צפייה בגרסה מלאה : Article: מתלי אוויר לרנגלר JK
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2155-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A8-JK
איך זויות הדרייבשפטים מתכווננות ? (חתיכת הבדל של גובה רכב) דאבל דאבל אולי?
לא ממש ברור לי המחיר של זה. מעבר למשחק הנחמד שיש באפשרות למלא כל קפיץ בנפרד (מצויין כדי להטעין את עגלת הסופר) - אז למה זה טוב? ביחס של עלות/תועלת... אפשר לקנות סמוראי ספייר ולשים על נגרר. ;)
לגבי יכולת השיכוך העדיפה של כריות אוויר על קפיצי ברזל (לפחות לפי הכתבה):
אני בא מתחום אופניים. שם באופן גורף ידוע כי קפיצי אוויר לעולם לא יספקו את השיכוך שנותן קפיץ ברזל. הסיבה שהיינו מסבירים ללקוחות היתה הפרוגרסיביות של קפיץ האוויר מול ברזל שהוא לינארי. המשמעות- ככל שתא האוויר נדחס קבוע הקפיץ גדל ונדרשת עצמה (משקל) גדולה יותר כדי לכווץ אותו באותו מהלך. בספירלות (שהרנגלר מגיע איתן..) אין את השינוי הזה (להבנתי?).
מדוע אם כך, מקובל בעולם הרכב להתייחס לכריות אוויר כאל בעלות יכולת שיכוך גבוהה יותר? מה שונה מעולם האופניים שנותן את זה?
אשמח להסבר מעמיק.
מה קורה לרכב שבמהירות 80 קמ"ש עפה צינורית או חס וחלילה מתפוצצת כרית?:mad::mad::mad: האם מישהו יכול למצוא קישור למוצר של Firestone שמיועד להחליף את הקפיצים ברנגלר?
למה קפיצי אוויר אמורים לעשות עבודה טובה יותר (וזה הסבר פשטני מאוד, אבל בסדר לדעתי בשלב זה) - קפיצים מסוגים שונים מגיבים ל"כניסות" בתדרים שונים. קפיצי עלים כמעט ולא עובדים כשההפרעות בדרך הן בתדרים גבוהים, קפיצי סליל מגיבים לטווח תדרים רחב יותר ועלים פרבוליים לטווח תדרים דומה לשל סלילים. קפיצי אוויר מגיבים לטווח תדרים גדול עוד יותר, ולמעשה עובדים כבר עם ההפרעות הקטנות ביותר בדרך.
אבל... זה בתנאי שהם מתאימים לרכב מבחינת קבוע הקפיץ. כאן, נראה שזה לא זה... אני לא יודע מה לא מתאים למה, אבל אם הרנגלר אייר נוח פחות מרנגלר מקורי...
לגבי הליניאריות של הקפיץ לעומת ההתנהגות של כרית אוויר - בכלי רכב שונים הנושא מנוהל על ידי שסתום המשנה את כמות האוויר או הלחץ בכרית לפי מהלך המתלה. עדיין סביב נקודת עבודה מסויימת, עם קבוע קפיץ מסויים - כרית אוויר נותנת תוצאה טובה יותר מקפיץ סליל.
לגבי מה שזיו כתב - ראשית, באופן כללי - המוצרים של פיירסטון מאושרים לשמש כקפיצים בכלי רכב. באופן כללי במערכות מסוג זה התקינה למערכת (DOT או ECE ) אמורה להיות גם לאביזרים - צנרת ושסתומים, אבל היא לא לרכב ספציפי - אם רכיב מסויים יכול לעבוד במשאית של 32 טון אין סיבה שהוא ייכשל דווקא ברנגלר.
לגבי המערכת הספציפית - אני מניח שהמערכת כולה בנויה מרכיבים המאושרים לשימוש בכלי רכב. מניח - לא בדקתי ואני לא יודע. אני מרשה לעצמי להניח את ההנחה הזו כי באופן כללי מדובר באנשים אחראים. מצד שני הרבה פעמים ההנחות שלי מתגלות כתקוות שווא - אני באמת לא יודע וראוי שהנושא יובהר.
אגב, באותה מידה אפשר לשאול מה קורה כשעפה צינורית או מתפוצצת כרית ב 80 קמ"ש בהרבה כלי רכב שבהם יש כריות אוויר. צינורית כמעט לא תגרום שום נזק - ספיקת האוויר היוצאת מצינורית קרועה היא כלום, והרכב לאט לאט ישקע. אני מכיר לנדרוברים שזה לקח בהם שעות רבות, רבות מאוד. פנצ'ר בכריות גם ראיתי, ושוב - בציוד מקורי מהחנות, לא בקיט מתלים אפטרמרקט. לא זכורות לי דרמות מיוחדות או שונות מהותית מסליל שבור (כן, גם זה כבר היה).
אסף.
אסף, אני לא שאלתי (ולא מנסה לרמוז) אם המוצרים של פיירסטון טובים או תיקניים לשימוש ברכב. ויש לי "חדשות" בשבילך, למה רק 32 טון? יש רכבים כבדים בהרבה שיושבים על כריות אוויר. אני גם לא חולק על איכות הנסיעה עם קפיצי \ כריות אוויר (בהתקנה נכונה) , אני עצמי נוהג ב GV עם כריות אוויר מאחור. אני שאלתי (שאלה רטורית מבחינתי) האם מישהו מכיר מוצר של פירסטון שמיועד להתקנה הזו? ואם זה לא היה ברור, האם מדובר במוצר שתוכנן ויוצר לסוג כזה של התקנה, או שמדובר בגיור (שלא לומר אילתור)? ולמי שלא מבין את ההבדל והרגישות, הוספתי את השאלה (הרטורית גם כן) שניסתה להזכיר את הסכנות. ולא, זה לא לנד-רובר, והכרית אוויר הזו לא שוקעת במשך דקות ארוכות. תמשוך את הצינור ותוך פחות מ 2 שניות אתה על הבמפ-סטופ (אם לא הורידו אותו בהתקנה:-( ). ורק תקווה, שעל מנת לנצל את הגמישות הגדולה בכיוון הגבהים, לא ניתקו את המוט המייצב :-( אבל יכול להיות שאני סתם פראנואיד:mad:
...
