צפייה בגרסה מלאה : התחממות מנוע
יורם-דרומי
16-07-11, 08:36
בהמשך לכל השרשורים שנפתחו כאן בנושא התחממות מנוע בגראנד צ'ירוקי ZJ.
המליצו חברי הפורום להתקין מנוע חשמלי במקום הפאן קלאצ'.
הומלץ על מנוע חשמלי של וולבו S-70 או S-80 טורבו ולהתקינו עם מעטפת יעודית ממתכת שנבנת להנ"ל כדי להתאים את המאוורר לרדיאטור.
ניסיתי לחפש מוצר כנ"ל - אך מאוד קשה למצוא
האם יש מצב להתקין מאוורר חשמלי של JEEP ?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/03-Jeep-Grand-Cherokee-Engine-Cooling-Fan-Assembly-Unit-/350430180985?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&fits=Make%3AJeep&hash=item5197443679
יריב קלר ברוך
21-07-11, 22:33
אצלי בשני רכבים שהיה בעיית התחממות הורכבו פאנים של וולבו טורבו ואיין בעיות גם בסבן וגם בקורבט
יורם-דרומי
22-07-11, 02:27
של איזה איזה שנתון המאוורר של הוולבו ?
מעלה את הנושא הזה כי הקיץ מתקרב ואני רוצה להיות מוכן לזה.
לפעמים, במאמצים יחסית גדולים בנסיעות שטח, המנוע בגרנד שלי (ZJ 1998) מתחמם והטמפרטורה מגיע מעל 100 מעלות (110 בערך). זה קצת מפחיד במיוחד שזה לא כל כך בריא למנוע. אז הפתרון הטוב ביותר (למיטב הבנתי) זה מאוורר חשמלי במקום פאן-קלץ'.
יכול להיות שיחד עם ההחלפה של הפאן-קלץ' כדאי להחליפ גם את הרדיאטור? למטה ישנו קישור לאחד משופר. מה דעתכם? ואם כבר להחליף רדיאטור, לא כדאי להפריד בין קירור מנוע לקירור גיר אוטומט?
http://www.ebay.com/itm/270559915032?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
אודה להמלצות
אלכסיי
אמנם XJ, אבל בכ"ז -
אחרי שנתיים וחצי אני עדיין מבסוט מההחלפה לחשמליים.
מאוורר סופר חזק של פורד טאורוס 4.8 ולידו אחד של VW כלשהו,
שניהם מופעלים ע"י חיישן טמפ' שהורכב על צינור המים אל הרדיאטור (המחמירים יגידו שעדיף בזה שיוצא מהרדיאטור אל המנוע ועמוס מזגנים אפילו יצליח להסביר למה בדיוק)
אחרי הרבה ניסיונות הגעתי לחיישן שמתאים לטמפ' עבודה של המנוע שלי - חיישן של פיאסטה שנכנס לעבודה ב 105 ומפסיק ב 95, ככה באמת המאווררים פועלים רק לפרקים ומצליחים לאזן את הטמפ' באופן יעיל לטעמי.
ראה תוצאות :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=39702 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=39702)
אגב, מאוד עזר להוציא את מצנן השמן גיר לרדיאטור ייעודי נפרד, אחרת הוא פשוט 'גוף חימום' נוסף בתוך הרדיאטור כשהגיר חם.
תודה על המידע
יש קיט שמוכרים להפרדת הרדיאטורים?
לא מכיר משהו ייעודי, אבל לא בטוח שצריך,
פשוט מצאתי אצל איש רדיאטורים טוב מצנן בגודל שמתאים, מצאתי מקום להתקנה וזהו בערך, 400 ש"ח.
אחרי המעבר למאווררים חשמליים גם נפתח קצת מקום אחריהם ולפני המנוע.
ראיתי באתר אוסטרלי מי שהתקין אותו מתחת לרדיאטור המים וקדח חורי אוורור גדולים באזור הפגוש.
AvigdorAharon
03-03-12, 23:29
שלוש שנים וחצי והתובנות שלי הם:
1. המערכת חייבת להיות תקינה!!! צנרת, פאן קלאץ וכו'.
2. להוסיף מאוורר חשמלי למזגן ולהוסיף לו פיקוד ידני, בנוסף לפיקוד האוטומטי ע"י הקלאץ של המזגן.
3. לבדוק ולהוסיף נוזל קירור ישירות לרדיאטור ואח"כ למיכל העיבוי. להקפיד על נוזל קירור (אני מרוצה מפרסטון המגיע בגלון צהוב) איכותי.
