צפייה בגרסה מלאה : איך מעגנים כננת לחילוץ עצמי ?
הסיטואצייה :
אתה לבד בשטח, אין אף עץ בריא או סלע בסביבה, ואתה תקוע בבוץ עד הביצים (של הג'יפ...) .
כרגע יש לי שני מוטות פיחול ישנים שרותכה אליהם טבעת (ע"מ לשלוף אחרי החילוץ). הגעייה היא סירבול ומשקל שלהם + פטיש 5.
למישהו יש ניסיון עם בניית עוגן מחרשה (כמו של אספיר), או שיטה אחרת ?
רון
סוזי המשתוללת
24-12-04, 19:29
אתה כתבת "עצמי"
זה אומר שאתה לבד ולכן אין מי שיעזור לך עם המחרשה
אחד הפתרונות מצריך את מוטות הפיתול שייתקעו דרך פס מתכת מסיבי שאליו תיקשר הכננת
דרך נוספת על אותו עיקרון מצריכה הרבה עבודה ושימוש בספייר של הרכב אותו קוברים בבור עמוק שתחפור
עבודה נעימה ( או תשקיע בחבר טוב)
פעם בניתי עוגן לסמוראי, הוא היה או כבד מידי לשימוש ולא נוח וענק ....
או קטן מידי והאוטו משך אותו אליו ...
עכשיו לי בתא המטען כמה מוטות עם הברגה גדולה מאוד ועם טבעות בקצה. עוד לא יצא לי לבדוק אותם אע"פ שהיום מיד שהתחיל הגשם רצתי לאזור חורשן :twisted:
היה חבל"ז אבל לא הצלחתי להתקע.
סוזי המשתוללת
24-12-04, 22:06
כנראה לא ניסית מספיק :lol:
אתה לבד בשטח, אין אף עץ בריא או סלע בסביבה
"סביבה" זה משהו עם הגדרה משתנה, ויתכן שתוספת חבלים תשנה את ה"סביבה" למשהו שכן יש בו עצים או עוגנים אחרים.
בקיצור, אני נוסע עם 100 מטר כבלי הארכה, חוץ מכבל הכננת ורצועות נוספות כך שרדיוס החילוץ הפוטנציאלי שלי הוא כ140 מטר. למרות שיש לי עוד בזנ"טים ופטיש 5 ק"ג, בקרוב ל100 החילוצים השונים שביצעתי עם הכננת לא נזקקתי מעולם להתשתמש בבזנ"טים. תמיד נמצא עוגן ברדיוס של 140 מטר.
האמת שאחרי שהייתי היום ואתמול בתחרות עבירות ביבניאל, אני מבין עוד יותר שאין כמו עוגן נייח (עץ / סלע ).
תפארת היצירה של הצוותים שהשתתפו - העוגנים הניידים (מחרשה), נכשלו פעם אחר פעם, ועשו רק את התפקיד שבשמם - חרשו פס יפה ורחב באדמה, אבל לא הזיזו את הרכבים ס"מ אחד.
גם לגבי מקום ברכב, כבל 50 מטר יתפוס הרבה פחות מקום מעוגן מחרשה.
לא מנסיון, עוד לא הגעתי למצב שלא מצאתי משהו, או בדרך כלל רכב אחר להתחבר אליו... אבל עוגן דקביל אמור לתת את התשובה האולטימטיבית ברוב המקרים. יש מעלות בארץ שיש בהם נקודות דקביל מוכנות לכינון באדיבות הצבא. אם יש לך עוגן כזה אחד או שניים לשימוש בחירום, לדעתי אתה מסודר.
http://www.earthanchor.com/duckprod.html
http://www.earthanchor.com/images/dbphot07.jpg
http://www.earthanchor.com/images/dbphot08.jpg
http://www.earthanchor.com/images/dbphot04.jpg
בבוץ דקביל יעיל??? (בהנחה שאין אין לחפור לעומק של 2 מ' עד לקרקע קשה)
מה שאפשר לעשות בבוץ (אני כותב רעיון לא שום דבר מניסיון) זה לקחת פלטה גדולה (נגיד שתי שפלות מחוברות או משהו בסגנון) לתקוע אותה בניצב לבוץ כדי שהיא תשמש כמעיין כף לאיסוף הבוץ וכך משתמשים במישקל של הבוץ שיישמש כנגד למשיכה.