אבל... זה בתנאי שהם מתאימים לרכב מבחינת קבוע הקפיץ. כאן, נראה שזה לא זה... אני לא יודע מה לא מתאים למה, אבל אם הרנגלר אייר נוח פחות מרנגלר מקורי...
...
אסף.
מנסיון של שנים עם כריות/קפיצי אויר שונים ובמיוחד עם אלה הספציפיים שבכתבה, הבעייה היא כיוונון של גובה הנסיעה ובעיקר הבולמים - לא בקפיץ.
מבלי להיכנס להסבר מעמיק של קבועי קפיץ וההבדלים בין קפיצי סליל (גם "פרוגרסיביים") לקפיצי אויר, די לציין שקפיץ אויר מגיב ופועל אחרת מאשר קפיץ סליל וזה נתון חשוב ביותר שצריך לקחת בחשבון כשמתאימים בולם ומכוננים אותו (כמו הפוקס שבתמונה).
בולם שהותאם לפי משקל הרכב (כמו בד"כ) ויעבוד מצויין עם הקפיצים המקוריים, יעבוד אחרת (ובד"כ פחות טוב - קשה יותר) עם קפיצי אויר בגובה עבודה נתון.
אני הייתי "עושה עבודה" על הבולם, לאחר שהייתי מחליט מהו גובה העבודה ה"רגיל" של הקפיץ/רכב ובכל מקרה מוריד מגמה/שלב מערך הדחיסה של הבולם, ביחס לאותו נתון מומלץ לקפיץ סליל למשקל נתון.
בסופו של דבר לאחר כינון נכון, בכל המצבים, קפיץ אויר יהיה נוח יותר מקפיץ סליל בדיוק בשל הנתונים שציין אסף.
לגבי הקפיצים המסויימים האלה, היה לי ריינג' רובר (ויש, אחר) שהחלפתי בו את קפיצי האויר המקוריים לאלה שבכתבה ובכל המצבים הוא היה נוח הרבה יותר מריינג' דומה בעל קפיצי אויר מקוריים - על כלי רכב אחרים אין מה לדבר בכלל, כמו שיעידו חברים שעברו לזמן קצר מהדיסקברי II/I, דיפנדר, טרופר וכו', לנסיעות קצרות במהלך טיולים. ועוד לא דיברנו על העבירות.
עכשיו אני עובד על גירסה 2, משופרת יותר מהקודמת - אעלה שירשור בקרוב.
אסף, אני לא שאלתי (ולא מנסה לרמוז) אם המוצרים של פיירסטון טובים או תיקניים לשימוש ברכב. ויש לי "חדשות" בשבילך, למה רק 32 טון? יש רכבים כבדים בהרבה שיושבים על כריות אוויר. אני גם לא חולק על איכות הנסיעה עם קפיצי \ כריות אוויר (בהתקנה נכונה) , אני עצמי נוהג ב GV עם כריות אוויר מאחור. אני שאלתי (שאלה רטורית מבחינתי) האם מישהו מכיר מוצר של פירסטון שמיועד להתקנה הזו? ואם זה לא היה ברור, האם מדובר במוצר שתוכנן ויוצר לסוג כזה של התקנה, או שמדובר בגיור (שלא לומר אילתור)? ולמי שלא מבין את ההבדל והרגישות, הוספתי את השאלה (הרטורית גם כן) שניסתה להזכיר את הסכנות. ולא, זה לא לנד-רובר, והכרית אוויר הזו לא שוקעת במשך דקות ארוכות. תמשוך את הצינור ותוך פחות מ 2 שניות אתה על הבמפ-סטופ (אם לא הורידו אותו בהתקנה:-( ). ורק תקווה, שעל מנת לנצל את הגמישות הגדולה בכיוון הגבהים, לא ניתקו את המוט המייצב :-( אבל יכול להיות שאני סתם פראנואיד:mad:
על התהיות שמעלה זיו, עם כל הכבוד, לא ניתן להענות בצורה רציונלית - באמת.
אגדות וסיפורי עם ושאלות של "ואם.." יש אינספור אבל עדיין לא שמעתי/ראיתי/קראתי על איזושהי קטסטרופה בשל כשל בקפיצי אויר.
ישנה רתיעה שנובעת מדיעה קדומה וחוסר הבנה וידע, בכל הנוגע לקפיצי אויר וקשה להתמודד עם שאלה של "מה קורה אם קפיץ מתפוצץ במהירות של 150 קמ"ש בסיבוב במעלה סדום, כשעל הגג 20 הודים..." - לא יודע.
למה שהקפיץ יתפוצץ? למה שמיכל הדלק יתפוצץ? למה שמיכל הגז יתפוצץ? ומה אם הגיר יעבור פתאום ל-R באמצע אותו סיבוב עם אותם הודים על הגג? ומה אם צינור הבלמים יקרע באותו סיבוב? ומה אם ומה אם ומה אם?
תשים קפיץ אויר, תפוצץ אותו באופן יזום ותספר לנו. אז נדע.
ובואתה הזדמנות תעשה אותו הדבר עם צינורות הבלמים, הצמיגים ותשבור גם כמה קפיצי סליל במגוון מצבים "שמה אם יקרו" - שנדע..
ודרך אגב, בקשר למה שכתבתי בתחילה, קפיץ לא אמור לשכך. הבולם משכך. לכן צריך להתאים את רמת השיכוך לקפיץ/לרכב/אופניים - פשוט אין, אין מצב שבו קפיץ מתכת/סליל מתנהג טוב יותר מקפיץ אויר.