4. להפריד בין הרדיאטור גיר לרדיאטור קירור.
5. להקפיד לנסוע עד 2000 סל"ד בשטח וגם בכביש, זה לא רכב מרוץ.
6. בשיא הקיץ, בשטח לפתוח קצת את מכסה המנוע לאיוורור נוסף מלפנים.
הערות והארות נוספות:
1. מדובר על גראנד סטנדרטי, לא מוגבה, לא נעול, אבל כשצריך לנסוע, הוא נוסע.
2. מדובר על מנוע 4.0.
3. יש לי למכירה שני כונסי אוויר שהבאתי מארה"ב (פונטיאק גארנד פרי) שמתאימים למכסה המנוע של הגראנד.
עד היום לא הרכבתי, מי שמעוניין בהם יכול לשלוח ה"פ.
אביגדור
ומה עם רדיאטור בעל שתי שורות?
http://www.ebay.com/itm/CSF-2674-Radiator-/390372410062?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&fits=Year%3A1998%7CModel%3AGrand+Cheroke e%7CMake%3AJeep&hash=item5ae40242ce&vxp=mtr
אביגדור אתה יכול להעלות תמונה של הכונסים????
boaz avrahami
08-03-12, 00:02
האם כל בעלי הגרנד מרגישים בעיות התחממות?
אני עם רכב מודת 98 - 5.2 , הכול מקורי מהמפעל וטפו טפו לא מרגיש בעיות התחממות.
פעם אחת, ביום קיץ עם חום מטורף בחוץ ונסיעה ארוכה ומתמשכת תחת מאמץ גדול במיוחד ברמת הגולן, החום טיפס מעט מעל הנורמה.... לאחר כמה דקות של עצירה ליתר בטחון.
מנוע על סרק... חום ירד לתחום הרגוע ולא חזר לטפס בהמשך.
מתלבט עם להפריד את רדיאטור הגיר ולשנות משהו כי אני שונא דברים לא מקוריים ומאולתרים.
להבנתי יש באינדיאנים בעיה של פינוי חום מתא המנוע.
אותו מנוע 4.0 בסופה וברנגלר לא מתחמם בכלל, גם בקיץ ותחת עומס כבד.
מנוע 5.2 ללא בעיות חום, הכל מקורי.
גראנד שלי (5.2) לפני שקניתי אותו עבר החלפת רדיאטור למהשהוא לא מזוה (המקורי הרבב את כל הנוזלים ביחד). אני אבדוק את הפאן קלאץ' . יכול להיות שהוא לא תקין
חג פורים סמח!
AvigdorAharon
08-03-12, 23:22
בעית פינוי החום היא בגלל תא מנוע קטן יותר ורכיבים נוספים כגון תיבת הילוכים אוטומטית, מזגן וכדומה.
אני כמו דני, רכב סטנדרטי, הכל תקין, רדיאטור גיר מופרד ונסיעה של עד 2000 סל"ד בשטח.
בשיא הקיץ נמצא בין 100 ל-105 ולעיתים נדירות מאוד מגיע ל-110ועדיין רחוק מאוד מהקו האדום.
כל קיץ אותם שרשורים ואותן דעות, תשקיעו ברכיבים תקינים, נוזל קירור איכותי, Deep Purple והכל בסדר!!!
לגבי תמונות של הכונסים, חפשו Hood Vents או Hood Louvers, אני מתעצל לחפש אותם במחסן...
אביגדור
בשיא הקיץ נמצא בין 100 ל-105 ולעיתים נדירות מאוד מגיע ל-110ועדיין רחוק מאוד מהקו האדום
וזה מבחינתך לא התחממות יתר????
דווקה על זה אני כל הזמן כותב וזה מה שמפריע לי נורא. תחום האדום זה כבר הרס של המנוע. בטמפרטורות של תחום האדום מתכות עוברות שינוים מבניים (למשל שחרור מאמצים על פני שטח חיצוני וכתוצאה איבוד קושי - בלאי מהיר בהמשך). מנוע שעבר התחממות יתר והגיע לתחום האדום - חייבים להחליף. סביר להניח שהוא לא יחזיק הרבה זמן אפילו אחרי שיפוץ. אבל בוא נשיר את המקרה הקיצוני בצד ונחזור להתחממות חלשה יותר - עד 110 מעלות.
לדעתי - זה לא תקין. אני טוען שטמפרטורה חייבת להיות 100 מעלות לכל היותר בכל תנאי מזג האוויר ועומס.
טמפרטורות עבודה רגילה - 90-95 מעלות.
