיגים כמו של מיכלזונים למיניהם
עד עכשיו הייתי בטוח שהמדד שלכם לעמידות הצמיג נעשה ע"פ מספר השכבות.
וזה לא עוד יתרון?, רוחב הצמיג.. גדול משמעותית מצמיגים שניתן לראות על ג'יפים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.