על התיחכום שמכניסים לקפיצי הסליל (שינוי בעובי הסליל לאורכו, מהרחק המשתנה בין הסלילים וכו') בא כדי לנסות לדמות כמה שיותר את התכונות הטבעיות של קפיץ אויר.
זה שיש לו מגבלות, זה ברור וכל אחד יעשה את השיקולים שלו אבל כדאי שילמד את הנושא, על מנת שיהיו לו את הכלים והנתונים לשקול.
אני "די" בעד..
>> "מעבר למשחק הנחמד שיש באפשרות למלא כל קפיץ בנפרד (מצויין כדי להטעין את עגלת הסופר) - אז למה זה טוב? "
הג'יפ הספציפי הזה נועד לנסיעה יום-יומית על כבישים. לעומת הגבהה קבועה, קפיצי האוויר מאפשרים
מרכז כובד נמוך יותר, ויציבות של הגובה הרגיל, וכן כניסה/יציאה נוחות מהרכב ל-"לא ג'יפולוגים" שנכנסים אליו.
בשטח, רוב הזמן, אין צורך בהגבהה. באותם קטעים קצרים יחסית, שלא ניתן לעבור ללא הגבהה,
קפיצי האוויר מאפשרים הגבהה – והגבהה ניכרת.
היתרון בשליטה הנפרדת בכל קפיץ, הוא בשיפועים.
בזוויות קיצוניות של שיפוע יורד או עולה, או שיפוע צד, כאשר הרכב קרוב לסף התהפכות, הגבהת הצד הנמוך עושה את ההבדל
שבין עבירות בטוחה לבין התהפכות.
או, במילים אחרות: הגבהת הצד הנמוך מגדילה את זוויות השיפועים שהג'יפ יכול לעבור.
אגב, במקום להנמיך את הג'יפ כדי לפרוק אליו את עגלת סופר, אפשר להתקין קפיצי אוויר על עגלת הסופר, ולהגביה אותה...
>> "ביחס של עלות/תועלת... אפשר לקנות סמוראי ספייר ולשים על נגרר. file:///C:/DOCUME%7E1/gad/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif"
עם כל הכבוד לסמוראי – ובהחלט יש לי כבוד לסמוראי – הוא לא ג'יפ... :-)
>> "למה קפיצי אוויר אמורים לעשות עבודה טובה יותר (וזה הסבר פשטני מאוד, אבל בסדר לדעתי בשלב זה) - קפיצים מסוגים שונים מגיבים ל"כניסות" בתדרים שונים. קפיצי עלים כמעט ולא עובדים כשההפרעות בדרך הן בתדרים גבוהים, קפיצי סליל מגיבים לטווח תדרים רחב יותר ועלים פרבוליים לטווח תדרים דומה לשל סלילים. קפיצי אוויר מגיבים לטווח תדרים גדול עוד יותר, ולמעשה עובדים כבר עם ההפרעות הקטנות ביותר בדרך.
אבל... זה בתנאי שהם מתאימים לרכב מבחינת קבוע הקפיץ. כאן, נראה שזה לא זה... אני לא יודע מה לא מתאים למה, אבל אם הרנגלר אייר נוח פחות מרנגלר מקורי..."
ההבדל הבסיסי בין אוויר דחוס שמשמש כקפיץ, לבין קפיצי פלדה, הוא שקפיצי פלדה הם לינאריים (או קרוב לכך),
בעוד שקפיץ אוויר מגיב בתחילת הדחיסה ברכות, וההתנגדות שלו הולכת ועולה עם כל דחיסה נוספת.
התוצאה היא רכות רבה יותר בנסיעה רגילה – על כביש, או בנסיעה לא מהירה בשטח – ומאידך תגובה טובה יותר
לקפיצות במהירות גבוהה ולדחיסות במהלכי מתלה גדולים.
יש לזכור כי הקפיץ פועל בשילוב עם בולם זעזועים, והשילוב של השניים יוצר התנהגות חדשה ואחרת של המתלה.
קשיות המתלים בג'יפ הספציפי הזה, שיצא לי לנהוג בו, נבעה מכך שכאשר הוא נבדק לצורך הכתבה, זה היה לפני
השלמת תהליך ההתאמה בין שיסתום הבולמים לקפיצים.
שיסתום מחדש של בולמי ה- FOX, שינה מהותית את התנהגות המתלים:
על כביש, הג'יפ רך יותר מאשר היה עם הקפיצים הספירליים המקוריים והבולמים המקוריים.
בשטח, הוא "גיהץ" שבילים במהירויות של קרוב ל- 80 קמ"ש, בלי להגיע ל'באמפ-סטופים'.
אני מציע לדרור לבקש הדגמה נוספת, לאחר ההתאמה של הבולמים לקפיצים. הוא יגלה הבדל מהותי.
"ותוך פחות מ 2 שניות אתה על הבמפ-סטופ (אם לא הורידו אותו בהתקנה :-( "
ZIVO, אילו היית מכיר את יניב מ- הייטק מוטורס, לא היית כותב זאת. לא ייתכן שייצא ממנו רכב ללא באמפ-סטופים,
ובמקרה הזה, הם אף הוחלפו במאסיביים יותר.
"ורק תקווה, שעל מנת לנצל את הגמישות הגדולה בכיוון הגבהים, לא ניתקו את המוט המייצב :-("
נהגת פעם ברנגלר עם מוט פיתול מנותק? אני נהגתי.
למעט קצת יותר הורדת פינות בסיבובים, אין שום בעייה, אם נוהגים בג'יפ כפי שהוא "מבקש" שינהגו בו,
וכל עוד לא מצפים מהג'יפ להיות שברולט קורבט.
עם קפיצי האוויר, לאחר ההתאמה בין הבולמים לקפיצים, הג'יפ הזה מתנהג (גם בכביש וגם בשטח) טוב יותר
ורך יותר מאשר עם הקפיצים והבולמים המקוריים – גם כאשר מוט הפיתול נותק לניסיון.