ועכשיו מה ההמלצות?
אני אסכם מה שכתבו מקודם:
1. להפריד בין קירור מנוע וגיר.
2. להשתמש בנוזל קירור איכותי.
3. להוסיף מאוורר למזגן ופיקוד כפול (אפשרות להפעיל מקבינה)
4. כונסי אוויר לפינוי חום טוב יותר מתא מנוע.
אני מצאתי מישהוא שבונה רדיאטורים על פי הזמנה מנחושת. אלך לברר אצלו כמה זה יעלה לי רדיאטור בעל שתי שורות.
כל קיץ אותם שרשורים
הקיץ עוד לא הגיע. אני רוצה להקדים תרופה למקה. :)
אם כבר, אז למה לא 3 שורות?
וזה מבחינתך לא התחממות יתר????
דווקה על זה אני כל הזמן כותב וזה מה שמפריע לי נורא. תחום האדום זה כבר הרס של המנוע. בטמפרטורות של תחום האדום מתכות עוברות שינוים מבניים (למשל שחרור מאמצים על פני שטח חיצוני וכתוצאה איבוד קושי - בלאי מהיר בהמשך). מנוע שעבר התחממות יתר והגיע לתחום האדום - חייבים להחליף. סביר להניח שהוא לא יחזיק הרבה זמן אפילו אחרי שיפוץ. אבל בוא נשיר את המקרה הקיצוני בצד ונחזור להתחממות חלשה יותר - עד 110 מעלות.
לדעתי - זה לא תקין. אני טוען שטמפרטורה חייבת להיות 100 מעלות לכל היותר בכל תנאי מזג האוויר ועומס.
טמפרטורות עבודה רגילה - 90-95 מעלות.
ועכשיו מה ההמלצות?
אני אסכם מה שכתבו מקודם:
1. להפריד בין קירור מנוע וגיר.
2. להשתמש בנוזל קירור איכותי.
3. להוסיף מאוורר למזגן ופיקוד כפול (אפשרות להפעיל מקבינה)
4. כונסי אוויר לפינוי חום טוב יותר מתא מנוע.
אני מצאתי מישהוא שבונה רדיאטורים על פי הזמנה מנחושת. אלך לברר אצלו כמה זה יעלה לי רדיאטור בעל שתי שורות.
הקיץ עוד לא הגיע. אני רוצה להקדים תרופה למקה. :)
נתחיל אחד אחד,
1. קודם כל 105 מע' בגרנד זה לא התחממות יתר ... לא צריך להתרגש. זה גם לא בתחום האדום ורחוק ממנו.
הבעיה בגרנד V8 זו הרגישות של השעון שמכניסה פה הרבה אנשים טובים ללחץ מיותר. וחבל. זה רק מראה שהשעון מדוייק ועובד.
חפשו במדריכים השונים ותראו מהי טמפ' עבודה מומלצת, ומהי טמפ עבודה במאמץ ותופתעו ללמוד כמה דברים.
2. כל ההצעות שהועלו פה, נכונות, ודווקא האחרונה היא המשמעותית ביותר, לפתוח פתח עליון לפינוי חום מתא המנוע. או לפתוח את מכסה המנוע מיד כשיורדים לשטח.
לטעמי זה השיפור הטוב ביותר ...
3. הרדיאטור הטוב ביותר שאני מכיר, זה המקורי של האוטו, אל תרוצו לחפש תחליפים, עוד שורה פחות מעבר , משום מה רדיאטור מקורי MOPAR עושה את העבודה הכי טוב, ולמיטב זכרוני הוא במקור עם 3 שורות.
4. לא נכתב פה, נקיון כללי של המעברים בראש המנוע, ובבלוק, בדיקת צינורות מים, בדיקה והחלפה של משאבת המים. כמוכן, יש פטנט בחלק מהרכבים שלטעמי מסוכן והוא ביטול מעבר המים החמים לתוך תא הנוסעים לטובת שיפור המיזוג, - הענין מסוכן כיוון שחלק מקירור ראשי המנוע, מסתמך על המעבר הזה. אז המזגן יעבוד טוב יותר אבל המנוע יתחמם יותר ...
וד"א, רק לשים לב לדבר אחד, אם ומערכת הקירור שלכם [ או חלקים ממנה ]לא תקינה, זה שנוסעים בחורף, לא יגרום לה לעבוד יותר טוב ... האוטו עדיין יתחמם.
מה אתם רצים לקיץ ?? תנו להנות מהחורף ושלא יילך כ"כ מהר ...
