התחברות

צפייה בגרסה מלאה : לאחר ניסוי כלים ראשון -ויטרה 90 אוט'-לאחר החלפת מנוע- מסקנות ושאלות

tomerbt
02-07-11, 17:28
טוב אז בשעה טובה הצטרפתי רשמית לגיפאים והכנסתי את הג'וק בפעם הראשונה לשטח, סה"כ עבר בהצלחה חוץ מכמה דברים יותר נכון , 4 דברים.
1.פנצ'ר בגלגל האחורי - זה שטויות.
2.לאחר כמה דקות של נסיעה בשטח, פתאום התחיל לצאת עשן לבן סמיך, לאחר בדיקת השמן והמים ( שהיו בסדר,כל אחד במקומו) והמתנה של כמה דקות
כל העשן נעלם ובהמשך הנסיעה היה תקין.
3. פה התחילו הקונצים, ברגע שהרכב בעליה חדה המנוע מאבד את הכוח ונחנק עד שנכבה, לאחר דירדור הרכב לצד והמתנה של כמה דקות ספורות הכל בסדר, המחשבה שלי שהמשאבת דלק החשמלית שמותקנת ברכב נמצאת בזוית לא נכונה או שלא מתאימה לג'יפ. מכיוון שבנסיעה על כביש ישר הכל בדר והמנוע אפילו לא מגמגם.
4. שזאת בעיה של כמה ימים , הרכב בעליות לא עובר את ה60 ומרגיש נורא חלש ובישורת הוא לא עובר את ה 90 , המנוע שהיה מותקן עליו קודם היה נוסע 110 ואף יותר
(אולי בגלל זה הוא התפוצץ...חחחח....) וגם הקיק נעלם וההילוכים יורדים רק ידני (לא שיש הרבה מה לרדת כולה 3 הילוכים) והגז נורא קשה ומאוד קצר.
אולי למישהו יש רעיון איך לפתור את הבעיות 3 ו4 ? עם 1 אני אתמודד ו 2 נראה שלא יחזור על עצמו כי יש עוד כמעט 3 חודשים אחריות על המנוע.
תודה רבה לכל העונים.
מי שרוצה תמונות יש בפייס
נ.ב. - סוף סוף מצאתי תחביב כייפי ומגניב!!!

omri_t
02-07-11, 17:46
נתחיל מזה שאתה צריך להפנים שכרגע אתה נוסע ברכב לא תקין.
לא הבנתי את סיפור המנוע המתפוצץ (אתה קרוב של עימד מורנייה??) אבל הבנתי שהוחלף מנוע.
אם כן, היכן הוחלף? במוסך? אם כן זה הזמן לחזור אליו ולדרוש שיבדוק ויתקן את העבודה הלא מוצלחת שבוצעה.

בנושא החשד במערכת הדלק, ניתן לבדוק לחץ דלק לאחר מאמץ ואולי לאבחן גסיסה של המשאבה.
1. האם זה גם קורה כשהמיכל מלא?
2. נסה להקשיב למשאבה, אצלי בסמוראי כשהיא גססה והיו תופעות שקצת הזכירו את מה שאתה מתאר כאן- היא גם צירצרה אחרת.

לגבי בעיה 4, יתכן והמנוע שקנית מראש אינו מוצלח... או שמשהו במערכת לא עובד כראוי.
כל זה מתחבר לעשן לבן, ולתופעות אחרות שהזכרת.

אגב,
בשביל "להצטרף רישמית לג'יפאים" אתה צריך להתחיל ללמוד מה זה הדבר המרעיש שיושב לך תחת מכסה המנוע.
אני חלילה לא כותב זאת כדי לפגוע בך, אלא בכדי לחסוך לך הרבה עוגמת נפש.

ishc
02-07-11, 17:47
1. עשן לבן מסמן על חדירה לחלל הבערה במנוע
2. אם העלייה היא בזוית קיצונית זה יכול לקרות ברכבי קרבוטרטור, אם לא, יכול להיות שקרב' שלך פשוט לא תקין/מכוון. אני לא כל כך מכיק ויטרה אבל אם המשאבה החשמלית היא המקורית שיושבת במיכל אני לא חושב ששם הבעיה.
3. בעליות ארוכות הגיוני שתיסע 60-70 קמ"ש אבל בכיש אתה אמור להיות מסוגל לשייט 110 חופשי
4. גיר שלא מוריד הילוכים זה הרבה פעמים סימפטום לפני שהוא נופח את נשמתו
5. לגבי הגז, תתחיל מלבדוק את הכבל

דרך אגב, אחרי שאוטו יוצא ממסך, אחרי החלפת מנוע, אני הייתי מצפה שכל האוטו יבדק ותמסר אינפורמציה מדוייקת לגבי המצב הרכב. למשל שאני הכנסתי את האוטו לאוברול קיבלתי טלפון שהקלאץ בסוף חייו, ההחלטה שלי בזמנו הייתה למשוך עוד חצי שנה, אבל ידעתי שהמצב לא היה תקין.

אלדר
02-07-11, 17:53
לגבי הסחיבה בעליות, עם איזו מידת ציגים אתה? ואיזה לחץ אויר?
לדעתי הבעיה של איבוד כוח בעליות היא ניכוי/כיוון קרבורטור.

tomerbt
02-07-11, 17:59
יאללה מחר שוב חוזרים למוסך

tomerbt
02-07-11, 18:11
המשאבה היא משאבה חשמלית לא מקורית, כי המנוע שהגיע זה מנוע V8 הרקה שהוסב לקרבורטור אז הורכבה משאבה חלופית.

ישי.פ
02-07-11, 22:31
לגבי הכיבוי, בזויות חדות, זו תופעה מוכרת ורגילה ברכבי קרבורטור.
לגבי הגז והקיקדאון, יש לכוון את כבל הגז ולחבר את כבל הקיק דאון שכנראה נותק(גם באיזור המצערת).
עשן לבן זה לא נשמע משהו טוב..
בהצלחה:cool:

tomerbt
05-07-11, 00:12
טוב חבר'ה עדכון לגבי הגי'פ....הבעיה של החוסר סחיבה וחוסר כוח נפתרה ע"י חיבור נכון של הכבל גז, העניין של העדן הלבן נבדק לעומק, לא התגלו שום ליקויים במנוע וכל המערכות של הרכב תקינות, הסברה היא שבגלל שהרכב לא ראה שטח הרבה זמן הצטברו מים וכאשר שילבתי ל 4X4 והמערכת התחממה היא הוציאה הכל. בדקו קומפרסיה ברכב והכל תקין, עכשיו האוטו נוסע כמו שד (עד כמה שהוא יכול) .
וכנראה שאין מה לעשות עם העליות החדות... :-(
בהצלחה לי... שבת עושים עוד בדיקה כשהאישה לומדת לפיסיקה

ישי.פ
05-07-11, 18:23
הצטברו מיים איפה?? לא אמורים להצטבר מיים בשום מקום.
מי אבחן את זה?

tomerbt
05-07-11, 21:55
אף אחד לא עלה על מה שקרה וכול מכונאי העלה גירסה אחרת..... ובגלל שהמנוע נבדק מכל הכיוונים כולל קומפרסיה , בסופו של יום נמסר לי מהמוסך שהכל תקין, ואני רגוע כי הוא יודע שאני לא מרחם עכשיו על האוטו בגלל האחריות

-->