>> "מעבר למשחק הנחמד שיש באפשרות למלא כל קפיץ בנפרד (מצויין כדי להטעין את עגלת הסופר) - אז למה זה טוב? "
הג'יפ הספציפי הזה נועד לנסיעה יום-יומית על כבישים. לעומת הגבהה קבועה, קפיצי האוויר מאפשרים מרכז כובד נמוך יותר,
ויציבות של הגובה הרגיל, וכן כניסה/יציאה נוחות מהרכב ל-"לא ג'יפולוגים" שנכנסים אליו.
בשטח, רוב הזמן, אין צורך בהגבהה. באותם קטעים קצרים יחסית, שלא ניתן לעבור ללא הגבהה, קפיצי האוויר מאפשרים הגבהה – והגבהה ניכרת.
היתרון בשליטה הנפרדת בכל קפיץ, הוא בשיפועים.
בזוויות קיצוניות של שיפוע יורד או עולה, או שיפוע צד, כאשר הרכב קרוב לסף התהפכות, הגבהת הצד הנמוך
עושה את ההבדל שבין עבירות בטוחה לבין התהפכות.
או, במילים אחרות: הגבהת הצד הנמוך מגדילה את זוויות השיפועים שהג'יפ יכול לעבור.
אגב, במקום להנמיך את הג'יפ כדי לפרוק אליו את עגלת סופר, אפשר להתקין קפיצי אוויר על עגלת הסופר, ולהגביה אותה...
>> "ביחס של עלות/תועלת... אפשר לקנות סמוראי ספייר ולשים על נגרר. file:///C:/DOCUME%7E1/gad/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif"
עם כל הכבוד לסמוראי – ובהחלט יש לי כבוד לסמוראי – הוא לא ג'יפ... :-)
>> "למה קפיצי אוויר אמורים לעשות עבודה טובה יותר (וזה הסבר פשטני מאוד, אבל בסדר לדעתי בשלב זה) - קפיצים מסוגים שונים מגיבים ל"כניסות" בתדרים שונים. קפיצי עלים כמעט ולא עובדים כשההפרעות בדרך הן בתדרים גבוהים, קפיצי סליל מגיבים לטווח תדרים רחב יותר ועלים פרבוליים לטווח תדרים דומה לשל סלילים. קפיצי אוויר מגיבים לטווח תדרים גדול עוד יותר, ולמעשה עובדים כבר עם ההפרעות הקטנות ביותר בדרך.
אבל... זה בתנאי שהם מתאימים לרכב מבחינת קבוע הקפיץ. כאן, נראה שזה לא זה... אני לא יודע מה לא מתאים למה, אבל אם הרנגלר אייר נוח פחות מרנגלר מקורי..."
ההבדל הבסיסי בין אוויר דחוס שמשמש כקפיץ, לבין קפיצי פלדה, הוא שקפיצי פלדה הם לינאריים (או קרוב לכך),
בעוד שקפיץ אוויר מגיב בתחילת הדחיסה ברכות, וההתנגדות שלו הולכת ועולה עם כל דחיסה נוספת.
התוצאה היא רכות רבה יותר בנסיעה רגילה – על כביש או בנסיעה לא מהירה בשטח – ומאידך תגובה טובה יותר
לקפיצות במהירות גבוהה ולדחיסות במהלכי מתלה גדולים.
הקפיץ פועל בשילוב עם בולם זעזועים, והשילוב של השניים יוצר התנהגות חדשה ואחרת של המתלה.
קשיות המתלים בג'יפ הספציפי הזה, שיצא לי לנהוג בו, נבעה מכך שכאשר הוא נבדק לצורך הכתבה, זה היה לפני
השלמת תהליך ההתאמה בין שיסתום הבולמים לקפיצים.
שיסתום מחדש של בולמי ה- FOX, שינה מהותית את התנהגות המתלים:
על כביש, הג'יפ רך יותר מאשר היה עם הקפיצים הספירליים המקוריים והבולמים המקוריים.
בשטח, הוא "גיהץ" שבילים במהירויות של קרוב ל- 80 קמ"ש, בלי להגיע ל'באמפ-סטופים'.
אני מציע לדרור לבקש הדגמה נוספת, לאחר ההתאמה של הבולמים לקפיצים. הוא יגלה הבדל מהותי.
"ותוך פחות מ 2 שניות אתה על הבמפ-סטופ (אם לא הורידו אותו בהתקנה :-( "
ZIVO, אילו היית מכיר את יניב מ- הייטק מוטורס, לא היית כותב זאת.
לא ייתכן שייצא ממנו רכב ללא באמפ-סטופים, ובמקרה הזה, הם אף הוחלפו במאסיביים יותר.
>> "ורק תקווה, שעל מנת לנצל את הגמישות הגדולה בכיוון הגבהים, לא ניתקו את המוט המייצב :-("
נהגת פעם ברנגלר עם מוט פיתול מנותק? אני נהגתי.
למעט קצת יותר הורדת פינות בסיבובים, אין שום בעייה, אם נוהגים בג'יפ כפי שהוא "מבקש" שינהגו בו,
וכל עוד לא מצפים מהג'יפ להיות שברולט קורבט.
עם קפיצי האוויר, ולאחר ההתאמה בין הבולמים לקפיצים, הג'יפ הזה מתנהג (גם בכביש וגם בשטח) טוב יותר ורך יותר
מאשר עם הקפיצים והבולמים המקוריים – גם כאשר מוט הפיתול נותק לניסיון.
כשאתה מגיע לבחון רכב, כל רכב, חדש מהסוכנות או משופר מסדנא, אתה מגיע מנקודת הנחה שהוא מוכן פיקס. במיוחד כשגם מצהירים בפניך בביטחון מלא שהואו מכוונן ותקין ועבר "שיסתום" וכו' וכו'.