עירא
מה שאפשר לעשות בבוץ (אני כותב רעיון לא שום דבר מניסיון) זה לקחת פלטה גדולה (נגיד שתי שפלות מחוברות או משהו בסגנון) לתקוע אותה בניצב לבוץ כדי שהיא תשמש כמעיין כף לאיסוף הבוץ וכך משתמשים במישקל של הבוץ שיישמש כנגד למשיכה.
עירא
בוא נחשוב רגע בהגיון... כל סוג של עגינה שנמצאת בעצמה בתוך הבוץ, לא ממש תקדם אותך החוצה.
העוגן המתברג של טל והדס (שבא בערכה עם הוויל פול) מצויין ועובד כמעט בכל מקום.
אסף.
בוא נחשוב רגע בהגיון... כל סוג של עגינה שנמצאת בעצמה בתוך הבוץ, לא ממש תקדם אותך החוצה.
נכון, אבל היא תגרום לחילוץ אח"כ ליהיות הרבה יותר כיפי :twisted:
אתה יודע כמה בוץ אני צריך בשביל למשוך טאטא? :twisted:
אתה יודע כמה בוץ אני צריך בשביל למשוך טאטא? :twisted:
תומר,
יש דברים שעדיף שיישארו שקועים בבוץ.
אסף.
כמו הפלטה של ההייליפט של אסף :twisted:
דבר ראשון אסף -למה לזהם את הסביבה?
דבר שני אם יש דבר אחד שהאוטו הזה מצטיין בו זה להיות עוגן.
וחוץ מזה הוא פשוט מסרב לשקוע, אולי בגלל שהוא פשוט נוסע על שגריר רוב הזמן.
עירא
1.בוא נזכור שהמוט החדרה של הדקביל הוא בערך מטר וחצי ,לעיתים צריך אפילו 3 דקבילים
2.יש לציין שעוגן מחרשה נותן פתרון טוב בהרבה!!! מקרים , אך החסרון שלו בעיקר משקל ומקום ( למרות שחלקם מתקפלים )
אחרי שני מליון טיולים ביחד ולחוד - כננת על הג'יפ שלך, יעילה לחבר שלך -אתה לא תחלץ בעזרתה. פעם אחת בלבד נחלצתי בעזרת הכננת שלי וגם אז הסלע שאליו נקשרתי כמעט ומחץ את הג'יפ. בפעם נוספת הצלחתי לעקור חלק זניח של מטע מישמישים ,מה שגרם למחסור של הפרי בשוק המקומי באותה שנה.כבר 5 שנים אני ללא כננת ומעולם לא חשתי בחסרונה לצורך חילוץ עצמי וכל עוד בעלי כננות היו בסביבה.כשתיבדק השאלה 'כמה פעמים חילצת את עצמך' רוב הסיכויים שהתשובה תהיה 'אף-פעם'. ולשאלה ' כמה פעמים חילצת חבר' התשובה תהיה 'אין ספור'.רצועה טובה יודעה לעשות כל מה שכננת עושה - רק יותר בזול ובפחות סיבוך טכני, אך רצועה לא עושה רושם כמו כננת.
חיים,
כשנוסעים לטייל אז באמת כננת לא חשובה ..
אבל אם אתה רוצה לצאת לחפש הרפתקאות ... זה אחד הדברים הכי שימושיים ..
אני חילצתי אחרים אולי 10 פעמים ב 5 שנים אחרונות.
את עצמי חילצתי אולי 50 פעמים ... באותו פרק זמן.
גיא , מאוד אשמח ללמוד ממך חילוץ עצמי אחרי כזה נסיון. לי אף פעם לא מצליח כשאני בשטח פתוח ללא עץ סמוך או סלע שמאפשר ריתום.
גיא , מאוד אשמח ללמוד ממך חילוץ עצמי אחרי כזה נסיון. לי אף פעם לא מצליח כשאני בשטח פתוח ללא עץ סמוך או סלע שמאפשר ריתום.
הרבה נתקעת באמצע הסהרה, חיים?
אסף.
בזנ"ט של מטר עם פטיש 5 יש לך באוטו ?
את חפירה וגלגל ספייר יש לך באוטו ?
אם זה לא מחלץ אותך אז אתה ( לא אתה אישית ) אידיוט שניכנסת למקום שאתה לא יכול לצאת בלי לחשוב על זה שאין עצים ואין חברים בסביבה ....
הייתה פעם אחת שהייתי צקוק לעיגון באזור סלעי ובאמת לא מצאתי שום דבר לחבר אליו את הכננת.
