צפייה בגרסה מלאה : איך לחדש את החשמל בסופה??
שלום התחדשתי בסופה 93, וחוטי החשמל ברכב נראים ממש גרוע. מה מומלץ לעשות לקנות צמות חדשות ולתת לחשמלאי לעבוד?או לתת לחשמלאי לעבוד על הישנות??ושאלה שנייה כמה עולה צמות חשמל, ומאיפה אפשר להביא??
GodsFather
30-06-11, 13:20
השאלה היא מי החשמלאי.... :)
בהתאם למצב החשמל אפשר יהיה להחליט אם שווה שיפוץ או שצריך לעשות רמונט-קומפלט. בסה"כ החשמל בסופה הוא לא עניין מסובך ועדיף, אם כבר נוגעים, אז לשדרג ולאפשר מקומות ראויים לתוספות (למשל לפנסים נוספים, מערכות חשמל אחרות וכד').
איך אתה יודע שזה גרוע ? פשוט נראה רע ? או שיש לך בעיות ?
six 4 life
30-06-11, 13:25
בסה"כ החשמל בסופה הוא לא עניין מסובך
אתה חושב?.. :rolleyes:
יניב, תתחדש וברוך הבא לעולם הכלים הכבדים (ויטארה לא נשארת לנצח, אה?). לגבי החידוש, כמו שאמר קודמי המלומד-הכל תלוי בבעיות הרלוונטיות. באופן כללי ניתן להשיג צמות קומפלט בארץ ובחו"ל במחירים ומצבים שונים, ובהחלט יש גם מי שיבצע שיפוץ איכותי מבלי להחליף צמה, והכל תלוי בבעל המקצוע איתו אתה עובד. לדעתי, איש המקצוע הכי מתאים לעבודות כאלה הוא אתה-בעל הרכב. מפנים זמן, נערכים עם הציוד הנדרש, דיאגרמות חשמל וחומרי גלם, ומתחילים בעבודת הנמלים. אפשר להחליף נקודתית חוטים או קונקטורים לפי הצורך, ורצוי (בצמות במצב קשה) לפרק את כל הצמה מהרכב, לפרוש על השולחן ולהתחיל לשפץ את כל מה שדורש החלפה. שימוש בחוטים וקונקטורים טובים ומתאימים, הלחמה איכותית ובידוד נכון הם המפתח, ובסופו של יום בעבודה יסודית וקפדנית תקבל תוצאה שלרוב המוחלט של בעלי המקצוע אין את הסבלנות, הזמן והעצבים לבצע בעלות הגיונית.
בהצלחה-קובי
GodsFather
30-06-11, 13:36
אתה חושב?.. :rolleyes:
כן. אמנם מנסיון מועט, אבל יודע.
זה לא לנד-רובר :)
תודה רבה על העזרה.כן הכל עובד אבל זה נראה לא מסודר יפה, נראה לי שבאמת אני יעשה את זה לבד.
סופת המדבר
01-07-11, 20:52
פיייייייייניב ויטרה קנה סופה ......?חבל על הויטרה דווקא הסתדרתם יפה ביחדאבל לא נורא תתרגל גם למפלצתתתחדש
בתור התחלה תעשה סדר ונקיון - בלי לפרק את הצמות מהרכב - רק גיזום ואיטום של מה שמיותר ולא מקורי. את מה שנשאר תסדר כמו שצריך עם צינורות ואזיקונים, וזו נקודת התחלה לעתיד - תוספות מוסיפים בצורה מסודרת, איתור תקלות ברגע שהכל נקי, אפשר לעשות לפי הספר.
אסף.
סופת המדבר
02-07-11, 09:42
אצלי שקניתי את הסופה לא מצאתי את ה'בית פיוזים' המקורי
חיפשתי חיפשתי ובסוף ראיתי אותו מתחבא אחרי גוש חוטים
התחלתי לנקות את ה'גוש' הזה
ולאט לאט גילתי שהגוש הזה זה שתי ''מוחות'' של עזעקה שבכלל לא בשימוש
הוצאתי נראה לי איזה 30-40 מטר חוטים שלא היו בשימוש בכלל לא מחוברים לכלום
הקיצר יש בטח מלא דברים שהיו מחוברים וכנראה כבר לא בשימוש
וטיפ קטן
אם אתה מתחיל לחתוך חוטים עדיף שהגיפ מונע
וככה אם חתכת חוט פעיל אז הגיפ יתכבה ותדע מאפה זה קרה
אחת הבעיות הכי נפוצות בזמן "סידור" הצמה היא משיכת חוט וניתוקו, כמובן שזה יקרה רחוק ממקום המשיכה.