אז במקרה הזה מסתבר שלא. מערכת המתלים המשוכללת בג'יפ הזה עדיין לא היתה במצב אופטימלי בזמן שבאתי לכתוב עליו ואני לא נפלתי על מוסך הייטק מוטורס מהשמיים... המפגש שלי איתם נקבע מספיק זמן מראש וזו אחריותו של מי שבנה והציג לי את הרכב. יכול להיות שהם לא הספיקו, שהיו עיכובים, תקלות, מה שתרצה. קורה, יכול לקרות לטובים ביותר ומהתרשמותי ממוסך הייטק מוטורס הם כנראה אחד המוסכים היותר טובים בתחום הזה. אז מה עושים? מרימים טלפון, מבקשים לדחות קצת את נסיעת ההתרשמות עד שהאוטו יהיה במצב האופטימלי.
מה שמצחיק בכל הסיפור זה שאחרי שהיטלטלנו כהוגן, הובטח לי ש"יש פתרון לבעיה, אבל הוא ייחודי ולא רוצים להרחיב עליו את הדיבור כרגע". מי שישמע, איזה טכנולוגיית טילים מנאס"א יש בפתרון הזה, בסך הכל כיול מחודש של הבולמים.
אין ספק שלאחר הכיול המחודש לבולמים הג'יפ מתנהג אחרת לגמרי. אבל זה לקח לכל מי שבונה ומשפר רכבים - כשבא אליכם כתב לבחון את הרכב, תעשו שמיניות באוויר כדי שהוא יהיה במיטבו, כדי שלא יידרשו אחר כל ההתפתלויות וההסברים.
GJeep, ברוך הבא לאתר.
מעניינת התגובה הראשונה שלך באתר... ועוד השקעת והגבת על שרשור שנח לו כבר חודש....
לא יודע מה האינטרסים שלך. ובעיקר לא ברור מה רצית לומר ומה מטרת הסינגור הזה.
אני מצטער אבל לא הבנתי כלום ממה ש-GJEEP כתב.
מה ציטוט ומה ההערה שלו ומה הכפילויות.
GJEEP, יש תצוגה מקדימה, ראבאק.
ודווקא עניין אותי מאוד מה קרה שם.
כשאתה מגיע לבחון רכב, כל רכב, חדש מהסוכנות או משופר מסדנא, אתה מגיע מנקודת הנחה שהוא מוכן פיקס. במיוחד כשגם מצהירים בפניך בביטחון מלא שהואו מכוונן ותקין ועבר "שיסתום" וכו' וכו'.
אז במקרה הזה מסתבר שלא. מערכת המתלים המשוכללת בג'יפ הזה עדיין לא היתה במצב אופטימלי בזמן שבאתי לכתוב עליו ואני לא נפלתי על מוסך הייטק מוטורס מהשמיים... המפגש שלי איתם נקבע מספיק זמן מראש וזו אחריותו של מי שבנה והציג לי את הרכב. יכול להיות שהם לא הספיקו, שהיו עיכובים, תקלות, מה שתרצה. קורה, יכול לקרות לטובים ביותר ומהתרשמותי ממוסך הייטק מוטורס הם כנראה אחד המוסכים היותר טובים בתחום הזה. אז מה עושים? מרימים טלפון, מבקשים לדחות קצת את נסיעת ההתרשמות עד שהאוטו יהיה במצב האופטימלי.
מה שמצחיק בכל הסיפור זה שאחרי שהיטלטלנו כהוגן, הובטח לי ש"יש פתרון לבעיה, אבל הוא ייחודי ולא רוצים להרחיב עליו את הדיבור כרגע". מי שישמע, איזה טכנולוגיית טילים מנאס"א יש בפתרון הזה, בסך הכל כיול מחודש של הבולמים.
אין ספק שלאחר הכיול המחודש לבולמים הג'יפ מתנהג אחרת לגמרי. אבל זה לקח לכל מי שבונה ומשפר רכבים - כשבא אליכם כתב לבחון את הרכב, תעשו שמיניות באוויר כדי שהוא יהיה במיטבו, כדי שלא יידרשו אחר כל ההתפתלויות וההסברים.
דרור.
אם תעלה קצת למעלה, תראה שזה בדיוק מה שכתבתי, מיד לאחר שהתפרסמה הכתבה שלך וזה מה שייעצתי לעשות.
אני לא חושב שיש קשר לאיכות של הסדנא. קפיצי אויר הם משהו די חדש כאן וצריך נסיון וידע ספציפי על מנת להתאים ולכוונן את השילוב קפיץ/בולם ולמי שאין את הנסיון קשה למקד ולהתמקד בגורם להתנהגות המתלה.
עד כמה שהבנתי מהכתבה, זו ההתקנה הראשונה שלהם. אני בטוח שההתקנות הבאות יהיו טובות יותר.
במאמר מוסגר, בהתייחס למה שכתבת בציטוט, אני חושב שזו אחת הבעיות/רעות חולות פה "בקהילה" שלנו - יותר מידי "סודות" ו"מתכונים חסויים".
הכל נורא סודי, עד כדי כך ששיפור/שינוי פשוט מקבל אופי של פרוייקט החץ בתחילת דרכו.
להרים טלפון, להעלות שאלה בפורום או אפילו בפרטי, לנסות ללמוד מנסיונם של אחרים הפך פה לדילמה של ממש ותראה, פתרון פשוט לבעייה שכלל לא היתה עולה אם היו מתייעצים, היתה חוסכת חוו"ד פושרת בכתבת שער.
חוו"ד ששום תגובה (מאוחרת) של חודש לא תתקן...
וחבל.
נכון שמתלי אוויר הם עדיין סוג של קופסא שחורה לרבים ואפילו לטובים, אבל בתכל'ס זה לא פטנט חדש. אין כאן סודות, אין כאן הנדסת עב"מים.
אין גם ויכוח על איכות העבודה שנעשתה על הרנגלר הלבן. מהטובות והמרשימות שראיתי, וזה משהו ששכנע אותי שבקרוב גם הג'יפ הפרטי שלי יקבל כמה ליטופים אצל יניב.
הביקורת שלי על הרנגלר אייר נוגעת למשהו שבסופו של דבר הוא רק פיין-טיונינג.
