צפייה בגרסה מלאה : רצועת מזגן לג'יפ.
שלום לכולם,
לפני כשבועיים, ראיתי כי רצועת המזגן מתחילה להיפרם, המוסכניק אמר לחתוך אותה ביד כדי שהיא לא תיקרע תוך כדי נסיעה
ותגרום לסיבוך ברצועות השניות.
היום שלחתי את אישתי, לקנות רצועה חדשה.
המוכר לקח את דגם האוטו והשנתון והביא לה רצועה חדשה.
לאחר שהיא קנתה היא אמרה לי שברצועה יש שיניים, בעוד לרצועה שהיתה קיימת לי ברכב אין שיניים
שאלתי,
1. האם הרצועות החדשות באות עם שיניים ולזו שהיתה אצלי השיניים נשחקו?
תודה על העזרה.
לא.
יש כל מני פרופילים של רצועות
לחלק יש שיניים לחלק אין.
יש רצועות עם שיניים ובלי שיניים שמתאימות לאותו סוג של פולי.
GodsFather
28-06-11, 05:19
היה נכון לשלוח את הגברת עם הרצועה הקרועה ואז הייתה מקבל אחד לאחד. אם עוד לא הרכבת את הרצועה, ממליץ לך/לאישתך לקפוץ לחנות עם הדוגמא.
יכול להיות שבמהלך הגלגולים של הרכב, הוחלף הפולי לסוג אחר. מרצועה משוננת לרצועה מחורצת או להפך.
אופציה נוספת היא שבחנות לא ידעו מה לתת לאישתך, הם לא תמיד יודעים.
תודה,
הנקודה היא ששלחתי אותה עם הדוגמא.
הוא הביא לה את הרצועה עפ"י הספר/ גטלוג.
ידידי,הסר דאגה מלבך,כל עוד הרצועה היא בעלת אותו החתך,זה לא משנה אם יש לה שיניים או לא,
אדרבא,המשוננת שקיבלת עדיפה מכיוון ששיניים אלו תפקידם לקרר את הרצועה בזמן העבודה.
טל.
טל, תודה,
איזה ג'יפ יש בבעלותך?
GodsFather
29-06-11, 08:50
אני התכוונתי לסוג רצועה אחר, כי כך הבנתי מאלעד. אם אכן מדובר באותו סוג רצועה, רק עם שיניים בצד השני, זה אכן חסר משמעות מבחינת התאמה.
טל לפי דעתי אתה טועה..
תפקיד החריצים אינו לקרר את הרצועה אלא להקטין את העומס בין הקוטר הפנימי לחיצוני בזמן הסיבוב על הפולי
לצורך ההבהרה, אני מתכוון לרצועה עם חריצים לרוחבה ולא לאורכה.
לירון
GodsFather
30-06-11, 16:51
נעשה קצת סדר נוסף...
רצועת V בתצורה של שיניים כלפי פנים (ויש את אותו הדבר רק עם שיניים כלפי חוץ) ויש את אותה רצועת V רק ללא שיניים כלל.
45129
רצועה מחורצת
45130
עד פה יש ? יש.
עכשיו, לכל רצועה את עובי וקוטר.
לרצועות V זה בד"כ עובי מ"מ - 9.5, 10, 10.5, 12, 13 ועוד כל מיני ווריאציות נפוצות שמעידות על עובי הרצועה. בתוספת מידה שלרוב נמדדת במאות מ"מ ומעידה על קוטר הרצועה. למשל 10X950 = רצועה בעובי 10 מ"מ ואורך של 950 מ"מ במידה ונפרוס את הרצועה לכל אורכה.
רצועה מחורצת - 3,4,5,6 חריצים (יש עוד וריאציות, אבל פחות נפוצות), בהתאם לכמות החריצים כך גם רוחב הרצועה (לא קשור לעובי הגומי ). וגם פה מידה שלורב נמדדת במאות מ"מ ומעידה על קוטר הרצועה. 6PK1000 - רצועה עם 6 חריצים ובאורך 1000 מ"מ במידה ונפרוס אותה לאורכה.
(אפשר להסיק שפותח השרשור התכוון שנתנו לו/לאישתו רצועת V עם שיניים בתצורה שונה ממה שהביא לחנות כדוגמא...)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.