אז פשוט חיכיתי עד שעבר שם מישהו - זה היה ארוך ונתן לי המון זמן לחשוב על כמה אידיוט הייתי כשלא חשבתי על זה קודם.
אני למדתי מזה לקח גדול.
כשאתה ניזקק לחילוץ עצמי כדאי שתהיה מצויד בחבית מזל שתביא ג'יפ לסביבה.
חיים בתור אחד שמעיד על עצמו שמטייל לבד אתה לא ממש אופטימי לגבי סיכוייך להחלצות....
אני חלצתי ומחלץ את עצמי לא מעט לבד, חנן צודק במידה ויש לך רצועות+כבל ארוך אין כמעט מקום שלא תחלץ ממנו.
בבוץ מחרשה לא תעזור בכלום,מה גם שהיא מצריכה עוד זוג ידיים לפחות.
בגלל שאני לבד בשטח ויודע בודאות את מיגבלותי האישיות,הטכניות,מערכת הציוד,ומיגבלות הרכב לא אקח שום סיכון שיסכן את המטרה שלי לטייל בהנאה ולעסוק במקום זה בחפירות ארכיאולוגיות.יחד עם זה גם לי זה קורה. בחורף שעבר נכנסתי לנחל זורם מתחת לכפרים טאמון ותייסיר שבשומרון כשהייתי לבד במרדף אחרי להקת עורבנים מהממת, והיות שלא הספקתי לנעול קודם לכן מרוב התלהבות- שקעתי וצלבתי בין שתי מדרגות חלקלקות כשהמואזין של הכפר מהדהד מעלי. עברו כשלוש שעות של עבודת סלילה מלווה בכדור בקנה של העוזון ושלוש מחסניות לידו, עד שנחלצתי עם ברכיים רועדות מפחד ומאמץ.אז זה קורה אך אני מאוד משתדל שלא יקרה. מה שמפחיד באמת זה ששבוע לאחר מכן באותו וואדי הם רצחו יהודי שסוחר בבגדים מבית שאן. על חבית מזל כבר דיברנו?
1 השאלה היא האם אתה ממשיך לטייל באזורים כאלו?
2 לא מזמן טיילת במדבר יהודה ללא הנעה קדמית, לזה אני לא קורה "משתדל לצאת מוכן"
בכל מקרה לכל אחד קורה שהוא נתקע,אם לבד בטיול, סתם בסיבוב של שבת בבוקר או אפילו בקיצור דרך בחזרה הבייתה מהעבודה.....
בקיצור דרך בחזרה הבייתה מהעבודה.....
ארז: בוא נקצר מהירקון, אני נוסע כאן כל יום
אחרי 5 דקות:
אסף: נראה לי לעבור מכאן (מצביע מימין לתעלת בוץ) או מכאן (מצביע משמאל לתעלת בוץ)
ארז: לא.... תעבור מכאן (מצביע לתוך תעלת הבוץ) 8) פה הכי קל.
אחרי 20 שניות:
אסף: :x
ארז: :lol:
(מכירית את התמונות במגזינים האנגליים? אלה שרואים לנדרובר בבוץ עד הדלתות, ושני דבילים עומדים בחוץ, שקועים עד הברכיים, ומסתכלים? אז זהו. זה מה שקורה ל2.5 טון עם תת מנוע ותת צמיגים כשנכנסים לתעלת בוץ)
אחרי עוד 10 שניות:
ארז: אה... אין לך כננת... שכחתי.. :roll:
לא נורא. אחרי שעה עופר הגיע ומשך אותנו. הפלטה של ההייליפט תישאר קבורה לעד, מזכרת (הייליפט הוא כלי מצויין בבוץ- אם רוצים לקבור פלטות ממש עמוק).
אסף.
כן זה בהחלט היה יום מאושר.....גם להתקע וגם לראות את אסף זועף.... :wink:
חיים,
השיעור ההוא היה אמנם זול ( היה דלי מזל .. ) אבל למדתי ממנו. עכשיו יש לי רצועות וכבלים וברזלים וחברים ונסיון ואני לא יודע מה
ואני בהחלט יודע יותר מאז איפה לא לנסוע כשאני לבד.
כמו שכתבתי מקודם. היה לי ה-מ-ו-ן זמן פנוי לחשוב כמה אידיוט הייתי ....
ויצאו לי מזה כמה מסקנות.
השיטה שנבחרה :
http://imgsrv.pic4u.co.il/88e7ba800c5541298b454082cf2d6ae0030000.a spx
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.