PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעש מוזר מהמרכב?

סמוראי92
11-07-11, 21:28
שלום לכל החברים!
זה זמן מה שיש לי רעש מוזר מהאזור הקדמי של הרכב. הרעש מופיע בזמן שהרכב עולה על פסי האטה או נכנס לבורות..מעין מכה מתכתית כזאת. משהו מוזר ביותר! הרכב הוא סמוראי משנת 92 קצר סגור. לא מזמן הוחלפו בו קפיצים ובולמים. בהתחלה חשבתי שאולי הבולמים הקדמיים לא מתפקדים טוב אבל לפעמים המכה הזו לא מתרחשת אז פסלתי את האפשרות. הייתה לי הרגשה כאילו כל המנוע קופץ או משהו אבל גם תושבות המנוע הוחלפו כך שגם האפשרות הזו די נשללה.. למישהו יש רעיון? משהו בסרן? גלגלים? מערכת היגוי?

לעזרתכם אודה...תודה מראש!

omri_t
11-07-11, 23:06
זה יכול להיות הכל. כולל בולמים, תושבות, בושינגים למניהם- למרות\על-אף\בגלל שהוחלפו.
בדוק תושבת גיר אחורית.

עמוד בחניה, התחל לנער טוב טוב את הרכב וחפש את הרעש. תוכל להיעזר בעוד חבר כדי לנער כהוגן.

לא תמצא, תרים את האוטו על בוקים ותבדוק חופש או רעש כלשהו במערכת ההיגוי והגלגלים.

eyalzo
12-07-11, 10:38
אצלי זה היה הבורג התחתון של אחד הבולמים. מסתבר שיש הוראות יצרן לגבי אופן חיזוק הברגים של המתלה האחורי, כאשר בורג אחד יש להדק כאשר הרכב בעומס על הגלגלים, ואילו השני כאשר הרכב באוויר. אבל במכון שכיוונו לי בו את זוויות הגלגלים אין להם כוח לקרוא ו/או להעביר את הרכב מליפט אחד לשני, אז הם הידקו הכל בעומס.
דרך אגב, לא הצלחתי לעלות על זה בניעור הרכב בעמידה וגם לא בנגיעה ביד בברגים. זה משהו שהתגלה כשעברתי על כל הברגים ומצאתי שאחד לא מהודק דיו.

יונתןמצפה
13-07-11, 10:32
איזה קיט בולמים/קפיצים התקנת?
יש סיכוי שהם אולדמן?

mtntz
13-07-11, 11:40
אולי הבורג מירכוז של העלים...

סמוראי92
13-07-11, 20:31
כל הברגים של העלים( ברגי ה-U) חוזקו פעמיים ללא הואיל....(פעמיים כצורת ביטוי,כן?! ;))

יונתןמצפה
13-07-11, 21:03
איזה קיט בולמים/קפיצים התקנת?
יש סיכוי שהם אולדמן?
לא ענית לי על השאלה!

סמוראי92
14-07-11, 07:30
העלים הם של EFS והבולמים של מונרו.

Tom Bril
14-07-11, 13:15
כולם פה מגששים באפלה, מאוד קשה לדעת ככה, אם אתה מאזור השרון דבר איתי בפרטי, אוכל לעזור לך למצוא את רעש ...

יונתןמצפה
14-07-11, 23:50
תעשה את הניסוי הבא: נסה לשחק עם ההגה ימינה שמאלה יחסית הרבה (מעבר לנקודה שאתה מרגיש שכבר יש התנגדות), האם אתה שומע את הרעש?
במקביל, נסה להעזר בחבר ולשים את האצבע בחיבור של המאיה לשלדה תו"כ המשחק בהגה, האם יש שם תזוזה? נסה להצמיד את האצבע בין המאיה לעלה/עלים שמתחת, האם יש תזוזה תו"כ המשחק בהגה?
אני בשיטה הזו גיליתי מאיפה מגיע לי רעש שדומה לתיאור שלך. הבעייה הייתה בחיבור של המאיה לשלדה- בעין עצמה של המאיה שהסתבר שהתרחבה מעט ונוצר שם חופש. לכן גם השאלה שלי לגבי יצרן הקפיצים...
תעדכן.

דקל מ
15-07-11, 08:48
הייתי מעיף מבט גם על תושבות המנוע שהגומי שלהן לא גמור

ohadw50
15-07-11, 17:52
שלום ,

זה ישמע לך מוזר אבל אני מכיר מישהו שקרה לו דבר דומה לאחר החלפת קפיצים ואמרו לו שיכול להיות שזה מהבודי של האוטו ,
שאחת הגומיות של הבודי גמורה ובבורות ובמפרים הבודי נוגע בגוף של האוטו ,

את מרגיש גם כמו סוג של מכה בערך באזור מתחת לרגלים + - ?

אוהד

סמוראי92
15-07-11, 17:58
הרעש לא מגיע ממתחת לרגלים. יותר מכיוון הגלגלים /מנוע..וזה בהחלט מלווה במכה...נראה לי שציינתי את זה בהודעה הראשונה אבל אם לא אז טוב שהעלית זאת. העניין הוא שלפעמים היא מופיעה ולפעמים לא...

-->