אבל מה שאני מצביע עליו זה שהרכב לא הוכן כראוי. בוודאי היו סיבות לכך, אבל בשורה התחתונה זה לא משנה. רכב מבחן הוא סוג של "כרטיס הביקור" של יצרנו/של מי שבנה אותו. הוא צריך להיות במצב אופטימלי.
מסכים איתך לחלוטין.
וזה העניין, אין סודות. הכל גלוי ונמצא במרחק של טלפון, מייל חיפוש ברשת.
חבל. זה עושה רושם לא כ"כ טוב "ומפחיד" אחרים לנסות את הSET-UP הזה.
... וזה משהו ששכנע אותי שבקרוב גם הג'יפ הפרטי שלי יקבל כמה ליטופים אצל יניב.
אולי מתלי אויר לסופה?
זה משהו שרציתי לעשות לפני 6 שנים, עם הסופה שלי.
רעיון גדול.
תעשה מזה פרוייקט של האתר (שישלמו את ההוצאות, לא?) ותכתוב ותצלם.
תאמין לי, תשדרג את הסופה באלפי אחוזים.
אז ישאר לך רק לדאוג להשקטת הרעשים, לאיטום הפתחים ו... יהיה לך ריינג' (-:
"מה שמצחיק בכל הסיפור זה שאחרי שהיטלטלנו כהוגן, הובטח לי ש"יש פתרון לבעיה, אבל הוא ייחודי ולא רוצים להרחיב עליו את הדיבור כרגע". מי שישמע, איזה טכנולוגיית טילים מנאס"א יש בפתרון הזה, בסך הכל כיול מחודש של הבולמים."
דרור,
אכן, שיסתום הבולמים עשה את מירב ה"עבודה", אולם ידוע לי שישנו מענה טכני נוסף, שמאפשר "fine tuning" מעבר לשיסתום בולמים.
זהו בפתרון מקורי, שמשפר דקויות בהתנהגות המתלים, ששיסתום לבדו אינו יכול לשפר.
מאחר ומדובר בנושא שבנוי על חשיבה מקורית, ונמצא עדיין בפיתוח, נראה לי שאפשר להבין ולכבד את העובדה שיניב אינו מרחיב עליו את הדיבור.
לאותו ג'יפ יכולות מרשימות - כפי שנוכחת - גם לפני השיסתום.
אני מסכים אתך שהקשיות שדיברת עליה, מהווה אי-נוחות, אבל בל נשכח שכיוונון מתלים מוכתב ע"י סוג הנהיגה שרוצים בו.
במהירויות גבוהות בשטח, הקשיות הייתה הופכת ליתרון.
מאחר ובעל הרכב כנראה מעדיף נהיגה רגועה יותר, יניב המשיך בפיתוח, ולעניות דעתי נותן לו פתרונות ורמת ביצוע שלא נותר אלא להסיר בפניהם את הכובע.
כדאי לך להתרשם שוב, גם אם הוא מאלו שעושים יותר ומדברים פחות... :-)
[QUOTE=omri_t;400252]GJeep,
ברוך הבא לאתר.
מעניינת התגובה הראשונה שלך באתר... ועוד השקעת והגבת על שרשור שנח לו כבר חודש....
לא יודע מה האינטרסים שלך. ובעיקר לא ברור מה רצית לומר ומה מטרת הסינגור הזה.
תודה. אתר מעניין.
לא שאני חייב הסבר כלשהו... אבל מאחר וזו היתה התגובה הראשונה שלי בפורום, ולא מכירים אותי:
קראתי כאן על הג'יפ הזה, יצא לי לנהוג בו, מערכת הקפיצים וההגבהה שבו אינה נפוצה, ולכן מעניינת.
המשך הסיפור של הג'יפ הזה נראה לי מתאים כתגובה ראשונה שלי בפורום.
בכל מקרה, ה-"ברוך הבא" קצת נמחק ע"י החשדנות... "אינטרסים"??
אם ניסית לרמוז שיש לי אינטרס עסקי/משפחתי/חברי, אתה טועה.
האינטרס שלי הוא אהבה רבת שנים לנהיגת שטח ולג'יפים בפרט, ש"נדבקתי" בה בצבא.
שלום לכולם.
נכון הוא שבאחריותי היה להכין את הרכב לכתבה. צודק דרור בכל מילה.
אך מכיוון שזה הרכב הראשון מסוגו, השיסתום הראשוני של בולמי הFOX לא התאימה למערכת ואיכזבה גם אותי.
לגבי מה שכתב דרור על הפתרון ה"סודי" - הכוונה בפיתוח מערכת שתתחבר למע' האוויר ותתן מענה נוסף לשכוך טוב יותר ואולי אפילו שיכוך משתנה בהתאם לגובה הרכב והלחץ בקפיצי האוויר. אנחנו עובדים על הפיתוח שלה כרגע, ולכן לא רציתי להרחיב בנושא כי זה עדיין בפיתוח וגם לא בטוח שהפיתוח הזה יצא לפועל, כמו בכל פיתוח, זה שלב מוקדם מדי בשביל לדעת.
ברנארד - אתה יכול לראות את התשובות שאני כותב באתר ולהבין שאני דווקא כן חולק את הידע שלי והנסיון עם אחרים ואין לי בעיה גם לתת סרטוט או משהוא דומה לכל מי שמבקש.
יכול להיות שבשלב זה ניסתפק בשיסתום האחרון שביצענו לבולמי הFOX.
לגבי מוטות מייצב - מאחורה מעולם לא פורקו מוטות המייצבים ותמיד היו מחוברים גם בנסיעת המבחן לכתבה. מקדימה פורק על מנת לבצע את נסיעת המבחן ועוד נסיעות בדיקה אחרות על מנת לבדוק את התנהגות הרכב ולהגיע למהלך מטלה גדול. התכנון הוא מוטות מייצב מתנתקים מקדימה על מנת לתת לרכב בשטח את המענה הדרוש ולמאצות את היכולת שלו במהלכי מטלה גדולים.