תסגור קצוות חשופים ובעזרת מינימום אזיקונים תסתיר את הבלגן. מאחר ומערכת החשמל המקורית היא
בסה"כ החשמל בסופה הוא לא עניין מסובך
באופן עקרוני, ובאופן מעשי יש לך זונה שעושה מה שבא לה עם הרבה מאד מעקפים תשאיר את הצמה כמה שיותר חשופה עד שתעשה סדר כמו שצריך.
סרט בידוד וצינור שרשורי נראים מאד מאד יפה אבל במקרה של תקלה אתה תקלל את הרגע.
לא ידעתי שיש עניין ולכן לא צלמתי. היום הלכתי לחשמלאי כדי לסדר רק את המזגן, ותוך כדי עבודה הוא החליט לשכנע אותי להחליף אזעקה, ונעילה מרכזית. הוא הוציא מהרכב 100 מטר חוטים מיותרים, סדר את כל החשמל, מזגן כולל גז ומצאת נתקים, אזעקה חדשה, נעילה מרכזית.ב 900₪. נשאר לסדר עוד כמה קטנות, והחשמל במצב מעולה. שווה 900₪ לא??? לקח לו 6-5 שעות. *
יניב- דבר ראשון מ-ב-ר-ו-ק !!
איני יודע מה כישורי החשמל שלך, אבל עדיף לבד. ואם לא אז להיות מאוד צמודים לבעלי המקצוע לראות מה הם עושים.
כי בסופו ש דבר, הם עובדם בקבלנות ולכן רובם מחפשים קיצורי דרך על חשבון האמינות.
אזעקה זה נחמד, לא אפקטיבי כנגד גניבה.
חשוב להכיר איפה ואיך היא מחוברת ומה בדיוק היא מנתקת כדי שתוכל לנטרל אותה בעת תקלה בשטח.
כנ"ל אמובילייזר- מציע בחום להתקין אחד איכותי עם ניתוקים אלחוטיים בהתקנה טובה שתכיר איפה ואיך הוא מורכב.
תהנה!! (אני בטוח שאתה כבר...)
בנינו אני מבין בחשמל הרבה פחות מהבעל מקצוע. העבודה יפה וטובה, הוא אפילו את החוטים של הנעילה מרכזית העביר כמו בפרייבט בין הדלתות. מזגן לא עבד בכלל אפילו לא מאוורר, ובלי גז, הוא ביקש 200₪, אזעקה חדשה+ נעילה מרכזית ( מנועים והכל) 550₪, סידור וביטול כל החוטים המיותרים 150₪. אחי זה חינם!
מאיר רוטברג
02-07-11, 21:26
מחיר זול מאוד לכל הדעות
מי , איפה , כמה ולמה ?
תן פרטים אולי נבקר אצלו גם אנחנו .
בהצלחה
אני גר במעלה אדומים זה קרוב למזרח ירושלים. יש שם מחירים כמו במדינה אחרת. דוגמא 1: פירוק גיר בסופה והרכבה 500₪2: גז למזגן הוספה 50₪3 הוספה של צינור גמיש לאגזוז, ותיקון חור, החלפת חלק שהיה רזה לטעמי 250₪.4 ניקוי גייפ 2-3 שעות 30₪. *
הכתיבה באייפון מאוד בעיתית המספרים והמחירים התערבבו, ולא ניתן לרדת שורה.
טוב מחירים זולים בהחלט !
אני לשם לא אגיע בקרוב
תהנה
אני גר במעלה אדומים זה קרוב למזרח ירושלים. יש שם מחירים כמו במדינה אחרת. דוגמא 1: פירוק גיר בסופה והרכבה 500₪2: גז למזגן הוספה 50₪3 הוספה של צינור גמיש לאגזוז, ותיקון חור, החלפת חלק שהיה רזה לטעמי 250₪.4 ניקוי גייפ 2-3 שעות 30₪. *
מחירי רצפה לא יאמן!!!
תתחדש מברוק!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.