התחממות יתר זה 125 מעלות, אם אין לכם מים איכותיים המנוע ירתח ב100 מעלות בדיוק כמו מים רגילים.
נק׳ הרתיחה של נוזל פרסטון עומד על 129 מעלות וזה מה שמבדיל בין מים לרדיאטור בצבע ירוק למים עם חומר שנקרא ״גליקול אתילן״ שמעלה את נק הרתיחה של המים ברדיאטור.
מעבר לכך החברים כבר סיכמו באופן ממצה את העניין.
כל רכב לגופו ובהתאם למצבו הבריאותי.
התחממות יתר זה 125 מעלות, אם אין לכם מים איכותיים המנוע ירתח ב100 מעלות בדיוק כמו מים רגילים.
נק׳ הרתיחה של נוזל פרסטון עומד על 129 מעלות וזה מה שמבדיל בין מים לרדיאטור בצבע ירוק למים עם חומר שנקרא ״גליקול אתילן״ שמעלה את נק הרתיחה של המים ברדיאטור.
מעבר לכך החברים כבר סיכמו באופן ממצה את העניין.
כל רכב לגופו ובהתאם למצבו הבריאותי.
לא ברור לי מה הקשר בין טמפ" הרתיחה של הפרסטון "129" לטמפ קריסה של אטמי הראש. לפי דבריך 115 מעלות צלזיוס זה בסדר??
שלי עם מנוע 4.0 רדיאטור הוחלף שקניתי את הרכב. לא מתחמם. טמפ בדרך כלל על 95 לפעמים במאמץ בשטח מגיע ל 100
עמוס, השאלה הייתה מהי התחממות יתר, התשובה היא 125 מעלות.
מתי המנוע נכנס לתחום האדום? ב-115 מעלות. וכן, אטמי המנוע יושפעו מהטמפ' הזו וכן גם ביצועי המנוע, הסל"ד, הסחיבה וכל מה שיוצא בזה.
כמובן שבמקרים כאלה אסור לכבות את המנוע אלא לפתוח מייד את מכסה המנוע, לשחרר חצי סיבוב את פקק הרדיאטור (במידת האפשר ורק חצי סיבוב לשחרור הלחץ ולא בידיים חשופות, מסוכן !!) ,להגביר טורים לקירור המערכת ולכבות אחרי שהמנוע יורד מתחת ל110 וצינורות המים רפויים (אינדיקציה שהלחץ במערכת ירד והמנוע כבר לא תחת לחץ).
מקווה שהייתי יותר ברור הפעם.
לסיכום:
115-125 מעלות = כניסת המערכת להתחממות יתר.
סימפטומים - (חוץ משעון):
צינור מים עליון קשה (מעיד על לחץ בתוך המערכת).
תפקוד מנוע יורד (סל"ד, סחיבה, סרק)
פריקת מים מצינור עודפים
* הערה:
זהו תמהיל שבו קיימים מים איכותיים.
במים לא איכותיים (מים רגילים ב"צבע ירוק") נק' הרתיחה יורדת ל100~.. מה שזה אומר שכל הסמפטומים מתקיימים מוקדם יותר בתחום ה100-110.
yoavshmueli
06-09-13, 21:39
יש לי גרנד 4.7 שנת 2000 היום ביצעתי שטיפה וניקוי לרדיאטור + החלפת טרמוסטאט לאחר שאתמול עליתי את המוחרקה והטמפרטורה בסוף הגיע כמעט לאדום .
פתחתי מחסה מנוע וראיתי שהמאוורר החשמלי לא עובד ,ברכבי יש גם וונטקלאץ והשאלה שלי מתי החשמלי אמור להכנס לעבודה ומהיכן הוא מקבל פקודה .
yoavshmueli
06-09-13, 21:47
יש לי גרנד 4.7 שנת 2000 היום ביצעתי שטיפה וניקוי לרדיאטור + החלפת טרמוסטאט לאחר שאתמול עליתי את המוחרקה והטמפרטורה בסוף הגיע כמעט לאדום .
פתחתי מחסה מנוע וראיתי שהמאוורר החשמלי לא עובד ,ברכבי יש גם וונטקלאץ והשאלה שלי מתי החשמלי אמור להכנס לעבודה ומהיכן הוא מקבל פקודה .
תבדוק שהמאוורר החשמלי מתחיל לעבוד כשאתה מדליק מזגן.
לגבי מקור ההתחממות שלך - ניקית את הרדיאטור - הוא היה סתום? מה אמר מי שניקה אותו?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.