באמסטופים - בוצעו שינויים והתאמות לבאמסטופים על מנת להתאים אותם למע' קפיצי האוויר. ללא באמסטופים מותאמים אנחנו לוקחים סיכון גבוהה בנזק לקפיצי האוויר.
הרכב יצא מהמוסך לנסיעה הראשונה שלו, עוד לפני הכתבה כאשר היה מצוייד בבאמסטופים שתאמו את קפיצי האוויר.
דרור - אתה מוזמן לנסיעת מבחן 2, בשמחה.
אם יש למישהוא שאלה ספציפית אני יותר מאשמח לענות עליה.
יניב.
Gjeep - פה אתה כותב שאין לך אינטרס - והנה בינואר 2012 אתה מוכר את הכלי הזה?!
וואללה. זה בעל הרכב.
לא שזה שינה לגבי מה שכתב (וגם עכשיו, בפרספקטיבה זו, זה לא ממש משנה. ודווקא בגלל זה..) מעניין מה עבר לו בראש, שהסתיר את "זהותו" כבעל הרכב - ואיך השקיע בניסוחים כמו "בעל הרכב" רוצה ככה ומעדיף ככה ו"נסעתי" על הרכב..
אני בכלל לא מבין למה היה צריך להסתיר.
לך תדע מה עובר לאנשים בראש...
או.
העריכה חזרה (הורדתי את הסמיילי, שנכנס בטעות).
יפה.
בתשובה לשתי התגובות האחרונות גם יחד:
לא חדש לי שבכל מקום ישנם אלו שמצליחים להוציא משהו שלילי, וכשאין, מסלפים ע"י הוצאת דברים מהקשרם, או נטפלים ללא הגיון.
כתבתי בזמנו -- "אם ניסית לרמוז שיש לי אינטרס עסקי/משפחתי/חברי, אתה טועה". הדברים לא נאמרו על עצמי, אלא בקשר למוסך שביצע את העבודה.
ברור?
אין זה עסקו של אף אחד אם ומדוע רציתי להזדהות או לא, וגם אין זה גורע מנכונות הדברים שכתבתי.
השתנו אצלי התוכניות, ואני מוכר את הג'יפ. מדוע זה מעורר אצל כמה אנשים תירוץ להתנפל/להיטפל, לא ברור לי.
פשוט הייתי מצפה שבקהילת הג'יפאים זה יהיה אחרת... אבל, אם זה מה "שעושה לכם את היום", לבריאות.
בתשובה לשתי התגובות האחרונות גם יחד:
לא חדש לי שבכל מקום ישנם אלו שמצליחים להוציא משהו שלילי, וכשאין, מסלפים ע"י הוצאת דברים מהקשרם, או נטפלים ללא הגיון.
כתבתי בזמנו -- "אם ניסית לרמוז שיש לי אינטרס עסקי/משפחתי/חברי, אתה טועה". הדברים לא נאמרו על עצמי, אלא בקשר למוסך שביצע את העבודה.
ברור?
אין זה עסקו של אף אחד אם ומדוע רציתי להזדהות או לא, וגם אין זה גורע מנכונות הדברים שכתבתי.
השתנו אצלי התוכניות, ואני מוכר את הג'יפ. מדוע זה מעורר אצל כמה אנשים תירוץ להתנפל/להיטפל, לא ברור לי.
פשוט הייתי מצפה שבקהילת הג'יפאים זה יהיה אחרת... אבל, אם זה מה "שעושה לכם את היום", לבריאות.
תגיד לי, מה אתה מתקשקש ומיתמם ומסכן.
אף אחד לא" מוצא" משהו שלילי, מלבדך.
אתה לא חייב כלום לאיש ובטח לא דין וחשבון אבל אם אתה מציג את עצמך כזר לרכב - לא מסתיר את זהותך כבעליו, אלא ממש יוזם הרחקה מכל קשר "אישי/משפחתי" להרכב, משום מה וללא כל סיבה, לטעמי, שהרי הרכב נחמד מאוד והרעיון והביצוע נהדרים ויש, בהחלט, במה להתגאות ולשתף - מה אתה מתלונן ומתבכיין על קהילת הג'יפאים, כפי שאתה מכנה אותנו?
הנה מה שאתה כתבת, ביוזמתך בלבד.
מה נראה לך שניתן להבין ממה שכתבת? שיש לך קשר לרכב?
מה אתה מתפלא, שאנחנו מתפלאים ומופתעים, שאתה הוא הבעלים (שצריך להיות גאה, לדעתי)?
בכוונה הבאתי ציטוטים מלאים ולא הדגשתי בצבעים זועקים, של אדום וכו', שלא תייחס עוד רשעות וסילופים ו/או תיפגע עוד יותר ממניעים ניסתרים של "הקהילה".
לא בושה להודות בטעות, במיוחד בטעות שבתגובתך הצעקנית והמתבכיינת האחרונה - כמו שאתה בעצמך כתבת שם, זו (היתה) תגובתך הראשונה ולא מכירים אותך.
נראה לך שטוב ככה יכירו אותך?
לא צריך לבקש סליחה. דון בכך, בינך לבינך.
בהצלחה עם המכירה.כמו שאמרתי,רכב נחמד מאוד.
ברוך הבא לאתר.
מעניינת התגובה הראשונה שלך באתר... ועוד השקעת והגבת על שרשור שנח לו כבר חודש....
לא יודע מה האינטרסים שלך. ובעיקר לא ברור מה רצית לומר ומה מטרת הסינגור הזה.
תודה. אתר מעניין.
לא שאני חייב הסבר כלשהו... אבל מאחר וזו היתה התגובה הראשונה שלי בפורום, ולא מכירים אותי:
קראתי כאן על הג'יפ הזה, יצא לי לנהוג בו, מערכת הקפיצים וההגבהה שבו אינה נפוצה, ולכן מעניינת.
המשך הסיפור של הג'יפ הזה נראה לי מתאים כתגובה ראשונה שלי בפורום.
בכל מקרה, ה-"ברוך הבא" קצת נמחק ע"י החשדנות... "אינטרסים"??
אם ניסית לרמוז שיש לי אינטרס עסקי/משפחתי/חברי, אתה טועה.
האינטרס שלי הוא אהבה רבת שנים לנהיגת שטח ולג'יפים בפרט, ש"נדבקתי" בה בצבא.
"מה שמצחיק בכל הסיפור זה שאחרי שהיטלטלנו כהוגן, הובטח לי ש"יש פתרון לבעיה, אבל הוא ייחודי ולא רוצים להרחיב עליו את הדיבור כרגע". מי שישמע, איזה טכנולוגיית טילים מנאס"א יש בפתרון הזה, בסך הכל כיול מחודש של הבולמים."
דרור,
אכן, שיסתום הבולמים עשה את מירב ה"עבודה", אולם ידוע לי שישנו מענה טכני נוסף, שמאפשר "fine tuning" מעבר לשיסתום בולמים.
זהו בפתרון מקורי, שמשפר דקויות בהתנהגות המתלים, ששיסתום לבדו אינו יכול לשפר.
מאחר ומדובר בנושא שבנוי על חשיבה מקורית, ונמצא עדיין בפיתוח, נראה לי שאפשר להבין ולכבד את העובדה שיניב אינו מרחיב עליו את הדיבור.
לאותו ג'יפ יכולות מרשימות - כפי שנוכחת - גם לפני השיסתום.
אני מסכים אתך שהקשיות שדיברת עליה, מהווה אי-נוחות, אבל בל נשכח שכיוונון מתלים מוכתב ע"י סוג הנהיגה שרוצים בו.
במהירויות גבוהות בשטח, הקשיות הייתה הופכת ליתרון.
מאחר ובעל הרכב כנראה מעדיף נהיגה רגועה יותר, יניב המשיך בפיתוח, ולעניות דעתי נותן לו פתרונות ורמת ביצוע שלא נותר אלא להסיר בפניהם את הכובע.
כדאי לך להתרשם שוב, גם אם הוא מאלו שעושים יותר ומדברים פחות... :-)
"מתקשקש ומיתמם ומסכן" -- שלושת המילים גם יחד נובעות מראשך, לא מדברי ולא מכוונת דברי.
"אלא ממש יוזם הרחקה מכל קשר "אישי/משפחתי" להרכב, משום מה וללא כל סיבה" -- שוב, אתה מייחס לי דברים שאינם נמצאים במה שכתבתי.
שוב, הוצאת דברים מהקשרם, שחוזרת על עצמה. הרי כבר קבלת תשובה פשוטה וברורה...: היעדר הקשר לג'יפ התייחס למוסך, ולא אלי.
"וללא כל סיבה" -- סיבה שאינך מודע לה, היא "ללא סיבה" ?...
מאחר והתייחסותך מתעלמת מדברי, ומאחר ואין לי עניין בוויכוחים, אודה לך על המחמאות לג'יפ, ואתעלם מכל השאר.
אגב, באמת ממש תענוג לנהוג בג'יפ, כך שאם אתה מעוניין בו, אתה מוזמן ליצור קשר... http://jplg.jeepologltd.netdna-cdn.com/images/icons/icon7.png
...
אגב, באמת ממש תענוג לנהוג בג'יפ, כך שאם אתה מעוניין בו, אתה מוזמן ליצור קשר... http://jplg.jeepologltd.netdna-cdn.com/images/icons/icon7.png
איש חביב.
תודה אך יש לי ריינג' רובר. מוגבה, ארוך מהלך ו...עם מתלי אויר.
אין לי אלא לחזור על הצעתי, בקשר לדיון שלך עם עצמך.
בהצלחה.
ההתנשאות מיותרת ואינה מוסיפה לך.
בבקשה עבור לרוח חיובית, והתייחס לתוכן הדברים ולא לדובר, כמקובל בפורומים רציניים.
לאור הנהלים החדשים שתגבשים, האם זה אופציה טובה ללכת בלי אבל עם???
מה לגבי חסרונות של מערכת קפיצים כזו? קראתי את הכתבה ופיספסתי - דיברו רק על מחיר...
לאור הנהלים החדשים שתגבשים, האם זה אופציה טובה ללכת בלי אבל עם???
מה לגבי חסרונות של מערכת קפיצים כזו? קראתי את הכתבה ופיספסתי - דיברו רק על מחיר...
מבחינת היתרונות, שום קפיץ פלדה, אפילו לא קוייל-אובר, אינו מתחרה בביצועים ובתחושת הנהיגה של קפיץ אוויר, שהוא אקספוננציאלי אמיתי.
אינני מכיר פיתוח נוסף שיניב עשה.
לגבי המערכת שהייתה לי, בתחום של 0" עד 4" הגבהה, ההתנהגות הן על כביש והן בשטח הייתה מעולה.
מאחר וההגבהה נעשית ע"י העלאת הלחץ, קפיץ אוויר נעשה קשה יותר ככל שמגביהים. עד 4" זה לא מובחן. מ- 5, 6" זה מורגש, ומעל לזה הקפיץ כבר קשה מדי.
בעייה אחרת היא שכיווני הפרונט נשארים זהים בלי/עם הגבהה, כך שאינם אופטימליים לכל גובה.
זו מערכת הרבה יותר מסובכת מקפיצי פלדה. כל סיבוך מעלה אפשרות לתקלה.
ישנו מספר גדול של מחברים והרבה מטרים של צנרת, שצריכים לשמור על אפס דליפת לחץ.
כל הצנרת צריכה להיות מחופה בשרוול מגן מפני שחיקה ומפני חום. חום הורס את צינור הפלסטיק. כאשר הצינור עובר בסמוך לחלק חם מאוד, יש להוסיף מגן חום בין השניים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.